1. طرز تهیه مربای به هویج و سیب با استفاده از قند سفید
در اینجا چند پاراگرافی به توضیح طرز تهیه مربای به هویج و سیب با استفاده از قند سفید ارائه میشود.
مواد لازم:
- یک کیلوگرم هویج
- نیم کیلوگرم سیب
- یک کیلوگرم قند سفید
- آب مربا، به مقدار لازم
- لیمو ترش، یک عدد
طرز تهیه:
1. هویج و سیب را با استفاده از یک ریشهریز موهر خرد کنید.
2. قند سفید را با مقداری آب مربا در یک قابلمه بر روی حرارت قرار دهید و به آرامی به جوش آورید.
3. به هویج و سیب خرد شده اضافه کنید و در حداقل دو ساعت بخشی با حرارت متوسط و به مدت یک و نیم تا 2 ساعت بپزید.
4. لیمو ترش را استخراج کرده، نصف آن را به مربای در حال پخت اضافه کرده، سپس شروع به چرخاندن کنید.
5. پس از دو ساعت آماده شدن مربا، آن را با استفاده از ظرفهای مربایی شیشهای پر کرده و آنها را پس از سرد شدن مربا، در یخچال نگه داری کنید.
این مربای کم خطر با خاصیتهایی مانند ضداسهال، ضدآلرژی، پاککننده خون و تقویت کننده بیماران قلبی میتواند نوید لذت بخشی برای مصرف کنندگان آن باشد و در فصل گرما، برای خنکشدن مصرف کنندگان آن ایدهآل است.
2. مواد لازم برای ساخت مربای به هویج و سیب
برای ساخت مربای به هویج و سیب مواد اولیه مورد نیاز عبارتند از هویج، سیب، شکر، آب و نمک. هویج و سیب باید به صورت خرد شده باشند. هویجها را میتوان تکه تکه کرد یا به صورت رنده شده استفاده کرد. سیبها نیز برای استفاده در مربا باید خرد شده یا رنده شده باشند.
سپس مواد خشک شدهی مانند شکر و نمک به میزان مشخصی به این مواد اضافه میشود. مقدار شکر بسته به ترجیح شما میتواند متفاوت باشد. برای مربای بهتر از شکر کریستالی و نمک دریایی استفاده کنید. بعد از مخلوط کردن تمامی مواد با هم، نوشیدنیای طعمدار و بسیار خوشمزه به وجود می آید.
در مرحله بعدی، مخلوط را روی حرارت نرمال قرار داده و آن را به جوش آورد. بعد از رسیدن به دمای مورد نظر، حداقل در دو ساعت باید محتویات را با هم مخلوط کرده تا مواد در کنار هم متمایل به ترکیب شوند و برای یک مربای شیک و خوش طعم سازگاری درستی را داشته باشند. سپس قسمت بخش داغ محتوا را کم کنید تا در ظرف کمی سردشوده آماده مصرف شود.
با وجود سادگی ترکیب مواد، مربای به هویج و سیب خوش طعم، خوش رنگ و خوش بو تولید میشود که هم از حیث مزه و هم از حیث ارزش غذایی برای خانوادهها به عنوان یک نوشیدنی خاص عرضه میشود. برای خدمت به مهمانان، نوبت به عرضه این مرباست.
3. چگونگی خرد کردن هویج و سیب برای تهیه مربا
تهیه مربای هویج و سیب با استفاده از هویج و سیب تازه و شیرین، یکی از روش های محبوب در تهیه مربا در ایران است. در این مقاله به چگونگی خرد کردن هویج و سیب برای تهیه مربا پرداخته خواهد شد.
هویج و سیب را با دقت شسته و خشک کنید. سپس هویج را با چاقو خرد کرده و سیب ها را نیز با چاقو خرد کنید. می توانید از یک روبات یا فرز هم استفاده کنید تا هویج و سیب ها را به صورت کنده پودری خرد کنید.
بعد از خرد کردن هویج و سیب، آن ها را در ظرفی قرار دهید و برای چند ساعت درون یخچال قرار دهید. این کار باعث می شود که هویج و سیب ها ترشی نشوند و در مرحله ی بعدی به راحتی می توانند با شکر و آب به موادی تبدیل شوند که برای تهیه مربا مناسب هستند.
زمان پخت موادی که برای تهیه مربا استفاده می شوند، تاب عالی را داشته باشد. بهتر است از قابلمه هایی با پشت بلند استفاده کنید تا نرم شدن هویج و سیب سریع تر اتفاق بیفتد.
در مرحله ی بعد، هویج و سیب های خرد شده را با شکر و آب در داخل قابلمه قرار دهید و بر روی حرارت قرار دهید. این مرحله باید حداقل یک ساعت به طول بیانجامد و باید بهبود زیادی برای شرایط هویج و سیب های خرد شده ایجاد کنید. با توجه به ترکیب شیرین هویج و سیب با شکر، می توانید مربایی با طعم بسیار خوشایند تهیه کنید که می تواند برای استفاده در صبحانه یا بعد از شام مناسب باشد.
4. نکات مهم در طرز تهیه مربای به هویج و سیب
طرز تهیه مربای به هویج و سیب با استفاده از موادی از قبیل هویج تازه، سیب، شکر و آب، بسیار ساده و آسان است. اما برای به دست آوردن یک مربا با طعم مناسب و درست، باید به نکات مهم زیر توجه کرد:
- ابتدا باید هویجها را همراه با پوستهایشان برش کرده و برای حدود ۱۰ دقیقه حواستان به پختنشان باشد تا به کنار همطراز شوند. سیبها را هم باید خرد کرده و به صورت خام در داخل قابلمه بریزید.
- سپس به مواد شیرین کننده افزوده میشود. برای همین در حدود ۱ کوبویه شکر که بهتر است شکر ناب باشد، با آب ترشی کاملا مخلوط شود و نیز به داخل قابلمه اضافه کرده.
- در این مرحله، قابلمه روی حرارت نرمال قرار میگیرد و حدود ۱۰ دقیقه، تا همه مواد به خوبی مخلوط شوند، آشپزی میشود.
- پس از گذراندن ۱۰ دقیقه، میتوانید مواد را کمی با چنگال آسیاب کنید تا مربا با فرمت انتخابی شما تبدیل شود.
- برای نگهداری، بهتر است مربای به هویج و سیب گرم را در یخچال قرار دهید. بهترین روش برای نگهداری، استفاده از جارهجایی با بطریهای شیشهای مخصوص مربا و استفاده به موقع از مرباست.
در نهایت، مربای به هویج و سیب باید در همگام با غذا خورده شود و میتوانید از آن برای تزئین دسر و یا به عنوان حلوایی در استفاده کنید.
5. طرز تهیه مربای به هویج و سیب با استفاده از قند قهوه ای
مربای به هویج و سیب بیشتر به صورت سالاد میوه یا ترشی در کنار غذا مورد استفاده قرار میگیرد. اما در اینجا روش تهیه مربای به هویج و سیب با استفاده از قند قهوهای را به شما آموزش میدهیم. این روش تهیه، ساده و آسان است و بصورت خاصی میتواند طعم ترشی یا مربا را در دهان شما باقی بگذارد.
ابتدا به هویج ها و سیبها را شسته و پوست آنها را پوشانده و رنده کرده و سپس آنها را در قابلمهای که با آب پر شده، به مدت 10 دقیقه ابپزید تا نرم شوند. سپس حال وقتی است که تخم مرغ خود را با دو قاشقخوری آب در یک کاسه تفت داده و بعد از اینکه به خوبی خامهای شده، آنرا با قند قهوهای مخلوط میکنیم و به مدت 5 دقیقه بر روی شعله قرار میدهیم تا شربتی چسبناک و خوشمزه تهیه شود.
ترکیب هر دو مربای به هویج و سیب را به شعله کم برای مدت 10 دقیقه برای مرتب کردن در حداقل حرارت قرار دهید تا سیب و هویج با قند تفت بخورند. سپس از آنها با استفاده از یک کاسه و یا قاشق، آنها را به مخلوط تخم مرغ، قند قهوهای و ادویهها اضافه کنید و در خدمت برای بسته بندی قرار دهید. با توجه به عطر خوب و طعم کاملاً متفاوت این دسر، میتوانید آن را در باغچه، خانه و یا در هر جایی که میخواهید، سرو کنید.
6. چگونگی تزئین و آماده سازی برای سرو مربا به هویج و سیب
سرو مربا به هویج و سیب یکی از خوراکی های خوشمزه و سالم برای صرف نوشیدن در طی ماه های داغ و تابستان است. برای آماده سازی این خوراکی لازم است با تزئین و آماده سازی مناسب به ارائه آن بپردازید. در ادامه به توضیحات بیشتر در زمینه تزئین و آماده سازی سرو مربای به هویج و سیب میپردازیم.
برای تزئین و آماده سازی سرو مربای به هویج و سیب، ابتدا باید در مرحله اول مواد لازم را در نظر گرفت. این مواد شامل هویج، سیب، شکر، آب و سرکه میباشند. پس از آن لازم است که هویج و سیب را خرد کرده و درون قابلمه با آب روی حرارت قرار دهید. سپس شکر را به مواد افزوده و تا زمانی که شکر به آب بگیرد، مواد را بر روی حرارت قرار دهید. برای تدوین خوراکی میتوان به شکلی خلاقانه نسبت به انواع مختلفی از تزئینات مربا فعلی متمایز شد. میتوانید با استفاده از بهترین سبزی ها ، گل ها و رزین های خرازی شکل خوراکی را بسیار جذاب تر کنید.
با استفاده از عنبر و دیگر رایحه دهنده ها و همچنین استفاده از شکلات، شیرینی و دیگر صنایع غذایی میتوانید طعم مربا خود را بهبود بخشید. همچنین، میتوانید سرو مربا با تزئینات گلی، شن ها و بند پیچ مغزی دکوراتیو زیبا تر و دلپذیرتر کنید. این تزئینات تأثیر شگفت انگیزی بر روی ظاهر و سلیقه خوراکی خود خواهد داشت و میتواند برای پذیرایی میهمانان شما بسیار عالی و کارامد باشد.
با توجه به توضیحات فوق، تزئین و آماده سازی سرو مربای به هویج و سیب باید با توجه به انواع و طرح های متداول و نوین و همچنین با توجه به سلیقه پذیرایی کنندگان صورت گیرد. در نتیجه اگر شما طعم و نکات لازم برای تزئین و آماده سازی سرو مربای به هویج و سیب را رعایت کنید، قطعاً خواهید توانست به میهمانان خود محصول خوشمزه و سالمی را ارایه دهید که آنها را از طعم و خوشبو کیفیت آن درگیر می کند.