راهنمای تهیه سیر قلیه با گوشت
راهنمای تهیه سیر قلیه با گوشت
سیر قلیه با گوشت یکی از غذاهای سنتی و شناخته شده ایرانی است که از دوران باستان بسیار محبوب بوده است. این غذا با استفاده از موادی همچون سیر، گوشت، پیاز و ادویه و چرخ کردن چندین بار گوشت، در سراسر ایران تهیه می شود.
مواد لازم برای تهیه سیر قلیه با گوشت عبارتند از: گوشت گوسفندی خوراکی، سیر، پیاز، نمک، فلفل سیاه، زعفران، روغن و آب. برای شروع تهیه، گوشت را با نمک و فلفل به مدت چند ساعت به مدت قبل از پختن میتوانید مدت ها بخوابانید.
سپس سیر و پیاز را ریز خرد کرده و در قابلمه به همراه روغن پخته و به آن زعفران اضافه میکنیم. به دلخواه میتوانید بعد از پختن پیاز سیر و زعفران، یک قاشق غذاخوری گلاب هم به مواد اضافه کنید.
سپس بعد از آماده کردن همه امور، گوشت را در حرارت بالا به همراه روغن کمی سرخ میکنیم و به قابلمه اضافه میکنیم. سپس آب را به مواد اضافه میکنیم و تا اینکه گوشت کامل پخته شود، درون حرارت نگه میداریم.
و در انتها، سیر قلیه با گوشت را میتوانید با برنج، نان تازه و یا سالاد سبزیجات سرو کنید. این غذای دلچسب با طعم فوق العاده در مناسبت ها و روزهای خاص ایرانیان مصرف میشود و به دلیل خواص ارزنده گوشت، سیر و ادویه جات مورد توجه قرار دارد.
مواد لازم برای تهیه سیر قلیه با گوشت
برای تهیه سیر قلیه با گوشت، ابتدا بهتر است به مواد لازم برای آن اشاره کنیم. برای تهیه این غذا، از گوشت چرخ کرده و سیر استفاده میشود. همچنین از پیاز، گوجه فرنگی، روغن، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، زعفران و آب نیز برای تهیه این غذا استفاده میشود.
ابتدا، سیر را خرد کرده و درون ماهیتابه ریخته و روی حرارت قرار دهید تا بوی خوبی بگیرد و کمی رنگش تغییر کند. سپس گوشت را با اضافه کردن پیاز و گوجه فرنگی به آن، درون ماهیتابه بریزید و حرارت را افزایش دهید. بعد از پخت گوشت، زردچوبه و زعفران را اضافه کنید و به مدت چند دقیقه بپزید.
در ادامه، شما می توانید از طعم سالاد و کیک ترش را بیشتر کنید. در داخل ماهیتابه، آب را بریزید و حرارت را کم کنید تا حالت آرام بگیرید. سپس نمک و فلفل سیاه را به طعم خود بیفزایید و برای مدتی بپزید تا سیر قلیه خود رونق بگیرد.
در انتها، سیر قلیه با گوشت را به صورت سردسیر سرو کنید و با سس کچاپ یا سس گوجه فرنگی دلچسب میل کنید. این غذای لذیذ و شیرینی را همچنین می توان با نان لواش، نان تست و یا پلویی سرو کرد. با توجه به طعم بسیار خوب این غذا، مطمئناً همه خانواده را به خود جذب کنید.
آماده کردن سیر قلیه با گوشت
سیر قلیه با گوشت یکی از غذاهای خوشمزه و معروف ایرانی است. این غذا در اصل از سیر و گوشت گوساله درست میشود. سیر قلیه را میتوان در قسمتهای مختلف کشور از جمله مازندران، گیلان و تهران سرو کرد.
به طور کلی، برای درست کردن سیر قلیه با گوشت از گوشت گوساله تازه استفاده میشود. برخی رستوران ها از گوشت سینه استفاده میکنند، اما گوشت گوساله نیز میتواند جایگزین مناسبی باشد. در هر صورت، باید گوشت را به قطعات کوچکی خرد کرد و سپس با رنگ دهنده و اندکی فلفل سیاه دمیده شود.
در مرحله بعد، سیر را هم به قطعات کوچکی خرد کرده و داخل قابلمه ریخته میشود. گوشت نیز به همراه سیر به قابلمه اضافه میشود و به مدت چند ساعت داغ میشود تا گوشت ملایم شود و سیر نیز مناسب بپزد. برای افزودن طعم بهتر به آن، میتوان به صورت جداگانه یکی یا دو تکه پیاز ریز شده را روی آنرا فراهم کرد و بهترین نوع تزئین برای سیر قلیه با گوشت نیز اضافه کردن ترشی لیمو است. در نهایت، سیر قلیه با گوشت آماده سرو و نوشیدن است.
روش پخت سیر قلیه با گوشت در قابلمه
یکی از غذاهای شهریور استان خراسان شمالی، سیر قلیه با گوشت در قابلمه است. این غذا را میتوان در مهمانیها، عصرانهها یا صبحانه خواص چندانی ندارد. این غذا یک ترکیب کامل از گوشت گوسفند یا گوشت گاو، سیر، پیاز، نمک، فلفل و زردچوبه است.
برای پخت سیر قلیه با گوشت در قابلمه، مراحل زیر را باید دنبال کرد:
۱. پس از سرخ کردن کمی پیاز در کمی روغن، گوشت را اضافه کنید و با نمک و فلفل بپزید تا گوشت آماده شود.
۲. در آخر، سیر و زردچوبه را به آن اضافه کنید و همه مواد را در کنار یکدیگر پخته و مخلوط کنید تا طعم و مزه غذایتان تغییر کند.
۳. بگیرید یک قابلمه و مواد پخته را در داخل آن به همراه ادویههای دیگری که دوست دارید، بچینید و برای مدتی درون قابلمه را با حرارت شعله کم بگذارید تا مواد در کنار هم داغ و یکنواخت شوند و روغن درون غذا نفوذ کند.
۴. در پایان، میتوانید داخلش را با گرم کردن فوقالعاده دوراندنیتان، مواد را کمی تر شکل دهید و تازه ترچین، نان صنعتی یا نان تنوری را روی سینی قرار دهید. با اضافه کردن چند عدد خربزه تازه یا سبزیجات خوشمزه میتوان به طعم خود و گوارایی غذای سیر قلیه با گوشت در قابلمه اضافه کرد.
روش پخت سیر قلیه با گوشت در فر
روش پخت سیر قلیه با گوشت در فر، یکی از غذاهای محبوب ایرانی است که با استفاده از سیر و گوشت قرمز تهیه میشود. در این روش پخت، سیر با گوشت به صورت ریز شده در کنار هم بجای پختن در تابه، در فر پخته میشوند که منجر به ایجاد یک طعم و عطر بسیار خوشمزه میشود.
برای پختن سیر قلیه با گوشت در فر، ابتدا باید گوشت را خرد کنید. سپس چند حبه سیر را به صورت خرد شده به آن اضافه کرده و همه را به خوبی با هم مخلوط کنید. سپس این مخلوط را درون یک کاسه قرار دهید و آن را فریز کنید تا برای شما آماده شود.
در ادامه، باید فر را روشن کنید و آن را در دمای حدود ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم کنید. سپس کاسه حاوی مخلوط گوشت و سیر را از فر خارج کرده و آن را در ظرف قرار دهید. سپس ظرف را در فر قرار دهید و اجازه دهید تا در دمای حدود ۱۸۰ درجه سانتیگراد پخته شود. باید به یاد داشته باشید که هر ۳۰ دقیقه یکبار باز کنید و مخلوط را هم بزنید تا همگی به صورت یکنواخت پخته شوند.
سپس وقتی که سیر قلیه با گوشت در فر پخته شد، آن را از فر بیرون بیاورید و در ظرف مورد علاقه خود قرار دهید. این غذا را میتوانید با مزهدهی کره یا روغن زیتون میخوارید و از آن برای ناهار، شام و یا سرویس به عنوان غذای کناری استفاده کنید.
طریقه سرو سیر قلیه با گوشت
موضوع سرو سیر قلیه با گوشت یکی از پرطرفدارترین غذاهای ایرانی است که در بسیاری از رستورانها و منازل ایرانیها سرو میشود. این غذا از گوشت چرخ کرده و سیر تهیه میشود و به همراه نان لواش میخورد. در این مطلب به این موضوع و طریقه تهیه این غذا میپردازیم.
ابتدا گوشت چرخ کرده را با پیاز و نمک و فلفل داخل ظرف ریخته و خوب با هم مخلوط کرده و میگذاریم آن را کف ظرف صاف کند. پس از آن سیب زمینیها را خیلی ریز خرد کرده و به کتری اضافه کرده و به همراه کمی نمک و یکم روغن تفت میدهیم تا نیمی از نرمی را بگیرند.
سیر را نیز خیلی خرد کرده و به همراه زرد چوبه، جوز هندی و نمک در دیگ دیگری پاک کنیم و با کمی روغن تفت میدهیم تا بوی خوبی بدهد. سپس گوشت را به کتری اضافه کرده و همه مواد را با هم مخلوط میکنیم و خیلی کمی آب اضافه میکنیم و کمی بیشتر تفت میدهیم.
سرو سیر قلیه با گوشت آماده و به همراه نان لواش سرو میشود. میتوانید برای تزئین سرو از پیاز خلالی و نعنا خشک استفاده کنید و در کنار آن مخلوط سالادی از ربگوجهفرنگی و سیر و روغن زیتون و نمک سفید تهیه کنید. بهتر است غذا را گرم سرو کنید تا مزه و طعم آن بهتر بیاید و شما در حالت عادی میتوانید این غذا را با نوشابه، آب معدنی یا چای سیاه مصرف کنید.