طرز تهیه لواشک سیب خانگی خوشرنگ و خوشمزه
تهیه لواشک سیب با طعم خوشرنگ و خوشمزه، یکی از شیرینیهای خانگی سالم و خوشمزه است که با استفاده از مواد اولیه ساده و شاید حتی تکراری، در خانه به راحتی قابل تهیه و در دسترس است. در این مقاله، به توضیحات کامل در مورد طرز تهیه لواشک سیب خانگی خواهیم پرداخت.
مواد اولیه مورد نیاز برای تهیه لواشک سیب، شامل سیب، شکر، آب، نمک، و پودر دارچین است. سیبها را باید خوب شسته و خشک کرده و پوست و هسته آنها را برداشته و به صورت ریز خرد کنید. برای پختن لواشک، شرایط رطوبت و دمای هوا نیز بسیار مهم هستند. بسته به شرایط آب و هوایی منطقه و میزان رطوبت هوا، ممکن است نیاز به اضافه کردن آب یا تنظیم دمای آتش باشد.
برای پختن لواشک، ابتدا شکر و آب را در یک قابلمه ترکیب کرده و روی حرارت قرار دهید. بعد از آن که شکر کاملا حل شد، سیبهای خرد شده، نمک و دارچین را اضافه کنید و همه را باهم مخلوط کنید. حالا، باید آن را به مدت یک تا دو ساعت بپزید، تا لواشک به خوبی پخته شود و طعم شیرین و ترش خوبی بگیرد.
پس از پختن لواشک، باید آن را در ظروفی قرار داد و به مدت دو تا سه روز در دمای اتاق قرار دهید، تا خوب خشک شود. در پایان، لواشک را از ظرف خارج کرده و در روغن گرم کمی سرخ کنید، تا لواشک به خوبی نگهداری شود و برای مدت بیشتری مصرف کنید.
در نتیجه با مراعات تمامی راهنمای تهیه لواشک سیب، میتوانید به راحتی این شیرینی خانگی را تهیه کرده و از آن به همراه خانواده و دوستان لذت ببرید.
مواد لازم برای تهیه لواشک سیب خانگی
برای تهیه لواشک سیب خانگی، مواد لازم شامل سیب، شکر، آب، نمک و اسید سیتریک میشود.
از سیب های تازه و تمیز با پوست استفاده کنید. سیب را بشویید، پوستش را بردارید و آنها را به قطعات نازک خرد کنید. سپس، آن ها را به همراه شکر و نمک در قابلمه ای بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید. آب را به تدریج اضافه کنید و آن ها را برای 10 تا 15 دقیقه بپزید.
بعد از گذشت زمان پخت، قابلمه را از روی حرارت بردارید و به آن اسید سیتریک اضافه کنید. اگر میخواهید لواشک را بسیار ترش تر یا شیرین تر کنید، میتوانید بیشتر یا کمتر از اسید سیتریک استفاده کنید، به میزانی که به سلیقه شما بخورد.
سپس، مخلوط را با یک قاشق بهم بزنید تا یکدست شود و در قرار دادن آن در قوطی یا برگه های کاغذی تهیه شده برای پخت لواشک از قلمرو قرار بدهید. سپس، آن ها را در یخچال بگذارید تا سفت شوند. لواشک سیب خانگی، غذای شیرین، لذیذ و سالمی است که میتوان آن را به عنوان یک پوشک خانگی به نوزادان نیز تقدیم کرد.
نحوه تهیه شربت برای لواشک سیب خانگی
برای تهیه شربت سیب برای لواشک خانگی، ابتدا باید سیب ها را بشویید و پوست آن ها را پوشش دهید. سپس، سیب ها را در قطعات بریده و درون قابلمه ای قرار دهید. برای هر کیلو سیب، ۵۰۰ گرم شکر اضافه کنید و به مدت ۱۵ دقیقه زمان دهید تا شکر در سیب حل شود.
سپس، آن را به مدت ۵۰ دقیقه دم کنید و سپس آن را با استفاده از ظرف قطعات بزرگی از سیب را رها کرده و آب سیب را جدا کنید. سپس شربت را بر روی شعله بالا قرار دهید و آن را به مدت ۳۰ دقیقه تهیه کنید. در این مرحله، به شربت بیشتر دقت کنید تا نسبت به حرارت سوخته نشود.
وقتی شربت را تهیه کردید، آن را بابت یک ساعت خنک کنید و سپس آن را به شیشه هایی بریزید که در قبل تهیه کرده اید. شربت را به ظرف شیشه ای بریزید و آن را برای مصرف در یخچال نگهداری کنید. با تهیه شربت سیب در خانه، می توانید لواشک شگفت انگیزی تهیه کنید.
نحوه پخت سیب برای لواشک
برای پخت سیب برای لواشک، ابتدا سیبها را بشویید و پوست آنها را جدا کنید. بعد از پاک کردن سیبها، آنها را ریز و خرد کنید و درون یک قابلمه بریزید. سپس شیرین کنندههای مجازی مانند موم، قند و شکر را به اندازهی لازم به سیبهای خرد شده اضافه کنید. برای طعم دلخواه، میتوانید اسانس مرکبات به آن اضافه کنید.
حرارت قرار دهید و تا تبدیل شدن سیبها به یک مادهی ژلهای، آنها را به مدت ۲۰۰ دقیقه درون قابلمه باقی بگذارید. بعد از گذراندن زمان به سیبهای پخته، روغن و استخر خودشان را ترک میدهند.با استفاده از یک ظرفی جداگانه، آنها را جمع کرده و آن را به یخچال منتقل کنید تا به مدت ۲۴ ساعت سرد شود. در این مرحله، سیبهای داغ ممکن است از روی فقدان گوارش به رنگ قهوهای بروند، اما بعد از خنک شدن و گذشت زمان، رنگ بد از بین خواهد رفت و سیبها به رنگ طبیعی خود باز خواهند گشت.
در نهایت، میتوانید سیبهای پخته شده را به عنوان عصاره در لواشک یا دسر و نوشیدنیهای دیگر استفاده کنید و از طعم شیرین و لذیذ آن لذت ببرید. برای خریداری سیب، بهتر است از تولیدکنندگان معتبر و از ارگانیکها سفارش دهید.
نحوه خشک کردن سیب برای تهیه لواشک
خشک کردن سیب برای تهیه لواشک یک فرایند ساده ولی زمانبر و دقیق است. این روش برای حفظ میوههای فصلی و افزایش ماندگاری آنها استفاده میشود. در ادامه چند روش برای خشک کردن سیب برای تهیه لواشک ذکر میشود:
روش اول:
برای خشک کردن سیب، از یک فرایند طولانی و زمانبر استفاده میشود. در این روش، سیبها را پوستکنده و برشهایی به آن میزنیم و آنها را به صورت برش خورده در ظروف مناسبی گذاشته و به مدت چند ساعت تا چند روز در خوراکی خشک تبدیل میشوند. هنگام خشک شدن، نگهداری آنها در دمای پایین باید حتماً رعایت شود.
روش دوم:
این روش برای خشک کردن سیب بسیار اسان است. ابتدا سیبها را نیمههای آن را به صورت دایرهای یا مربعی نیز میتوانید برشدار کنید سپس آنها را روی تختهای کاغذ رومیزی، میکروفیلم، پارچه استریلیزه و یا نوار دو طرفه قرار داده و در محیط خشک و خنک و تیره نگه دارید. پس از تقریباً چندین ساعت تا چند روز، سیبها خشک خواهند شد.
روش سوم:
این روش بسیار سبک و آسان است و باعث میشود سیبها از طعم تلخ رنگشان از دست نروند. در این روش، سیبها را نیمههای آنها را به صورت دایرهای یا مربعی نیز میتوانید برشدار کنید. پس از آن، آنها را در محلولی از آبهای میوه، شیرینی یا عسل بریزید و به مدت نسبتاً طولانی در آن (تا حدود ۶ تا ۸ ساعت) نگه دارید و پس از آن آنها را خشک کنید.
در هر روشی که استفاده شود، برای حفظ خواص سیبها باید در دمای پایین و خشک و تیره نگهداری شوند. رعایت بهداشت همواره در طول فرایند خشک کردن و نگهداری از مهمترین موارد برای تولید لواشک کیفی است.
نحوه بسته بندی و نگهداری لواشک سیب خانگی
برای نگهداری و بسته بندی لواشک سیب خانگی، ابتدا باید از ظروف پلاستیکی ساده و مورد علاقه خود به عنوان ظرف نگهداری استفاده کنید. برای استفاده، لواشک را با حفظ کیفیت به داخل ظرف مورد نظر بریزید و سپس ظرف را با دقت بسته بندی کنید. برای بسته بندی، می توانید از بسته های پلاستیکی شفاف و عملی استفاده کنید که باعث می شوند لواشک شما به طور مستقیم دیده شود.
همچنین می توانید از ظروف قوطی تمیز و مناسب استفاده کنید. اگر لواشک شما دارای طعم های مختلف است، توصیه می شود برای هر طعم از ظرف جداگانه استفاده کنید و بسته بندی کنید. به این ترتیب به سادگی می توانید از هر طعم به صورت جداگانه استفاده کنید و همچنین برای لذت بردن از هر طعم، آن را به دقت می توانید بسته بندی کنید.
بهترین روش برای نگهداری لواشک سیب خانگی، قرار دادن آن در یخچال است. به این ترتیب، لواشک شما حفظ می شود و در طولانی مدت فاسد نمی شود. البته مدت زمان نگهداری لواشک در یخچال بسته به نوع آن و شیوه تهیه شده آن متفاوت است و باید بررسی شود. همچنین می توانید لواشک را در جای خشک و خنکی قرار دهید تا ماندگاری آن بهبود یابد. اما از قرار دادن لواشک در مرطوبیت پایینی خنثی شده شدن آن جلوگیری شود.
به طور کلی، برای نگهداری لواشک سیب خانگی، باید از ظروف پلاستیکی یا قوطی تمیز و مناسب استفاده کنید و آن را در محیط خشک و خنک قرار دهید. همچنین، قرار دادن لواشک در یخچال باعث حفظ طعم و کیفیت آن می شود. با این روش ها، می توانید لواشک سیب خانگی خود را بدون مشکلی نگه دارید و لذت بخشی آن را تجربه کنید.