مواد لازم برای تهیه غلور شیر افغانی
شیر افغانی یکی از خوراکیهای اصیل و محبوب مردم افغانستان است که به دلیل طعم لذیذ و مغذی بودن آن، مورد توجه بسیاری از علاقهمندان به غذاهای سنتی قرار گرفته است. برای تهیه شیر افغانی، برخی مواد غذایی خاص و قابل توجه باید به کار گرفته شود.
اولین مادهای که برای تهیه شیر افغانی نیاز است، شیر درجه یک میباشد. این شیر باید تمیز و پاستوریزه شده باشد تا بتوان از آن برای تهیه غذا استفاده کرد. دومین مادهای که برای تهیه شیر افغانی نیاز است، سدر میباشد. سدر قسمتی از گلابی است که به صورت پودر یا خرد شده است. این ماده شیر را سفت و بدون احساس ریزشی تر میکند.
سومین مادهای که برای تهیه شیر افغانی به کار میروند، تخم بید میباشد. تخم بید به دلیل خاصیت افزایش قدرت اعصاب و خاصیت آرامآوری پوست، در تهیه این غذا استفاده میشود. بعد از این، شیرین کننده نیز به عنوان ماده مورد نیاز در تهیه شیر افغانی قرار میگیرد. برخی از شیرین کنندههای مورد استفاده در تهیه شیر افغانی شامل شکر، شیره، قند، عسل و توت فرنگی میباشد.
در نهایت، میتوان با اضافه کردن برخی از مواد مانند دارچین، زعفران، کاکائو و نوعی از مغزهای خشک مانند بادام، یا همچنین با تزیین آن با گردو و خرمای خشک، شیر افغانی را بسیار عالیتر و خوشمزهتر کرد. به طور خلاصه، مواد مورد نیاز برای تهیه شیر افغانی عبارتند از شیر، سدر، تخم بید و شیرین کننده، هرچند که بسته به سلیقه شخص، میتوان از برخی مواد دیگر نیز استفاده کرد.
روش تهیه غلور شیر افغانی
غلور شیر افغانی یکی از غذاهای سنتی افغانستان میباشد که به صورت گسترده در بازارهای فروش محصولات به فروش میرسد. این غذا با اجزایی از جمله شیر، دوغ، نان، خرما و تخم کتان تهیه میشود. در این رسپی، بهجای تخم کتان، میتوان از بادامهای آسیاب شده استفاده نمود.
برای تهیه غلور شیر افغانی، ابتدا شیر را با دوغ و پودر بادام یا تخم کتان و شیره خرمای خام (یا قند) در یک قابلمه مخلوط میکنیم. سپس آن را با آتش ملایم کاملاً مخلوط میکنیم تا غلظت دلخواه به دست آید. سپس کره گیاهی یا روغن خامه ای را در یک تابه داغ کرده و نان خرد شده را با آن تفت میدهیم تا سبکتر شود. در انتها، نان را روی سطح غلور شیر افغانی ریخته و آن را با یک لیوان شیره خرما (یا قند) بالینده توپ میکنیم. غذا کاملاً تهیه شده و آماده سرو شدن میباشد.
غلور شیر افغانی یک غذای خوشمزه و سنتی از فرهنگ افغانستان میباشد که میتوان آن را در هر فصلی ارائه کرد. این غذا دارای مزهای خاص و ملایم بوده و مواد تشکیلدهنده آن به سادگی در بازار موجودند. به علاوه، امکان تغییر در مواد تشکیل دهنده غذا نیز در دسترس است. این غلور میتواند مورد استفاده در سفره های نهار، شام و افطار یا در میان وعده ها باشد.
طرز تزیین غلور شیر افغانی با پسته و بادام
غلور شیر به عنوان یکی از غذاهای شیرین محبوب در افغانستان شناخته میشود. این غذا در کنار قند و شیر تهیه میشود و با تزیین آن با انواع مواد خشکی، عطر و طعم خاصی به آن بخشیده میشود.
یکی از مواد به کار رفته برای تزیین غلور شیر در افغانستان، پسته و بادام است. این مواد خشکی نه تنها به عنوان تزیین غذا مورداستفاده قرار میگیرد، بلکه به عنوان یک نوع میان وعدهی سالم هم شناخته میشوند. بهطور کلی، پسته و بادام در کنار حاصل کاری، خواص غذایی فراوان دارند که برای تقویت کلیهها، قلب و عروق، پوست، مو و سایر اعضای بدن مفید هستند.
برای تزیین غلور شیر با پسته و بادام، ابتدا باید مقدار لازم از غذای شیرین را درب یا ظرفی بزرگ پخت کنید. سپس پسته و بادام را با دست شکسته و ریز شده روی سطح غذا قرار دهید. مقیاس استفاده شده از این مواد به عهده شخصی است که میخواهد از غذاش خوشمزه تر و زیباتر سرو کند. جالب است بدانید که بعضی از افراد افغانستان از تزیین غلورشیر با پسته و بادام همراه با طلافروشی نیز استفاده میکنند تا به غذای خود زیبایی و جذابیت دهند.
در نهایت، در صورت تمایل به تزیین بیشتر، میتوانید برگهای فرشته، عود و اسانس فلفل، شراب و دیگر نوعهای مختلفی از ترکیبهای عطری و معطری را هم به آن اضافه کنید. برای بهترین نتیجه، حتماً استفاده از مواد اصلی و معتبر توصیه میشود. با تزیین غلور شیر با پسته و بادام، میتوانید یک شیرینی فوق العاده زیبا و خوشمزه را درست کنید و در جمع خانواده و دوستان خود به اشتراک بگذارید.
آموزش تهیه سس شیرین برای غلور شیر افغانی
برای تهیه غذایی خوشمزه و خوش عطر نیاز به سس هایی داریم که باعث تغییر در طعم آشپزی ما می شود. یکی از این سس ها سس شیرین برای غلور شیر افغانی است. این سس، سسی شیرین و با طعم خوب است که از هرگونه سس دیگری متمایز است. ساختن این سس بسیار آسان است و می توان با استفاده از چند مواد ساده، این سس را تهیه کرد.
برای تهیه این سس شیرین، ابتدا باید موادی مانند شیر، شکر، دارچین و نمک را در قابلمه ای با هم مخلوط کنیم. سپس باید آن را روی حرارت بگذاریم تا به جوش آید و بعد آتش را کم کنیم و آن را به صورت آرام و در حدی که شیر، شکر و دارچین بسیار خوب با هم ترکیب شدهاند، بپزیم.
بعد از پختن، سس شیرین را از روی حرارت برمیداریم و داخل مخلوطی از آب و نمک بریزیم تا سرد شود. سپس باید سس شیرین را داخل یک بشقاب بریزیم و روی آن بادام کوبیده شده و روغن حاوی کره را بپاشیم. سس شیرین در حالت سرد بهترین طعم و مزه خود را دارد و می توان آن را با هر نوع غذا به عنوان سس مصرف کرد.
این سس شیرین برای غلور شیر افغانی بسیار مناسب است و باعث تغییر طعم غذا می شود. با تهیه این سس شیرین می توانید از غذای تکراری خود فرار کنید و آن را به غذایی خوشمزه ویژه تبدیل کنید.
نکات مهم در تهیه غلور شیر افغانی
غلور شیر یکی از شیرینیهای سنتی افغانستان است که از آرد و شیر تهیه میشود. این شیرینی در افغانستان در جشنها و مراسمات خاص سرو میشود و به دلیل طعم خوشایند و رضایتبخش به میزان گستردهای در این کشور مصرف میشود.
برای تهیه غلور شیر افغانی، ابتدا در یک قابلمه آرد، شیر، شکر و هل و حلواچوبه را با هم مخلوط کرده و روی حرارت ملایم قرار دهید. بعد از چند دقیقه، وقتی که آرد کامل به شیر و همه مواد دیگر تبدیل شده، قابلمه را از روی حرارت بردارید و مخلوط را خنک کنید.
بعد از خنک شدن مخلوط، شکل دلخواه خود را با استفاده از دستگاههای تزئینی بر روی آن بکشید. میتوانید هر شکلی را انتخاب کنید، بیشتر مردم افغانستان از شکل پرنده و گل یاس عاشقانه استفاده میکنند.
در نهایت، برای سرو غلور شیر، میتوانید روی آن بعضی از خوراکیهای خشکی مانند بادام، پسته یا فندق قرار دهید تا طعم آن را بهبود ببخشید. این شیرینی معمولاً با چای سفید سرو میشود و در سایر کشورها هم یک شیرینی عالی و پرطرفدار است.
طرز تهیه روشنی افغانی برای سرو غلور شیر
تهیه روشنی افغانی جزء غذاهای پُستی و محبوب افغانستان است. این غذا همیشه با سرو غلور شیر سرو میشود که یکی از غذاهای معروف پُستی افغان منطقه هرات محسوب میشود.
برای تهیه روشنی افغانی برای سرو غلور شیر در ابتدا نیاز به درست کردن خمیر دارید. برای این منظور، باید ۲۵۰ گرم آرد سفید را با نمک به میزان کافی و آب به میزان کافی ترکیب کرده و میگونهای را برای ده تا پانزده دقیقه با دستهای خود ترکیب کنید. بعد از اینکه خمیر را درست کردید، باید آن را به شکل کپسول گرد یا دایرهای که برای آن نواری درست کردهاید، روی یک دسته تخم مرغ تخمگذاری کنید.
حالا باید روشنی را درست کنید. برای این منظور از یک قابلمه در سایز مناسب استفاده کنید. در ابتدا، باید قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید و دو قاشق غذاخوری روغن را در آن بریزید. سپس شش عدد پیاز را با خرد کردن آنها بر روی روغن بریزید و تا زمانی که پیاز طلايي شده و معطر شده است، بپزید. سپس دو تا سه قاشق غذاخوری گوشت چرخ کرده را به آن اضافه کرده و آن را بپزید تا گوشت کاملاً پخته شود.
سپس با استفاده از یک چوب آشپزخانه، یک تهیه دارکوب کوچک یا یک همزن برقی، باید مواد را ترکیب کنید و آن را به روغن اضافه کنید. با استفاده از قاشق پخش کنید تا بهطور یکنواخت بشود. مقداری نمک و فلفل سیاه به همراه پودر خاویار نیز به آن اضافه کنید. بعد از آن، آن را به صورت همترازِ روی پیاز و گوشت بریزید. روی مواد ، پیاز و گوشت باقیمانده را بریزید و آن را با حرارت پایین برای بیست تا سی دقیقه بپزید تا برشته و آماده سرو شود. روشنیها را در پایین قابلمه قرار دهید و آنها را با گوشت و پیاز ترکیب کنید. سپس به این مخلوط یک پیمانه آب اضافه کنید و زیر روی قابلمه را بطور بسیار کم خاموش کنید تا غذا بهخوبی بپخته شود.
در نهایت، بعد از پخت کامل روشنی و سرو غلور شیر بر روی آن ریخته میشود و از نان تازه شود تهیه شده در کنار آن لذت میبرند.