طرز تهیه لوبیا پلو با گوشت مجلسی
لوبیا پلو با گوشت یکی از پرطرفدارترین غذاهای ایرانی است که به ویژه در میان جشن های مجلسی بسیار ارزشمند می باشد. این غذا با ترکیبی از رنگارنگی چندین مواد غذایی از جمله گوشت چرخ کرده، لوبیا، برنج، پیاز، زرشک و مرغوبیت های دیگر درست می شود.
برای تهیه این غذا ابتدا لوبیاها را به مقداری کافی در ظرفی حتما مرغوب قرار داده و آبکشی کرده سپس به همراه پیاز در روغن نیمه نگه داشته شده سرخ می کنیم. پس از سرخ کردن پیاز با گوشت چرخ کرده را به مقدار کافی مخلوط کرده و به دستور پلوی سفید در قابلمه روی حرارت تابدار قرار دهیم.
سپس برنج را پس از شستشو و خیس کردن در آب شور چند ساعت به همراه روغن داغ و آب مقداری در قابلمه بدون راه بری به روشی که اغلب در پلو های سفید است، سر پخته می کنیم. سپس به مبلغ شیرین کننده برنج مقداری از این ترکیب که با گوشت چرخ کرده تهیه کرده بودیم را اضافه کرده و زیر و رو می کنیم تا همه ترکیبات به خوبی با هم مخلوط شوند.
برای تزیین و تکمیل طعم غذا نیز از ادویه هایی نظیر فلفل، زعفران، کمی شیرینی، زرشک و سبزیجات شوید استفاده می شود. به این ترتیب یکی از خوشمزه ترین انواع پلوهای ایرانی، یعنی لوبیا پلو با گوشت مجلسی بدون هیچگونه پرتاب شوینده و با پخت و ارائه بهترین نحو ارائه می شود.
لوبیا پلو با گوشت مجلسی چگونه تهیه کنیم؟
لوبیا پلو با گوشت مجلسی غذایی پرطرفدار و خوشمزه است که در اکثر مناطق ایران سرو میشود. برای تهیه این غذا، ابتدا باید لوبیای پخته را آماده کنیم. بهتر است لوبیا را شب قبل از پخته شدن خیس کنیم تا زمان پختش کوتاهتر شود. پس از شستشو و خیسکردن لوبیا، درون قابلمه به همراه آب و نمک قرار داده و آن را به مدت ۴۵ دقیقه تا یک ساعت بپزیم.
در مرحله بعد، باید گوشت را آماده کنیم. گوشت مجلسی که خیلی خشک و سخت است را بهتر است با چکیدن اب یا آبلیمو نرم کنیم. سپس گوشت را با پیاز و روغن تفت دهیم تا رنگش تغییر کند. بعد از تفت دادن گوشت و پیاز، آن را با ادویههای مخصوصی که شامل زردچوبه، پودر دارچین و فلفلسیاه است به همراه کمی آب، پخته کنیم. گوشت بعد از پخته شدن، آب مربوط به این قسمت آشپزی را بگیرید.
در مرحله بعد، باید لوبیا و گوشت را ترکیب کرده و داخل قابلمه قرار دهیم. برای این کار، یک لایه لوبیا را در بالای قابلمه قرار داده، به همراه یک لایه گوشت و پیاز تفت داده شده، بیافزایید و این کار را تا تمام شدن لوبیا و گوشت ادامه دهید. بعد از ترکیب تمام لوبیا و گوشت، روی آن خیار شور و نعناع خشک را اضافه کنید و قابلمه را با کلاه اختصاصیاش پوشانده و به مدت ۴۵ دقیقه تا یک ساعت روی حرارت کم در قابلمه پخته شود. بعد از آماده شدن، لوبیا پلو با گوشت مجلسی را میتوان با سبزیجات تزیین کرده و سرو نمود.
راهنمای تهیه لوبیا پلو با گوشت مجلسی
راهنمای تهیه لوبیا پلو با گوشت مجلسی یکی از پرمصرفترین غذاهای جشن های ایرانی است. این غذا با ترکیب برنج، گوشت و لوبیا سفید بسیار خوشمزه و سالم است. در ادامه چند مرحله برای تهیه این غذا گفته میشود.
مرحله اول: برگزیدن برنج مناسب، ضمن شستشو چندین بار، وَرقه های سبز ترخورده آن را از بین برده و به مدت ≈30 دقیقه در یک کاسه شماره های برنجان تفت می دهیم.
مرحله دوم: گوشت را پس از شستشوی دقیق و گرفتن چربی اضافی، به شکل تکه تکه کنار هم در دیگی آهسته میپزیم تا تمامی آب آن خشک شده و گوشت در حالتی خشک و ترد بماند.
مرحله سوم: در قدم بعدی لوبیا سفید را پس از شستشو کردن و خیس کردن حدود ۳۰ دقیقه در آب جوش میگذاریم تا درجه پخت آن افزایش یابد.
مرحله چهارم: پیاز را به دهانه وسیع یک دیگ عرضه کرده و نصف چربی غذا را اضافه کرده و پس از رنگی کردن آن، گوشت را به دیگ اضافه میکنیم و با اضافه کردن فلفل و کُمین چندین دقیقه تفت میدهیم.
مرحله پنجم: بعد از اینکه گوشت به مدت لازم(TF) درآمد، لوبیا و برنج را به دیگ اضافه کرده و تکان میدهیم تا لوبیا و برنج به خوبی با هم مخلوط شوند. سپس به مدت 30 دقیقه با حرارت پایین تهیهläم تا برنج به شکل یکجا اجازه دهد.
این غذا را میتوان با سالاد پیاز وماست خامهای سرو کرد و برای تزئینش میتوان از آلبالو خشک، جوجه یا کنجد استفاده کرد.
طرز تهیه دستور لوبیا پلو با گوشت مجلسی
دستور لوبیا پلو با گوشت مجلسی یکی از دستورهای خوشمزه و پرطرفدار در فرهنگ غذایی ایرانی محسوب میشود. در این دستور از لوبیای سفید و گوشت گوساله یا گوسفند استفاده میشود که با هم ترکیبی بسیار خوشمزه و شفاف ایجاد میکنند.
برای تهیه این دستور ابتدا لوبیا را به مدت چند ساعت در آب خیس میکنیم تا نرم شود. سپس گوشت مجلسی را در قطعات کوچک خرد میکنیم و در حدود یک ساعت در آب ولرم بجوشانید تا گوشت به آرامی پخته شود. سپس آب آن را ریخته و با یک قاشق آبلیمو و نمک و فلفل به طعم دلخواه خودتان بپزید.
یکی از راههای سرو کردن این دستور میتواند با تهیه یک قابلمه خاص و ساخت لایه لایه باشد. بدین منظور، در قابلمه یک لایه از برنج را درست کرده و روی آن یک لایه از لوبیا و گوشت مجلسی قرار دهید. این کار را تکرار کنید تا لایههای مختلف برنج، لوبیا و گوشت درست شود. برای آمادهسازی و سرو کردن این دستور میتوانید از پیاز سرخ شده، خلال مغز گردو و ادویههای خوشمزه مانند زعفران و پودر دارچین استفاده کنید.
با ترکیبی از طعمهای مختلف، دستور لوبیا پلو با گوشت مجلسی یکی از دستورهایی است که بهراحتی میتوانید در هر مهمانی و جشنی مهمانهای خودتان را به خوشمزهترین شکل ممکن پذیرایی کنید.
لوبیا پلو با گوشت مجلسی به روشی ساده تهیه کنید
لوبیا پلو با گوشت مجلسی یکی از غذاهای محلی و معروف ایرانی است که به راحتی در خانه هم تهیه میشود. این غذا اغلب در ایام جشنهای خانوادگی، جمعهای دوستانه یا در میهمانیها سرو میشود و مردم طرفداران زیادی دارد.
برای تهیه لوبیا پلو با گوشت مجلسی ابتدا باید مقدار مناسبی از برنج را آغشته کرده و برای پخت در دستگاه قرار دهید. در شرایط معمول، از برنج نوع پلویی برای تهیه این غذا استفاده میشود.
همچنین برای تهیه این غذا، لوبیای قرمز را باید سرخ کرده و پخت کنید. سپس گوشت مجلسی را در قالب تکههایی برش دارید و با تفنگ حتی کرده و در مقداری روغن تفخیذ داده و بطور دوری سپری کنید تا سرخ شده و به رنگ طلایی در آینه باشد.
سپس باید تابه را با روغن سرخ کرده و برنج پخته را به همراه لوبیای سرخ شده، گوشت مجلسی و آبی که لازم است را به آن اضافه کرد تا همه مواد به خوبی با یکدیگر مخلوط شوند. پس از آن، تابه را بر روی حرارت پایین قرار دهید و غذا را تا حد نصف طبخ شدن بپزید. سپس ده دقیقه دیگر غذا را بطور ملایم و تدریجی تر دم بزنید تا برنج و گوشت مجلسی کاملاً پخته شوند.
در پایان میتوانید با پودر دارچین و خلال پستههای خرد شده بر روی لوبیا پلو با گوشت مجلسی سروینگ کنید تا طعمی خوشمزه و خاص برای غذای خود ایجاد کنید. این غذا که به روش خودمانی محلی تهیه شده است، غذایی کامل و خوشمزه برای کسانی است که دوست دارند غذاهای سنتی را تجربه کنند.
طرز تهیه خوشمزه و سنتی لوبیا پلو با گوشت مجلسی
لوبیا پلو با گوشت یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که معمولا در میان جشن ها و مراسم خانوادگی و جشن های دینی مانند عید قربان سرو می شود. برای تهیه این غذا ابتدا باید لوبیا سبز را شسته و در آب مدتی خیس کنیم تا کمی پخته شود، سپس آن را با برگ بو، لیمو عمانی، هویج و سیب زمینی درقابلمه ای با آب ریخته و به مدت چند دقیقه بجوشانیم تا لوبیا پخته شود.
سپس گوشت را با کمی روغن یا کره در تابه ای سرخ کرده و به لوبیا اضافه کنید. سپس به مواد یک قاشق آب پیاز و زردچوبه اضافه کرده و برای مدتی روی حرارت بگذارید تا مزه های و طعم های مختلف ترکیب شوند و پخته شوند.
سپس برای تزئین برگ بو و دانه های گل سرخ را در قابلمه اضافه کرده و همه را با هم مخلوط کنید. پس از آماده شدن پلو، آن را در ظرف سرو تهیه شده قرار داده و برای داغ نگهداری در قابلمه بذارید.
نکته مهم در تهیه لوبیا پلو با گوشت، انتخاب کیفیت بالای گوشت، بدون هیچ نوع چربی فایده ای می باشد. همچنین، با توجه به مزه خوب لیمو عمانی در این غذا برای افزایش مزه، می توان از قطره های ترشی لیمو عمانی نیز استفاده کرد. بهتر است قبل از سرو این غذا، باهنر نفخ داده شود تا بوی خامی لوبیا کمی کاهش یابد.