مواد لازم برای تهیه زرشک پلو مجلسی برای ۳۰ نفر
برای تهیه زرشک پلو مجلسی برای ۳۰ نفر، موارد زیر به طور کلی برای شما نیاز است:
1) برنج: برای پلو، بهتر است حداقل ۵ کیلو برنج سفید خوب کیفیت را بخرید. برنج را باید به صورت خودرو به صورت شیرین و خالص خریداری کنید.
2) گوشت: برای این تعداد از مهمترین مواد گوشت است. شما باید ۳ کیلو گوشت گوسفند، گوشت قرمز و یا گوشت مرغ فراهم کنید.
3) زرشک: این ماده اضافی به پلو شما علاوه بر اضافه کردن طعم خاص به آن، به عنوان دسر جایگزین نیز محسوب میشود. شما باید حداقل ۴ کیلو زرشک تازه، بدون دانههایِ کوچک و تلخ تهیه کنید.
4) روغن: برای طهی سبزیجات و سرخ کردن گوشت، شما باید حدود ۳ لیتر روغن خوب کیفیت و تمیز در اختیار داشته باشید.
5) فلفل سیاه: برای بهتر شدن طعم پلو، باید حدود ۴۰ گرم فلفل سیاه را خریداری کنید.
6) زعفران: برای طعم خوب پلو و رنگ و نکته ظریف نیز باید حداقل ۵۰۰ گرم زعفران خوب کیفیت در اختیار داشته باشید.
7) سایر مواد: جزئیاتی مانند نمک، آب، آرد، برگ بو سفید، پیاز، داغ نعنا و سایر خوردنیهای مانند عدس و تن ماهی نیز برای تهیه این پلو مورد نیاز است.
در نهایت ، باید تاکید کرد که بهتر است با توجه به خواسته دلخواه ضمن رعایت میزان قیمت برای تهیه شروع کنید.
نحوه پخت برنج برای زرشک پلو مجلسی
برای پختن برنج برای زرشک پلو مجلسی، ابتدا 2 پیمانه برنج را در آب شسته و برای یک ساعت در آب خیساند میکنیم تا برنج بهتر در بپزد. در ادامه، آب مورد نیاز برای پخت برنج را به همراه نمک و روغن به داخل قابلمه میریزیم و آن را روی حرارت قرار میدهیم. حرارت را در این مرحله برای دمایی حدود ۸۰ درجه سانتیگراد تنظیم میکنیم.
سپس برنج را به آب داغ اضافه کرده و به مدت حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در حرارت بالا پخته میکنیم تا غلظت برنج پخته شود. پس از آماده شدن برنج، آن را به سبد خالی میریزیم تا تمام آب برنج از آن جدا بشود و مواد دیگری برای پلو به آن افزوده شود. در این مرحله، بهتر است استفاده از فریزر یخشکن برای خنک کردن برنج باشد تا احتمال خراب شدن و به هم ریختن برنج کاهش یابد.
سبد را داخل قابلمه به شکل بلند و ضخیم قرار داده و مواد دیگر مانند زرشک و مرغ را به ترتیب به آن اضافه میکنیم. پس از اضافه کردن همه مواد، قابلمه را روی حرارت قرار داده و غذا را حدود ۴۰ تا ۵۰ دقیقه در حرارت ملایم و مرتبهای پخته میکنیم. در نهایت، زرشک پلو مجلسی آماده است که میتوانید ان را با سبزیجات و ماست تزیین و به سرو کنید.
روش تهیه زرشک سرخ شده
تهیه زرشک سرخ شده یکی از روش های سنتی و خوشمزه پخت زرشک است که به راحتی قابل پیش آماده سازی با نکات ساده هست. این روش در ایران به عنوان مزه ای معروف است و در برخی مناسبت ها به عنوان همراه غذا ها مصرف می شود.
برای تهیه زرشک سرخ شده، ابتدا زرشک ها را به دقت شسته و مواد آلوده را از روی آنها بردارید. سپس آب آنها را خالی کرده و آنها را در یک قابلمه کوچک قرار دهید. برای سرخ کردن زرشک، یک قاشق سه یا چهار قاشق روغن پز در قابلمه بریزید و آن را گرم کنید. هنگامی که روغن گرم شد، زرشک ها را به آن بیفزایید و باحرص آنها را به هم مخلوط کنید تا تمامی اجزای آن با روغن تماس پیدا کند.
در این مرحله، از ضعف شدید نارنج نرمال و یا از هر شیرینکننده دیگری برای برطرف کردن طعم تند زرشک استفاده نکنید. زرشک ها را با نارنج نرمال و یا خود آن به خوبی مزه خود را به ارمغان می آورند. سپس با روی حرارت وسط، زرشک ها را تا زمانی که طلایی شونده باشند، سرخ کنید. حدود 10 تا 15 دقیقه طول می کشد تا زرشک ها مناسب سرخ شوند. بهتر است بعد از پخت آنها، آنها را به یک سطح صاف و کاغذی منتقل کنید تا اضافه روغن روی آنها جا نماند.
تهیه زرشک سرخ شده را می توان با آنهایی همراه سرو کرد که طعم تند دارند و یا روی سبزیجات زینتی از آن استفاده نمود. این مزه را می توان بعنوان مزه ای روی میز های پذیرایی، جشن ها و مهمانی ها سرو کرد. بهتر است زرشک سرخ شده را نوشیدنی های سرد در هوای گرم همراه کنید تا در طعم آن تماشایی سریع و سریع شود. در کل تهیه زرشک سرخ شده یک روش ساده، سریع و خوشمزه است که هر کسی می تواند طرفدار آن شود.
تهیه مرغ کباب برای زرشک پلو
برای تهیه مرغ کباب برای زرشک پلو ابتدا نیاز دارید تا مرغ را به حجم مطلوب تکه بندی کنید. پس از این کار لازم است متعادل کردن طعم مرغ با اضافه کردن ادویه های مختلف انجام شود. برای این کار، ترکیبی از پودر زردچوبه، سیر، پیاز، فلفل سیاه، نمک، فلفل قرمز و روغن زیتون را به اندازه کافی تهیه کنید و روی تکه های مرغ بریزید. سپس مرغ را در یخچال به مدت چند ساعت یا حتی یک شب قرار دهید تا ادویه ها بهتر جذب شود.
برای پخت مرغ کباب، می توانید از فر یا گریل استفاده کنید. اگر از فر استفاده می کنید، می توانید تکه های مرغ را در وسط فر قرار داده و به مدت حدود 20 دقیقه در دمای 200 درجه سانتی گراد پخت کنید. اگر از گریل استفاده می کنید، تکه های مرغ را در گریل قرار داده و به مدت 10-15 دقیقه در حرارت بالا پخت کنید.
برای سرو کردن مرغ کباب با زرشک پلو، می توانید تکه های پخته شده مرغ را در بشقاب لیوانی قرار داده و روی آن پلو زرشک را ریخته و سبزیجات تازه مانند کاهو، ریحان و تره فرنگی را به عنوان تزیین اضافه کنید. سس قند و سیر نیز به عنوان افزودنی می تواند با این غذا همراه شود و طعم خوشبوی غذا را تکمیل کند.
راهنمای تهیه نخود فرنگی برای زرشک پلو
تهیه نخود فرنگی برای زرشک پلو از آموزشهای مربوط به آشپزی ایرانی است که میتوان با توجه به سلیقه و سلیقه خود در خانه تهیه کرد. این غذا، پرطرفدارترین غذاهای خانوادگی در ایران است و در میان مردم، به عنوان یک غذای شهری، غذای مهمانی و حتی غذای استقبال در مناسبتهای مختلف محبوب است.
برای تهیه نخود فرنگی برای زرشک پلو بهتر است از نخود فرنگی ضخیم استفاده کنید. برای این کار، نخود فرنگی را به مدت ۸ تا ۱۰ ساعت در آب خیس کنید تا در سریعترین زمان ممکن بپزد. در ضمن، برای پخت نخود فرنگی باید آن را در قابلمهای بزرگ عمیق مثل قابلمه سرامیکی بپزید و از آنجا که نخود فرنگی در صورت پخت برای مدت طولانی و به میزان خیلی زیاد بافتش تغییر پیدا میکند، اگر بخواهید از آنجایی که معمولاً نخود فرنگی به مشتریان ارائه میشود، بدون خوراک در دسترس باشد، قابلیت شستشو را نیز در نظر بگیرید.
پس از پخت نخود فرنگی، باید به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه در دمای اتاق بازیابی شود تا در وعده غذایی شما به لطف طعم دارچین و زعفران، به سفره شما خوش آیند. سپس در یک ظرف سرتاسری به همراه زرشک، پیاز رنده شده و عدس قرمز ریز شده، به شکل لایهای قرار دهید و در فواصل کوتاه برای دم کردن فعالیت کنید. بهتر است نخود فرنگی برای زرشک پلو را با پیاز شور و سیر تمیز و خرد شده آماده کنید تا در نهایت با زرشک تازه، روغن و زعفران، یک پلو لذیذ با طعم و رنگ واضح تهیه کنید.
چطور زرشک پلو را به صورت داغ سرو کنیم؟
زرشک پلو یکی از پر طرفدارترین غذاهای ایرانی است که به صورت داغ معمولاً در پاییز و زمستان سرو میشود. برای سرو کردن بهتر زرشک پلو به صورت داغ، میتوانید از قابلمهای با درب استفاده کنید. بعد از آماده کردن زرشک پلو، با داشتن قابلمه با درب میتوانید غذای خود را به مدت ده تا پانزده دقیقه روی حرارت کم قرار دهید تا سریعتر گرم شود.
همچنین، برای حفظ حرارت غذای خود و رسیدن به نتیجه بهتر، بهتر است قبل از سرو کردن زرشک پلو، قابلمه را با یک کاور در پوشانده و به مدت کمی بر روی حرارت خاموش قرار دهید. با این کار حرارت در داخل قابلمه حفظ شده و زرشک پلو به راحتی میتواند سرو شود.
همچنین، برای داشتن همیشه زرشک پلویی گرم، میتوانید از دستگاه نگهدارنده گرمای غذا استفاده کنید. با استفاده از این دستگاه، میتوانید زرشک پلو خود را به صورت داغ نگه دارید تا همیشه برای خوردن آماده باشید. با این روش، میتوانید همیشه غذای گرم و خوشمزه داشته باشید.
در نهایت، برای سرو کردن بهتر زرشک پلو به صورت داغ، میتوانید آن را روی یک بشقاب گرم قرار داده و تزئین کرده و سپس به همراه حلوا، ماست و سالاد سرو کنید. این روش، علاوه بر ایجاد زیبایی در سرو غذا، باعث خوشمزه تر شدن زرشک پلو شده و میزبانان شما راضی خواهند بود.