1. طرز تهیه عدس پلو مجلسی بدون گوشت
تهیه عدس پلو مجلسی بدون گوشت یکی از غذاهای سنتی و محبوب ایرانی است که بسیاری از افراد آن را به دلیل طعم و طریقه تهیه آن دوست دارند. این غذای سنتی با استفاده از مواد اصلی مثل عدس، برنج، پیاز، زعفران و نمک تهیه میشود و بدون گوشت تهیه میشود.
برای آماده سازی عدس پلو مجلسی بدون گوشت، باید ابتدا عدس را با آب خنک قبل از پخت به مدت چند ساعت خیس کرده و بعد از آبکشی، در قابلمه با آب کاملاً پوشیده شود و روی حرارت قرار داده شود. سپس باید برنج را برای چند ساعت خیس کرده و به موقع پخته شده در آب نمک جوش قرار دهید.
بعد از پخته شدن برنج، باید پیاز را داغ کرده و به آن زعفران اضافه کرده و تفت دهید. سپس عدس را به پیاز اضافه کرده و به مدت چند دقیقه تفت دهید. در این مرحله می توانید به طعم غذا مقداری فلفل سیاه اضافه کنید.
بعد از آماده سازی تمام مواد، برای پختن عدس پلو بدون گوشت یک قابلمه به اندازه کافی عمیق را روی حرارت قرار داده و روغن خوراکی اضافه کنید. سپس به ترتیب برنج و عدس را به داخل قابلمه ریخته و با مراقبت از آن ها به مدت چند دقیقه روی حرارت بگذارید. در پایان، قابلمه را از حرارت بیرون کشیده و غذا را با روغن زعفرانی و خرما تزئین کنید.
در نهایت، عدس پلو مجلسی بدون گوشت آماده است و می توانید این غذا سنتی و خوشمزه را با دوستان و خانواده خود به اشتراک بگذارید.
2. روش ساخت عدس پلو مجلسی بدون گوشت
ساخت عدس پلو مجلسی بدون گوشت، یکی از غذاهای سنتی و محبوب در آشپزی ایرانی است. این غذا دارای مزهی بسیار خوشمزه و کیفیت غذایی بالایی بوده و برای مهمانیهای خانوادگی، جشنها و مراسمهای مختلف بسیار مورد علاقه قرار میگیرد.
روش ساخت عدس پلو مجلسی بدون گوشت بسیار ساده و قابل اجرا است. ابتدا باید عدس را برای مدتی در آب خیساند و سپس آن را برای پخت به صورت پهن و تخت روی شعله قرار دهید و با اضافه کردن نمک، آب داغ و یک قاشق روغن، آن را بپزید. هنگام پخت، حتماً به همراه عدس، پیاز را هم خرد کرده و با روغن سرخ کنید تا رنگ زرد بگیرد.
در مرحله بعد، نخودچی و آجیل مورد نیاز را در یک دیگ دیگر روی حرارت قرار داده و با اضافه کردن نمک، فلفل سیاه و آب، آن را برای پخت آماده کنید. پس از آماده شدن نخودچی، آن را به همراه عدس مخلوط کرده و به صورت لایه لایه در دیگی روی شعله متوسط قرار دهید و با اضافه کردن روغن و زعفران، آن را بپزید تا پلوی عدس شما آماده شود.
در نهایت، میتوانید پلوی عدس را با ترشی و مخلفات سبزیجات تزیین کنید و مهمانان خود را با این غذای خوشمزه、لذیذ و جذاب به شدت و سرشار از انرژی و ارزش غذایی پر کنید.
3. نحوه تهیه عدس پلو بدون گوشت
تهیه عدس پلو بدون گوشت یکی از دستورهای پخت محبوب در هنر آشپزی است که برخی از افراد به دلیل عدم سلیقه به استفاده از گوشت، از آن استقبال میکنند. تهیه این غذا با استفاده از یک سری اجزاء ساده خانگی انجام میشود که در ادامه به توضیح آنها پرداخته خواهد شد.
ابتدا باید عدس را به تعداد لازم برای پلو خود شست و ظرفی را روی حرارت قرار دهید تا گرم شود. پس از آن، در یک قابلمه، روغن را روی حرارت بگذارید تا داغ شود. سپس پیاز را به صورت ریزخرد شده به این روغن مضاف میکنیم و با مراقبت کنیم که برنزه نشود. باید نگه داریم که پیاز به رنگ زرد برود تا طعم خوبی برای پلو بدهد.
وقتی پیاز درست شد، باید عدس را به آن اضافه کنیم و به صورت ملایم با سایر مواد آن را مخلوط کنیم. سپس آب را بهمراه نمک و فلفل به عدس اضافه کرده و روی حرارت بگذارید تا آب جذب شده و عدس نرم شود. سپس باید برنج را درون آب جاری برای یک دقیقه پخت کرد، تا شسته شود، سپس به صورت برنج سفید به روی دیگر مواد اضافه کنید.
برای افزایش طعم پلو، بهتر است که در کنار پیاز مقداری سیر و زنجبیل هم اضافه کنید. همچنین میتوانید یکمی زعفران را در آبی که برای پلو به کار میبرید قرار دهید تا رنگ و طعم خوبی به آن بدهید. نهایتا با تغلیظ حرارت تر درون خورشت عدس پلو را حاصل کرده و پس از تزئین آن با عطریات گیاهی مطلوب سرو بدهید. این غذا را هم به صورت داغ میتوانید دم کنید و هم به صورت سرد بعد از سرد کردن سرو کنید.
4. راهنمای تهیه عدس پلو مجلسی بدون گوشت
تهیه عدس پلو مجلسی بدون گوشت، یکی از انتخاب های خوب و سالم برای یک غذای کامل و مغذی می باشد. این غذای سنتی ایران، با استفاده از عدس، برنج و ادویه جات تهیه می شود و برای صرف در مجالس و جشن ها بسیار محبوب است.
برای تهیه عدس پلو مجلسی بدون گوشت، ابتدا باید عدس را در آب بجوشانید تا نرم شود. برنج را هم در آب خیس کنید تا با گذراندن زمان در طبخ، حجم خود را افزایش دهد.
سپس در قابلمه، پیاز را با روغن داغ تفت دهید تا طلایی شود، پس از آن عدس را به آن اضافه کنید و با یک لیوان آب روشن پخته شود. پس از این گام، باید برنج را با خودکار سفت کنید، تا از جدا شدن دانه های آن از هم جلوگیری کنید.
سپس به صورت تدریجی برنج را به قابلمه اضافه کنید و با تمامی ادویه های موردنظر از جمله زرشک، آجیل، زعفران، دارچین و کره گیاهی مخلوط کنید. در نهایت، پایین قابلمه را با یک حلقه زرشک، ترشی و یا یک پارچه یک شو گیاهی پوشانید و روی درب قابلمه قرار دهید.
بعد از 30 تا 40 دقیقه، عدس پلو مجلسی بدون گوشت آماده پذیرایی و صرف می باشد. این غذا با سالاد و ترشی های موردعلاقه همراه شده و در میان خانواده و دوستان بسیار موردپسند قرار می گیرد.
5. طرز تهیه عدس پلو بدون استفاده از گوشت
طرز تهیه عدس پلو یکی از پرطرفدارترین غذاهای ایرانی است که از دوران باستان ریشهیابی کرده و در این روزها نیز از محبوبیت بسیار بالایی برخوردار است. با این حال، بسیاری از افراد به دلایل مختلف از جمله عدم توجه به تقالی عقاید، طول شدن زمان تهیهی غذا و یا به دلیل داشتن حیوان خانگی خود، برای تهیه ی این غذا از گوشت خودداری میکنند. در ادامه نحوهی تهیه آن با استفاده از عدس به صورت کاملاً گیاهی را راهنمایی میکنیم.
مواد لازم برای تهیه عدس پلو گیاهی عبارتند از عدس، برنج، پیاز، روغن، ادویههای غذایی، زعفران و نمک. برای شروع، عدس را به مدت حداقل چند ساعت قبل از تهیه در آب خیسانده و سپس آن را همراه با پیاز له شده در روغن تفت میدهیم تا سرخ شود. سپس ادویههای غذایی از جمله زیره، کمون، فلفل، دارچین و هل را به آن اضافه میکنیم و با هم مخلوط میکنیم.
پس از این مرحله، برنج را به آب بریزید و آن را برای مدتی در آب خیسانده و سپس نمک را به آن اضافه کنید و آن را بپزید تا نیمپخته شود. سپس برای تهراندن بر فریز کنید تا برای تهیه بهتر در دسترس باشد. در مرحله بعد، زعفران را در آب داغ خیسانده و همراه با برنج و عدس و مقداری آب خورده تفت میدهیم تا سبک و غیر خمیری شود.
با توجه به آب خوردهای که به آن اضافه کردیم، احتمالاً نباید هیچ آب دیگری به آن اضافه کنیم. سپس درصورت داشتن دیگ بزرگ جدایی برای برشته کردن و تهیه این دو غذا بهتر است. ابتدا برنج را در دیگ به صورتی که نصف دیگ درآن بماند، اضافه میکنیم و سپس عدس و سبزیجات را روی برنج قرار میدهیم و پشت دیگ چند دقیقه تفت داده و سپس برای چند دقیقه دیگ را روی شعله کم ترک کنیم. غذای عدس پلو حاضر است.
6. مراحل پخت عدس پلو مجلسی بدون گوشت
پخت غذاهایی که هیجان و شادی را در جشنهای خانوادگی و جمعی حاصل میکنند، یک از مهمترین مواردی است که میتواند حتی باعث شادی و خوشروی بیشتر مهمانان و سرکاریان شود. یکی از غذاهای محبوب و مرسوم در مراسم و جشنهای ایرانی، عدس پلو است که بدون گوشت نیز میتواند طعم متفاوتی به دست آورد. در این مقاله به توضیح مراحل پخت عدس پلو بدون گوشت به صورت کامل میپردازیم.
مرحله اول – پیشآماده کردن مواد اصلی: در ابتدا باید عدس را به مدت ۵۰ دقیقه در آب حالت داده و سپس پوست را بردارید. همچنین در این مرحله باید برای نیم ساعت پیاز را خرد کرده و به همراه روغن زیتون و زعفران در حالت نرم شده، سرخ کنید.
مرحله دوم – پخت عدس: پس از پیشآماده کردن مواد، باید عدس را به همراه نصفی از پیاز سرخ شده و نمک و نیمی از چایخورده به همراه ۳ لیوان آب روی حرارت به مدت ۲۰ الی ۳۰ دقیقه بپزید.
مرحله سوم – پخت برنج: در این مرحله باید برنج را به دقت شسته و در آب گرم به مدت ۴۵ دقیقه بپزید. سپس آب آن را کنار گذاشته و با ۵ قاشق روغن زیتون و روی گرم، به مدت ۱۵ دقیقه روی حرارت بگذارید.
مرحله چهارم – ترکیب صحیح مواد: در این مرحله باید عدس را به همراه برنج به یکدیگر اضافه کنید و با ۵ قاشق روغن زیتون و نمک و فلفل به ترتیب به آنها اضافه کنید و به مدت ۱۰ دقیقه روی حرارت بگذارید.
مرحله پنجم – طراحی و نمایش: در این مرحله میتوانید غذای پخته شده را به صورت روکش داده و با تزئینات بصری مختلف به ارمغان بیاورید و در میان مهمانان قرار دهید تا لذت عالی طعم پخته شما را بچشند.
از پخت و پز عدس پلو بدون گوشت به سرعت و با تلاش کمتری میتوانید لذت بخشیهایی را به همراه داشته باشید که حتی مهمانان سختگیر شما را نیز میتواند از نظر تنوع و سلیقه مناسب خود به خود مصرف کنند.