1. سس ترش برای ماهی
سس ترش از جمله سسهای مورد استفاده در آشپزی است که به دلیل مزه ترش و خوشمزهای که دارد، عموماً برای سرو ماهی مورد استفاده قرار میگیرد. ساختار این سس از ترشیهای مختلفی اعم از لیمو، سرکه، هویج و... شامل ترکیبی از اسیدهای آلی و تخمیری است. این سس به عنوان یک پایه برای ساخت سسهای دیگر نیز مورد استفاده قرار میگیرد.
سس ترش به دلیل دارا بودن خصوصیات آنتیباکتریال و ضد التهابی نیز، بهمراه ماهی فروشیها و رستورانها عرضه میشود. علاوه بر این، حضور این سس در برنامه غذایی به عنوان منبع اسید های آلی موجب بهبود فرایند هضم غذای مصرفی میشود. البته، به دلیل دارا بودن مقدار بالایی اسیدها در این سس، مصرف آن در میزان زیادی برای برخی افراد مخصوصاً کسانی که مشکلاتی از قبیل اسیدیته معده دارند خطرناک است و باید با ملاحظه به میزان مصرف آن اقدام شود.
در طرز تهیه این سس معمولا ابتدا ترشیهای مورد نیاز از جمله لیمو و یا سرکه اضافه شده و در نهایت بعضی از مواد دیگر مانند روغن، سیر و سبزیجات برای افزایش مزه در آن قرار میگیرند. این سس با توجه به مذاق روغنی و خوشمزه که دارد، علاوه بر ماهی، در کنار پیتزا، سیب زمینی سرخ شده و یا صبحانههای امروزی به عنوان یک انتخاب خوب مورد استفاده قرار میگیرد.
اگرچه سس ترش از شیرینی و طعم خاصی برخوردار نیست، اما با توجه به نوع ترشیای که در آن استفاده میشود، ممکن است طعم مورد پسند شما نباشد. با این حال، با توجه به مزه ترش و اسیدیته آن، می توان با ترکیب آن با سایر مواد، طعم و مزههای مختلفی در غذاهای مختلف بوجود آورد.
2. سس شیرین برای ماهی
سس شیرین یکی از پرکاربردترین سسها در آشپزی است که برای انواع غذاها از جمله ماهی نیز مورد استفاده قرار میگیرد. این سس با ترکیبی از موادی مانند شکر، سرکه، سس انار و انواع ادویهها تهیه میشود.
برای استفاده از سس شیرین برای ماهی، در ابتدا ماهی را درون تابه با یک قاشق روغن به مدت چند دقیقه سرخ میکنیم. پس از سرخ کردن ماهی، سس شیرین را با توجه به تعداد ماهیهای مورد نظر درون تابه ریخته و برای چند دقیقه یا تا زمانی که سس جامد شود روی حرارت قرار میدهیم. سپس ماهی را با مقداری سس بر روی دسر میکنیم تا کاملا پخته شود.
سس شیرین به عنوان یک سس خوشمزه و مطلوب، به مزهای شیرین و تند و کمی ترش مشهور است و میتواند بهترین جواب را نسبت به طعم ماهی بدهد. همچنین این سس با استفاده از انواع ادویهها میتواند بهترین جواب را در مورد نمکزدایی و طعمدهی به ماهی دهد. بهجرات میتوان گفت سس شیرین بهعنوان یکی از عالیترین سسهای مورد استفادهی سرآشپزها همراه با درختان نمکی، ماهیان و سبزیجات بینظیر است.
در نتیجه، سس شیرین یکی از بهترین روشهای سرو کردن ماهی برای شروع یکی از خوشمزهترین و عالیترین وعدههای غذایی خود است. با اینکه ساخت سس شیرین به نظر ممکن است کار سختی به نظر بیاید، با همین حس نیاز به تجربه و تمرین دارد.
3. سس تند برای ماهی
سسهای تند برای ماهی معمولا شامل ترکیباتی هستند که برای ایجاد طعم تند و ترش در غذا مورد استفاده قرار میگیرند. این سسها در بسیاری از کشورها به عنوان یکی از اصلیترین سسهای سرو شده و برای نمایش غذاهای دریایی بکار میرود. در ایران، مرکباتی مانند لیمو ترش و نعناع به سس ماهی تند اضافه میشود که طعم تند و ترش مورد نظر را به غذا میبخشد.
برخی از این سسهای تند برای ماهی شامل ترکیباتی مانند فلفل قرمز، سیر، زنجبیل، شیرینی جعفری، برگ گشنیز و سس سویا هستند. این سسها معمولاً به صورت مخلوط با هم استفاده میشوند تا بهترین طعم را به غذا دهند. برای اضافه کردن رنگ و طعم بهتر به سس ماهی تند، برخی ازترکیبات به عنوان مواد رنگی و طعم دهنده نیز مورد استفاده قرار میگیرند.
در بسیاری از کشورها، مثلاً در ژاپن، سس ماهی تند به عنوان سس اصلی در غذای سوشی استفاده میشود. این سس معمولاً شامل ترکیباتی مانند سس سویا، رب گوجه فرنگی، خلال جوز، برگ شبت، خلال ذرت و سیر است. این سس ماهی تند برای مصرف با تمامی انواع سوشی، کاپا ماکی، ساشیمی، تمپورا و محصولات دریایی دیگر دم کرده و مصرف میشود.
در نهایت، سس ماهی تند برای ایجاد طعم خاص و تند در غذا به کار میرود و همواره باید با لیموترش و همچنین نعناع تزیین شود. این سس معمولاً با غذاهای دریایی به همراه سالاد و نوشیدنیهای مختلف سرو میشود و مایعات مختلف مانند آبمیوه، نوشابه و شربتهای مختلف می تواند همراه ماه دلی باشد.
4. سس سیری برای ماهی
سس سیری یک مزه خوشمزه و دلچسب است که با ماهی ترکیبی بسیار ارغوانی ایجاد میکند. این پودر سیری، طعم مطلوبی را به سس اضافه میکند و گاهی اوقات از خامه، بیوکربنات سدیم و نمک تشکیل شده است. از آنجا که ماهی در طول پخت، دارای بوی نامطبوعی است، استفاده از سیر برای پوشاندن بوی ماهی و بهبود طعم، بسیار مفید است.
یکی از بهترین روشهای طبخ ماهی با سس سیری، فریز کردن ماهی است. برای این منظور، ماهی را با کمی روغن تفت داده، سپس آن را به همراه سیر خرد شده، شیرینی و نمک در پوشش حرارتی قرار داده و به مدت 10 تا 15 دقیقه درون فریزر قرار میدهیم. سپس ماهی را از فریزر خارج کرده، دوباره در پوشش حرارتی با سس سیری و پودر دانههای فلفل سیاه بپوشانید و درون فر تا 25 دقیقه پخته و سپس پذیرای شما و خانوادهتان باشید.
اگر بیشتر به دنبال طعم ملايم هستید، پیشنهاد میکنیم دو سر کلم بروکسل را همراه با ماهی بپزید. به همین منظور، کلم را با کمی کره و نمک درون تعلیق خود پخته و پس از آن، ماهی را در کنار آن قرار دهید. در نهایت با سس سیری و یک پیاز پختهشده تزئین کنید.
در کل، سس سیری برای ماهی، بهترین راه حلی است که میتوانید از طعم دلچسب و خوشمزهای برای ماهی خود داشته باشید. اگر دنبال طعمی شور، نمکی و متفاوت باشید، پیشنهاد میکنیم از سس سیری استفاده کنید.
5. سس خامهای برای ماهی
سس خامهای یکی از پرمصرفترین سس هایی است که برای ماهی در همه جای جهان به کار میرود. این سس با استفاده از مواد غذایی مختلف تهیه میشود، اما معمولا با خامه، پیاز، سیر و سبزیجات بهینه شده است.
برای تهیه سس خامهای برای ماهی ابتدا باید خامه را در یک قابلمه تهیه کنیم. میتوانید از خامه تازه یا خامه ولفت نموده استفاده کنید. در این مرحله میتوانید همچنین ادویههای موردنظر خود را مانند نمک و فلفل به خامه بیافزایید. بعد از آن، باید پیاز و سیر را داغ کنید و به خامه اضافه کنید تا بو و طعم بسیار خوبی ایجاد شود.
سپس، میتوانید انواع سبزیجاتی استفاده کنید که دوست دارید. مثلا میتوانید هویج، فلفل دلمهای و پیاز را به همراه خامه و پیازقرمز و سیر داغ کنید و بهعنوان تزئین برای سرو ماهی خود استفاده کنید.
در نهایت، سس خامهای آماده است. میتوانید آن را بهعنوان تزئینی به ماهی خود اضافه کنید یا بهعنوان سس خوراکی در کنار ماهی سرو کنید. این سس با ماهی قرمز و سفید بسیار سازگار است و طعم بسیار خوبی ایجاد میکند. بهطور کلی، سس خامهای برای ماهی یکی از بهترین گزینهها است که بهراحتی قابل تهیه و استفاده است.
6. سس پرتغالی برای ماهی
یکی از شگفتیهای کشور پرتغال، سس پرتغالی است. این سس یکی از محبوبترین سسهای دنیا به شمار میآید و در سطح جهان شهرت فراوانی دارد. این سس با ترکیبی از آب، سیر، رب گوجه فرنگی و نباتهای خشک، ارگانیک و گیاهی تهیه میشود و به دلیل طعمی ترش و شیریناش، بسیار با مزه است و به سادگی میتواند به تعداد زیادی از غذاها اضافه شود.
این سس با همه نوع ماهیها بسیار خوشی میکند و با استفاده از آن، میتوانیم طعم شیون دهندهای را برای ماهیهای خود به دست آوریم. بسیاری از رستورانها و شیفهای سازنده غذا، این سس را برای پخت سالمون و تون ماهی استفاده میکنند. همچنین، این سس با محصولات دریایی دیگری مانند میگو، صدف و ماهی کپور هماهنگی بسیار خوبی دارد و سبب میشود طعم غذای شما بسیار چشمنواز و خوشمزهتر شود.
سریع و ساده در تهیه شدن از دیگر مزایای این سس است. تنها با مخلوط کردن تمام مواد با هم و پختشان در ظرفی با دیوارههای ضخیم، میتوانید به راحتی و سریع این سس محبوب را برای ماهی خود راهاندازی کنید. بنابراین، اگر دنبال نوآوری در کسب و کار خود یا یک روش ساده و خوشمزه برای آماده کردن غذای ماهی هستید، پیشنهاد میکنیم این سس را برای خود آموزش دهید.