طرز تهیه شکر پلو با قیمه شیرازی
شکر پلو با قیمه شیرازی یکی از غذاهای معروف و خوشمزه خوزستان است که در فصول سرد سال بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد. این غذا با استفاده از برنج، قیمه، زعفران، نمک، فلفل، روغن و برخی از ادویهها تهیه میشود.
برای تهیه شکر پلو با قیمه شیرازی، برنج را بعد از شستشو و خیس کردن حدود 40 دقیقه در آب و نمک بجوشانید تا نصف پخت شود. سپس مواد اضافی را اضافه کرده و در حرارت پایین به مدت 45 دقیقه دیگر به آرامی پخته شود.
در مرحله بعد، قیمه را درون یک قابلمه با روغن تفت دهید. سپس زعفران را در یک لیوان آب گرم حل کنید و به قیمه اضافه کنید. بعد از مدتی، قیمه طرد شده و روی برنج قرار داده میشود.
همچنین، برای تزئین و افزایش طعم شکر پلو، میتوانید بعضی از موادی نظیر پسته، بادام، زرشک یا انواع میوه خشک دیگر به آن اضافه کنید. در نهایت، شکر پلو با قیمه شیرازی آماده سرو و پذیرایی از خانواده و مهمانان شما خواهد بود.
روش ساخت شکر پلو با قیمه تابستانی
شکر پلو با قیمه تابستانی یکی از خوشمزهترین غذاهای ایرانی است که در فصل تابستان میتوان آن را با عنوان غذایی خنک، خوشمزه و سرشار از طعم و بو سرو کرد. این غذا به دلیل شیرینی طبیعیی که از شیرینی قند تولید شده، باعث تشویق خوردن صبحانه یا شام غذای خوشمزه و سردی به نام شکر پلو با قیمه تابستانی. در ادامه با روش ساخت شکر پلو با قیمه تابستانی آشنا می شویم.
مواد مورد نیاز برای تهیه شکر پلو با قیمه تابستانی شامل برنج، قیمه، مغزهای نارگل، شکر، زعفران، روغن و نمک است. ابتدا برنج را چند بار با آب سرد شسته و در یک ظرف ریخته مقداری نمک به آن اضافه می کنیم و به فرم دلخواه خود شیرینی را به روی برنج اضافه می کنیم و برای مدت ۱۵ دقیقه جوش میدهیم تا برنج کاملاً پخته شود.
سپس قیمه را به صورت کوبیده و نمک آن را تنظیم می کنیم. در تابهای، روغن را گرم کرده و قیمه را به همراه مغز نارگل به روی آن اضافه میکنیم تا قیمه نرم شود. سپس به آن شکر اضافه کرده و زعفران را نیز به مواد اضافه می کنیم تا کمی رنگ خود را از خود نشان دهد و طعم و بوی بیشتری به آن بدهد.
حالا برنج پخته شده را از روی شعله برمیداریم و آن را به تابه حاوی قیمه منتقل می کنیم. سپس تابه را به آرامی به صورت دایره ای می چرخانیم تا قیمه با برنج مخلوط شود. نیازی نیست برنج زیادهای باشد، چون قیمه تخممرغی غلیظی دارد و خوشمزه است. با خوشمزه کردن برنج را قرار دهید و بعد با قیمه دو کار کنید، وجود دارد که از عجینه ساخته شده باشد،
این غذا را می توان با سبزیجاتی مانند برگ کرفس، برگ شوید، اسفناج، ماهی تن، خیار شور و پیاز تازه سفید تزئین کرد. با سرو کردن شکر پلو با قیمه تابستانی احتمالاً از طرف لذیذ و خوشمزه و خوش بو قابل توجه است.
آموزش تهیه شکر پلو با قیمه در فصل پاییز
شکرپلو با قیمه یکی از غذاهای خوشمزه و پرطرفدار در فصل پاییز است. این غذا همراه با نان لواش یا سبزیجات خورده میشود و در جمع دوستان و خانواده ها به عنوان یک غذای خوشمزه سرو می شود.
برای تهیه شکر پلو با قیمه در ابتدا باید به دنبال گوشت قیمه بوده و سپس آن را تمیز کرد و به قطعات مربعی یا مکعبی بین متوسط تا بزرگ تقسیم کرد. سپس درون تابهای گرم کمی روغن ریخته و قیمهها را به همراه بصورت سرخ شده و نیمپز نموده و از روی حرارت تابه خارج میکنیم.
سپس برای تهیه شکر، با استفاده از شربت قند، باید قند را با آب مخلوط کرده و روی حرارت به رقم آب مورد نیاز برسانید تا شربتی کمی غلیظ داشته باشید، سپس شکرهای رسیده را به شربت اضافه و به مدت چهل دقیقه تقریبا روی حرارت قرار دهید.
در نهایت با استفاده از پلوی خود بعد از پخت سپس در قابلمهای خوب، قرار شده و روی آن قطعاتی از قیمه و شکر به ترتیب قرار داده شده و در نهایت با غلاتی تزیین میکنیم، و غذایی شاداب و خوشمزه آماده است که میتوانید آن را با خانواده یا دوستان خود به اشتراک بگذارید.
شطرنجی کردن قیمه برای شکر پلو
شکر پلو، یکی از غذاهای محبوب و پرطرفدار ایرانی است که در بیشتر مناطق کشور مورد استفاده قرار میگیرد. این غذا، با ترکیب برنج، شیرینی درجه یک و سایر ادویههای خوشمزه، تهیه میشود و معمولاً با قیمه یا مرغ سرو میشود.
اما در اینجا صحبت از شطرنجی کردن قیمهی شکر پلو میشود که در واقع یکی از نکات مهم برای تهیه این غذاست. برای شطرنجی کردن قیمه، ابتدا قیمه را با ادویههای مختلفی از جمله زردچوبه، هل، فلفل سیاه و فلفل قرمز خوراکی، نمک و سیر رنده شده ترکیب کرده و سپس در ماهیتابه روی حرارت متوسط به مدت حدود ۶ تا ۸ دقیقه سرخ میشود.
در مرحله بعد، برنج را طبق دستورالعمل استاندارد آماده میکنیم و به همراه قیمه به افرازههای منظمی تقسیم میکنیم. سپس یک لایه برنج را در دیگ تهیه شده میریزیم و روی آن با مداد آشپزخانه یا با بلبرینگ دندان غذا، خطوطی متقابل رسم میکنیم. سپس لایه بعدی از مخلوط برنج و قیمه را میریزیم و همین روند را تکرار میکنیم تا تمام لایههای برنج و قیمهى شیرین آماده شود. نکتهی مهم در اینجا، رعایت ترتیب خطهای شطرنجی بین لایههای برنج و قیمه است.
حالا قیمه شطرنجی شدهی شما آماده سرو شدن است. با حفظ ترتیب افرازهها در ظرف سرو و اضافه کردن تعدادی سیرسرخ شده به قیمه، این غذای خوش طعم و خوش رنگ آماده شده است که قابلیت لذت بردن از طعم متفاوت شکر پلو را بسیار بالا میبرد.
طرز تهیه پلوی قیمه با کدو سبز
کدو سبز یکی از نوعی سبزیجات پاییزی است که در فصل پاییز بسیار موجود و رایج است. این سبزیجات به دلیل سرشاری از مواد مغذی و ویتامینها به جای تفریحات غذایی بسیار پرمصرف است. پلوی قیمه با کدو سبز از جمله غذاهایی است که در فصول سرد سال فراهم میشود و مورد علاقه بسیاری از خانوادههای ایرانی است.
برای تهیه این غذا، ابتدا باید قیمه را با شوره کمی در آب جوش ایستاده پخت کرد تا نیم پخت شود. در مرحله بعدی، کدو سبز را پوست کرده و به قطعات کوچک تقسیم کرده، سپس با قلقلک دادن به آن روغن اضافه کرده و تا زمانی که خود را روی تکههای کدو آرام میکند، آن را سرخ کنید.
در ادامه باید برنج را شسته و با آرد و روغن به همراه سیر و زعفران شده کاملاً پخت داد. سپس نیمی از برنج در قاب پلو ریخته و فوق آن قیمه و کدو سبز را قرار دهید. سپس برنج باقیمانده را بر روی آنریخته و باید آن را به مدت چند دقیقه روی حرارت خیلی نرم و ایستاده قرار دهید تا پلو متلاشی نشود. پس از گذشت حدود یک ربع، پلوی قیمه با کدو سبز آماده خوردن است و میتوان آن را با مزهدهیهایی مانند میرزاقاسمی، ترشی و سالاد سرو کرد.
نکات مهم در تهیه شکر پلو با قیمه
تهیه شکر پلو با قیمه یکی از غذاهای محبوب و پرطرفدار در ایران است که به دلیل طعم بسیار خوشمزه و عطر آن، توانسته است جایگاهی خاص و خودمانی در آشپزی ایرانی پیدا کند. برای تهیه شکر پلو با قیمه، نکاتی که باید به آن ها توجه کنید شامل موارد زیر می باشد:
استفاده از قیمه جوان
قیمه جوان برای تهیه شکر پلو با قیمه بهترین گزینه است. این نوع قیمه فراسودمند تر و در برابر پخت و پز نیز مقاومت بیشتری دارد. با استفاده از قیمه جوان می توانید از ظاهر خوشمزه، عطر و طعم بیشتری برخوردار شوید.
استفاده از شکر اصلی
شکر اصلی با نام سفیدقند یا قنده نیز به عنوان ماده اولیه شکر پلو با قیمه استفاده می شود. بهتر است از شکر قهوه ای و رفتاری که در راه رفتن طعمی شیرین و خوشمزه به غذا می بخشد ، استفاده نکنید.
فرآوری قیمه
قیمه باید قبل از استفاده، فرآوری شود. برای فرآوری قیمه باید آن را با یک روش مناسب شسته و از قسمت های مشکل بگیرید. این کار باعث می شود قیمه در طول اجرای روش شکر پلو، به طور یکنواختی در هم مخلوط شوند.
استفاده از دانه شوی با کیفیت تر
در تهیه شکر پلو با قیمه، استفاده از دانه شوی با کیفیت بسیار مهم است. بهترین گزینه برای این منظور ، دانه شوی پلویی باشد. دانه شوی پلویی به دلیل طعم بسیار خوشمزه و خاص، برای تهیه شکر پلو با قیمه مناسب است.
استفاده از تنور با کیفیت برای بپزاندن قیمه
با استفاده از تنور با کیفیت، می توان با دقت بیشتر، قیمه را پخت کرد. این کار باعث می شود، شکر پلو با قیمه زیباتر و خوشمزه تر شود و در نتیجه افزایش کیفیت این غذا افزایش پیدا کند.