مواد لازم برای تهیه لوبیا پلو شیرازی با گوشت
لوبیا پلو یکی از غذاهای پرطرفدار در بین خانوادههای ایرانی است. این غذا با ترکیب برنج، لوبیا، گوشت قرمز، پیاز و ادویههای متنوع سرو میشود و در طعم و عطر خاصی به دل هر فرد مینشیند. در ادامه به مواد لازم برای تهیه لوبیا پلو شیرازی با گوشت پرداخته خواهد شد.
مواد لازم:
- دو پیمانه برنج
- پنجصد گرم گوشت قرمز
- دو پیمانه لوبیا پیازدار
- یک عدد پیاز متوسط
- یک قاشق غذاخوری روغن
- نمک، فلفل، زعفران، پودر دارچین و دانههای کنسرو شده گوجه فرنگی
روش تهیه:
1- ابتدا برنج را به صورت معمول بشویید و به مدت ۳۰ دقیقه در آب خیسانده و سپس آب آن را خالی کنید.
2- سپس گوشت را به اندازه دلخواه خودتان خرد کنید و در یک قابلمه به همراه پیاز کوبیده و روغن تفت دهید تا رنگ گوشت به صورت کنجدی شود.
3- در مرحله بعدی لوبیای داخل سطح کباب با حرارت کم تفت دهید که سرخ رنگ شود.
4- به همراه گوشت، لوبیای تفت داده شده، نمک، فلفل، زعفران، دستههای کنسرو شده گوجه فرنگی و پودر دارچین را به برنج اضافه کنید.
5- سپس آن را به همراه دو پیمانه آب روی حرارت قرار داده و آن را به فوریت پایین بیاورید.
6- پس از ۳۵ تا ۴۰ دقیقه برنج شیرین و آماده میشود. سپس برنج را وسط قابلمه باز کرده و زیر را تفت بدهید تا صدا داده ندهد.
7- در نهایت لوبیا پلو شما آماده سرو شدن در میز خانواده شما خواهد بود. با تزئین با دانههای مخلوط شده نخود فرنگی، پسته و آجیل، لذت ببرید.
طرز تهیه لوبیا پلو شیرازی با گوشت در قابلمه
لوبیا پلو شیرازی با گوشت در قابلمه یکی از پرطرفدارترین غذاهای ایرانی است که در بسیاری از مناطق کشور ارائه میشود. این غذا با ترکیب برنج، لوبیا، گوشت گوسفندی، پیاز و ادویههای خوشمزه، طعمی بسیار خوشایند و غذایی با ارزش ایجاد میکند.
برای تهیه این غذا، ابتدا لوبیای سفید را با آب خنک شسته و بعد از خشک شدن، در قابلمه به همراه آب و سرکه به مدت 10-15 دقیقه بجوشانید. سپس لوبیا را به همراه آبی که جوشیده است، در قابلمه ریخته و روی حرارت خاموش قرار داده و مجدداً در محفظهی قابلمه میگذاریم.
پس از آن، گوشت گوسفندی را با روغن در قابلمه کمی سرخ کرده و به همراه پیاز و ادویههای مختلف به مدت چند دقیقه دیگر سرخکردن کنید. سپس به شعلهی آتش بیشتر، ترکیب گوشت و پیاز به قابلمه اضافه کرده و همراه با لوبیا به مدت 10 دقیقه روی حرارت متوسط قرار دهید.
فرآیند بعدی تهیه این غذا، اضافه کردن برنج به قابلمه است. برای این کار کمی آب در قابلمه وجود داشته باشد و برنج را به آب اضافه کرده و به همراه لوبیا و گوشت به مدت 10 دقیقه روی حرارت متوسط قرار دهید و سپس، شعلهی حرارت را کم کرده و با تحمل ابخوردن ، در زیر حرارتی ملاطم شود تا پوک شود.
بعد از آن، قابلمه را از روی حرارت بردارید و برنج و لوبیا را به همراه گوشت در ظرف مناسبی مانند پلاستیکی (مناسب برای سرو غذا به میزهای شام) قرار دهید. قبل از سرو، غذای تهیه شده را با زعفران که ابتدا با آب داغ خشک شده بود به رنگ و بوی خاصی خواهد رسید و با نمک، فلفل سیاه و چند قطرهی آب لیمو عمانی تزیین کرده و سرو کنید.
در نهایت، لوبیا پلو شیرازی با گوشت در قابلمه آماده سرو و ارائه به همراه سالاد و ماست جوشاندنی است که بسیار خوشمزه و سرشار از ارزش غذایی است. این غذا را میتوان در میان وعدههای ناهار و شام سرو کرده و از طعم واقعاً خاص آن لذت برد.
نکات مهم در تهیه لوبیا پلو شیرازی با گوشت
لوبیا پلو شیرازی یک غذای اصیل و محبوب در منطقه فارس ایران است که با ترکیبی از برنج، لوبیا و گوشت تهیه میشود. این غذا با طعم شاداب و مطبوع خود میتواند سفرههای شما را تزئین کند. در ادامه به برخی از نکات مهم در تهیه لوبیا پلو شیرازی با گوشت پرداخته شده است.
یکی از مهمترین نکات در تهیه لوبیا پلو شیرازی با گوشت انتخاب بهترین انواع لوبیا و گوشت است. برای تهیه لوبیا پلو شیرازی بهتر است از لوبیای چیتی محلی با رنگ تیره و دانههای کوچک استفاده کنید. همچنین گوشت مورد استفاده نیز باید تازه و از کیفیت بالا باشد تا طعم و کیفیت غذا بهبود پیدا کند.
در آماده سازی لوبیا پلو بهتر است از روغن گرفته تا شیر استفاده نشود و در روش پخت نیز بهتر است از دیگ بافتی استفاده کرده و دمای اجاق را کنترل کرده و به موقع خاموش کنید.
همچنین برای تزیین لوبیا پلو، میتوانید از پیاز سرخ شده، خشکبار، زرشک و نعناع تازه استفاده کنید و میتوانید مزه این غذا را با یک قاشق ماست یا خارشتر بسیار خوشمزه کنید.
در نتیجه، لوبیا پلو شیرازی با گوشت یک غذای سنتی و محبوب در منطقه فارس ایران است که با عناصر گوشت، لوبیا و برنج ساخته میشود و با انتخاب بهترین مواد اولیه، طعم و کیفیت غذا بهترین حالت را به خود میگیرد. برای تزیین آن نیز میتوانید از انواع مواد خام استفاده کرده و لذت آن را افزایش دهید.
طرز سرو کردن لوبیا پلو شیرازی با گوشت
لوبیا پلو شیرازی با گوشت یکی از غذاهای پرمصرف در مناطق مختلف ایران است که در شهر شیراز به خصوص محبوبیت بیشتری پیدا کرده است. این غذا از دو مهمترین عنصر غذایی یعنی لوبیا و گوشت تهیه میشود که با اضافه کردن ادویههای خاص، طعمی بی نظیر به آن داده میشود.
برای سرو کردن لوبیا پلو شیرازی با گوشت، ابتدا لوبیا را خورد پخته کرده و روی شوتی بندی در قابلمه قرار میدهیم. بعد از آن، گوشت چرخ کرده را با ادویههای خاصی مانند زردچوبه، پیاز، فلفل سیاه و فلفل قرمز تفت داده و به لوبیا اضافه میکنیم.
در مرحله بعد، باید برنج را که قبلاً خیس کردهایم، در قابلمه جداگانه در حدود ۷۰ درصد پخت دهیم. پس از آن، باید برنج را به قابلمه حاوی لوبیا و گوشت اضافه کرده و همراه با آن، تخم مرغ، سیب زمینی و گوجه فرنگی را نیز روی آن قرار دهیم. سپس، باید غذا را با یک دستمال نازک پوشاند و در حرارت کم به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه بپزیم تا برنج کاملاً پخته شود.
در پایان، لوبیا پلو شیرازی با گوشت باید با چند قاشق برنج و گوشت و تازهترین نانی که داریم سرو شود تا طعم خاص این غذا در ذوق هر کسی گل بخورد.
لوبیا پلو شیرازی با گوشت، چند روز قابل نگهداری است؟
لوبیا پلو شیرازی با گوشت یکی از غذاهایی است که بسیار مورد علاقه مردم ایران و به خصوص شیرازی ها قرار دارد. این غذا با ترکیبی از برنج، لوبیا، گوشت قرمز و ادویه های مختلف، طعمی بسیار خوشمزه و شیرین و عطری به شکل مجلسی به همراه دارد.
در مورد نگهداری این غذا می توان گفت که به دلیل وجود گوشت در آن، نمی توان آن را بدون نگهداری در دمای کمتر از 5 درجه سانتیگراد قرار داد. بنابراین، می توان این غذا را درون یخچال قرار داد. چون لوبیا پلو می تواند به سرعت بهبود پیدا کند، باید بهترین روش برای نگهداری آن را رعایت کنید.
در آرایشش، لوبیا پلو شیرازی با گوشت بسیار شبیه به پلوی شیرین است که فقط با اضافه کردن لوبیا قرمز به آن تغییر می کند. با این حال، نگهداری لوبیا پلو به شکل دقیق مانند پلوی شیرین نیست. لوبیا پلو با قابلیت نگهداری به مدت 3 تا 4 روز در اینترنت نمی تواند بدون نگهداری مناسب آرامبخش باشد. اما با نگهداری مناسب می توانید ماندگاری آن را تا 7 روز هم افزایش دهید.
در نتیجه، می توان گفت که توصیه می شود لوبیا پلو شیرازی با گوشت را درون یخچال قرار داده و به مدت 3 تا 4 روز مصرف کنید و در صورتی که می خواهید به طول عمر بیشتری برسانید، آن را به مدت 7 روز نگهداری کنید. به همراه لوبیا پلو شیرازی می توانید سالادهای مختلف و مرباها را در یخچال نگهداری کنید.
تنوع بخشیدن به لوبیا پلو شیرازی با گوشت
لوبیا پلو شیرازی با گوشت یک غذای اصیل و خوشمزه ایرانی است که برای تغییر دادن طعم آن، میتوان از چند مواد مختلف استفاده کرد. یکی از راههای تنوع بخشیدن به این غذا، استفاده از تکههای گوشت مرغ، گوشت گوسفند یا حتی ماهی است که باعث افزایش تنوع و کیفیت طعم آن میشود.
در این غذا، میتوان از انواع مختلفی از لوبیا استفاده کرد که هر کدام با طعم و خواص مختلفی در پخت غذا به کار میروند. از جمله لوبیای چیتی، چشم بلبلی و حتی لوبیای سفید میتوان برای پخت لوبیا پلو استفاده کرد. اضافه کردن سبزیجات نیز میتواند به تنوع بخشیدن به طعم و رنگ این غذا کمک کند. برای مثال، استفاده از پیاز که داغ و سرخ شده باشد، ترشی جات، نعناع و ... میتواند به بهبود طعم و دید ظاهری این غذا کمک کند.
همچنین، میتوان برای تنوع بخشیدن به لوبیا پلو شیرازی با گوشت، از انواع مختلف ادویه و چاشنی استفاده کرد. به عنوان مثال، استفاده از زعفران، پودر دارچین، فلفل سیاه، باقالیچه، گلاب و ..... میتواند به بهبود طعم این غذا کمک کند.
در کل، تنوع بخشیدن به لوبیا پلو شیرازی با گوشت به کاربران امکان میدهد تا هر بار با استفاده از مواد مختلف غذای خود را متفاوتتر و لذت بخشتر کنند.