طرز تهیه زرشک پلو با مرغ مجلسی و خوشمزه
تهیه غذاهای خوشمزه و متنوع همواره میتواند یکی از مسائل مهم در زندگی روزمره باشد. زرشک پلو با مرغ مجلسی یکی از غذاهای خوشمزه و بسیار عالی است که در جشنها و مجالس مختلف سرو میشود. این غذا، به دلیل داشتن مزههای تند و شیرین به همراه داشتن رنگهای زیبا و ظاهر فوقالعاده، بسیار طرفداران زیادی دارد.
برای تهیه زرشک پلو با مرغ مجلسی، ابتدا باید مرغ را برش داده و به همراه پیاز، نمک، فلفل قرمز و زعفران درون قابلمه قرار داد و آب اضافه کرد. سپس قابلمه را روی حرارت ملایم قرار داده تا مرغ کاملاً پخته شود.
در مرحله بعد، باید برای پلو، برنج را بعد از شستشو برای نیم ساعت در آب خیسانده و سپس از روی حرارت تفت داده و به همراه آب و نمک در قابلمه قرار داد. سپس زرشک را که پیشتر در آب شور خیسانده شده است، درون ماهیتابه سرخ کرده و برای تزیین پلو استفاده میشود.
در نهایت، برای سرو غذای خود، بهتر است این دو غذا را با هم ترکیب کرده و سپس به همراه سبزیجات تزئینی مورد استفاده قرار دهید. زرشک پلو با مرغ مجلسی، با طعم فوقالعاده و مزههای شیرین و تند در کنار هم، بسیار خوشمزه و دلچسب است و میتواند به عنوان یکی از بهترین غذاهای سرو شده در مجالس باشد.
مواد لازم برای تهیه زرشک پلو با مرغ مجلسی
زرشک پلو با مرغ یکی از غذاهای محبوب و پرطرفدار در کشور ماست که در شبهای مجلسی و مهمانیهای خانوادگی معمولاً سرو میشود. این غذا ترکیبی از برنج، مرغ و زرشک است و با همراهی چند مادهی غذایی دیگر مانند فلفل سیاه، زعفران و قلیان جاودانگی بیشتری به آن بخشیده میشود.
برای تهیه زرشک پلو با مرغ، نیاز دارید به: برنج، مرغ، زرشک، پیاز، روغن مایع، زعفران، فلفل سیاه، شیر، ادویهی پلو، نمک و قلیان.
ابتدا برنج را به مدت ۱۵ دقیقه در آب خیس میکنیم و سپس داخل یک قابلمه آب را به میزان کافی (تقریباً دو برابر حجم برنج) بریزید. با اضافه کردن نمک به آب، برنج را برای پختن آماده میکنیم.
در مرحلهی بعد، پیاز را خرد میکنیم و با یک قاشق روغن مایع در تابهای به آرامی سرخ میکنیم. پس از سرخ شدن پیاز، مرغ قطعات کوچک شده را به آن اضافه میکنیم تا کاملاً پخته شود.
زرشک را نیز در حدود ۱۰ دقیقه در آب جوشانده و سپس آن را نصف میکنیم. در ظرف دیگری، یک قاشق روغن مایع را گرم کرده و به همراه زرشک در سرخ کنیم.
پس از پخت مرغ، ادویههای پلو را به تابه اضافه کرده و آن را به مدت ۵ دقیقه با حرارت کمتری در حالت تفت دهید. سپس برای زیبایی و طعم بیشتر، زعفران را در یک لیوان آب گرم حل کنید و به همراه شیر به مرغ و ادویهها اضافه کنید و بگذارید همهی مواد بهخوبی مخلوط شوند.
در نهایت، برنج را از آب تانیده و به تابه اضافه میکنید و با هم بخوبی مخلوط کنید. سپس آن را برای ۱۰ دقیقه با حرارت کمتر و بدون درجه بندی درون قابلمه میگذاریم تا پخته شود.
بهتر است زرشک را همراه با برنج و مرغ در سینی مجلسی بریزید و با چند دستور موزون، مانند لیمو، گوشت آلو، خلال پسته و یا قلیان سرو کنید. با این نکات ساده میتوانید یک غذای خوشمزه و شاداب برای مهمانان خود در مجالس آماده کنید.
نحوه پخت مرغ مجلسی برای زرشک پلو
پخت مرغ صورتی واقعاً با رگه های زرشک برای همه ذائقه ها خوشمزه است و در بین غذاهای محبوب در جشن ها، مراسم ها و مهمانی های فامیلی محسوب میشود. برای تهیه این غذا لازم است که با توجه به تعداد مهمانان، مرغ های زنده را خریداری کرده و به صورت شخصی جست و جو کنید.
ابتدا مرغ ها را بشویید و پس از پالودن از روی آن ها صدمات و آسیب های موجود را بردارید. سپس برای آماده کردن لازانیا، پانکو و دوغ در کمی روغن سیر و ادویه های شیرین و تند، به صورت تفصیلی آماده شده و نخاله هایش را درون قاشق بریزید.
پس از آماده کردن قسمت های دیگر غذای مجلسی، دو سه قاشق روغن روی مرغ های نواری ریخته و آن ها را نیم ساعت در پخت کنید. سپس از پایین آتش، آبیاری و اجازه دهید تا مرغ در حالتی نیم پخته آماده شود.
بعد از آماده سازی مرغ، پیاز را در کمی روغن می توانیم کمی عسل بریزیم و در این حالت در حالی پخت کنید که رنگ آن ترشی را با رنگ شفاف بچه ترشی ترکیب کند. بعد از آن، مرغ های نیم پخته را در ظرفی قرار دهید که در آن ظرف روغن، زعفران، نمک و فلفل داریم، و اجازه دهید تا با توجه به مواد اضافیی که بر آن می ریزید، مرغ در آن ها پخت شود.
در نهایت، پخت زرشک پلو را با طرز تهیه مخصوص خودتان انجام دهید و بعد از آماده شدن، از روی پخته شد گوشت مرغ به همراه رگه های زرشک را بر روی پلو قرار داده و سرو کنید. این غذای شاهی و همراه با زرشک و ادویه های خوشمزه، حس خاصی را به کسانی که عاشق طعم های مختلف هستند، منتقل می کند و به دلیل طعم جذاب و دیدنی آن، در جشن ها و مراسم های خوش طعم بسیار مورد توجه است.
طرز تهیه زرشک خشک شده برای پلو
برای تهیه زرشک خشک شده برای پلو، ابتدا باید زرشک را انتخاب کرد. زرشک هایی که برای خشک شدن مناسب هستند، با رنگ قرمزی تیره و سرخ هستند و برگ های آن ها فرشته نیز ریز و کوچک هستند.
بعد از انتخاب زرشک، باید آن ها را شستشو داده و خشک کرد. برای خشک کردن زرشک، آن ها را در ظرفی قرار داده و در دمای پایینی که بین ۴۰ تا ۶۰ درجه سانتی گراد است، گذاشته و برای حدود ۵ تا ۷ ساعت خشک می کنیم.
پس از خشک شدن زرشک ها، آن ها را برداشته و دوباره به داخل ظرف قرار می دهیم و به مدت ۱۰ دقیقه پخت می کنیم تا زرشک ها به شکلی که مد نظر ماست، رنگ طلایی بگیرند و طعم ترش شیرین خود را بدهند.
در پایان باید به یاد داشته باشیم که زرشک خشک شده برای پلو استفاده می شود و اگر دوست داریم زرشک خام استفاده کنیم، باید آن را با کمی شکر و نمک روی حرارت خام پخته و سپس با پلو مخلوط کنیم.
روش تهیه سس زرشک
تهیه سس زرشک، یکی از محبوبترین ترشیهای ایرانی است که در بسیاری از مناطق کشورمان مصرف میشود. این سس از مواد خوشمزه و بومی ایرانی تهیه میشود و در همراه با انواع غذا، مانند خورشها و پلوها، سرو میشود.
برای تهیه سس زرشک، ابتدا باید زرشکها را با آب داغ شستشو کرده و سپس برای ۱۰ دقیقه آنها را درون آب جوش داده و سپس دکمههای آنها را جدا کرده و آب آن را خارج میکنیم.
پس از اتمام این مرحله، زرشکهای جدا شده را با یک قاشق به هم بزنید و سپس درون یک قابلمه کوچک و خمیده با روغن زردچوبهای و سیر سرخ کرده را به مدت ۱۰ دقیقه روی حرارت سرخ کنید.
مرحله بعد به این صورت است که ۱ لیمو ترش را با حالت دستی فشرده و آب لیمو را به آن اضافه کرده و به مواد اضافه میکنیم. روی زرشکها کمی نمک بریزید و بعد از ترکیب کامل تمامی مواد درون قابلمه، آن را برای ۱۰ الی ۱۵ دقیقه بر روی حرارت خوب در اجاق گاز گذاشته و همراه با پلو، برنج یا مرغ سرو کنید.
در نهایت، سس زرشک آماده است و شما میتوانید طعم و مزهای شیرین و ترشی مطلوب در این سس را تجربه کنید.
نحوه کباب کردن گوشت مرغ مجلسی
برای کباب کردن گوشت مرغ مجلسی، باید ابتدا گوشت مرغ را به صورت تکه هایی در آورده و در یک ظرف مناسب قرار دهید. سپس، برای ترطیب گوشت می توانید از چند روش استفاده کنید. یکی از این روش ها استفاده از یک سس ترش است که می توانید آن را از ترکیب آبلیمو، نمک، فلفل، تکه های پیاز و سیر تهیه کنید. سپس، گوشت را به این مخلوط اضافه کرده و خوب مخلوط کنید تا تمام گوشت ها با سس ترشی پوشیده شوند.
یکی از مهمترین مراحل در تهیه کباب مرغ مجلسی، آماده کردن نان لواش است. این نان را می توانید خودتان تهیه کنید یا از نانوایی خریداری کنید. پس از آماده کردن نان، باید آن را بر روی یک تخته چوبی یا سینی قرار دهید و روی آن گوشت مرغ را قرار دهید. در این مرحله، برای فرم دهی به کباب می توانید از چوبی های راحت کننده استفاده کنید که در قالب مخروطی به گوشت قرار می گیرند.
بعد از فرم دهی به کباب ها، باید آن ها را درون روغن داغ سرخ کنید تا سطح های بیرونی گوشت کریسپ شوند. در پایان، کباب های مرغ مجلسی را به همراه نان لواش و سالاد تازه سرو کنید و لذت ببرید.