آماده سازی پوست پرتقال خشک
آماده سازی پوست پرتقال خشک
پوست پرتقال با داشتن خواص ضدعفونی کنندهای که سیتریکاسید در آن دارد، میتواند مفید برای پوست باشد. پوست پرتقال طبیعی، حاوی مواد مغذی از جمله ویتامین C، A، E و بتاکاروتن است که همگی به درخشش پوست کمک میکنند.
پوست پرتقال خشک شده، به عنوان یک ماسک طبیعی، جهت درمان خشکی، جوش و آکنههای پوستی مفید است. دو روش برای خشک کردن پوست پرتقال وجود دارد. یکی این است که پوستهای پرتقال را با کاغذ مخصوصی پوشانده و سپس در آفتاب خشک کنید. روش دیگر، خشک کردن با همکاری فریزر است. برای این روش باید پوستهای پرتقال را در قسمت مخصوصی از فریزر ریخت تا به صورت جامد خشک شوند.
بعد از خشک شدن، پوستهای پرتقال میتوانند به چندین شکل مورد استفاده قرار گیرند. یکی از معمولترین روشها، آماده کردن ماسک پوستی است. در این روش، پوستهای خشک شده را باید با پودر نیشکر یا آرد آفتابگردان کوبید و در قسمتهای مختلف صورت به صورت دقیق کامل کنید. با ماساژ کردن پوست، حالت خشکی از آن برداشته میشود. بعد از ۱۵ دقیقه، با آب ولرم پوست را شستشو دهید.
در نهایت، پوست پرتقال خشک شده، میتواند به عنوان یک روش جهت جذب بوی بد در یخچال یا آدامسهای پوشیدنی نیز مورد استفاده قرار گیرد.
لازم به ذکر است که پیش از استفاده از پوست پرتقال خشک شده، باید از بسته بندی آن اطمینان حاصل شود. همچنین، در صورت وجود هر گونه تحسین رنگ یا بوی ناعادی، باید از استفاده از آن خودداری شود.
روش تهیه شیره برای مربا
شیره، مادهای شیرین و غلیظ است که از ترکیب یک یا چند نوع میوه با آب تهیه میشود. شیرهها برای ترشی جات، مارمالاد، مربا و چاشنیها به کار میروند. در این مقاله به روش تهیه شیره برای مربا پرداخته میشود.
روش تهیه شیره برای مربا به این شکل است که میوهها با آب مناسب (غالباً در نسبت یک به دو یا يك به سه) به مدت ۳۰ تا ۴۵ دقیقه بجوشانده شده و سپس با استفاده از دستگاه پرس میوه، میوهها از شیره جدا میشوند. سپس شیره به مدت یک شب در یخچال قرار داده میشود تا عصاره میوه در آن جذب شود.
پس از گذراندن شب در یخچال، شیره برای خشککردن به روی حرارت نرمال قرار داده میشود. در حین خشک کردن، شمعدانی شیره بر روی شعله کوچکی قرار گرفته و شرایطی راجع به اندازه شعله و فاصله قرارگیری شیره از شمعدان تعیین میشود. پس از خشک شدن کامل، شیره در مواد نگهدارنده هوازدگی و شوینده بسته بندی میشود.
برای تهیه شیره میتوان از هر نوع میوهای استفاده کرد، اما برخی از میوهها مانند انگور، سیب، زرشک، توتفرنگی، توت سیاه، گیلاس و هلو بیشتر جذب شیره می شوند و برای مربا به خصوص مناسب است.
مرحله پخت و تهیهی مربای پوست پرتقال خشک
مربای پوست پرتقال خشک ، یکی از خوراکی های خوش طعم و خوشمزه است که معمولا در فصل پاییز و زمستان محبوبیت بیشتری دارد. این مربای خوشمزه به دلیل طعم شیرین و ملایمی که قادر به ایجاد آن است، بسیار مناسب برای سرو در کنار چای یا قهوه و همچنین به عنوان پنیر خوشمزه برای نان صبحانه است.
برای تهیه این خوراکی، ابتدا باید پوست پرتقال ها را خشک کرده و سپس با استفاده از قند و آب، مربای خوشمزه را درست کنید. برای خشک کردن پوست پرتقال، می توانید از طریق روش سوختن در آفریقایی یا استفاده از دستگاه خشک کننده استفاده کنید. در هر دو روش، پوست پرتقال ها را باید به صورت ریزرنگ خرد کرده و درمقابل نور خورشید به مدت دو تا سه روز خشک کنید.
سپس برای تهیه مربای پوست پرتقال، پوست های خشک شده را به همراه قند و آب در قابلمه ای بزرگ قرار داده و آن را روی حرارت بالا قرار دهید. هنگامی که مربا شروع به جوشیدن می کند، حرارت را کم کنید تا مربا به آرامی به جا بماند و قدرت توسط قند پرتقال تشدید شود. پس از یک ساعت که قند کاملا حل شده و مربا غلیظ شده، آن را از حرارت برداشته و در ظرف های اختصاصی خود ریخته و در یخچال نگهداری کنید.
استفاده از مربای پوست پرتقال خشک، بسیار پرطرفدار است و به دلیل خواص گوناگونی که دارد، برای سلامتی بسیار سودمند است. برای استفاده از این مربا، می توانید آن را در مخلوطی شیرین و تند خورد و به عنوان یک ادویه برای غذاهایی مانند سالاد، کتلت یا ران مرغ استفاده کنید.
طریقه کنسرو کردن مربا
کنسرو کردن مربا یک روش بسیار ساده و پرکاربرد در جهت نگهداری و استفاده طولانی مدت از مربا است. این روش به دلیل بسیاری از مزایایش مانند طولانی شدن عمر مفید مربا، اطمینان از سلامتی محصول و قابلیت استفاده در فصل های پایین تر یکسری از مواد غذایی بسیار مورد توجه قرار گرفته است. این روش بسیار ساده و در عین حال کارآمد است و به راحتی در منزل قابل انجام می باشد.
برای شروع کنسرو کردن مربا، ابتدا باید مربا را تهیه کرد و مواد لازم برای کنسرو کردن را آماده کرد. این مواد شامل بطری های شیرینگه یا شیشه هایی با دهانه ی وسیع، کاورهای با فنر و سایر بهداشتی های مورد نیاز می باشد. سپس باید مربای تهیه شده را به صورت داغ و تازه وارد بطری ها کرد. پس از پر شدن بطری ها، باید آن ها را تا بالای حداقل یک اینچ بافت مربا پر کنید.
سپس بطری ها به مدت یک یا دو ساعت در حمام مایع قرار داده شود تا حرارت دهی را کامل کنند. پس از گذشت این مدت، بطری ها را با دقت از حمام مایع خارج کرده و به دقت کاورهای آن ها راه بگذارید و با چند گرد بسته تأمین کنید. در نهایت باید به هر بطری برچسب کنید و نشان دهنده تاریخ تولید و تاریخ انقضا را روی آن قرار دهید. نگهداری بطری ها در یخچال به مدت حداقل یک سال می تواند باعث نگهداری مستمر و استفاده طولانی مدت از مربای تهیه شده شود.
به طور خلاصه، کنسرو کردن مربا روشی ساده، اما در عین حال کارآمد برای نگهداری و استفاده از مربا در فصل های پایین تر و همچنین در زمان های بیش از حد تولید مربا در منزل است. با دقت و تمرکز در اجرای این روش، امکان استفاده طولانی مدت از مربا را به شما ارائه می دهد.
مهمانی با مربای پوست پرتقال خشک
مهمانی ها همیشه یک سرگرمی شاد و خاطره ای برای سال ها به بعد هستند. یکی از مهمانی هایی که می توانید برگزار کنید، مهمانی با مربای پوست پرتقال خشک است. این مربا یکی از خوراکی های مناسبی برای مهمانی هاست و همچنین بسیار سالم و خوشمزه است.
برای پختن مربای پوست پرتقال خشک، ابتدا پوست پرتقال ها را از میوه جدا کنید و آنها را در آب جوشانده تا بسیار نرم شوند. سپس آب را از آنها تخلیه کنید و آنها را خشک کنید. سپس، شکر و آب را با هم مخلوط کنید و آن را روی حرارت بگذارید تا شکر کاملا حل شود.
سپس پوست پرتقال های خشک را به مخلوطی از آب و شکر بیفزایید و آن را به مدت چند ساعت به پخت شدن بگذارید. پایان امر، مربایی شفاف و خوشمزه حاصل می شود. شما می توانید این مربا را برای تزئین کیک ها، خرما ها، پنکیک ها و سایر خوراکی ها استفاده کنید.
اگر می خواهید یک مهمانی خاص و شاد داشته باشید، می توانید سفره خود را با مربا پوست پرتقال خشک تزئین کنید. همینطور، با دادن این مربا به عنوان هدیه به دوستانتان، با خاطره ای خاص و شاد به یادشان خواهید ماند.
تزیین و سرو مربا
تزیین و سرو مربا از جمله روشهایی است که برای بهبود شکل ظاهری مربا استفاده میشود. در واقع، تزیین مربا به معنای تزئین ظروف سرو مربا و همچنین تزئین خود مربا است. از جمله روشهای تزئین مربا میتوان به استفاده از روشهای گردش، پیچ و خم، پشت سرهم، حلقه ای و ستاره ای اشاره کرد.
یکی از مهمترین قسمت های تزئین مربا، استفاده از رنگهای مختلف است. این رنگها معمولا از رنگهای طبیعی، مانند رنگ میوهها و سبزیجات، یا رنگهای مصنوعی ترکیب میشوند. همچنین، استفاده از مواد خوراکی دیگر نیز برای تزیین مربا به کار میرود. بهعنوان مثال، برای تزیین مربای توت، بهتر است از برگ نعنا، رز بری و پودر قهوه استفاده شود.
نکته دیگری در مورد تزئین مربا این است که باید مطمئن شویم که ظرف سرو قابل تحمل حرارت باشد. اگر ظرف ناقص باشد، مربا ممکن است حرارت را به ظرف منتقل کند و آسیب دیده شود. علاوه بر این، در زمان سرو مربا بهعنوان دسر، بهتر است از چندین پارچه زیبا استفاده کنیم که به شکل مناسب برای سرو مربا طراحی شده باشند.
در نهایت، میتوان گفت که تزئین و سرو مربا یک هنر حساس و زیباست که برای لذت بردن از طعم خوشمزه و ظاهری آرایشی مناسب برای سفره شماست. با توجه به تهیه و سرو کردن مربای خود، تجربه یادگیری و استفاده از انواع تزئینات برای مربا را از دست ندهید.