طرز تهیه شیرینی برنجی عید در 10 مرحله
شیرینی برنجی که در عید به عنوان تنقلاتی خوشمزه و شیرین معروف است، در 10 مرحله آماده میشود. در این مطلب به طور کامل با این شیرینی آشنا خواهید شد.
1. مرحله اول: برنج را با آب بشویید و در آب حدود ۲۰ دقیقه جوش بدهید تا نیمی از آن نرم شود.
2. مرحله دوم: بعد از جوش آمدن برنج، آن را از آب برداشته و در یک ماهیتابه خاکستری به ظرفیت مناسب ریخته و با یک لیوان آب داغ ترکیب کنید.
3. مرحله سوم: سپس در ابتدای رویشی ماهیتابه، یک لایه آرد را ریخته و برنج ریخته شود.
4. مرحله چهارم: یک لایه دوم از آرد را بر روی برنج بریزید.
5. مرحله پنجم: شعله را به حداقل کم کنید و بهمدت ۳ ساعت برنج را بپزید تا کاملا پخته شود.
6. مرحله ششم: پاره کندها وجود دارد، برای حل آنها، باید غلظت شیرین کننده را افزایش دهید تا خمیر برنجی ترد و بافت چسبناکتری باشد.
7. مرحله هفتم: پس از این کار، خمیر را به شکل گرد ترد مربعی قرار دهید.
8. مرحله هشتم: آن را به طول خاکستر سیده کنید.
9. مرحله نهم: برای دوام طولانی بیشتر، شیرینی برنجی را در یخچال قرار دهید.
10. مرحله دهم: حالا میتوانید این شیرینی برنجی خوشمزه را با کره و چای لذیذی که در لیوان داغتان است، سرو کنید و از طعم لذیذش لذت ببرید.
آماده سازی مواد اولیه برای شیرینی برنجی عید
آماده سازی مواد اولیه برای شیرینی برنجی عید یک فرآیند مهم در پخت شیرینی های سنتی ایرانی است. در این روش، از برنج، شکر، شیر، زردآلو و تخم مرغ استفاده می شود.
ابتدا برنج را در آب داغ به همراه نمک و روغن کمی برای حدود 20 دقیقه آبگیری کرده و سپس به مدت 30 دقیقه در آب سرخ شده و نرم شود. سپس بوقلمون یا چند عدد تخم مرغ را در ظرفی مخصوص شکسته و با برنج مخلوط کرده و آن را حلقه های نازکی را تشکیل داده و در یک ظرف قرار می دهیم.
در مرحله بعد، شیر و شکر را در قابلمه ای مخصوص تا زمانی که شکر کاملا حل شده و ماده به دمای خود آمده باشد به همراه زردآلو در قابلمه بریزید. حرارت روی شعله کم قرار داده و تا 10 دقیقه به آرامی به هم زنید.
سپس حلقه های برنجی را به غلطک ترشی راه می دهیم و در قابلمه قرار می دهیم. بعد از 10 دقیقه، شیر برنجی کاملا آماده است و آماده سرو کردن می باشد. برای زینت شیرینی برنجی، می توانید از خرما و پسته استفاده کنید. این شیرینی به عنوان یک شیرینی سنتی در عید فطر مورد استفاده قرار می گیرد.
مرحله اول: پختن برنج و پختن شیر
مرحله اول در پخت برنج و پخت شیر، پخت برنج است. برای پخت برنج، ابتدا باید برنج را بشویید تا آلودگی ها و زمینه های ریز در بین آن خارج شود. سپس، برنج را در آب خیسانده و به مدت حدود نیم ساعت صبر کنید تا آب به آن نفوذ کند. سپس، آب آن را خالی کنید و برنج را در قابلمه قرار داده و به ازای هر پیمانه برنج، دو پیمانه آب به آن اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت بزرگ قرار داده و به آرامی با حرارت بالا برابری کنید. پس از برابر شدن حرارت، قابلمه را بسته و برای حدود بیست دقیقه (تا زمانی که برنج پخته شود) روی حرارت کم بگذارید. سپس، با استفاده از چنگال، برنج را هم میزنید تا کمی جمع شود.
مرحله بعدی در پخت شیر است. برای پخت شیر، شیر را در قابلمه قرار داده و به همراه شانه، مخلوط کنید تا بدون تخلیه گردد. سپس، قابلمه را روی حرارت متوسط قرار داده و شیر را به جوش آورید. به محض رسیدن به جوش حرارت را کم کنید و به مدت حدود بیست دقیقه (تا زمانی که شیر غلیظ و کیسه دار شود) روی حرارت کم بگذارید. پس از گذشت زمان، شیر را برداشته و بررسی کنید که آیا برای استفاده آماده است یا نه. در صورتی که گوشته نباشد، میتوانید به مدت چند دقیقه به آرامی روی حرارت بر بگذارید تا جوش بیاید.
بعد از پخت برنج و پخت شیر، میتوانید این دو را با هم مخلوط کنید تا غذایی خوشمزه و مغذی به دست آورید. برای مخلوط کردن برنج و شیر، میتوانید شیر را به برنج اضافه کنید و آنها را به خوبی با هم مخلوط کنید تا یکسان شوند. سپس، تابه یا قابلمه را روی حرارت متوسط قرار داده و مخلوط برنج و شیر را توسط قاشق به خوبی با هم مخلوط کنید تا گرم شود. حدود پنج دقیقه صبر کنید تا غذا آماده شود و سپس میتوانید آن را به روی ظرف نهایی ریخته و سرو کنید.
مرحله دوم: آماده کردن خلیط سرخ کردنی
بعد از آماده شدن مواد اولیه برای دستور پخت خلیط سرخ کردنی، باید مراحل دوم را طی کنید. در این مرحله، باید خلیط سرخ کردنی را آماده کنید تا بتوانید از آن بهترین استفاده را در طبخ غذای خود داشته باشید. در این پاراگراف، به صورت دقیق توضیحات مورد نیاز برای آماده کردن خلیط سرخ کردنی، شرح داده خواهد شد.
برای آماده کردن خلیط سرخ کردنی، ابتدا باید ظرف مناسبی را آماده کنید. معمولاً از ظرف های فلزی مانند گاز باکس، تابه یا پالتا استفاده میشود. سپس، در این ظروف نون خشک را با دست به اندازهی کوچکی برش داده و در آن قرار دهید.
سپس به هر قسمت نان خرد شده، مقداری آرد ریخته شده و با دست ها هم میزنید. پس از آن، با یک ترمز، ترشی را به کمک دست بر روی نان خرد شده بریزید و مجدداً به هم بزنید تا ترشی همگناً در نان پخش گردد.
در نهایت، چند قاشق روغن، به صورت مرحلهای، به روی نان که با ترشی مخلوط شده،چکیده میشود تا روغن درون آن جا نمایی چندانی نداشته باشد. سپس با گرم کردن تابه، باید نان و روغن با همی سرخ کرده شده و خلیط سرخ کردنی آماده خواهد شد.
به همین راحتی، خلیط سرخ کردنی را میتوانید آماده کنید و از آن در طبخ غذای خود استفاده کنید. مقدار استفاده شده از آن به میزان غذا مورد نظر شما بستگی دارد.
مرحله سوم: ترکیب کردن برنج، شیر و خلیط سرخ کردنی
برای تهیه برنج شیرین، باید در مرحله سوم، برنج با شیر و خلیط سرخ کردنی ترکیب شود. برنج را به هردلیل که دوست دارید میتوانید بپزید، اما بهترین روش، نگه داشتن آن در قابلمهای با آب جوش و پایین آتش باشد. برنج را باید تا ۲/۳ میزان قابلمه با آب سرد شستشو داد و سپس آن را در آب جوش حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بپزید تا کاملاً پخته شود.
سپس در یک قابلمه جداگانه، یک قاشق روغن را روی حرارت قرار داده و به داغ شدن برسانید. سپس خلیطی از پسته، بادام و پیاز را به آن اضافه کرده و به مدت ۵ تا ۷ دقیقه سرخ کنید تا روغن موجود در این مواد کاملاً جذب شود و آنها خوشمزه و شیرین شوند.
در این مرحله، شیر نیز باید در یک قابلمه جداگانه بر روی حرارت قرار گیرد تا به دمای مناسب برسد. برای این کار، شیر را به همراه شکر در حدود ۵ تا ۷ دقیقه میتوانید روی حرارت قرار دهید تا شکر کاملاً حل شود و شیر شیرین شود.
سپس برنج را از قابلمه بردارید و آن را با خلیط سرخ کردنی و شیر ترکیب کنید. بهتر است برخی از خلیط سرخ کردنی را در برنج تخلیص کرده و برای تزیین بشکهای از آن کنار برنج قرار دهید. سپس مواد را به مدت حدود ۵ تا ۷ دقیقه روی حرارت بگذارید تا تمامی مواد با هم قاطی شوند و برنج شیرین، آماده سرو میباشد.
مرحله چهارم: ریختن خلیط در قالب و صاف کردن آن
مرحله چهارم تولید محصول، به ریختن خلیط در قالب و صاف کردن آن اختصاص دارد. این مرحله به دلیل ضرورت داشتن یک شکل و شمایل مشخص و همچنین صاف بودن سطح تولید، بسیار مهم است.
مرحله اول در این مرحله، ریختن خلیط در قالب مشاهده میشود. قالبهای تولید عموماً از فلز یا پلاستیک ساخته میشوند که قبلاً برای همین منظور طراحی شدهاند. مهمترین نکته در این مرحله، ریختن خلیط به صورت یکنواخت و استحکام کافی در قالب است.
مرحله دوم در این مرحله، پس از ریختن خلیط در قالب، آن را صاف میکنند. این کار با استفاده از ابزارهای مخصوص صورت میگیرد. با صاف کردن سطح خلیط، سطح تولید صاف، براق و خشک شده و آماده برای مراحل بعدی میشود.
در نهایت، باید به عنوان یک نکته مهم، به سایر نکاتی که در این مرحله باید مد نظر قرار دهیم اشاره کنیم. این نکات شامل کنترل دمای خلیط، زمان ریختن خلیط در قالب و قابلیت آن برای خارج شدن از قالب و همچنین تمیزی قالب هستند. اگر این نکات رعایت نشوند، خروجی تولیدی به دلیل مشکلاتی همچون ترک خوردگی، عدم یکنواختی و یا غیره نارضایت کننده خواهد بود. با رعایت کردن همه این موارد، محصول تولیدی با کیفیت بسیار بالایی تولید خواهد شد.
