طرز تهیه شیرین پلو با قیمه شیرازی
شیرین پلو با قیمه یکی از پرطرفدارترین غذاهای خنک کشورمان است که با ترکیب آرد، برنج، گوشت قیمه، زردچوبه، زعفران و ادویههای دیگر به دست میآید. این غذا معمولاً در مراسمهای خاصی مانند عروسیها برای مهمانان سرو میشود. در ادامه به توضیحاتی درباره طرز تهیه شیرین پلو با قیمه شیرازی میپردازیم.
مواد لازم برای تهیه شیرین پلو با قیمه شیرازی عبارتند از: یک کیلو برنج، دویست گرم گوشت قیمه، سه عدد پیاز متوسط، روغن، زردچوبه، زعفران، شیره، نمک و فلفل سیاه.
ابتدا برنج را بشویید و به مدت نیم ساعت در آب خیس بگذارید. سپس آن را در دو لایه کاغذ ماشینی به مدت یک ساعت بگذارید تا تهیه برنج بصورت بهتری انجام شود. بعد از یک ساعت، برنج را درون قابلمهای بریزید و آبی را که برای خیس کردن برنج استفاده کرده بودید به آن اضافه کنید. سپس آن را روی حرارت بالا قرار دهید تا جوشانده شود.
در کنار این مرحله، پیازها را خرد کرده و در روغن سرخ کنید. گوشت قیمه را نیز در روغن جداگانه به مدت نیم ساعت سرخ کنید. سپس ادویههایی مانند زردچوبه، فلفل سیاه و نمک را به آن اضافه کرده و خوب مخلوط کنید.
بعد از آن، زعفران را در آبگرم حل کرده و به آبی که برای جوشاندن برنج استفاده کردهاید اضافه کنید. در ادامه شیره و گلابی را به جوش آمده اضافه کرده و به مدت ده دقیقه پخته شوید. سپس گوشت قیمه را به برنج اضافه کنید.
در نهایت، میتوانید برنج را روی حرارت بخیسید تا ظاهری طلایی بهدست آورید. پس از آن برنج را به صورت لایهلایه برپا کرده و با اضافه کردن سبزیجات به شکلی زیبا تزئین کنید. شیرین پلو با قیمه آماده است و میتوانید آن را برای خانواده و مهمانانتان سرو کنید.
شیرین پلو چیست و چگونه تهیه میشود؟
شیرین پلو یکی از پرمصرفترین غذاهای ایرانی است که با استفاده از برنج، گوشت گوسفندی، زعفران، شیرینی خشک و آجیل تهیه میشود. شیرین پلو یک غذای سنتی و محبوب است که در اعیاد مختلف مانند عید نوروز، عید فطر و عید قربان، سرو میشود.
برای تهیه شیرین پلو، برنج با آب سرد شسته میشود و به مدت چند ساعت در آب خیسانده میشود تا برنج نرم شود. گوشت گوسفندی نیز که بهتر است از خورشتی چرخکرده باشد، با روغن و پیاز تفت داده و سپس با افزودن آب جوش به مواد، طبخ میشود.
ترکیب آجیلها، شیرینی خشک و زعفران با هم تلخی و شیرینی غذا را تأمین میکند و به طعمی فوقالعاده خوشمزه از پلو میدهد. این مواد ریخته شده و برای چند دقیقه روی حرارت باقی ماندهی گوشت و پیاز قرار میگیرد.
در محدودهی زمانی حدود ۳۰ دقیقه تهیه شیرین پلو به اتمام میرسد و در ظروف سرو سبزیجاتی درج میشود. شیرین پلو تزیین شده با زرشک و انگور (گرفتهشده از نوعی مواد مخصوص وضعیت اقتصادی) به عنوان النگو برروی سرو شده و بهمراه مشکلاتی مانند ماست (گرفتهشده از نوعی مواد مخصوص وضعیت اقتصادی) میخورد.
مراحل تهیه شیرین پلو با قیمه شیرازی
مراحل تهیه شیرین پلو با قیمه شیرازی یکی از معروفترین غذاهای خوزستان است که در این مطلب به بررسی آن میپردازیم. این غذا از مواد مختلفی مانند گوشت چرخ کرده، رب انار، زعفران، لوبیا، برنج و سایر مواد تهیه میشود. در زیر، مراحل تهیه این غذا بهتفصیل شرح داده شدهاند.
مرحله اول: طبق دستورالعملهای مربوطه، گوشت چرخ کرده را درون قابلمه به همراه روغن گیاهی سرکرده و به مدت چند دقیقه سرخ کرده و سپس لوبیای پایه را به آن اضافه کرده و بهمدت چند دقیقه دیگر سرخ میکنیم.
مرحله دوم: پس از سرخ شدن خوب گوشت، به آن رب انار را اضافه میکنیم و همه را با هم میزنیم تا یکدست شود. در این مرحله، طعم شیرینی غذا هم به آن اضافه میشود.
مرحله سوم: ما برنج را با آب حدود ۲۰ دقیقه جوش میدهیم و سپس به مواد قبلی اضافهشود و روی آن زعفران و فلفل سیاه ریخته میشود. سپس آن را دراز میکشانیم و آماده سرو میکنیم.
با اجرای مراحل ذکر شده، شیرین پلو با قیمه شیرازی آماده مصرف میشود. طعم بسیار خوشمزهای دارد و بهعنوان یکی از سنتیترین غذاهای جنوب کشور شناختهمیشود.
مواد لازم برای تهیه شیرین پلو با قیمه شیرازی
برای تهیه شیرین پلو با قیمه شیرازی، نیاز به مواد زیر است:
1. پلو: 2 پیمانه برنج سفید
2. قیمه: 500 گرم گوشت چرخ کرده گوسفندی، 1 عدد پیاز، 2 قاشق غذاخوری روغن، نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
3. میوه های خشک: نیم پیمانه زرشک، نیم پیمانه انگور خشک، نیم پیمانه آلو
4. جعفری تازه: 1 دسته
5. شیرینکننده فراوان
6. زعفران: برای نظم دادن به رنگ پلو، چند ساعت قبل از اینکه بخواهید آن را پخت، نیم قاشق چایخوری زعفران را در 1 قاشق غذاخوری آب گرم حل کنید.
در ادامه، مراحل تهیه شیرین پلو با قیمه شیرازی را شرح می دهیم:
1. برنج را با آب و نمک خوبی برای حدود یک ساعت خیس کنید.
2. قیمه را با ریختن روغن در تابه و سرخ کردن پیاز و اضافه کردن گوشت چرخ کرده آماده کنید. نمک و فلفل سیاه را به میزان لازم به قیمه اضافه کنید و آن را تفت دهید تا گوشت کاملا پخته شود. در این مرحله می توانید به قیمه نیم لیوان آب یا یک اسپون شیر هم اضافه کنید.
3. زرشک را در آب سرد به مدت 15 دقیقه خیس کنید. سپس در یک قابلمه با روغن سرخ کنید.
4. آلو و انگور خشک را در آب جوش به مدت 5 دقیقه خیس کنید و سپس آنها را به زرشک اضافه کنید.
5. جعفری را خرد کنید و در مقداری روغن سرخ کنید.
6. برای پختن پلو، در یک قابلمه آب را به مقدار کافی به جوش آورید. برنج را به آب اضافه کنید و به مدت 5 دقیقه بجوشانید.
7. پس از 5 دقیقه، آب را از برنج صاف کرده و به آن نمک و شیرینکننده اضافه کنید. همچنین زعفران حل شده را هم به برنج اضافه کنید و مخلوط کنید.
8. با دو قسمت برابر کردن برنج، قیمه، میوه های خشک و جعفری، لایه به لایه این مواد را در قابلمه بچینید. آخرین لایه باید از جعفری باشد.
9. قابلمه را به روی حرارت کم بگذارید و برای یک ساعت به آرامی بگذارید تا پلو پخته شود.
10. پس از یک ساعت، قابلمه را از روی حرارت برداشته و پلو را با چنگال و قاشق آماده برداشتن و سرو کردن کنید.
شیرین پلو با قیمه شیرازی آماده خوردن است! می توانید آن را با پیازچه، گوجه فرنگی و خیارشور سرو کنید.
چگونه قیمه شیرازی را تهیه کنیم؟
با سلام و احترام، در این مقاله به شیوه تهیه قیمه شیرازی می پردازیم. قیمه، یکی از غذاهای سنتی و محبوب شیرازی است که در تمامی فصول سال می توان آن را تهیه کرد.
قیمه شیرازی با استفاده از گوشت گوسفند، نخود، ادویه و سبزیجات تهیه می شود. برای شروع، گوشت گوسفند را بعد از شستشو و خرد کردن با ادویه ها به مدت حدود یک ساعت پخت می کنیم. سپس نخود را که از قبل خیس کرده ایم، به گوشت اضافه کرده و درحالی که آب آن را جوش می دهیم، آن را همراه با تندیس چوبی یا ملاقه ترکیب می کنیم. می توانید برای رسیدن به طعم بهتر، به این خوراک تخم مرغ و گشنیز نیز اضافه کنید.
هنگامی که نخود کاملا پخته شده، سبزیجات خرد شده را به آن اضافه کرده و با روغن سیر سرخ شده، سرخ کنید تا غذای شما مزه دلچسبی به خود بگیرد. در نهایت قیمه شما آماده سرو و پخت می باشد.
از آنجایی که قیمه شیرازی یک غذای سنتی و شناخته شده در دنیای غذاست، حتما به دلیل طعم شیرین آن و همچنین اعمال مواد غذایی لازم برای سلامت بدن، تبدیل به یک غذای محبوبی شده است. بهتر است برای سرو قیمه شما، از نان لواش شیرازی یا نان ارده به همراه ترشی خیار استفاده کنید. در نهایت، برای دادن یک طعم خاص تر به قیمه شما، می توانید از دوغ خنک و کمی روغن نعنای هندی نیز استفاده کنید.
با توجه به اینکه تهیه قیمه شیرازی از جمله غذاهایی است که به شکل سنتی تهیه می شود، می توانید با تلاش، صبر و تمرین، این غذا را به شکل حرفه ای تهیه کنید و در نهایت حس خوبی را برای خود و خانواده خود به همراه بیاورید.
نکاتی برای تهیه شیرین پلو با قیمه شیرازی
تهیه شیرین پلو با قیمه شیرازی یکی از خوشمزهترین و پرطرفدارترین غذاهای محلی ایران است که به جایگاه ویژهای در بین غذاهای بومی ایرانیان دست یافته است. این غذا به دلیل مزهای شیرین دارد و با ترکیبی عالی از برنج، قیمه، زرشک و خلال از طعم و نوعی خاصی برخوردار است.
برای شروع تهیه شیرین پلو با قیمه شیرازی، ابتدا باید برنج را به صورت متوسط آسیاب کرد و مقدار کافی آب روی آن ریخته و آن را برای نیم ساعت مهره ماندگی داد. سپس برنج را در قابلمه و روی حرارت خیلی کم قرار داده و به دقت همه آب را از آن خشک کرد.
پس از این کار، باید قیمه را با روغن داغ در ماهیتابه سرخ کرد و به آن زرشک و خلال افزود و همه را با هم مخلوط کرد. سپس یک لایه از برنج را به صورت همراه با مخلوط قیمه، زرشک و خلال در قابلمه برای مدتی قرار داده و دوباره تکرار کرد.
در آخر با پیچ خوردهای از کرم بیرنگ، روی برنج ظرف را مهار و درون فر آمادهشده و در دمای ۲۵۰ درجه به مدت یک ساعت درون فر قرار میدهیم و پس از آن به همراه سالاد خیلی خوشمزه سرو کنید.
با توجه به اینکه شیرین پلو با قیمه شیرازی یک غذای سنتی ولی بسیار طعمدار است، ضرورت دارد که صبورانه تهیه شود و رعایت نکات مورد نیاز این غذا اهمیت بالایی را دارد.