آموزش تهیه سس گوجه سیری
آموزش تهیه سس گوجه سیری
سس گوجه سیری یکی از محبوبترین غذاهای نوشیدنی به همراه پیتزا، آنماری، ساندویچ و انواع استیک میباشد. تهیه سس گوجه سیری بسیار ساده و کاربردی است که در بسیاری از رستورانها برای سرو خوراکهای گوشتی مورد استفاده قرار میگیرد. در این مقاله به شما نحوه ساخت سس گوجه سیری را آموزش خواهیم داد.
مواد مورد نیاز
برای تهیه سس گوجه سیری شما به مواد زیر نیاز خواهید داشت:
1. یک قاشق سوپخوری رب گوجه فرنگی
2. 5-6حبه سیر خام
3. 1 1/2 پیمانه پوره گوجه فرنگی
4. 2 و نیم قاشق سوپخوری ادویه کاری
5. نمک و فلفل به میزان لازم
6. یک قاشق سوپ خوری آبلیمو
7. 4 قاشق سوپخوری روغن زیتون
روش تهیه
1. ابتدا سیر خام را پوست کنید و با چاقو خرد کنید.
2. تابهای با ضخامت مناسب بر روی حرارت متوسط گرم کرده و روغن زیتون را در آن بریزید.
3. سیر خرد شده را به تابه بیافزایید و به مدت 2 تا 3 دقیقه تفت دهید تا رنگ طلایی بگیرد.
4. پوره گوجه فرنگی را به تابه بیافزایید و تفت دهید تا مواد اندکی شفاف شوند.
5. پس از گذشت چند دقیقه وقتی پوره گوجهفرنگی پخته شد، رب گوجه فرنگی، ادویه کاری، نمک و فلفل و آبلیمو را به تابه بیافزایید.
6. حرارت را کم کنید و به مدت 15 دقیقه بگذارید تا تمام مواد خوب مخلوط شوند.
7. سس گوجهفرنگی کمی سفت میشود. پس اگر سس خیلی سفتی دارد، میتوانید از آب یا سرکه اضافه کرده و دوباره مخلوط کنید.
8. حالا سس گوجه سیری آمادهی خود را میتوانید بهصورت روغنی یا سفت شده یا برای استفاده در غذاهای خود بهجای سسهای غیرتقلیدی، استفاده نمایید.
در نتیجه، با تهیه سس گوجه سیری بهصورت خانگی، میتوانید از طعم لذیذ و کمکالری آن در خوردن با غذاهای خود لذت ببرید. پس بدون هیچ تردیدی، این را امتحان کرده و خودتان را به دلیل خلوص درستش، عاشق طعم لذیذ آن کنید.
مواد لازم برای ساخت سس گوجه سیری
برای ساخت سس گوجه سیری، به موادی نیاز دارید که بخشی از آنها در تمامی آشپزخانه های خانگی موجود است. موادی که برای ساخت سس گوجه سیری لازم هستند عبارتند از گوجه فرنگی، سیر، نمک، فلفل سیاه، ورشسترشایر سس و اسید استئوکسیک.
اگر شما می خواهید یک سس گوجه سیری با طعم خوب و متمایز درست کنید، به طور حتم باید گوجه فرنگی تازه و معطر داشته باشید. همچنین، برای اضافه کردن طعم منحصر به فرد به سس گوجه سیری، می توانید سیر را آسیاب کنید تا آن را به شکل یک پوره خرد شده در آورده و به سس اضافه کنید.
برای مزه دهی به سس گوجه سیری، می توانید از ورشسترشایر سس استفاده کنید. این سس باعث می شود تا سس گوجه سیری شما طعم متمایز و خوشمزه تری داشته باشد. همچنین اسید استئوکسیک در این سس برای اعمال تاثیرات طعم دهنده مفید است.
برای پخت سس گوجه سیری، شما باید گوجه فرنگی و سیر را آماده کرده و پوره هر دو را در یک ظرف قرار دهید. سپس به پوره گوجه فرنگی و سیر، نمک و فلفل سیاه اضافه کنید و همه چیز را باهم مخلوط کنید. در نهایت، به پوره، ورشسترشایر سس و اسید استئوکسیک را اضافه کرده و دوباره آنها را باهم مخلوط کنید تا سس گوجه سیری شما حاصل شود.
طرز تهیه پیاز و سیر برای سس گوجه سیری
با سلام به شما کاربران گرامی. اگر به دنبال مهارت در طرز تهیه پیاز و سیر برای سس گوجه سیری هستید، باید بگوییم که این سس باید بیشتر با پیاز و سیر تهیه شود. طرز تهیه سس گوجه سیری بسیار ساده است و تنها چند مرحله برای آموزش لازم است.
اولین قدم در تهیه سس گوجه سیری، تهیه مواد اولیه است. برای سس گوجه سیری، نیاز به گوجه فرنگی، سیر، پیاز نیمه ریز، نمک، فلفل سیاه، سیب سرخ شده، و ادویه های خود شما است.
در قدم بعد، پیاز ها را ریز خرد کرده و بریزید. در یک قابلمه، پیاز را با روغن سرخ کنید تا بزرگتر شوند. سپس سیر خرد شده را به پیاز اضافه کنید و به همراه پیاز بپزید. پس از اینکه پیاز و سیر آماده شدند، گوجه فرنگی پوست گرفته شده و برای پاک کردن میوه بریزید.
سپس گوجه فرنگی را برش داده و به پیاز و سیر اضافه کنید. ادویه های افزوده شده را نیز تنظیم کنید و به آن اضافه کنید. در این مرحله، باید همه ی مواد را به خوبی با هم مخلوط کنید تا حداقل یک ساعت برای ترکیب عطر و مزه ها در سس بزارید.
این سس گوجه سیری آماده است. باید به دقت در فرزندان خود این سس را تجربه کنید و راهنمایی های به روز برای تهیه آن را دنبال کنید تا بتوانید از بهترین نتیجه ها استفاده کنید.
نحوه آماده سازی گوجه فرنگی برای سس گوجه سیری
چندین روش مختلف برای آماده سازی گوجه فرنگی برای سس گوجه سیری وجود دارد. در ادامه توضیحی کامل برای هر یک از مراحل آماده سازی گوجه فرنگی برای سس گوجه سیری ارائه شده است.
1. شستشوی گوجه فرنگی: برای شستشوی گوجه فرنگی، ابتدا باید گوجه فرنگی هایی که می خواهید برای آماده سازی سس گوجه سیری استفاده کنید را بردارید و از روی آن ها خارجی های قلمی و سفید را از بین ببرید. سپس گوجه فرنگی ها را زیر آب جاری قرار داده و به طور کامل شستشو دهید و آن ها را خشک کنید.
2. پوست کندن گوجه فرنگی: برای پوست کندن گوجه فرنگی ها، مقداری آب را در یک قابلمه به جوش آورید و سپس گوجه فرنگی هایتان را در آب جوش دهید. بعد از 5 دقیقه، گوجه فرنگی ها را از آب بیرون بیاورید و به آن ها آب سرد بریزید تا خنک شوند. پوست گوجه فرنگی ها حال آسان تر و بعد از برداشت گوجه فرنگی روشن تر خواهد شد.
3. خرد کردن گوجه فرنگی: پس از پوست کندن، گوجه فرنگی ها را برش داده و خرد کنید. می توانید از چاقو، تیغه بر، خرد کن غذایی یا میکسر استفاده کنید.
4. طعم دهی به گوجه فرنگی: برای طعم دهی به گوجه فرنگی های خرد شده، شما می توانید از نمک، فلفل، پودر سینه، کمی شکر و یا اجزای دیگر استفاده کنید. ترکیب اجزای مذکور به ذائقه و سلیقه شما بستگی دارد. لذا برای حصول بهترین نتیجه، آن ها را بر اساس سلیقه خود طعم دهی کنید.
5. پخت گوجه فرنگی: در این مرحله، گوجه فرنگی هایتان را درون یک قابلمه قرار داده و با حرارت خفیف به مدت 10 تا 15 دقیقه پختید تا زمانی که گوجه فرنگی ها به طور کامل آرام شدهاند و ذوب شدهاند.
6. سرخ کردن گوجه فرنگی: سرخ کردن گوجه فرنگی ها نیز می تواند به آن ها طعم و خواصی مختلف ببخشد. برای سرخ کردن گوجه فرنگی، می توانید از روغن زیتون، کره یا سایر روغن ها استفاده کنید. گوجه فرنگی های شما باید به طور کامل سرخ شده و نرم باشند.
با انجام این مراحل، گوجه فرنگی هایی آماده به کار برای ساخت سس گوجه سیری خواهید داشت. بسته به سلیقهی خود، می توانید از اجزای مختلفی مثل سیر، نعناع، روغن زیتون، خردل، آب لیمو ترش و ... استفاده کنید.
راه کار احتمالی برای رسیدن به غلظت مناسب سس گوجه سیری
سس گوجه سیری یکی از دستورهای پرطرفدار در بین انواع سسهای مختلف است که به دلیل طعم خوشایند و ملایمی که دارد، بسیاری از افراد این سس را با غذاهایشان میل میکنند. غلظت مناسب سس گوجه سیری نقش بسیار مهمی در کیفیت و طعم این سس ایفا میکند. اگر غلظت سس گوجه سیری خیلی کم باشد، طعم آن خیلی ملایم و بیمزه خواهد بود و اگر غلظت آن خیلی زیاد شود، بسیاری از افراد ممکن است غلظت آن را تند و ناخوشایند بدونند. برای رسیدن به غلظت مناسب سس گوجه سیری، چند راهکار احتمالی میتوان در نظر گرفت:
۱- استفاده از سسهای مختلف: ممکن است غلظت مناسب سس گوجه سیری برای هرنوع سس متفاوت باشد. برای مثال، گاهی ممکن است برای سس گوجه سیری با نسبت بالای خامه به ترشیجات، غلظت بیشتری نیاز باشد.
۲- استفاده از ادویههای خاص: افزودن ادویههایی مانند چیلی، فلفل سیاه و زردچوبه به سس گوجه سیری میتواند به رسیدن به غلظت مناسب کمک کند.
۳- استفاده از غلظت دهندهها: مانند تخممرغ، شیر و ترکیبهای پرچرب مثل روغن یا خامه. البته باید توجه داشت که استفاده از غلظت دهندههایی مانند خامه، موجب افزایش چربی کل سس گوجه سیری میشود، بنابراین با توجه به نوع غذایی که سس گوجه سیری با آن سرو میشود، بهدرستی از غلظت دهندههای مختلف استفاده شود.
۴- استفاده از آب و جوشاندن سس: بعضی از افراد به دلیل نیاز به برطرف کردن طعم شور سس گوجه سیری، آن را با آب مخلوط میکنند. این روش غلظت پایین سس گوجه سیری را بالا میبرد.
در نهایت، برای رسیدن به غلظت مناسب سس گوجه سیری، باید ترکیبی از روشهای مختلف را در نظر گرفت و با آزمایش و نمونهسازی کنترل کیفیت را حفظ کرد.
چند روش برای افزایش ماندگاری و ذخیره سازی سس گوجه سیری
سس گوجه سیری یکی از پرکاربردترین سسهایی است که در تمام دنیا مورد استفاده قرار میگیرد. این سس با داشتن طعم تند و شیرین، قابل استفاده در انواع غذاها نظیر برگر، ساندویچ، پیتزا و غیره است. اما مشکلی که در استفاده از این سس پیش میآید، کوتاهی مبدأ آن در برابر ذخیرهسازی است. در ادامه، چند روش برای افزایش ماندگاری و ذخیره سازی سس گوجه سیری بیان خواهد شد.
روش اول: اضافه کردن اسید استیک
برای افزایش طول عمر سس گوجه سیری، میتوان به آن اسید استیک اضافه کرد. این اسید مانع از رشد باکتریها و قارچها در داخل سس میشود. بهتر است هر 200 میلیلیتر سس، 10 میلیلیتر اسید استیک اضافه شود.
روش دوم: ماندگاری سس با طبخ در خانه
ساخت سس گوجه سیری در خانه، باعث میشود که انواع مضرات شیمیایی و نگهدارندههای مصنوعی که در سسهای صنعتی وجود دارد از بین بروند. برای تهیه سس گوجه سیری خانگی، از ترکیب پودر گوجه فرنگی، پودر سیر، نمک، فلفل، اسید استیک، شکر و یا به جای شکر، سیبزمینی پوره استفاده میشود. پس از ترکیب، سس را در قابلمه بماندهای زیادی طبخ نمایید. این کار باعث ایجاد واکنش های شیمیایی و تکثیر میکروارگانیسمهای مفیدِ ضامن ماندگاریِ سس گوجه سیری خواهد شد.
روش سوم: ماندگاری سس با استفاده از سرکه
این روش در یکی از مقالات مربوط به ماندگاری سس گوجه سیری در آمریکا مطرح شده است. با افزودن سرکه به سس گوجه سیری، رطوبت آن زیاد میشود و در نتیجه، زمانی که سس روی یک غذا ریخته شد، رطوبت بیشتری به آن منتقل میشود که در آینده باعث دچار شدن سس به کپک نخواهد شد. یک قاشق غذایی سرکه، به هر 200 میلی لیتر سس گوجه سیری اضافه کنید.
به طور کلی، ذخیره سازی سس گوجه سیری در دمای اتاق و در داخل یخچال، به همراه استفاده از موارد فوق، ماندگاری این سس را که به مدت 2 تا 5 روز است، برای مدت زمان بیشتر به حداکثر خواهد رساند. بنابراین، با این سادهترین روشها، میتوانید از سس گوجه سیری خود به بهترین نحو نگهداری کنید.