آمادهسازی مواد
آمادهسازی مواد یکی از نکات بسیار مهم در هر فرآیند تولید، پختوپز، نگهداری و مصرف غذاست. برای آن که یک غذای خوشمزه و سالم در حین پخت و تهیه نشود میبایست مواد غذایی قبل از آشپزی به درستی آماده شود. در این راستا، پاک کردن نخستین و اصلیترین مرحلهی آمادهسازی مواد است که میبایست با دقت و کامل انجام شود. قبل از شروع به هرچیز، باید مواد خام را بررسی کنیم و در صورت لزوم آنها را شسته و یا دور بریزیم.
بعد از رعایت مرحلهی پاکسازی، باید مواد خام را به شکل مورد نیاز قطع کنید. لایههای بیرونی میوه و سبزیجات را خودمانه کنید و از داخل آنها بیرون آوری کنید. در صورتی که قصد طرز تهیه مشخصی از غذا را دارید، بهتر است مواد را به طور متناسب با آن رقم کنید.
آخرین مرحلهی آمادهسازی مواد، استفاده از ادویههای مناسب است. در طی این مرحله باید متعادل بودن کار ادویههای انجام شود. هر ادویه به تنهایی میتواند شاید بسیار بویایی یا تندی خاصی داشته باشد ولی با ترکیب آنها، میتوان یک طعم و بوی عالی به غذا داد و بدون نگرانی از تندی، شیرینی یا پر از چربی و سایر مزاجهای عجیب، لذت برد.
در نهایت، در آمادهسازی مواد میبایست همیشه به بهداشت و سلامتی کارکنان رعایت کنیم. از دستکش دائمی یا یکبار مصرف استفاده کنیم، مواد را در دمای مناسب نگهداری کنیم و در صورت استفاده از مواد مجموعه مورد نیاز را خوب بشناسیم تا بتوانیم از بالا بردن کیفیت غذا برای خود و دیگران لذت ببریم.
مرحله اول: تهیه آرد و شیرینیپزی
با توجه به اینکه شیرینیپزی یکی از مشاغل قدیمی است که هنر و صنعتی به شمار میرود، مرحله اول و مهم در این حرفه تهیه آرد است. آرد با مخلوط کردن گندم و دیگر محصولات غلات، از بهترین مواد اولیه برای تهیه شیرینیهای خوشمزه است. برای تهیه آرد، ابتدا گندم را به صورت کامل تمیز میکنند و پس از آن، با دستگاههای خاص، دانههای گندم را خرد و سپس آسیاب میکنند. به دلیل تفاوت در کیفیت گندم و رطوبت محیط، آرد تولید شده در هر سری ممکن است متفاوت باشد. بنابراین، لازم است در هر نوبت، پس از تولید آرد در کارخانه، کیفیت آن را مورد بررسی قرار داده و سپس آرد با کیفیت تر به عنوان مواد اولیه در تهیه شیرینیها و دیگر حبوبات استفاده کنیم.
بعد از تهیه آرد، نوبت به تهیه شیرینیها میرسد. شیرینیها، از مواد آرد، قند، روغن و تخم مرغ تهیه میشوند. در ابتدا، مواد نام برده شده را با هم مخلوط کرده و آرد را به آرامی اضافه میکنند. سپس، با استفاده از دستگاههای مخصوصی، مخلوط را با هم آمیزی کرده و به شکل مورد نظر تزئین و پخت مینمایند. در این مرحله، نیز علاوه بر دقت در تهیه مواد اولیه، داشتن تجربه و هنر مهم است تا شیرینیها درست و خوشمزه شود.
در کل، مرحله اول تهیه آرد و شیرینیپزی، مرحله مهمی در تولید شیرینیهای خوشمزه است. با دقت و تجربه در این مرحله، میتوان شیرینیهای خوشمزه و با کیفیتی تولید کرد. برای این منظور، لازم است که در هنگام تهیه مواد اولیه به دقت اقدام و از کیفیت بالای آرد استفاده کنیم. به همین دلیل، باید جدیت لازم را در طی این مرحله به خرج دهیم تا بتوانیم شیرینیهایی خوشمزه و با کیفیت تولید کنیم.
مرحله دوم: تهیه ته دونات
تهیه ته دونات از مراحل مهم در تهیه دونات است که برای داشتن دوناتی پُف و خوش طعم بسیار مهم است. در این مرحله، پرزهای نان را تهیه کرده و در قالب دونات می ریزیم. برای تهیه ته دونات، از موادی مانند آرد گندم، خمیر مایه، شکر، روغن، شیر و خمیر تافی برای پر کردن دونات استفاده می کنیم.
اولین قدم در تهیه ته دونات، تهیه پرزهای نان است. برای این کار، می توان از نان تازه یا نان قدیمی استفاده کرد. نان را تکه تکه کرده و در ظرفی از قبیل صفحه نان یا پرزبرنجی به همراه مقداری شکر و روغن، قرار می دهیم و خوب با هم مخلوط می کنیم. سپس در دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد، نان را در فر قرار می دهیم تا سریعتر خشک شود و پرز شود.
در مرحله بعد، به دست آوردن دونات های پف و خوش طعم نیاز است تا خمیر تافی را تهیه کنیم. برای تهیه خمیر تافی، از موادی مانند آرد گندم، شیر، شکر و خمیر مایه استفاده می کنیم. خمیر را با هم مخلوط کرده و سپس به دونات ها می ریزیم تا دونات ها پُف و روان شوند.
در نهایت، پرزهای نانی که تهیه کردیم را با خمیر تافی برای پرداختن دونات بهمراه همراهی قسمت های دیگر دونات پر می کنیم. سپس دونات را در فر قرار می دهیم و در دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه پخته و به میزان دلخواه رویشی می کنیم. با این روش، دونات های خوش طعم و پفی را در خانه خود می توانید تهیه کنید.
مرحله سوم: تهیه خمیر کرم پودری
مرحله سوم از طریقی که شما میتوانید خمیر کرم پودری خود را تهیه کنید، به شما کمک خواهد کرد تا این خمیر را به آسانی و با کیفیت عالی درست کنید.
اولین قدم در تهیه خمیر کرم پودری، اضافه کردن پودر سفید (شکر پودر یا قند پودر)، پودر کاکائو و پودر ژلاتین به یک ظرف و مخلوط کردن آنها با هم است. بهتر است از برندهای با کیفیت پودر سفید و پودر کاکائو استفاده کنید تا خمیر شما بهترین طعم را داشته باشد.
در مرحله بعد، مقداری آب جوش را به مواد مخلوط شده (پودر سفید، پودر کاکائو و پودر ژلاتین) اضافه کنید و با یک قاشق یا میکسر کوچک (هندزفری) تمیز، تا اینکه تمام مواد با هم مخلوط شوند، مخلوط کنید.
بعد از اینکه تمام مواد با هم مخلوط شدند، مقداری روغن (روغن نباتی یا روغن کرچکی) به خمیر اضافه کنید و به دقت برای حصول به افزایش صحیح و دقیق ترکیب کرم پودری، دمای آن را مدام تنظیم کنید. روغن خوب نرم و یکنواخت باید باشد و برای تهیه خمیر کرم پودری از نسبت مناسب استفاده کنید.
اگر هنوز با آنها آشنا نیستید، میتوانید آرد گندم با تیمار گرم کنید و سپس به خمیر کرم پودری خود اضافه کنید تا این خمیر بهترین مزه و بافت پلاستیکی را به دست بیاورد. در نهایت، ترکیب مواد را تا حدودی نرم و مرطوب کنید و خمیر کرم پودری خود را به آرامی درون قالب کرم پلاستیکی با پوکههای نرم و پروردگار به روش خود ریختید.
مرحله چهارم: تهیه خمیر شده
در مرحله چهارم از تهیه نان خمیری، خمیر آماده شده را باید طوری آماده کرد که بتوان آن را برای پختن نان به کار برد. برای تهیه این خمیر، از موادی مثل آرد، شیر، آب، مخمر و نمک استفاده میشود.
اولین مرحله در تهیه خمیر شده، اندازهگیری وزن مناسب آرد است. آردی که برای تهیه خمیر استفاده میشود باید آرد سفید یا آرد نان باشد و باید به میزان مشخصی اندازه گیری شود. سپس به آرد نمک، مخمر خشک و شیر اضافه میشود.
پس از اضافه کردن مواد به هم، نیاز است تا آنها به خوبی مخلوط شوند. برای این منظور، میتوان از آسیاب الکتریکی یا میکسر استفاده کرد. پس از مخلوط شدن مواد، آب به تدریج به آن اضافه میشود تا خمیر نرم و انعطافپذیر شود.
بعد از اضافه کردن آب، نیاز است تا خمیر را به مدت حداقل ۵ دقیقه بخشید تا بتوان بافت خوبی به آن داد. در این زمان، خمیر گازهای موجود در مخمر را جذب کرده و حجم خود را افزایش میدهد.
بعد از آماده کردن خمیر، آن را به صورت یک توپ بزرگ در ظرفی پوشیده با نوار غذایی بچینید. سپس، ظرف را با یک پارچه مرطوب پوشانده و خمیر را به مدت دو تا سه ساعت در محیطی گرم نگه دارید تا قسمتی از مواد رشد کند و تهیه خمیر نان به نتیجه منجر شود.
مرحله پنجم: تهیه کرم پودری
تهیه کرم پودری یکی از روشهای پرکاربرد در آرایش صورت است که باعث میشود پوست صورت شما به شکلی صاف و کامل نمایش داده شود. این روش که شبیه به استفاده از فاندیشن است، در واقع ترکیبی از کرم پودری و آب میباشد و با استفاده از یک برس مناسب بر روی صورت نشانه گذاری میشود.
برای تهیه کرم پودری، در مرحله اول لازم است مقداری کرم صورت با رنگی که با پوست صورت شما تطابق دارد، روی صورت خود بمالید. سپس بهتر است از یک کرم پودری مناسب استفاده کنید که با پوست شما سازگاری دارد. برای افزایش کیفیت کرم پودری، میتوانید چند قطره آب را به آن اضافه کنید.
بعد از افزودن آب به کرم پودری، با استفاده از یک فرش ضخیم، ترکیب هر دو ماده را به شکل دقیقی مخلوط کنید. وقتی که دو ماده بهخوبی مخلوط شدند، شروع به نشانهگذاری صورت خود با یک برس کنید. در این مرحله ، با استفاده از برسی مناسب ، کرم پودری را به طور یکنواخت بر روی سطح پوست صورت توزیع کنید تا پوست صورت شما با رنگی صاف و البته شاید کمی پوشانده شود.
در انتها، برای حفظ طولانی مدت این تمیز کردن و زیبایی صورت، پوست صورت را با یک پودر فوقالعاده ظریف مات کنید. به این ترتیب، کرم پودری آرایشی که روی صورت خود بهکار بردید ماندگاری خوبی دارد و پوست شما بهخوبی صاف و صورتی مینماید.
