1. مواد لازم برای تهیه مربای پرتقال تزیینی
تهیه مربای پرتقال تزیینی، یکی از شیرینیهایی است که میتوان به شکلی زیبا در میز مهمانیها قرار داد. برای تهیه این شیرینی، ابتدا به مواد لازم برای آن نیاز داریم. مواد لازم برای تهیه مربای پرتقال تزیینی عبارتند از:
- نیم کیلو پرتقال
- 2 فنجان شکر
- نصف فنجان آب
- 1 قاشق چایخوری جلبک خشک
- 1 قاشق چایخوری آب لیمو
- تخم مرغ 2 عدد
- 1 قاشق چایخوری وانیل
ابتدا پرتقالها را از پوست خارج کرده و به قطعات کوچک شکسته و در داخل قابلمه ریخته و شکر را به آن اضافه کرده، سپس به مدت 2 ساعت، پرتقالها را در شکر داغ بمانده، تا شکر به خوبی به پرتقال ها جذب شود. سپس، آب را به آن اضافه کنید و پرتقالها را به مدت 1 ساعت دیگر در شعلهی ملایمی قرار دهید تا به آرامی بپزند.
پس از آن، جلبکهای خشک را در آب مدتی خیسانده و سپس به مخلوط پرتقالها اضافه کنید و مخلوط را به مدت 5 دقیقه دیگر در آتش قرار دهید تا حدود نیمه شیرین شود. در این مرحله آب لیمو، تخم مرغ ها و وانیل را به مخلوط اضافه کرده و به مدت 5 دقیقه دیگر در آتش قرار دهید تا مربا غلیظ شود.
پس از برداشتن مخلوط از روی حرارت، آن را به سفرهی خود منتقل کرده و به مدت چند ساعت در یخچال قرار دهید که سبک و خنک شود. سپس مربای پرتقال تزیینی را در بطریهای شیشهای قرار داده و آن را در داخل یخچال نگه دارید. مربای پرتقال تزیینی آماده سرو با استفاده از ظروف زیبا و مناسب مخصوص شماست.
2. طریقه تهیه سس پرتقال تزیینی
سس پرتقال تزیینی یک سس خوشمزه و ملایم است که معمولاً برای تزیین دسرهای مختلف استفاده می شود. این سس به راحتی با ترکیب چند مواد پایه، شامل پرتقال، مربای داروخانه ای، آب، بلغور نارگیل و نشاسته تهیه می شود.
برای تهیه سس پرتقال تزیینی، ابتدا پرتقال ها را خرد کرده و مربای داروخانه ای را به همراه آن ها در مخلوط کن می ریزیم و آن را تازه می کنیم. سپس آب را به مواد درون مخلوط کن اضافه کرده و مواد را به خوبی مخلوط می کنیم.
سپس بلغور نارگیل را در قابلمه ای روی حرارت ملایم به صورت داغ کرده و به مخلوط پرتقال اضافه می کنیم. سپس نشاسته را به مواد اضافه کرده و به صورت تدریجی آنها را با هم مخلوط می کنیم تا سس پرتقال تزیینی یکدست و جاوی است.
سس پرتقال تزیینی می تواند برای تزیین دسرهایی مانند تیرامیسو، پاناکوتا، کیک و کیک پنیری استفاده شود. همچنین می توان آنرا برای دسرهای مختلفی مانند کاسترد پرتغالی و مخلوط میوه ها نیز استفاده کرد. این سس به دلیل طعم شیرین و ترش ملایمی که دارد، در میان بسیاری از افراد طرفدار دارد.
3. دستور تهیه مربای پرتقال تزیینی با استفاده از سس پرتقال
برای تهیه مربای پرتقال تزیینی با استفاده از سس پرتقال، نیاز به چند مواد اصلی دارید. این مواد شامل پرتقال، قند، آب، و مواد افزایش دهنده است. قبل از شروع به تهیه مربای پرتقال، پرتقال ها را بشویید و سپس متوسط تا ریز آن ها را به همراه با کمی آب در یک قابلمه قرار دهید و آن ها را روی حرارت قرار دهید تا جوش بخورند.
بعد از اینکه پرتقال ها جوشیدند، آن ها را از روی حرارت بردارید و سپس به آن ها قند اضافه کنید. حرارت را کم کنید و آن ها را به مدت 10 تا 15 دقیقه بپزید، تا تمامی قند آن ها حل شود و مواد برای تهیه سس آماده باشند.
برای ساختن سس پرتقال، مواد اصلی شامل پرتقال، شکر، و آب است. ابتدا پوست پرتقال را باز کنید و محتویات آن را به صورت حلقه ها ببرید. سپس آن ها را در یک قابلمه با آب و شکر قرار دهید و آن ها را به مدت 10 دقیقه بپزید. بعد از پخته شدن پرتقال ها، آن ها را در قالبهای جدید قرار دهید و سپس به یخچال برای یخ زدن ارسال کنید.
وقتی هر دو مرحله تهیه مربا و سس پرتقال انجام شد، مربای پرتقال آماده است. برای سرو کردن، مربای پرتقال را با سس پرتقال تزیین کنید و به همراه یک برش پرتقال سرو کنید. این دسر خوشمزه و دلپذیر در هر مناسبت خانوادگی یا جشن تالار خوب می باشد.
4. روش تزئین مربای پرتقال تزیینی با سس پرتقال
تزئین مربای پرتقال با سس پرتقال یکی از شیک ترین و خوشمزه ترین روش های تزئین مرباست. با استفاده از این روش شما مربای خود را به یک غذای شیک و گیرایی تبدیل خواهید کرد که باعث افزایش اشتها و تحریک کودکان و بزرگسالان خواهد شد.
روش تزئین مربای پرتقال با سس پرتقال بسیار آسان است. برای آماده کردن سس، ابتدا تعدادی پرتقال را پوست کنید و آب مربای خود را با سرکه سفید و شکر به مدت 10 دقیقه جوشانده و بعد از آن آن را به خنک شدن درآورید. در مرحله بعد، از پوست پرتقال نیزرح یک تا دو قاشق غذاخوری استفاده کنید و در سس تهیه شده بریزید و تمام مواد را با هم مخلوط کنید و سس را روی مربای پرتقالریخته و آن را به عنوان تزئین درست کرد.
این روش تزئین مربا بسیار منحصر به فرد است و باعث می شود که مربای شما به یک غذای خاص و گران قیمت تبدیل شود. همچنین، سس پرتقال دارای ویتامین C و فیبر هستند و می تواند به سلامتی بدن کمک کند. بنابراین، این روش تزئین مربا بسیار پرسود است و شما می توانید آن را در مهمانی ها و جشن ها استفاده کنید و مهمانان خود را شگفت زده کنید.
5. نکات مهم در تهیه و تزیین مربای پرتقال تزیینی
تهیه و تزیین مربای پرتقال تزیینی، یکی از کارهای خلاقانه و لذیذ در دنیای کیکسازی است. با ترکیب مزه تلخ و ترش پرتقال با شیرینی مربا، ایجاد طعمی بسیار خوشمزه و قابل تحسین میشود. در این مطلب، نکات مهم تهیه و تزیین مربای پرتقال تزیینی را برای شما توضیح میدهیم.
نکته اول که در تهیه مربای پرتقال تزیینی بسیار مهم است، انتخاب بهترین پرتقالهاست. برای صحیح ترین تهیه مربا، میبایست پرتقالهای رسیده و تازه را انتخاب کرده و آنها را قبل از استفاده مرتبا آبکشی نمایید.
در نکته دوم، نکته مهم دیگری که برای تهیه مربای پرتقال تزیینی باید در نظر داشت، رعایت موازین ریخت مربا و شکر آن است. شکر مربا باید به نسبت پرتقال بهکار رفته، تعیین و با دقت بیشتری ریخته شود.
سومین نکته در تزیین مربای پرتقال، رعایت موازین در ترکیب مواد مختلف برای تزیین مربا است. برای تزیین مربا، میتوان از موادی همچون خشکبار، نخودچی، گلابی، درخت سیب، بادام، پسته و... استفاده نمود.
نکته آخری که در تزیین مربای پرتقال تزیینی باید در نظر داشت، بکارگیری برجستگی ها و جزئیات بسیار خلاقانه در تزیین مربا است. با استفاده از سبک ها و فرم های متفاوت در ترکیب اجزای مختلف، میتوانید طرح های بسیار خلاقانه و لازم را در تزیین مربا ایجاد کنید.
با رعایت این نکات مهم، میتوانید به راحتی و بااستفاده از مواد خود اقدام به تهیه و تزیین مربای پرتقال تزیینی برای مهمانان و دوستان خود نمایید.
6. مزیتهای استفاده از مربای پرتقال تزیینی در دسرها و شیرینیها
استفاده از مربای پرتقال تزیینی برای تکمیل دسرها و شیرینیها یکی از روشهایی است که باعث میشود ظاهر و طعم این خوراکیها بهبود یابد. با توجه به اینکه مربا یک ماده شیرین تولید شده از میوههای ترش مانند لیمو، نارنج، گوجه فرنگی و ... میباشد، این ماده میتواند یک انتخاب مناسب برای تزیین دسرها و شیرینیها باشد.
از مزیتهای استفاده از مربای پرتقال در تزیین دسرها و شیرینیها میتوان به افزایش طعم شیرین و تازگی محصول اشاره کرد. در اکثر شیرینیها یا دسرها، ترکیبی از شیرینی و ترشی، تلخی و یا اسیدیته دیده میشود. استفاده از مربای پرتقال بهعنوان یک ماده شیرین، میتواند باعث افزایش طعم شیرین و تلطیف در عین حال خنککنندهی شیرینیها و دسرها شود.
در دسته بندی مزیتهای استفاده از مربای پرتقال تزیینی برای دسرها و شیرینیها میتوان به لذت بردن از فصل پرتقال، افزایش ارزش غذایی دسر و شیرینی و نیز لذت بردن از رنگ و طعم بینظیر مربای پرتقال اشاره کرد. در واقع با استفاده از مربای پرتقال به عنوان یک تزئینی میتوان از شیرینی و دسر خود را با مادهای اضافی تزیین کرد که فصلی است و در عین حال به رنگ و ترکیبات آن نوع از دسر و شیرینی جذابیت و ارزش تزئینی بیشتری بخشید.
از دیگر مزیتهای استفاده از مربای پرتقال تزیینی در دسرها و شیرینیها، افزایش انتخاب گزینههای شیرینی و دسر با توجه به سلیقه و پسند شخص است. گاهی اوقات شیرینی و یا دسر مورد علاقهی فرد شخصی نیست، با استفاده از مربای پرتقال توانست مخصوصاً برای این دسته از افراد گزینه مورد علاقه خود را با افزودن اختیاری مربای پرتقال تزیینی داشته باشند.