1. طرز تهیه لواشک آلو در منزل
لواشک یکی از خوراکیهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که با استفاده از میوههایی مانند آلو، سیب، گوجه فرنگی و... تهیه میشود. اما در این مقاله، تمرکز ما فقط بر روی طرز تهیه لواشک آلو خواهد بود.
برای تهیه لواشک آلو در منزل، نیاز به چند مواد اولیهی ساده است که در دسترس تقریباً همهی خانوادهها هستند، از جمله آلو، شکر، نمک، آب، پودر نارگیل و پودر دارچین.
اولین مرحله برای تهیه لواشک آلو، خرد کردن آلوها است. برای این کار بهتر است از آلوهای خشک استفاده شود. پس از خرد کردن آلوها، بهتر است آنها را در آب خیسانده و به مدت حداقل چند ساعت در آنجا بگذارید تا کاملاً نرم شوند.
پس از این مرحله، آلوهای نرم شده را به همراه شکر، نمک و آب در قابلمهای بریزید و به مدت 10-15 دقیقه بر روی حرارت ملایم میگذاریم، تا مخلوطی شیرین و خامهای درست کنیم.
سپس از پودر نارگیل و پودر دارچین در این مخلوط استفاده میکنیم و همهی مواد را همدم میکنیم. بعد از این مرحله، مخلوط را در قالبهای لواشک قرار میدهیم و به مدت چند روز به خوردن میگذاریم تا از طعم و ذائقهی خوبی برخوردار شویم.
نوش آمدن با طمع مجدد به خوراکیهای ایرانی مانند لواشک آلو را شما نیز یاد دهید!
2. مواد لازم برای تهیه لواشک آلو در منزل
برای تهیه لواشک آلو در منزل، لازم است تعدادی آلو تازه و تمیز، شکر، آب، نمک و چند قطره اسانس مربا خوری را آماده کنید.
ابتدا آلوهای تازه را شسته و خشک کنید و سپس آنها را با چاقوی تیز و نازک برش بزنید. سعی کنید برش ها را برای تسریع فرآیند خشک کردن یکنواخت و یکسان بگذارید.
حالا یک قابلمه را روی حرارت معتدل قرار دهید و داخل آن 2 پیمانه آب و 1 پیمانه شکر را بریزید و آن را تازه کنید. بعد از آنکه شکر کاملا حل شد، برش آلوهای تازه ورزیده شده را به آن اضافه کنید و با نمک و اسانس مرباخوری (که میتوانید از گل محمدی، وانیل یا دیگر مواد مورد علاقه خود استفاده کنید) طعم دلخواه خود را بدست آورده و مخلوط کنید.
سپس آن را روی حرارت کم تا متوسط بگذارید و باز کردن در، 2 تا 3 بار در هر ساعت یا هر چند ساعت یکبار، مخلوط را هم بزنید تا آلوها برای خشک شدن یکنواخت تر شوند.
در مرحله بعد، یک سینی یا صفحه یا قابلمه را با کاغذ روغنی پوشانده و باز کردن قابلمه، آلوها را بر روی آنچه که پوشانده اید قرار دهید و آنها را تا حداقل 24 ساعت برای خشک شدن بگذارید. برای بهبود فرآیند خشک شدن، میتوانید آلوها را با یک پوست خشک کن دور زده و مدام آنها را هم برای تسریع فرآیند تهویه کنید.
هنگامی که آلوها کاملا خشک شدند، آنها را از روی کاغذ روغنی جدا کرده و در یک محفظه هوایی درجه حرارت پایین نگه دارید. در این محفظه، میتوانید لواشک آلو خشک خود را تا سه ماه نگهداری کنید و در هر زمان که خواستید، از خودشکلهای بسیار خوشمزه و سالم لواشک آلو لذت ببرید.
3. روش تهیه لواشک آلو در منزل
لواشک آلو یکی از خوراکیهای خوشمزه و محبوب برای تنقلات و سفرهای پیک نیک است. در اینجا روش تهیه لواشک آلو در منزل را به شما آموزش میدهیم.
مواد لازم:
- آلو تازه: ۷۰۰ گرم
- شکر: ۵۰۰ گرم
- آب: ۲۰۰ میلیلیتر
- نمک: ۲ قاشق چایخوری
- دارچین: یک عدد کوچولو
- هل: یک عدد
- زرد چوبه: به مقدار دلخواه
روش تهیه:
۱. آلوها را بشویید و خشک کنید. سپس خودتان به طور دائمی پوست خود را روی آلو باقی باید بگذارید.
۲. آلوها را سوراخ کنید تا آب بیرون برود.
۳. حالا در یک قابلمه، آب و شکر را به همراه دارچین، هل و نمک بر روی حرارت ملایم بگذارید تا شکر به آب برسد.
۴. وقتی که شکر به آب رسید، جوش آب به ۴۰ درجه سانتیگراد برسد و سپس آلوهای شسته شده را به آب اضافه کنید. آلوها را به مدت ۵ الی ۱۰ دقیقه در آب نگه دارید.
۵. حالا آلوها را با یک تنگه صاف کنید تا آب آلوها به همراه حبوبات داخل آن کاملاً جدا شود.
۶. حبوبات آلوها را با یک قاشق جدا کنید. با هر مرحله از جداسازی به آلوها نیاز به شستشو دارید.
۷. حالا که حبوبات آلوها از بقیه تفکیک شدهاند، حبوبات را درون قابلمهای بگذارید و مجدداً به آب اضافه کنید. آب را به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه به همراه دارچین، هل و زرد چوبه روی حرارت ملایم قرار دهید.
۸. حال با استفاده از تنگه، دوباره حبوبات آلوها را جدا کنید.
۹. سپس آلوها را روی سطح صاف و تمیزی چیده و به شکل صاف و نازک روی آلوها اسپری کنید. بعضی از مردم از روغن به جای اسپری استفاده میکنند.
۱۰. حال آلوها را در ظرف مناسب بگذارید و در یخچال برای چندین ساعت تا چندین روز نگهداری کنید. در زمان خوردن لواشک آلو میتوانید با درنظر داشتن سلیقه خود به عنوان یک تنقلی خوشمزه مصرف کنید.
4. نکات مهم در تهیه لواشک آلو در منزل
لواشک آلو یکی از خوراکی های سنتی و خوشمزه ای است که در بسیاری از مناطق ایران تهیه و مصرف می شود. مزه تلخی – شیرینی دارد و از الفت کردن آلو و شکر به همراه مواد مختلفی تهیه می شود. در این مقاله به برخی نکات مهم در تهیه لواشک آلو در منزل پرداخته خواهد شد.
اولین نکته مهم در تهیه لواشک آلو ، استفاده از آلو های تازه و ترش است. آلو هایی که برای تهیه لواشک استفاده می شود ، نباید زیاد شیرین باشد زیرا شیرینی لواشک با افزودن شکر به آن تامین می شود.
در هنگام تهیه لواشک آلو ، باید به میزان استفاده از شکر توجه کافی را داشته باشید. باید به اندازه کافی شکر به آلو ها اضافه شود زیرا اضافه کردن شکر بیش از حد می تواند موجب تغییر مزه و ترکیبات آلو شود.
بهترین روش برای تهیه لواشک آلو ، استفاده از قوطی آلو همراه با نصیحت هایی که روی آن نوشته شده است می باشد. این قوطی با اندازه بندی دقیق باعث می شود تا میزان استفاده از مقدار شکر مناسب شود و به این ترتیب می توان مزه خوبی از لواشک آلو به دست آورد.
در نهایت ، پس از تهیه و آماده کردن لواشک آلو آن را در یخچال قرار داده تا تازگی لواشک حفظ شود. بهتر است لواشک آلو قبل از مصرف کاملاً سرد شود زیرا مزه آن در دمای بالا تغییر می کند. در مجموع ، تهیه لواشک آلو یک فرآیند ساده است که با رعایت نکات مهم می توانید آن را به طور کامل در خانه خود تهیه کنید و از خوردن آن لذت ببرید.
5. مزایای تهیه و مصرف لواشک آلو در منزل
لواشک آلو یکی از خوراکیهای سنتی ایران است که از آلو خشک و شیره گیلاس تهیه میشود. مزیت این خوراکی طعم لذیذ و خوشمزهای است که دارد و میتواند به عنوان یک خوراکی پرطرفدار در جمع دوستان و خانواده مصرف شود.
یکی از مزایای تهیه و مصرف لواشک آلو در منزل، این است که میتوان آن را با کیفیت بهتر و با هزینه کمتری تهیه کرد. همچنین، در صورت تهیه کردن مقدار بیشتری از این خوراکی، رعایت شرایط نگه داری به راحتی امکانپذیر است.
در ضمن، تهیه لواشک آلو به روش سنتی ایرانی از طریق خشک کردن آلو و تهیه شیره از گیلاس، باعث حفظ ویتامینهای موجود در آلو و گیلاس میشود. این مسئله باعث میشود تا لواشک آلو سالمتر و با مقدار بیشتری از ویتامینهای موردنیاز داراییم.
همچنین مصرف لواشک آلو به دلیل حاوی برخی از مواد مغذی مثل ویتامین C، آنتیاکسیدانها و فیبرهای موجود در آلو و گیلاس، میتواند در کاهش چربی در بدن و پیشگیری از بیماریها مؤثر باشد.
بنابراین، تهیه و مصرف لواشک آلو در منزل، نه تنها از لحاظ سلامتی و مقدار ویتامین و مواد مغذی سودمند است، بلکه برای کاهش هزینههای خرید کردن چنین خوراکیهایی نیز کمک کننده است.
6. استفاده از لواشک آلو در تغذیه بچهها
استفاده از لواشک آلو در تغذیه بچهها یکی از روشهای ساده و موثر برای افزایش میزان مصرف میوه و تامین نیازهای بدنی کودکان است. لواشک یکی از محصولات خشک شده میوهها است که با اضافه کردن شکر و اسید سیتریک به میوه خشک شده تهیه میشود. علاوه بر آلو، لواشک از میوههای دیگری همچون توت، تمشک، بنفشه و زغال اخته نیز تهیه میشود.
از مزایای لواشک آلو برای کودکان میتوان به شفافیت و در دسترس بودن آن اشاره کرد. لواشک آلو با هزینه کمتری نسبت به سایر محصولات، قابل دسترسی برای خانوادهها است. علاوه بر این، لواشک آلو بسیار خوشمزه و لذیذ است و کودکان را به خود جذب میکند.
همچنین، لواشک آلو دارای خواص مغذی برای کودکان است. آلو دارای ویتامین C، فیبر، پتاسیم، بتا کاروتن و آنتی اکسیدانهایی است که برای سلامتی کودکان بسیار مفید هستند. مصرف موثر لواشک آلو میتواند به تامین نیازهای روزانه نوزادان و کودکان در این زمینه کمک کند.
با این حال، باید توجه داشت که مصرف لواشک برای کودکان تحت یک سال سن، با نظارت و راهنمایی دقیق متخصصین بهداشتی و تغذیه ای انجام شود. همچنین، باید از محصولات تقلبی و بدون مجوز استفاده نشود و بهتر است از محصولات با نشان استاندارد و مجوز مند استفاده کرد. با رعایت این نکات، استفاده از لواشک آلو میتواند یک راه ساده و موثر برای تامین نیازهای بدنی و سلامتی کودکان باشد.