1- انتخاب انگور قرمز مناسب برای تهیه شراب
تولید شراب از انگور قرمز از جمله فعالیتهایی است که در صنعت زراعت و باغبانی انجام میشود. یکی از مهمترین مراحل تولید شراب، انتخاب انگور مناسب جهت شرابسازی است. برای این منظور باید انگور قرمزی را انتخاب کرد که خواص و ویژگیهای مناسبی برای تولید شراب داشته باشد.
اولین و مهمترین خصوصیت مورد نیاز برای انگور قرمز استفاده در تولید شراب، دارا بودن قند بالاست. با توجه به این خاصیت، ارقام سرخپوست، آلكن، الوان و مرباخوری بهعنوان مناسبترین انگورهای قرمز برای تولید شراب شناخته شدهاند.
همچنین انگور قرمز باید دارای عطر و طعم معرکهای باشد تا بتواند با شرایط تهیه شراب ترکیب شود و شرابی با عطر و طعم خاص تولید شود. برای این منظور ارقامی مانند «شیرازی»، «نمکآبرود» و «جزیرهساری» استفاده میشوند.
علاوه بر این موارد، باید در انتخاب انگور قرمز مناسب برای تولید شراب به ترکیب رنگهای آن نیز توجه شود، همچنین انگور باید بدون بذر باشد تا بتوان از قسمتهای غیر مطلوب در تهیه شراب جلوگیری کرد.
با رعایت این موارد، میتوان انگور قرمز مناسبی را برای تولید شراب انتخاب کرد و شرابی با طعم، عطر و رنگ منحصر به فرد تهیه کرد.
2- آماده سازی و شستشوی انگورها
آماده سازی و شستشوی انگورها یکی از مراحل مهم در فرآیند استفاده این میوه غنی و مفید است. برای استفاده از انگورها، ابتدا باید آنها را شستشو داد و سپس برای خوردن یا استفاده در غذاهای مختلف آماده کرد. در ادامه به مراحل دقیق شستشو و آماده سازی انگورها پرداخته میشود.
1- شستشوی انگورها:
ابتدا باید انگورها را با آب سرد شستشو داد تا هر چیزی که بر روی آن از قبل وجود داشته باشد شسته شود. در مورد انگورهایی که پوست آنها سخت و قابل جدا شدن است، بهتر است برای شستشوی آنها از برسی نرم استفاده شود، تا پوست آنها حین شستشوی آن خراشیده نشود.
2- جدا کردن انگور از ساقه:
بعد از شستشو باید ساقه ها را از انگور ها جدا کرد تا در طی استفاده آنها برای مصرف، مزاحمتی برای خورندگان ایجاد نکند. برای جداسازی ساقه از انگور، میتوان با دقت و با استفاده از چاقویی تیز، با دقت روی ساقه ها خط کشید و سپس سرخود انگور را با برش ملایم جدا کرد.
3- خرد کردن انگور:
در صورتی که بخواهیم انگور را برای ساخت شیره، کمپوت و یا سالاد بکار ببریم، باید آن را خرد کنیم. برای برش انگور، بهترین راه جدا کردن هر دانه به صورت تک تک گرفتن آنها با برسی نرم است.
به علاوه، در صورتی که در حین خرد کردن چندین کیلوگرم انگور در پیش استفاده از دستگاه خرد کن، قواره خامه و یا روبات خانگی استفاده کنید.
در نهایت باید به این موضوع هشدار داد که اطمینان حاصل شود انگور ها برای مصرف شسته و پاک شدهاند. همچنین سعی کنید در سریعترین زمان ممکن انگور ها را استفاده نمایید و برای مدت زیادی در بسته بندی در نگه داشت نکنید.
3- روش خرد کردن یا له کردن انگورها
روش خرد کردن یا له کردن انگورها از جمله مواردی است که بسیاری از افراد در آشپزی با آن روبرو میشوند. در این روش، بستگی به نوع کاربرد دارد. در بیشتر موارد، خرد کردن یا له کردن انگورها با هدف استفاده در تهیه کنسرو و مربا انجام میشود.
برای خرد کردن انگورها، میتوان از دستگاههای خرد کننده استفاده کرد. در این روش، انگورها برش خورده و درون دستگاه ریخته میشوند. سپس دستگاه با استفاده از چندین تیغه، این مواد را خرد میکند. مزیت استفاده از این روش، سرعت بالا و دقت در خرد کردن انگورها است. با این حال، این روش شاید برای بعضی از افراد در دسترس نباشد یا برای محصولات خانگی بسیار حجیم باشد.
روش دیگری برای خرد کردن یا له کردن انگورها، دستی است. در این روش، انگورها را به صورت دستی خرد میکنیم. برای این کار، میتوان از چاقو یا رولر استفاده کرد. در هر دو حالت، انگورها به صورت موزاییکی و با اندازههای کوچک درآیند. این روش برای محصولات خانگی یا کمیاب بهترین گزینه است.
با توجه به نوع محصولی که قرار است با انگورها تهیه شود، روش خرد کردن یا له کردن آن تعیین میشود. هر دو روش برای خارج شدن از پوسته و تبدیل شدن انگورها به صورت خمیری مناسب هستند. توصیه ما این است که قبل از شروع کار، نوع روش مورد نظر را به دقت بررسی کرده و سپس با استفاده از تکنیکهای مناسب، انگورها را خرد و له کنید.
4- اصلاح مناسب میزان قند و اسید در شربت انگور
افزایش میزان قند و اسید موجود در شربت انگور میتواند مشکلاتی برای بسیاری از مردم ایجاد کند. این مشکلات شامل اختلال در سطح گلوکز خون، ایجاد اضطراب، تحریک سیستم عصبی مرکزی و خلقیات و برخی مشکلات دیگر در بدن هستند. بدین منظور، مصرف شربت انگور باید به گونهای باشد که به میزان صحیح نیاز بدن انسان پاسخ دهد و برای رسیدن به این هدف باید میزان قند و اسید موجود در این شربت تعدیل گردد.
به طور کلی، برای اصلاح مناسب میزان قند و اسید در شربت انگور، بهتر است گوشتی مراحلی از جمله جداسازی میوه از رگ و ساقه، عصارهگیری و فیلتراسیون شیرینکنندهها، اسیدها و افزودنیهای دیگر را انجام داد. همچنین، باید از فروشندگان قابل اعتماد و معتبر خرید کرده و نوع و کیفیت انگور مورد استفاده نیز باید به دقت انتخاب شود.
برای کاهش میزان قند در شربت انگور میتوان از شیرینکنندههای طبیعی مثل عسل استفاده کرد، اما توجه به میزان استفاده ضروری است. برای کاهش میزان اسید در شربت انگور میتوان از فرایند تغییر رنگ استفاده کرد که در آن از مواد شیمیایی کمکی و عرضه کننده هیدروژن استفاده نمیشود و درعوض از روشهای طبیعی مانند جایگزینی برای اسید طبیعی انگور، مثل استفاده از آب گندم و یا شربت قند ماپل برای احیای قند، استفاده میشود.
در نهایت، با بهرهگیری از این روشها و رعایت اصولی که گفته شده است، میتوان میزان قند و اسید را در شربت انگور به صورت دقیقی تعیین کرد و از خطرات مصرف بیش از حد مواد شیرین کننده و اسید، جلوگیری کرد.
5- افزودن خمیر خمیرکن به شربت انگور
خمیر کن یکی از وسایل آشپزخانه است که در تهیه مواردی مانند نان، خبز، شیرینی و ... کاربرد دارد. اما یکی از کاربردهای جالب خمیرکن، افزودن آن به شربت انگور است. در این روش، شربت انگور به همراه خمیرکنی که در آن قرار دارد، باعث ایجاد یک ترکیبی بافتی و رنگی فوق العاده و خوش طعم می شود.
برای شروع، لازم است که مواد مورد نیاز را آماده کنید. برای ساخت شربت انگور، به موادی مانند انگور، آب، شکر، زعفران و بادام زمینی نیاز دارید. برای تهیه خمیرکن، نیز باید آرد، شیر، خمیر حلوایی، خامه و پودر قند را آماده کنید.
برای شروع، انگور ها را با آب شسته و در قابلمه به همراه آب، شکر و زعفران قرار دهید و روی حرارت متوسط قرار دهید. بعد از اینکه انگورها به جوش آمدند، حرارت را کاهش دهید و به مدت ده دقیقه روی حرارت قرار دهید تا انگورها کاملا نرم شوند. بعد از آن، انگورها را از شربت خارج کرده و در مخلوط کن پوره کنید.
حالا به سمت خمیرکن بروید. در مخلوط کن، پودر قند، پودر خامه، شیر و خمیر حلوایی را با یکدیگر مخلوط کنید تا یک خمیر کرمی درست کنید. سپس به کمک منبع برقی، خمیر کن را روشن کنید و خمیر تازه تهیه شده را به همراه شربت انگور به داخل آن اضافه کنید.
پس از چند دقیقه مخلوط کردن، ترکیبی بسیار خوشمزه و برازنده ایجاد خواهید کرد. می توانید این ترکیب را بعد از یخچال کردن در سرویس دهی کنید و همراه با تکه های بادام زمینی خرد شده سرو کنید.
6- روش مخلوط کردن خمیر با شربت انگور
برای تهیه شیرینی و دسر های خانگی، محبوبیت شربت انگور برای استفاده به عنوان یکی از شیرین کننده های مهم به دلیل طعم شیرین و معطر آن در آشپزی روز افزون است. برای استفاده از شربت انگور در تهیه شیرینی و دسر، روش مخلوط کردن خمیر با شربت انگور بسیار مهم است.
ابتدا، دو مواد را با هم ترکیب می کنیم: یک قاشق غذاخوری شربت انگور و حدود یک فنجان خمیر. برای ترکیب بهتر، می توانید خمیر را درون ظرفی قرار دهید و شربت را به آرامی ریخته و آن را به مدت چند دقیقه با خمیر مخلوط کنید تا هم تراکمی بیشتری به خمیر ببخشید.
توصیه می شود خمیر را ابتدا خودکار یا با دست ترکیب کرده و سپس شربت انگور را به آرامی به آن اضافه کنید، می توان این کار را با استفاده از میزان شربت دلخواه برای دریافت طعم دلخواه تکرار کرد. هنگامی که خمیر و شربت انگور در کنار هم قرار گرفتند، آنها را با هم ترکیب کنید تا خمیر به آرامی مرطوب شود.
بعد از ترکیب خمیر و شربت انگور، می توانید به تعداد دلخواه با توجه به اندازه شیرینی های خود آنها را شکل دهید. برای داشتن بهترین بافت و طعم در شیرینی، نباید دمای آرد و شربت انگور بالا باشد و بهتر است این مواد در دمای اتاق قرار گیرند.
با این روش، شیرینی های خانگی خود را با شربت انگور می توان به راحتی تهیه و از طعم معطر و شیرین آن بخشید. همچنین با استفاده از ترکیب مخلوط کردن خمیر با شربت انگور می توانید به راحتی تهیه دسرهای مختلف نظیر کیک یا پیراشکی نیز داشته باشید.