مواد لازم برای تهیه مربای سیب ترش
تهیه مربای سیب ترش یکی از محبوبترین غذاهای خانگی در فصل پاییز است. این مربا با طعم شیرین و ترش به همراه بوی خوش سیب، از هر جایی طرفدار دارد. برای تهیه مربای سیب ترش، بهصورت کلی، مواد اولیه شامل سیب ترش، نبات، شکر و آب است.
در اینجا میتوان گفت که سیب ترش انتخاب آسانی است، اگر چه میتوان دقت لازم را در خرید آن داشت. سیب ترش باید خشک و همچنین وسطش نرم باشد. نبات نیز برای تهیهی مربای سیب ترش بسیار مهم است. بهتر است نبات خالص و خشک شده را از بازار خریداری کنید.
شکر نیز برای تهیه مربای سیب ترش استفاده میشود. بهترین نوع شکر کریستال شکر است، که میتوانید آن را بدون مشکل از بازار تهیه کنید. آب نیز جزء مواد لازم برای تهیه مربای سیب ترش است و باید از آب تمیز استفاده شود تا مربای تهیه شده آبدار نشود.
با ترکیب همهی این مواد، میتوان به راحتی مربایی لذیذ و خانگی تهیه کرد که هر جایی بهعنوان دسر یا تازهکنندهی خوشمزهای میتوانید آن را سرو کنید. بههر حال برای تهیهی مربای سیب ترش بهتر است طبق دستور پخت آن، برای بهتر شدن طعمها و درستکردن آن با دقت بیشتر، عمل کنید.
طریقه تهیه مربای سیب ترش با مواد تازه
مربا از دسرهایی است که اکثراً اشاره و تاکید بر این کاملاً قابل فهم است که باید با میوههایی با جلبکی که در آنها وجود دارد، تهیه شود. سیب ترش یکی از میوههایی است که این جلبک را در خود دارد و به همین دلیل است که میتوان آن را به راحتی به مربایی ارائه داد. اگر مایلید این دسر خوشمزه را با مواد تازهی سیب ترش تهیه کنید، باید از این مواد استفاده کنید:
مواد لازم:
- ۱ کیلو سیب ترش
- ۲ کیلو قند
- آبلیمو
- آب
ابتدا سیبهای ترش را با آب یک ساعت خیس میکنیم و سپس از آنها برگرفته تا پوست، ریشه، هسته و بافت سفید را کامل برداریم. سپس سیبهای ترش را به قطعات کوچک برش داده و در داخل دیگی همراه با قند، به مدت نیم روز نگه میداریم تا قند کاملاً آب مورد نیاز سیبها را جذب کند.
سپس دیگی به آتش متوسط در آورده و در آن آبلیمویی که قبلاً ریختهایم را در همراه سیبهای ترش و قند قرار داده و اجازه میدهیم که خوب جوشیده و سیبها هم خوب نرم شوند. بعد از آن در مرحله بعد به دیگ اضافه میکنیم و به مدت نیم ساعت به جوش در آورده تا حجمش به دوبرابر بیاید و دمای خود را تا اوج برساند.
تهیه مربای سیب ترش واقعاً ساده است و نیازی به تجربه خاصی نیست. با دنبال کردن مراحل بالا و توجه به جزئیات کوچک میتوانید یک مربای به ظاهر جذاب و خوشمزه تهیه کنید. موفق باشید!
طریقه تهیه مربای سیب ترش با مواد خشک
تهیه مربای سیب ترش با استفاده از مواد خشک، یکی از روشهای ساده و سریع برای تهیه این خوراکی خوشمزه و پرطرفدار است. این مربا علاوه بر طعم لذیذ، دارای خواص درمانی برای برخی بیماریها نیز میباشد.
مواد لازم برای تهیه مربای سیب ترش شامل، سیب ترش، آب، برگههای توت فرنگی خشک شده و شکر است. اولین مرحله برای تهیه این مربا آبگیری از سیبهای ترش است. به این منظور سیبهای ترش را بشویید و بدون پوست و هستهها را برش داده و در قابلمهای با آب بپزید تا سریعتر نرم شوند.
پس از اینکه سیبهای ترش پخته شدند، صرف آبپردازی کرده و مواد دیگر را به آن اضافه کنید. برگههای توت فرنگی خشک شده را به قطعات کوچک شکسته و به مبلمان سیب اضافه کنید. سپس شکر را به آن اضافه کرده و همه مواد را مخلوط کنید.
حرارت را تنظیم کرده و شعله را کم کنید تا محتوای قابلمه آرام آرام پخته شود. برای کیفیت بهتر مربا، میتوانید قاشق چوبی در داخل قابلمه بگذارید تا مانع از الک بودن مربا شود.
پس از حدود ۳۰ تا ۴۰ دقیقه، مربای سیب ترش با مواد خشک شما آماده مصرف است. بعد از خنک شدن، میتوانید آن را در جوازی نگه داری کنید تا در وعدهی صبحانهی خود به همراه نان تازه مصرف کنید.
مراحل پاک کردن سیب ترش برای تهیه مربا
برای تهیه مربای سیب ترش، ابتدا باید سیب ها را پاک کنیم. اینکار برای حفظ ارزش غذایی سیب و پاکیزگی آنها بسیار حائز اهمیت است. برای شروع، سیب ها را زیر آب جاری قرار دهید و به دقت آنها را بشویید. سپس انتخاب کنید که آیا می خواهید سیب ها را با پوست ترکیب کنید یا خیر. در صورتی که پوست سیب را هم در مربا خود دوست دارید، می توانید این مرحله را برای سیب های خود انجام دهید.
بعد از پاک کردن سیب ها، باید آن ها را به قطعات کوچک تری برش دهید. برش دادن سیب ها به قطعات کوچک و یکنواخت، کاری مهم است که به شما در تهیه یک مربای با کیفیت و عالی کمک می کند. سپس، سیب های برش داده شده را در یک قابلمه متوسط همراه با شکر و آب قرار دهید. در این مرحله، باید برای تنظیم رنگ و طعم، عصاره لیموی ترش را به قابلمه اضافه کنید. همچنین، می توانید از ادویه جاتی مانند دارچین و کاردامون استفاده کنید.
حالا باید همه مواد را در قابلمه به هم بزنید و آن را بر روی حرارت متوسط قرار دهید تا آشپزی شود. در این مرحله، می توانید با استفاده از یک قاشق، مواد را همزمان با مخلوط کردن، مرتباً وقتی مربا جمع می شود، آن را بخار کنید تا به یک غلیظ قابل قبول تبدیل شود.
و در نهایت باید محتویات را در یک بسته بندی ضد آب، مناسب برای حفظ مربا، قرار دهید. مربای سیب ترش بعد از خنک شدن، آماده سرو شدن است و می تواند به عنوان یک خوراکی لذیذ و دلچسب به همراه نان صبحانه یا دسر خورده شود.
مراحل آماده سازی مواد برای تهیه مربای سیب ترش
تهیه مربای سیب ترش یکی از دسرهای خوشمزه و خانگی است. برای اینکه مربای سیب ترش با شخصیت و طعم منحصر به فرد خودتان را درست کنید، باید از گیاهان تازه و خلاصه شده استفاده کنید. در این موضوع، ما به شما نحوه آماده سازی مواد مورد نیاز برای تهیه مربای سیب ترش را توضیح خواهیم داد.
برای شروع، باید سیب ترش خود را خرد کنید. برای این کار، از یک تیغه کوچک یا یک ریشه کوچک استفاده کنید و سیب ترش را به قطعات کوچک تبدیل کنید. سپس، سیب ترش ها را در کاسه ای بریزید و با نیمی از وزن سیب ترش ها، شکر را به آنها اضافه کنید. شکر باعث می شود طعم مربای شما شیرین تر شود.
در مرحله بعد، به کاسه آب خالص اضافه کنید. می توانید آب کره یا آب لیمویی هم استفاده کنید. بیشتر آب را به قطعات سیب ترش ها اضافه کنید تا آنها در آب غوطه ور شوند. حالا، کاسه را به داغ کنید و اجازه دهید تا آب آشپزی به جوش بیاید.
وقتی آب به جوش آمد، حرارت را پایین کنید و سیب ترش ها را در حالتی که هنوز نرم هستند، بپزید. باید آهسته و آرام بپزند تا رنگ و طعمی خوشمزه به دست آید.حالا وقت آن است که سیب ترش ها را از آب بیرون بیاورید و در قابلمه ای دیگر جمع کنید. حالا آنها را به دوباره به داغ کنید و اجازه دهید تا ترکیبی غلیظ و شیرین شکل بگیرد.
بعد از آنکه مربا جا افتاد، آن را به ظرف های تمیز بریزید و بگذارید تا سرد شود. حالا مربای سیب ترش شما آماده مصرف است. می توانید آن را روی نان تازه خورد یا به عنوان تزئینات برای دسرهای خاصی استفاده کنید. این مربای شیرین و به طور همزمان تلخ، ترش و خوشمزه می تواند برای تمامی افراد خانواده یا دوستان شما خوشمزه باشد.
طریقه افزودن مواد به مربای سیب ترش
برای آماده کردن مربای سیب ترش باید ابتدا چند سیب ترش را شسته و خرد کنیم. سپس آنها را در قابلمهای با اندازه متناسب با تعداد سیبها بریزیم. سپس آبی که برای پخت سیبها استفاده میکنیم را با یک قاشق غذاخوری سرکه سفید و دو قاشق سوپخوری نمک مخلوط کرده و روی میوهها بریزیم.
بعد از اینکه سیبها نرم شدند و آب آنها جمع شد، میتوانیم یک کیلو قند را به آب سیب اضافه کنیم. سپس با حرارت ملایم طبقه بندی شده و به مدت یک ساعت آبگیری کنیم تا قند به تدریج حل شود. اگر قصد داریم رنگ جذاب تری برای مربا داشته باشیم، میتوانیم چند دانه دارچین به مربا اضافه کنیم.
پس از اینکه قند کاملاً حل شد، بریزیم مربا را در ظرفی و میتوانیم با اضافه کردن لیموترش یا اسانس وانیل به آن، طعم خوشایندی برای مربای سیب ترش به دست آوریم. سپس میتوانیم مربا را در ظرف های ضد آب پیوسته کنیم و به دلخواه شکلهای مختلفی از آن تهیه کنیم. بهترین روش برای نگهداری مربای سیب ترش در جای خنک و خشک است.