1. روش سنتی تهیه شیرینی برنجی
شیرینی برنجی یکی از شیرینی های سنتی و پرطرفدار ایرانیان است که در بسیاری از مناطق ایران تهیه میشود. با توجه به اینکه این شیرینی از مواد اصلی ساده ترین و ارزانترین مواد خوراکی استفاده میکند، به راحتی در مسافرتها و مجالس دینی و خانوادگی سرو میشود.
برای تهیه شیرینی برنجی به طور کلی از برنج، شکر، روغن، روغن گیاهی یا زرده تخممرغ، فلفل، دارچین، زعفران و پیاز استفاده میشود. ابتدا برنج شسته و به همراه آب درون قابلمه قرار داده شده و روی آن آب اضافه میشود. سپس به محض جوش آمدن، آرامآرام تخممرغ یا روغن به آن اضافه شده و تا زمانی که برنج کاملاً پخته و زمان2IL پخت شیرینی تقریباً 1 ساعت میباشد در زمان پخت هم می توانیم یک دست دیگر بترکیب از شوید، زنجبیل و کنجد اضافه کنیم که فقط به مزه شیرینی اضافه می شودو سریع از روی حرارت برداشته شود. سپس با داشتن شیرینی، میتوانیم به فلفل و دارچین نیز اضافه کنیم.
سپس شکر در یک قابلمه جداگانه تا زمانی که کاملاً مایل شده باشد، بر روی حرارت قرار داده میشود. آبی که در داخل آن وجود دارد هم به همین روش باید از هم جدا شود. سپس پیاز را باید در روغن برشته کرده و تا زمانی که به رنگ طلایی مایل شده، سرخ کرد. سپس زعفران و دارچین در آب داغ خوب مخلوط شده و به همراه یک لیوان آب و شکر به قابلمه اضافه میشود و حرارت ملایمی روی آن قرار داده میشود تا ترکیب به آرامی به ترکیب ریز شود.
سپس برنج خامه ای رنگ کرده برداشته میشود، پیاز سرخ شده به همراه فلفل پیاز و سایر مواد در آن اضافه شده و همه مواد به هم مخلوط میشوند. در نهایت، ترکیب روی یک برگ برای خنک شدن قرار داده میشود و سپس به اشکال مختلف برش داده و با خشک شدن در هوای معتدل، آماده خوردن است. همچنین میتوانید در گرمای یخچال، آن را بسته بندی کنید تا محفظه برای چند روز دیگر استفاده شود.
2. طرز تهیه شیرینی برنجی با سس میوهای
برای تهیه شیرینی برنجی با سس میوهای ابتدا باید برنج را به طور کامل پخته و به خنکی در آورد. سپس از یک بشقاب عمیق برای ریختن برنج استفاده میکنیم و آن را به طور یکنواخت در بشقاب پهن کرده و سطح آن را صاف میکنیم.
برای تهیه سس میوهای بهتر است از میوههایی مثل توت فرنگی، توت، انار، نارنگی، توت سفید و... استفاده کنیم. نیاز است که میوههای انتخاب شده را شسته و پاک کنیم و در یک قابلمه پهن قرار دهیم. سپس آنها را با یک قاشق با هم مخلوط کرده و روی حرارت ضعیف بگذاریم تا به صورت غلیظ و شیرین شوند.
وقتی که سس میوهای ما شیرین شد، باید آن را به طور کامل به خنکی درآورد. سپس از روی برنج میریزیم و به همراه برشهایی از میوههای مورد علاقه دکور میکنیم. میتوانیم برای تزیین از خرده پسته، آجیلهایی مثل بادام، فندق، پسته و ... از سمتهای برنج استفاده کنیم.
تازگی و شیرینی شیرینی برنجی با سس میوهای به نوعی با تعیین میزان شکر مورد استفاده برای تهیه برنج و سس میوهای و همچنین کیفیت میوهها مرتبط است؛ که باید همه این عوامل را بهترین حالت ممکن نگه داری کنیم تا بهترین خدمات را به خانواده و مهمانان خود ارائه دهیم.
3. شیرینی برنجی با مغز خلالی و نارگیل
شیرینی برنجی با مغز خلالی و نارگیل یکی از شیرینی های سنتی و خوش طعم ایرانی است که در مناسبت ها و جشن های خانوادگی بسیار محبوب است. این شیرینی با استفاده از برنج، مغز خلالی، نارگیل، شکر، کره و مواد دیگر تهیه می شود و کاربردی بسیار بالایی در آشپزی ایرانی دارد.
برای تهیه این شیرینی، برنج را به صورتی که حجم آن 3 برابر حجم آب باشد، در آب به مدت 10 دقیقه جوش می دهیم. سپس از روی حرارت برداریم و تا زمانی که برنج خنک شود، آن را قاطی کرده و نارگیل و مغز خلالی را به آن اضافه می کنیم. در میانه شلیل را به مخلوط اضافه کرده و با توجه به آب مورد نیاز، آن را با مخلوط برنج ترکیب می کنیم و به مدت 25 دقیقه جوش می دهیم.
بعد از جوشیدن باید آن را از روی حرارت برداریم و کره را به آن اضافه کنیم. سپس یک قابلمه را با کاغذ یا پارچه ظرفیت انتخاب شده پوشانده و مخلوط را به آن ریخته و به همین دلیل آن را به یک مظروف بزرگ تر انتقال می دهیم. در انتها، با قرار دادن نارگیل در بالای شیرینی، آن را بهبود می بخشیم.
از این دسته شیرینی به عنوان خوراکی نیمه شیرین و خوش طعم می شود و در کنار چای یا قهوه به عنوان تنقلاتی بسیار محبوب در استفاده افراد قرار می گیرند. در پایان به دلیل خوش طعمی که دارند، این شیرینی ها معمولا به عنوان انتخاب اصلی برای مهمانی ها و جشن های خانوادگی مورد استفاده قرار می گیرند. به همین دلیل به عنوان یک شیرینی سنتی ایرانی، شیرینی برنجی با مغز خلالی و نارگیل محبوبیت بسیاری در بین مردم دارد.
4. شیرینی برنجی با تخم مرغ و رنگدانه
شیرینی برنجی با تخم مرغ و رنگدانه، یکی از شیرینیهای جالب و خوشمزه است که با استفاده از مواد ساده و رایج در خانه قابل تهیه است. در تهیه این شیرینی، برنج به عنوان مواد اصلی نقش اساسی دارد و تخم مرغ و رنگدانه ها به عنوان دو مواد اصلی دیگر استفاده می شوند.
برای تهیه شیرینی برنجی، ابتدا باید برنج را آرد کرده و با پودر شکر و کره بافت دهید. پس از آماده کردن خمیر، به آن تخم مرغ و رنگدانهی مورد نظر اضافه می شود. در صورتی که می خواهید شیرینی ترد باشد، تعداد تخم مرغ را افزایش دهید تا خمیر بهتر بافت بگیرد.
بعد از ریزش کردن خمیر، کوکی های کوچک درست کرده و در تابه با روغن گرم کنید. پس از سرخ شدن، می توانید شیرینی های خود را با ماست، کره یا شکلات تزیین کنید. اضافه کردن رنگ دانه به شیرینی، رنگی مختلف به آن می دهد و در عین حال تزئینی و جذاب می شود.
در نتیجه، شیرینی برنجی با تخم مرغ و رنگدانه، یکی از شیرینی هایی است که با سادگی در خانه قابل تهیه است و به راحتی می توانید تاثیرات زیبایی با اضافه کردن رنگ دانه به آن بهتر ببینید. این شیرینی همچنین با طعم و لذت مطلوب، یکی از گزینه های مناسب برای ماجراجویان آشپزی است.
5. شیرینی برنجی با کارامل و سس وانیلی
شیرینی برنجی با کارامل و سس وانیلی یکی از شیرینی های خوشمزه و جذاب است که در فرهنگ غذایی ایران جایگاه ویژه ای دارد. این شیرینی با استفاده از برنج پخته شده و مخلوط باستانی از به و شیر ساخته می شود. سپس با کارامل روی آن تزئین شده و با سس وانیلی سرو می شود.
برای تهیه این شیرینی باید ابتدا برنج را بپزید و آن را با مخلوطی از شیر و شکر مخلوط کنید تا غلظت دلخواه به دست آید. سپس این مخلوط را درون قالبی مانند قالب سینی های کیک وارد کنید و درون فر به مدت چند دقیقه پخته کرده و بعدا با کارامل روی آن تزئین کنید.
سس وانیلی نیز به سادگی به دست می آید. برای تهیه این سس، می توانید از شیر، شکر، وانیل، روغن و تخم مرغ استفاده کنید. ابتدا تخم مرغ را با شکر خوب مخلوط کنید و سپس شیر را اضافه کنید. بعد از مخلوط کردن مواد، روی حرارت قرار دهید و به آرامی ترکیب را هم زنید تا غلظت دلخواه را به دست آورید. در نهایت وانیل را اضافه کرده و آن را به صورت جداگانه با شیرینی سرو کنید.
شیرینی برنجی با کارامل و سس وانیلی، یک شیرینی با ظاهر شکیل، مزه ای خوشمزه و عطری دلپذیر است که می تواند در میانه روز، به عنوان یک دسر دلچسب و شگفت انگیز، سرو شود.
6. شیرینی برنجی با نبات، زنجبیل و ادویه
شیرینی برنجی با نبات، زنجبیل و ادویه یکی از شیرینیهای سنتی و خوشمزه ایرانی است. این شیرینی با ترکیبی از برنج، نبات، زنجبیل و ادویه تهیه میشود و طعم و مزهای غنی و خوشایند دارد.
برای تهیه این شیرینی، ابتدا باید برنج را به مدت دو ساعت در آب خیس کنید تا کاملا نرم شود. سپس باید نبات را با زنجبیل و ادویههای دلخواه خود در یک قابلمه به مدت 15 دقیقه بجوشانید تا طعم و مزه آن بهتر شود.
پس از این مرحله، باید برنج را به نبات و زنجبیل اضافه کنید و همه را با هم مخلوط کنید. سپس قابلمه را بر روی حرارت کم قرار دهید و غذای خود را به مدت یک ساعت بپزید تا غلظت بگیرد و طعم و مزهای بسیار خوشایند و شیرین داشته باشد.
در انتها، شیرینی برنجی با نبات، زنجبیل و ادویه را میتوانید با دوغ، چای یا قهوه سرو کرده و لذت ببرید. این شیرینی به خاطر داشتن مزههای متنوع و شیوع آن در فصول سرد سال محبوبیت زیادی در بین مردم دارد و میتواند یکی از بهترین انتخابها برای دانشجویان و کارمندان در سفرههای عید باشد.