معرفی زرشک پلو مجلسی با مرغ
زرشک پلو مجلسی با مرغ یکی از خوشمزه ترین و محبوب ترین غذاهای ایرانی محسوب می شود که به عنوان یک غذای نمایندگی برای شامل شب عید، مناسبت ها و مراسم های خاص قرار دارد. این غذا با استفاده از دانه زرشک، مرغ تازه و برنج گرون قیمت تهیه می شود.
برای تهیه این غذا که نسبتاً مجلسی و دشوار است، باید برنج را چند بار بشویید تا آبش صاف شود و سپس آن را در آب شور بگذارید تا به خوبی خیس شود. سپس باید مرغ را با روغن در یک قابلمه تفت داده و به آن ادویه های مختلفی از جمله زعفران،فلفل، نمک، آویشن، دارچین وهویج اضافه کنید تا به خوبی خوشبو شود.
بعد از اینکه مرغ به خوبی پخته شد، باید دانه های زرشک را به همراه چند قاشق روغن، زرشک خشک، نمک، فلفل خورشتی و شکر در حدی که شیرین شود سرخ کنید. با توجه به ذوق شخص، ممکن است انبه نیز برای تزیین زرشک پلو اضافه شود.
سپس لایه لایه برنج و مرغ و زرشک را در قابلمه به همراه یک لیوان آب، روغن و نمک به هم اضافه کرده و آن را روی شعله کم بگذارید تا برنج به خوبی پخته شود و تا زمانی که آب آن تبخیر شده و برنج به خوبی پخته شده و ملایم شود، پخته کنید.
بعد از پخته شدن زرشک پلو مجلسی با مرغ می توانید آن را با یک کدوی کوچک و سبزیجات تزیین کنید و آن را در یک ظرف شیشه ای یا یک کاسه زیبا مجلسی، آماده سرو شدن در جشن خودتان کنید.این غذا با ذوق تند و ترشی که از زرشک دارد و حسابی شلنگی و عطر جامد و خوش طعمی که از برنج در این غذا تویرا شده است نیز طعم بسیار خوبی دارد.
مواد لازم برای زرشک پلو مجلسی با مرغ
زرشک پلو یکی از پرطرفدارترین غذاها در ایران است که به عنوان یک غذای سنتی جا افتاده و در مجالس، مراسمهای خاص و جشن های مذهبی مورد استفاده قرار میگیرد. این غذا با مرغ، برنج، زرشک و ادویه جات تهیه میشود. در ادامه لیست مواد لازم برای زرشک پلو مجلسی با مرغ توضیح داده شده است.
اولین مادهی لازم برای تهیهی زرشک پلو، برنج است. بهترین برنج برای پختن این غذا برنج ساینا یا برنج دم سفید است. برای پختن هر کیلوی برنج، دو و نیم کیلو گوشت مرغ لازم است. یکی دیگر از مواد لازم برای زرشکپلو، زرشک است که به همراه بینالملل یا آملی میتوان آن را تهیه کرد.
از ادویههایی که برای تهیهی زرشک پلو استفاده میشود شیرینه، آرد سوخاری، زردچوبه، دارچین و هل است. آرد سوخاری برای ریختن بر روی زرشک استفاده میشود تا به صورت سرخ شده باشند. همچنین شیرینه به عنوان یکی از اصلیترین ادویههای استفاده شده در زرشک پلو بهشمار میآید.
همچنین برای طعمدهی بیشتر، با لیموترش و سیب زمینی گراندار خلیل شده همراه باشید. این دو ماده با غذاهای غلیظ مانند زرشک پلو همیشه خوب همراهی می کنند و امکان پخت و پز را راحت تر می کنند.
به علاوه، برای افزایش طعمدهی و رنگ پذیری زرشک پلو، میتوان از انواع مختلف روغن و نمک استفاده کرد. در خلال طبخ این غذا با همراهی مواد ذکر شده، به شیوهی صحیحی آن را پخته و سروی کنید و از مزهی شگفت انگیز آن لذت ببرید.
نحوهی آماده کردن مرغ برای زرشک پلو مجلسی
آماده کردن مرغ برای زرشک پلو مجلسی یکی از خوشمزهترین غذاهای ایرانی است که در مهمانیها و مجالس به عنوان وعدهی اصلی سرو میشود. در ادامه، نحوهی آماده کردن این غذای خوشمزه توضیح داده خواهد شد.
ابتدا، مرغ را برش داده و پوست آن را در آب جوش به مدت چند دقیقه بگذارید تا به راحتی برداشته شود. پس از برداشتن پوست، مرغ را برش داده و در یک قابلمه، با یک لیوان آب، نمک و فلفل به مدت ۳۰ دقیقه بپزید تا کاملاً پخته شود.
در همین حین، زرشک را در آب خیسان کنید تا اسیدیته آن کمتر شود. سپس در یک تابه، روغن را گرم کنید و زرشک را به همراه یک قاشق شکر به آن اضافه کنید و داغ کنید تا زرشک به مدت ۵ دقیقه سرخ شود. سپس با یک لیوان آب، مقداری نمک و فلفل، آب لیموترش و نیم قاشق زردچوبه، آن را برای ۱۵ دقیقه جا بدهید.
وقتی مرغ و زرشک آماده شدند، برنج را با آب کمی کمتر از دو برابر حجم برنج، نمک و روغن به مدت ۱۵ دقیقه برای خیس شدن دهید و در قابلمهی مخصوص پلو، با آب سرد، به همراه مقداری زردچوبه و نمک به مدت ۳۰ دقیقه بپزید.
در مرحلهی آخر، مرغ را از قابلمه خارج کنید و با چند قاشق از پلو مخلوط کنید. سپس در یک ظرف سرو، لایهی پلو را همراه با مرغ و زرشک به ترتیب به ظرف اضافه کنید. پلو را با کشمش و آجیل تزئین کرده و درست به دماغ میهمانان سرو کنید.
راهنمایی برای پخت برنج در زرشک پلو مجلسی با مرغ
برنج زرشک پلو با مرغ، یکی از غذاهای سنتی و محبوب در کشور ماست که در مناسبتها و جشنهای مختلف به عنوان یکی از غذاهای اصلی سرو میشود. در این غذا برنج همراه با زرشک و مرغ که به صورت مجزا طبخ شدهاند، باهم میپزند تا یک غذای خوشمزه و خوشرنگ به دست آید.
برای پختن برنج زرشک پلو با مرغ، باید ابتدا برنج را برای چند ساعت خیس کنید. سپس برنج در دو لایه به همراه آب و نمک درون قابلمه قرار داده میشود. سپس آن را به مدت نیم الی سه ربع ساعت بر روی حرارت قرار میدهیم تا آن را دم کنیم.
در همین حین، برای طبخ مرغ، ابتدا باید مرغ را قطعات کوچک کرده و در تابهای با روغن و پیاز رنده شده سرخ کنید. سپس تابه را از حرارت خارج کرده و به مرغ چند قاشق غذاخوری آب لیمو ترش و فلفل سیاه اضافه کنید تا مزهای خوبی به مرغ ببخشد.
در مرحله بعدی، باید زرشک را در روغن سرخ کنید تا به رنگ قهوهایشان برسند. سپس آنها را به مرغ اضافه کرده و همه را خوب با هم مخلوط کنید.
و در نهایت، باید برنج، مرغ و زرشک را به همراه یک یا دو قاشق غذاخوری زردچوبه و کره گیاهی در قابلمه ترکیب کرده، بر روی حرارت قرار دهید تا تمام مواد با هم آمیخته شوند. بهتر است قبل از سرو زرشک پلو با مرغ، روی آن کمی زعفران خشک شده و کره گیاهی بریزید تا به غذایتان جلوهای رنگین شاد و خاص ببخشد.
طرز تهیه نمکپز برای زرشک پلو مجلسی با مرغ
نمکپز یکی از روشهای کلاسیک و خاص در پخت غذاهای ایرانی است. این روش به طور خاص در پخت غذاهای مرغی مانند زرشک پلو مجلسی استفاده میشود. در این روش، عدم استفاده از روغن و نگهداری همه عطر و طعمهای غذا، موجب میشود که غذاها بازدیدهای رسمی و مجلسی خاصی را به خود جلب کنند.
برای تهیه نمکپز برای زرشک پلو مجلسی با مرغ، باید ابتدا به دنبال مواد لازم برای پخت زرشک پلو و نمکپز باشیم. برای زرشک پلو، باید از برنج، زرشک، سبزیجات و مرغ استفاده کنیم. در مرحله بعد، باید زرشک را برای لایه کردن در پایین قابلمه با کمی شکر و تگاب ریز شده، آماده کنیم.
بعد از آماده سازی زرشک، باید نمکپز را آماده کنیم. برای این کار، باید یک قابلمه فلزی ساخته شده باشد. داخل این قابلمه، دو تا سه لیتر آب ریخته و سپس آن را روی حرارت زیاد قراردهیم. به محضی که آب جوشید، میتوانیم مواد زرشکی را داخل آن قرار دهیم.
پس از این مرحله، باید زرشک را با دقت و به طور کامل بپزیم. برای این کار، میتوانیم از تخته چوبی کمک بگیریم و آن را برای داغ کردن قیچی بکار بریم. پس از داغ کردن قیچی، باید زرشک را با دقت اره زده و بعد از آن، با یک قیچی طرفین آن را برید.
در نهایت، باید زرشکپلو مجلسی با مرغ را به خوبی تقدیم کنیم. برای این کار، باید زرشک را همراه با برنج و مرغ روی ظرف قرار دهیم و بعد از روی آن، نمک پز را بگذاریم. پس از گذراندن چند دقیقه، غذا آماده است.
تزئین کردن و سرو زرشک پلو مجلسی با مرغ
تزئین کردن غذاهای مجلسی به عنوان یک هنر بسیار مهم در فرهنگ ایرانی شناخته میشود. در مراسمهای خاصی مانند ازدواج، عید و مهمانیها، صحنههایی از زندگی مردم ایران را میتوان در مهر و محبت تجسم کرد. یکی از این غذاها که گزینه عالی برای مهمانیهای مجلسی است، زرشک پلو با مرغ است.
روشی بسیار موثر برای تزئین کردن زرشک پلو با مرغ، استفاده از مواد خوراکی معمولی است. در این حالت، مرغ در قسمت فوقانی ظرف گذاشته شده و سپس کناری آن، زرشک سرو شده است. بهتر است برای فضای مجلسی، در هنگام سرو زرشک، از روش دقیقی برای قرار دادن زرشک استفاده شود. میتوانید زرشک را به شکل دایره در دور مرغ چینی کنید و سپس در وسط آن، بخشهای مختلف مرغ را قرار دهید.
رنگهای زیبای زرشک، مطابق با جمعیت مجلس و موقعیت حرفهای، برای تزئین غذا بسیار مهم میباشد. یکی از روشهای معمول برای تزئین زرشک، استفاده از زعفران هست. در این حالت، زرشک با رنگ زرد درست میشود. تعداد برگهای کنار مرغ همچنین میتواند صحنه را زیبا تر کند. در انتهای سرو زرشک پلو با مرغ، میتوانید شکلهایی از مزینی با گیاهان تدارک دهید. اگر به زیبایی دقت کنید، میتوانید با انتخاب رنگهای جذاب و تشکیل صحنهای شگفتانگیز موفق شوید.
از نظر مهمانان، تزئین کردن و سرو زرشک پلو با مرغ همچنان تجربهای منحصر به فرد و خاص است. طعمی شیرین و حسی گرم در کنار تزئینات مجلسی جذابیت این غذا را بیشتر میکند. به همین دلیل، بهتر است در مهمانیهایی که بهراحتی جا میشوند، به عنوان یکی از بهترین فضاهای برای تزئین و سرو غذا باشد.