مواد لازم برای تهیه مربای البالو خانم گل آور
مربای البالو یکی از خوشمزهترین و محبوبترین مرباهایی است که در فصل تابستان میتوان آن را در منازل تهیه کرد. برای تهیه این مربا نیاز به موادی از جمله البالو، شکر، آب لیمو و ... دارید. در ادامه به صورت کامل به مواد لازم برای تهیه مربای البالو خانم گل آور پرداخته میشود.
مواد لازم:
- ۱ کیلو البالو تازه
- ۱ کیلو شکر ناب
- ۲ عدد لیمو ترش
- آب سرد به میزان لازم
روش تهیه:
۱. البالوها را با آب شسته و از روی آنها با یک چاقو بگذرانید تا دو نیمه شوند. سپس هسته آنها را با کمک یک قاشق کوچک و قابلمه از بین ببرید.
۲. در قابلمهای بزرگ، البالوها و شکر را بهمراه آب لیمو مخلوط کرده و قرار دهید تا شکر کاملاً حل شود.
۳. قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید و ترکیب مربا را به جوش آورید. سپس حرارت را کم کرده و مربای خود را برای حداقل ۳۰ دقیقه بجوشانید.
۴. بعد از گذشت ۳۰ دقیقه، دو عدد لیمو را خرد کنید و آنها را به مربا اضافه کنید. سپس قابلمه را در حرارت ملایم به مدت ۱۵ دقیقه بجوشانید.
۵. پس از گذشت زمان مربایتان آماده است. در ظرفهای استریل شده قرار دهید و آنها را برچسب گذاری کنید.
با توجه به اینکه مربای البالو به دلیل داشتن مواد مغذی زیاد، برای سلامتی بسیار مفید است، تلاش کنید این محصول را به صورت منظم از آن استفاده میکنید.
طریقه تهیه مربای البالو خانم گل آور
برای تهیه مربای البالو نیاز به الماسه البالو، شکر، آب و لیمو هست. ابتدا الماسه ها را با آب شسته و سپس در قابلمه ای بریزید. سپس شکر را به الماسه ها اضافه کنید و در حدود یک تا دو ساعت آن ها را در درجه حرارت ملایم قرار دهید تا شکر کاملا به خوبی از الماسه ها جذب شود.
پس از آن، الماسه ها را با حرارت بالا و در همراه یک لیوان آب به جوش بیاورید. سپس حرارت را کم کرده و الماسه ها را به مدت حدود 30 دقیقه بپزید تا به طرز کامل نرم شوند. در این مرحله می توانید یک قاشق کوچک لیمو عصاره را به الماسه ها بیفزایید تا به مزه خاصی دست پیدا کنند.
پس از پخت الماسه ها، برای جذب رطوبت بیشتر و ایجاد کنسانتر شده تر، آن ها را در قابلمه رها کنید. سپس با یک نوار پارچه به طول دلخواه، داخل مرکز الماسه ها را بردارید و آن را تنگ کنید. با استفاده از شیرینی پزی یا کشیدن دمپایی، مربای تهیه شده از الماسه ها را در بطری های پاک و ضدعفونی شده بریزید.
در نهایت، بطری ها را به آب داغ داخل یک قابلمه بندازید تا برای مدت 10 تا 15 دقیقه بجوشند. پس از این کار، بطری های مربای تهیه شده را خنک کنید و از آن ها لذت ببرید. مربای البالو خانم گل آور طعم خوشی دارد و می تواند به عنوان یک انتخاب عالی برای صبحانه یا پس غذا باشد.
نکات مهم در تهیه مربای البالو خانم گل آور
تهیه مربای البالو از جمله خوراکیهایی است که در فصول گرما میتوان از آن استفاده کرد. این محصول با داشتن طعمی ترش و شیرین در کنار ترکیبی از طعمهای مختلف، یکی از خوراکیهای مناسب برای همه خانوادهها است. در ادامه به نکات مهم در تهیه این خوراکی میپردازیم.
یکی از نکات مهم در تهیه مربای البالو، انتخاب البالو بهترین گزینه است. البالوهای تازه و کاملا بهرنگ نقرهای و نرم بهترین گزینهها برای تهیه مربای البالو هستند. از این رو، باید این نکته را در نظر داشته باشید که برای تهیه مربای خوشمزه بهتر است از البالوهای تازه و تر دوره کمتر در سال استفاده کنید.
در تهیه مربای البالو، باید مقدار استفاده شده از شکر به دقت مدیریت شود. برای این منظور میتوانید با بهکارگیری شکر قند کمی در مربا خود، میزان شیرینی خود را تنظیم کنید. با این حال، توجه به این نکته لزومی دارد که تهیه مربای بسیار شیرین برای بافت بهتر و طعمی خاص از آن، بهترین گزینه است.
شکلات، زعفران و نعناع موادی هستند که به عنوان افزودنی در تهیه مربای البالو مورد استفاده قرار میگیرند. اضافه کردن این مواد، علاوه بر افزایش طعم، باعث عمق و زیبایی رنگ مربای شما خواهد شد.
با توجه به این نکات مهم، شما میتوانید با تهیه مربای البالو خانم گل آور از مزایای خوردن این خوراکی لذت ببرید.
طعم دهی به مربای البالو خانم گل آور
جهت طعم دهی به مربای البالو، لازم است از چندین روش استفاده کرد. در این راستا می توان از انواع مواد طبیعی یا صنعتی استفاده کرد. از جمله مواد طبیعی می توان از زنجبیل، پودر دارچین، کنجد و کره برای ایجاد طعمی خاص در مربای البالو استفاده کرد. همچنین می توان با استفاده از مواد صنعتی مانند بستنی، شکلات، عصاره انار و لیمو شیرین به مربای البالو طعم دلخواه داد.
از روش های دیگر برای طعم دهی به مربای البالو می توان به استفاده از برگ های فراوان اشاره کرد. مثلا در صورت استفاده از برگ های نعناع، مربای البالو طعمی خنک و ملایم خواهد داشت. همچنین اگر با استفاده از برگ های بوقلمونی، طعمی شور و تلخ در قالب مربای البالو ایجاد شود.
از روش های دیگر برای طعم دهی به مربای البالو می توان به استفاده از دمنوش های مختلف اشاره کرد. از جمله دمنوش های قرمز، پوست سیب، زعفران و... . با توجه به نوع دمنوش، می توان طعم و رنگ مربای البالو را بهتر کرد.
در نهایت، برای طعم دهی مناسب به مربای البالو، پیشنهاد می شود از چندین روش استفاده شود تا طعمی یکتا و دلچسب برای مربای البالو تولید شود.
نگهداری و ماندگاری مربای البالو خانم گل آور
مربای البالو یکی از محبوبترین مرباهای ایرانی است که با طعم مطلوب و عطر دلپذیر خود، خانهها را شاداب و شیرین میکند. نگهداری این مربا بسیار مهم است تا در طولانیمدت و تا وقتی که مصرف نشده است، تازگی خود را حفظ کند. در ادامه به نحوه نگهداری و ماندگاری مربای البالو خانم گل آور پرداخته خواهد شد.
اولین مرحله در نگهداری مربای البالو، مرحله بستهبندی است. پس از جوشیدن و ضدعفونی کردن مربا، باید آن را در بطریهای تمیز وبهصورت کاملاً درجهبندی شده بریزید. پس از برداشتن مربا از روی شعله و برای خنکشدن آن، بطریها را تحت یک کف لیوانی جا میدهیم و بعد از روی آنها یک پلاستیک نازک و تمیز قرار میدهیم تا فضای آن جامد نشود. بطریها را به اندازهی لازم پرکنید و حدود یک سانت از لب بطری خالی بگذارید. سپس درب بطریها را با احکام کافی دربندید.
در مرحله بعدی از نگهداری، باید به این نکته توجه داشت که محیطی که بطریها در آن قرار میگیرند، باید خشک و خنک باشد. ممکن است در محیطهای گرم و رطوبتی، مربا تغییر رنگ و طعم پیدا کند و باعث تلف آن شود. برای جلوگیری از این اتفاق، باید بطریهای مربا را در محیطی خشک و خنکی نگهداشت که نور خورشید به آن نرسد. همچنین، نواحی مرطوب و تاریک نیز برای نگهداری بهتر مربا مناسب نیست.
وقتی بخواهید مربای البالو را مصرف کنید، ابتدا باید بطری را با آب جوشی بسیار خنک کنید تا مربا به آسانی جدا شود. سپس مربای البالویی که در بطریها نگهداری شده است، بسیار خوشمزه و شیرین است و میتواند به مدت چندین ماه بدون تغییر رنگ و طعم مورد استفاده قرار گیرد.
به طور کلی، نگهداری و ماندگاری مربای البالو خانم گل آور بسیار آسان است. باید آن را با احتیاط در بطریهای مخصوص بستهبندی کرده و در محیطی خشک و خنک نگه داشته و در مواقع استفاده با آب جوشی بسیار خنک کرده و از آن لذت ببرید.
مزایای مصرف مربای البالو خانم گل آور
مربای البالو به عنوان یکی از خوراکیهای عالی برای تنقلات و صبحانهها شناخته شده است. خوردن مربای البالو باعث شادابی و روشن شدن پوست میشود و باعث افزایش انرژی و فعالیت ذهنی میگردد. برای مصرف منظم مربای البالو به دلیل حاوی ویتامینها، مواد معدنی، فیبر و آنتیاکسیدانهای مورد نیاز بدن پیشنهاد میشود.
مربای البالو به دلیل حاوی آنتیاکسیدانهای قویی مانند فلاونوئید، کوئرستین، کاروتنوئید، و ویتامینهای C و E، به پیشگیری از بیماریهای مزمن مثل سرطان، بیماریهای قلبی، عفونتها، دردهای مفصلی و کاهش قند خون کمک میکند. برای افرادی که قند خونشان بالا است، مصرف مربای البالو به دلیل حاوی فیبر و اسیدبرگها، کاهش قند خون و پیشگیری از اختلال در معدت ناشی از قند خون بالا مفید است.
مصرف مربای البالو برای بهبود لوله گوارش نیز مفید است. حاوی فیبر قابل حل و ناحیه شکم مستقر در آن، به پیشگیری از دردهای معده و روده و تنظیم گوارش کمک میکند.
در نهایت، مصرف مربای البالو به عنوان یکی از خوراکیهای خانگی مفید برای نگهداری کبد، بهبود اعتماد به نفس، کاهش افسردگی، تقویت سیستم ایمنی و افزایش انرژی کارآیی انسان را افزایش میدهد. به همین دلیل، مصرف منظم مربای البالو به عنوان یک خوراکی سالم، پیشی گرفته است.