1. تهیه مواد اولیه برای مربای آلو زرد
تهیه مربای آلو زرد یکی از شیرینیهای سنتی و خوشمزه است که در فصل تابستان محبوبیت بسیاری دارد. برای تهیه این مربا، مواد اولیه مثل آلو زرد، شکر، آب لیمو و برگهای مریم گلی مورد استفاده قرار میگیرند.
آلو زرد یکی از انواع میوه های تابستانی است که در بازارهای میوه فروشی و سوپرمارکتها به راحتی قابل دسترسی هستند. برای تهیه مربای آلو زرد بهتر است آلو ها را با حفظ پوست و با استفاده از چاقو، قطعاتی حدود 2 سانتیمتری بریده و در آب درمانی غلیظ (آب و شکر) برای مدتی قرار دهید تا نرم شوند.
در مرحله بعد، شکر مورد نیاز برای تهیه مربای آلو زرد را به مقدار مناسبی با آب لیمو و در قابلمهای ریخته، بر روی حرارت قرار دهید تا شکر کاملا محلول شود. بهتر است برگ مریم گلی را به این مخلوط اضافه کنید تا عطر و طعم مطلوب به آن بدهد.
وقتی شکر کاملا محلول شد، آب آلوده شده از تر کردن آلو ها را به مخلوط اضافه کنید و به مدت چند دقیقه حرارت دهید. در طول این مدت آلو ها خیس خواهند شد و در مرحله بعدی با حفظ حرارت و به همراه آب لیمو و برگهای مریم گلی به موضوع دیگری که قرار است درباره آن بحث کنیم، یعنی روش تهیه مربای آلو زرد، اضافه میشوند.
2. شستشوی آلو زرد و آماده سازی آن ها
شستشوی آلو زرد یکی از مراحل مهمی است که در آماده سازی این میوه مصرفی باید انجام شود. برای شستشوی آلو زرد ابتدا بهتر است آن ها را به دو قسمت تقسیم کنید. یک قسمت را برای شستشو در برابر خود قرار دهید و دیگری را برای شستشو کردن قابلمه یا دیگ دوختی که مورد استفاده برای پخت سوپ آلو زرد قرار می گیرد.
برای شستشوی قسمتی که برای استفاده در سوپ آلو زرد است، مترادف با پوست باید چند بار با آب داغ ولرم شسته شود تا کاملا تمیز شود. سپس این قسمت وارد قابلمه مورد نظر خود شده و همراه با دیگر مواد سوپ مورد نظر شما پخت خواهد شد.
اما برای شستشوی قسمت در برابر پوست ساده ای باید رعایت کرد. ابتدا برای چند دقیقه آلو زرد را در آب نگه دارید که باعث شود خاک و زباله های داخل خود را پس بدهد. سپس قسمتی که برای شستشو در برابر پوست است را در زیر جاری آب خیسانید و به طور دورانی به همراه دسته خود فشار دهید تا کاملا تمیز شود. در نهایت آلو زرد با یک حوله تمیز خشک شده و آماده سرو و مصرف می شود.
در نتیجه، همانطور که مشاهده کردید، شستشوی آلو زرد یک مرحله مهم و اساسی است که باید به درستی و با رعایت نکاتی که بیان شد، انجام شود. تمیز بودن این میوه همراه با خواص غذایی بسیار زیاد آن، سلامتی شما را نیز در مسیری سالمتر نگه خواهد داشت.
3. پخت آلو زرد برای تهیه مربا
آلوزرد یکی از میوه های خوشمزه و مفیدی است که به راحتی در فصل تابستان در بازارها و فروشگاه های میوه فروشی قابل دسترسی می باشد. از آلوزرد می توان به روش های مختلفی استفاده کرد و امروزه مربای آلوزرد یکی از پر طرفدارترین و خوشمزه ترین مرباهایی است که در خانه ها تهیه می شود.
برای تهیه مربای آلوزرد، ابتدا باید آلوزرد های خود را به دو نیم کنید و با آبی که به آن اضافه می کنید، بگذارید تا حداقل نیم ساعت جوش بخورد. سپس آب را از پوست و گوشت آلوزرد بردارید و آن را صاف کنید.
در مرحله بعدی، شما می توانید یک کیلو شکر را به همراه 1.5 لیتر آب در قابلمه ای قرار دهید و زیر آن را روشن کنید تا تازه شود. سپس، آلوزردهای صاف شده را به مخلوط شکر و آب اضافه کنید و حداقل یک ساعت روی حرارت ملایم قرار دهید. در این مرحله، شما می توانید از نوع و تعدادی از اسانس های خوشمزه همچون زعفران، کنجد و نعناع به عنوان مزه دهنده استفاده کنید.
وقتی که آلوزردها به خوبی با شیرینی ها ترکیب شده اند، شما می توانید از بطری های پلاستیکی یا شیشه ای استفاده کنید و آن را به یخچال برای یک شب دراز کنید. در صبح روز بعد، مربا خوشمزه شما آماده خوردن است و می توانید با نون تازه یا همراه با چای خود، از آن لذت ببرید.
4. ترکیب آلو زرد با شیرین کننده های طبیعی
ترکیب آلو زرد با شیرین کننده های طبیعی علاوه بر افزایش مزه و طعم خوش آن، میتواند در بهبود سلامتی بدن هم مؤثر باشد. آلو زرد یا همان آلبالو، میوه ای با ارزش غذایی بالا است که حاوی مواد مغذی از جمله ویتامین C و پتاسیم میباشد. این میوه همچنین دارای خاصیت ضد التهابی، ضد عفونی کننده و چربی سوزی میباشد.
در ترکیب آلو زرد با شیرین کننده های طبیعی، میتوان از موادی مانند عسل، شکرهای طبیعی نظیر شکر کم شماری، شکر تمر، زعفران و ... بهره گرفت. این شیرین کنندههای طبیعی باعث آرامش دهندگی برای بدن شما خواهند شد و همچنین تأثیرات ضد التهابی و ضد عفونی کننده آلو زرد را نیز تقویت میکنند.
هنگام تهیه این ترکیب، بهتر است از آلو زرد ترش و برگزیده استفاده شود. پس از شستشو کردن بهترین روش آماده سازی آن، خلال کردن آلو زرد و دیگر مواد شیرین کننده با یکدیگر و به مدت چند دقیقه به صورت همگن مخلوط شوند. نحوه مصرف این ترکیب میتواند برای صبحانه، یا هنگام تفریح در فصل گرما به صورت خنک و یا داغ می باشد.
از جمله مزیتهای مصرف ترکیب آلو زرد با شیرین کننده های طبیعی میتوان به حفظ سیستم گوارشی، ارتقاء سلامت قلب، کمک به کاهش وزن، کاهش التهابات مفصلی و تسکین درد عضلانی و نیز بهبود سیستم ایمنی بدن و مقابله با عفونتها اشاره کرد. همچنین، این ترکیب میتواند منبعی مطمئن و مغذی برای بدن شما در فصول گرمای زیاد باشد.
5. شروع پخت مربا
مربا یکی از محصولات خوراکی است که از قدیمیترین زمانهای تاریخ، تولید و مصرف میشده است. مربا از میوههای فصلی و نیمه فصلی مانند سیب، شلیل، زردآلو، هلو، تمشک و ... تهیه میشود. شروع تهیه مربا، با پخت میوه در شکر و آب شروع میشود. در واقع، پخت مربا فرایند تبدیل میوه به یک رسیدهی دارای قوام است. با توجه به نوع میوه مورد استفاده، نسبت شکر و آب و همچنین میزان آشامیدنی مورد نیاز در ظرفهای مختلف متفاوت خواهد بود.
برای تهیه مربا، میوههای مورد نظر ابتدا شسته و پوست و هسته آنها برداشته میشوند. سپس، میوهها به همراه شکر و آب در قابلمهای قرار داده شده و روی حرارت بالا گذاشته میشوند. هنگام پخت، میوهها به آرامی که به غربالها میتوانند رد شوند، همراه با مایعات بنده تبدیل شده و مواد معدنی، ویتامینها، فیبر و شکر در آب میوه حل میشوند.
پخت مربا باید به مدت زمان کافی در حرارت بالا و ادامه داده شود تا میوه بهصورت کامل رسیده شود. پس از پخت، میوهها را درون قابلمه رها نمیکنیم و اجازه میدهیم تا درون قابلمه به دمای تقریبا 60 درجه سانتیگراد خنک شود. سپس، مربا را مجددا روی حرارت قرار داده و برای چندین دقیقه به جوش در میآوریم تا به سفتی و قوام لازم دست پیدا کند. در این مرحله، میتوان به مربا نمک یا لیمو ترش اضافه کرد که در حفظ رنگی طبیعی مربا و همچنین افزایش مدت زمان نگهداری آن نقش دارند.
در نهایت، مربای پختشده را درون ظروف استریل شده قرار داده و بیشتر نگهداری نکنیم تا از قوام و عطر و طعم طبیعی خود دست نزند. با توجه به نوع میوه و میزان استفاده، میتوان مربای سنتی را مانند عمده محصولات غذایی بستهبندی و عرضه کرد.
6. افزودن عصاره لیمو و نعناع به مربای آلو زرد
مربای آلو زرد یک نوشیدنی سنتی و بسیار خوشمزه است که در ماه های گرم سال مورد استفاده قرار میگیرد. این نوشیدنی از طریق آمادهسازی آلو زرد به شکل آبلیمویی و به اضافه شدن قند و آب جوش تهیه میشود و در نهایت با تزئین آن با شاخههای خوراکی، سرو میشود. در این مطلب به بررسی افزودن عصاره لیمو و نعناع به مربای آلو زرد پرداخته میشود.
اضافه کردن عصاره لیمو به مربای آلو زرد، به دلیل دارا بودن اسید سیتریک، میتواند بهعنوان افزودنی شیرینی باشد. اسید سیتریک در میوه لیمو ترشی موجود است که به خاطر خواص عطری، طعمی و مزهای که ایجاد میکند، به عنوان یک افزودنی دلپذیر محسوب میشود. با افزودن عصاره لیمو به مربای آلو زرد، این نوشیدنی به یک طعم دلپذیر جدید تبدیل میشود.
اضافه کردن نعناع به مربای آلو زرد، به تازگی بهعنوان یکی از روشهای جدیدی برای تزئین این نوشیدنی ارائه شده است. از آنجاییکه نعناع معطر و خوشبوست، بسیاری از برندهای بزرگ نوشیدنی برای تزئین مربای آلو زرد از آن استفاده میکنند. با افزودن نعناع به مربای آلو زرد، علاوه بر بهبود طعم، این نوشیدنی یک ظاهر دلپذیر و جذابی به خود میگیرد.
بنابراین، افزودن عصاره لیمو و نعناع به مربای آلو زرد بهعنوان دو روش جدید در تزئین این نوشیدنی محسوب میشود. هر چند تزئین مربا با نعناع و لیمو یکی از مدلهای جدید در تزئین مربای آلو زرد است، اما بسیاری از مردم هنوز به این مدل تزئینی عادت ندارند. با این حال، استفاده از عصاره لیمو و نعناع به عنوان یک نوع افزودنی به مربای آلو زرد، به هر حال میتواند روش خوشمزه و مناسبی برای تزئین این نوشیدنی سنتی باشد.