آموزش ساخت عدس پلو مجلسی در چند قدم ساده
پخت عدس پلو مجلسی، غذایی کاملاً سنتی و خوشمزه است که از دوران باستان وجود داشته است. این غذا در برابر بسیاری از غذاهای دیگر در ایران به دلیل طعم و کیفیت مطلوبش، مرغوبیت و مقدار مواد مغذیش و همچنین میزبانی و خدمت رسانی سریع و قابل اعتمادش، به شهرتی بالا دست پیدا کرده است.
برای تهیه عدس پلو، ابتدا باید عدس خود را بشویید تا هر گونه آلودگی از آن برداشته شود. سپس عدس خود را به مدت ۲ ساعت در آب خیساند و به خوبی نیم پخت کنید. اگر شما به دنبال افزایش طعم و حجم عدس و همچنین ظاهر زیبایی سفید و شاداب آن هستید، می توانید آن را به صورت الکی کنید.
در مرحله بعدی ، باید برای پخت عدس پلو، کمی روغن را در داخل قابلمه خود بریزید تا داغ شود. سپس پیاز و سیر را به داخل قابلمه اضافه کرده و آنها را سرخ کنید. سپس گوشت را به مواد نرم شده، اضافه کرده و آن را به همراه چند قاشق غذا خوری شکر و نمک و فلفل به مدت ۱۰ دقیقه سرخ کنید.
در پایان، لازم است که عدس خود را به داخل ظرف بریزید و آن را به همراه یک کف گیاهان خشک شده و آب گرفته به مدت ۱ ساعت در حرارت پائین تهیه کنید تا طعم کامل به دست آید. از افزودن نارنج و همچنین خشکبارها به این غذا برای بالا بردن طعم و ظاهر و همچنین پایین آوردن استفاده از نمک و افزایش مقدار برنج استفاده کنید. پس از آماده سازی، شما می توانید عدس پلو را با سبزیجات تزئین و همراه با سالاد سبز خوردw.
تهیه عدس پلو مجلسی شیک و ساده
تهیه عدس پلو یکی از پرطرفدارترین غذاهای ایرانی است که در بسیاری از مناسبتهای خانوادگی، مجالس و جشنها شامل منو های باشکوه میشود. عدس پلو با استفاده از عدس، نخود و برنج تهیه میشود، بطوریکه همچنان که در نام آن نیز آمده است، عدس به عنوان ماده اصلی غذای آن عمل میکند.
به طور کلی این غذا در دو نوع ساده و مجلسی تهیه میشود. در این راستا برای تهیه عدس پلو مجلسی شیک و ساده، باید از مرحلهی اولیه شروع کنیم. ابتدا عدس را با آب بشویید و در ظرفی با حجم کافی آب و مقداری نمک، برای مدتی پخته شود. سپس در ظرفی مجزا برنج را نیز با آب و نمک به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه پخته و آن را به عدس اضافه میکنیم.
روی آن میتوانیم عددهای خروشیده شده را داخل مواد پلو کنیم. همچنین به دلخواه میتوان از گوشت چرخ کرده، کباب، ترشی خورشت و دیگر ادویهجات به عنوان تکملی برای پلو استفاده کرد. در نهایت با کمی روغن تند و پیاز خرد شده، آن را تفت میدهیم تا غذا رنگ و طعم بیشتری به دست آورد. با استفاده از میوه شیرینی مانند انبه، زردآلو و مرغوباتی مانند نخود، عدس پلو مجلسی شیک و ساده ما را از نظر ظاهری هم کاملا جذاب و فوقالعاده میکند.
راههای ساده تهیه عدس پلو مجلسی
برای تهیه عدس پلو مجلسی نیاز به چند مرحله است که با رعایت توصیه های مناسب به راحتی قابل انجام است. مرحله اول تهیه مواد اولیه است که برای پختن عدس پلو نیاز به عدس، برنج، پیاز، روغن و ادویه و چاشنی ها است.
مرحله دوم در تهیه عدس پلو درست کردن عدس است. برای این کار باید عدس را خیس کنید و آب آن را تغییر دهید. سپس عدس را درون ظرف مناسب قرار دهید و با روش مناسب بپزید تا به پختگی برسد.
مرحله سوم آغاز پخت برنج است که باید برنج را با آب سرد شسته و درون ظرف مناسب قرار دهید تا برای مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه آبکشی شود و ذرت و نخود هم به آن اضافه شوند.
مرحله چهارم پخت پیاز است. باید پیاز را خیلی ریز خرد کرده و درون تابه به همراه روغن قرار دهید تا سرخ شود.
مرحله پایانی در تهیه عدس پلو افزودن عدس و ادویه های مورد نظر است. باید عدس را به پیاز اضافه کرده و به همراه ادویه هایی مانند زعفران، پودر قرفه، نمک و فلفل به آن اضافه کنید. سپس برنج را نیز به تابه اضافه کنید و به همراه تمام مواد خوب آمیزی کنید. در نهایت آن را به مدت ۳۰ تا ۴۵ دقیقه روی حرارت کم بپزید. با رعایت این مراحل ساده، می توانید عدس پلو مجلسی لذیذی را درست کنید و مهمانان خود را سوپرایز کنید.
نکات مهم در تهیه عدس پلو مجلسی
تهیه عدس پلو مجلسی یکی از پرطرفدارترین و خوشمزهترین غذاهای ایرانی است. این غذا با استفاده از عدس، برنج، گوشت و ادویههای مختلف تهیه میشود. در ادامه، به نکات مهم در تهیه عدس پلو مجلسی پرداختهایم.
اولین نکته در تهیه عدس پلو مجلسی انتخاب مواد اولیه است. بهتر است از عدس تازه و مرغوب و همچنین برنجی که برای پلو مناسب است استفاده کنید. گوشت نیز میتواند گوشت گوساله یا گوشت مرغ باشد.
نکته دوم، ترکیب مناسب ادویهها است. برای تهیه عدس پلو مجلسی از ادویههایی مانند زردچوبه، کِری، فلفل سیاه، دارچین و همچنین نمک و فلفل سیاه استفاده میشود.
در نکته سوم، شیوه پخت این غذا مهم است. ابتدا عدس را در آب جوش به مدت 15 دقیقه میپزیم، سپس آن را از آب جدا کرده و با گوشت خرد شده در روغن سرخ میکنیم. سپس به آن ادویههای لازم را اضافه، مخلوط میکنیم و روی حرارت کم میگذاریم تا غذا به خوبی پخته شود.
نکته چهارم، سرو کردن عدس پلو مجلسی است. باید از نمک و فلفل سیاه به میزان مناسب استفاده کنیم تا طعم پلو بهتر شود. همچنین میتوانید روی آن برگ بنفشه، تخم مرغ سرخ شده یا خشکبار پوشش دهید تا ظاهر غذا زیباتر شود.
با رعایت تمام نکات مهم در تهیه عدس پلو مجلسی، میتوانید این غذای خوشمزه را در منازل تهیه و سرو کنید و از طعم فوق العاده آن بهرهمند شوید.
طرز تهیه عدس پلو مجلسی در خانه
پلوی عدس یکی از پرطرفدارترین غذاهای ایرانی است که در سفرههای مراسم و مجلسی میزبانان شان نیز پدیدار است. در این غذا از نخود، عدس و برنج استفاده میشود و به دلیل سادگی آمادهسازی و طعم فوقالعاده، هر ساله جزو پر مصرفترین غذاها در ایران محسوب میشود.
ساخت این غذا بسیار راحت است و مواد لازم برای آن در سبد خرید شما موجود است. ابتدا باید عدس را برای چند ساعت منقعد کنید تا سریعتر بپزد. سپس برنج را بشویید و با نصف تعداد آب معمولی برای استفاده در آینده درون قابلمه کاملاً پیشپز شود. عدس را همراه با پیاز و تنوری و به صورت جداگانه پخته تا زمانی که نرم شود.
سپس پیاز را در روغن تفت دهید تا طلایی شود و بعد از اضافه کردن گوشت کوبیده و زعفران، همه مواد را با هم مخلوط کنید. سپس فرآیند پلو کردن آغاز میشود و به تدریج برنجهای پیشپز، عدس و پیاز و گوشت کوبیده به آن اضافه میشود.
در نهایت پارچه دستباف یا قابلمه مخصوصی برای پلو به کار میرود وپلو در داخل آن قرار داده میشود. برای پخت بهتر، پلو باید بر روی حرارت کم و به مدت چند دقیقه بپزد تا طعم و مزه شگفتانگیزش خود را نشان دهد. حالا آماده سرو کردن پلوی عدس مجلسی به صورت چشمگیر و خوشمزه خود هستید.
آموزشی سریع برای تهیه عدس پلو مجلسی
عدس پلو یکی از غذاهایی است که در جشنها، مراسمها و همچنین دور هم جمع شدن خانوادهها خیلی محبوب است. ترکیبی از برنج، عدس، پیاز، گوشت و ادویههای مخصوص این غذا را تشکیل میدهند. در ادامه به شما آموزشی سریع برای تهیه عدس پلو مجلسی خواهیم داد.
ابتدا سفیده برنج (حدود ۴ پیمانه) را برای حداقل نیم ساعت به صورت خیس کرده و سپس آن را در پارچه تمیز چینی بریزید و آن را بهطور کامل شستشو دهید.
سپس پیاز را خیلی ریز خرد کنید و در تابهای که روغن گرم شده باشد برای کمی زمان (حدود ۵ دقیقه) سرخ کنید تا رنگ متفاوتی بگیرد.
بعد از سرخ کردن پیاز، گوشت (بسته به نوعی که خود دوست دارید) را در همان تابه با پیاز که کمی نمک گذاشته اید آرام آرام تفت دهید تا رنگ پیاز گندیده نشود.
حالا عدس را برده کنید و آن را با یک لیوان آب درون قابلمه بریزید. آب را یک نصف انگشت بر روی عدس بیشتر نگذارید تا عدس در آب داغ پخته شود و مزه بهتری داشته باشد. عدس را با پیاز و گوشت خوب مخلوط کنید.
حالا لایهای از برنج را روی آنکه مخلوط عدس، پیاز و گوشت دارید بریزید. دقت داشته باشید لایه برنج باید خیلی باریک نباشد. همین روند تا زمانی که تمام برنج و مخلوط عدس، پیاز و گوشت تمام شود، ادامه پیدا میکند.
حالا فوقالعاده خوشمزه و عالی محلی عدس پلو مجلسی شما آماده شده است! میتوانید آن را با نون سنگک و خیار شور سرو کنید و از طعم فوقالعادهاش لذت ببرید.