طرز تهیه زرشک پلو با مرغ مجلسی برای 20 نفر
این غذای عالی و خوشمزه را میتوان به آسانی در مهمانیهای بزرگ و مجالس خانوادگی سرو کرد. زرشک پلو با مرغ، یکی از محبوبترین غذاهای ایرانی است و میتواند جایگزین خوبی برای استفاده از برنج به صورت معمول در میز مهمانی باشد.
برای تهیه این غذا ابتدا باید استخوان و گوشت داخلی مرغ را در ماهیتابه بپزید. سپس گوشت مرغ را از استخوان جدا کنید و آن را با زرشک، زردچوبه، دارچین، فلفل و نمک به همراه نمک به داخل وعده ریخته و همه چیز را با یکدیگر مخلوط کرده و نوشیدنی آن را برای تهیه این غذا آماده کنید.
سپس باید برنج را برای تهیه زرشک پلو با مرغ به بطری قرار دهید و آن را برای ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در آب جوش انداخته و پس از آبکش کردن، برنج را بر روی پلاک خنک کنید. سپس باید یک ماهیتابه غذاساز را با روغن برای تهیه زرشک پلو با مرغ گرم کنید و با قرار دادن یک لایه از برنج و یک لایه از مرغ شروع به تهیه غذا کنید. بعد از اینکه مزه دلچسبی را برای سرو ایجاد کردید، با پاک کردن هسته زرشک، آن را تفت میدهیم و به همراه نبات، پیاز و سیر سرخ شده در یک قابلمه جداگانه به همراه علت، حرارت متوسط به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه پخته شود.
بعد از آماده شدن زرشک، آن را به قشنگی روی ناهار خود سرو کنید و آن را با گرمکردن ۴۵ دقیقه ای درون فر قرمز کنید. با پاک کردن تمامی کارهای پخت و پز، نوار روی یک نازل معمولی برش دهید و دمای گرم کردن غذا را افزایش دهید. سپس با یک کارتون بزرگ، گوشت تن به همراه زیرک، سیر و سیر غلیظ به غذا اضافه کنید، سپس قرمزی خوشمزه و ادویهای زرشک پلو با مرغ با یک میز خوشمزه خانه در مهمانی شما را سرو کنید.
نکات مهم در طرز تهیه زرشک پلو با مرغ مجلسی
زرشک پلو با مرغ یکی از پرطرفدارترین پلوهای ایرانی است و در انواع مجلسی، خانوادگی و جشنهای مختلف سرو میشود. نکات مهم در تهیه این غذا، در شگفتانگیزی و خوشمزگی آن مستتر است. یکی از مهمترین نکاتی که باید در زرشک پلو با مرغ رعایت شود، استفاده از مرغ تازه و مرغابی با ابعاد مناسب است.
در تهیه زرشک پلو با مرغ، رقم خوردن بلغور بسیار اهمیت دارد. بهتر است برای رقم خوردن بلغور، بلغور را به مدت یک شب قبل از پخت با آب خیس کرده و به پنجره و یا در محلی که نور خورشید به آن دسترسی دارد، قرار داده شود. این کار باعث میشود فرآیند پخت زرشک پلو بهبود یابد و غذا خوشمزهتر و سبکتر شود.
نکته دیگری که باید در تهیه زرشک پلو با مرغ رعایت کرد، کیفیت زرشک است. باید از زرشک با کیفیت و تازه استفاده شود و بدون جوش سخت، مخلوط کنید و با استفاده از غذاخوری به شکلی که جدا شده است، روی پلو قرار دهید. در این مرحله نیز بهتر است از روغن نارگیل برای پخت زرشک استفاده کنید، این روغن سبکتر از روغنهای دیگر است و طعم و لذیذی زرشک پلو را تحتالشعاع قرار میدهد.
در نهایت نکته حیاتی دیگری که باید در تهیه زرشک پلو با مرغ رعایت شود، قرار دادن چسب ارغوانی در پلو است. این کاملا اختیاری است و توصیه میشود دقت کافی به جای داشته باشید تا چسب ارغوانی را درست قرار دهید و به این ترتیب تمامی نکات مهم در طرز تهیه زرشک پلو با مرغ مجلسی رعایت شده و شما میتوانید از این غذای بسیار خوشمزه و جذاب برای انواع مجالس و جشنهای خود بهره ببرید.
مواد لازم برای زرشک پلو با مرغ مجلسی
زرشک پلو با مرغ یک غذای خوشمزه و پرطرفدار در کشور ماست که در مهمانیها و جشنهای خانوادگی و مجالس مختلف سرو میشود. در این غذا برنج با زرشک و مرغ ترکیب میشود که به آن طعم و مزه خاصی میبخشد.
برای آماده کردن این غذا باید مواد لازم را به دقت آماده کنیم. این مواد شامل برنج، زرشک، مرغ، پیاز، روغن، زردچوبه، زعفران، نمک و فلفل است. برای آماده کردن این غذا بهتر است برنج را حداقل ۲ ساعت قبل از پخت خیس کنیم.
در ابتدا باید مرغ را به شکل تکههای کوچکی برش داده و با پیاز درون قابلمه بپزیم تا مرغ آهسته و مرتب بپزد. سپس باید زرشک را برای شور کردن به کمی روغن اضافه کنیم و بعد از شور کردن این ماده آن را جدا کنیم.
در مرحله بعد باید برنج را با آب و نمک در حدود ۲۰ دقیقه آبپز کرده و سپس برای پختن در قابلمه کوچکی قرار دهیم. سپس به ترتیب مرغ، زرشک شور شده و زعفران دمکرده را به برنج اضافه کنیم. در این مرحله میتوانیم با کمی روغن، زردچوبه و فلفل نیز این غذا را پخته و آماده سرو کنیم.
به طور کلی زرشک پلو با مرغ یک غذای سنتی و خوشمزه برای مجالس مختلف است که با استفاده از مواد لازم و نکاتی که در این مطلب بیان شد به راحتی میتوانیم آن را آماده کرده و سرو کنیم.
آماده سازی لازم برای زرشک پلو با مرغ مجلسی
برای آماده سازی غذاهای مختلف در مجالس و مهمانیها، لازم است که با شیوهی درست و بهموقع، تهیه و سرو شوند. یکی از انواع پرطرفدار غذاهای ایرانی، زرشک پلو است که با مرغ تهیه میشود. در این مطلب، خطوط اصلی آمادهسازی این غذا بیان میشود.
ابتدا باید گرفتن مرغ را با نصف پیاز، 2 لیوان آب و 1 قاشق غذاخوری نمک، به مدت 30 تا 45 دقیقه، در حرارت ملایم، در ظرفی مناسب پخت دهید تا مرغ کاملاً پخته شود و آب آن به مانده یک لیوان باشد.
در مرحله بعدی، باید برای تهیه نخودچی، 1 لیوان نخود، پیاز، خرد شده، سیر، هل، زردچوبه، زعفران و نمک را در 2 و نیم لیوان آب، برای حدود 40 دقیقه، در حرارت ملایم تهیه کرد. سپس، باید نخود را روی شعله قوی به مدت حدود 5 دقیقه بپزید تا آن قدر پخته شود که دندان نمیچکد.
در مرحله بعدی، باید برای تهیه ادویههای غذا، روغن یا کره را در قابلمهای داغ کنید. سپس، پیاز، خرد شده را به آن اضافه کنید و آن را تفت دهید تا سبک شود. سپس، جوانهی زرشک را به آن اضافه کنید و همراه با نمک، فلفل و زعفران، تفت بدهید تا زرشک نرم شود.
در نهایت، باید نخود را با برنج پختهی شده، مرغ، و زرشک، در قابلمهای مخصوص مخلوط کنید و برای 10 تا 15 دقیقه، بر روی شعلهی ملایم، بگذارید تا بهطور کامل با هم ترکیب شوند. با طعمدهی مناسب، غذای زرشک پلو با مرغ مجلسی آماده شده و میتوانید این غذا را به مهمانان خود سرو کنید.
مراحل طرز تهیه زرشک پلو با مرغ مجلسی
مرحله اول در تهیه زرشک پلو با مرغ مجلسی، پخت مرغ است. یک عدد مرغ را نصف کنید و در قابلمهای به همراه آب، نمک و فلفل به مدت ۴۵ دقیقه بپزید تا کاملا پخته شود. سپس مرغ را از آب درآورده و قسمت گوشتی آن را با دست خرد کنید و به یک ظرف انتقال دهید.
مرحله دوم تهیه پلو است. برای تهیه پلو، ابتدا برنج را به مدت ۳۰ دقیقه در آب خیسانده و سپس آن را درون قابلمهای با حجم مناسب انتقال دهید. سپس به هر کیلو برنج دو و نیم پیمانه آب، نمک و یک قاشق غذاخوری روغن اضافه کنید و برای پخت به مدت ۱۵ دقیقه بگذارید.
مرحله بعدی، تهیه زرشک و مخلوط کردن آن با پلو است. برای تهیه زرشک، ابتدا آنها را در آب خیسانده و سپس به همراه یک قاشق روغن در تابهای روغنی سرخ کنید تا زرشکها کمی ترش شوند. سپس دو قاشق غذاخوری زعفران را با ۳ قاشق غذاخوری آب گرم مخلوط کرده و بر روی زرشکها پخش کنید.
در نهایت، زرشک سرخ شده را به پلو اضافه کرده و با مخلوط کردن آنها، پلو را آماده خوردن کنید. میتوانید این پلو را با قیمه، ماست، ترشی و سالاد سرو کنید و از طعم لذیذ آن لذت ببرید.
نکات برای بهتر شدن طعم زرشک پلو با مرغ مجلسی
منبع: https://www.parsnaz.ir/cooking/recipes/zershk-polo/
طعم زرشک پلو با مرغ مجلسی یکی از پرمصرفترین غذاهای ایرانی است که در انواع مختلف به نظر خوراکی و خوشمزه میآید. آموزش طبخ زرشک پلو با مرغ در اینجا ارائه شده است.
یکی از نکات مهمی که برای بهتر شدن طعم زرشک پلو باید رعایت کرد، استفاده از زرشک خوب است. زرشکهای خوب کاملاً خشک شده و عطر و طعم عالی دارند، و باید پیش از استفاده به دقت شسته شوند تا هر گونه آلودگی یا گلهای زخمی از آنها حذف شود.
نکته دیگری که برای بهتر شدن طعم زرشک پلو باید رعایت کرد، استفاده از مرغ تازه است. مرغ تازه باعث بهبود طعم زرشک پلو میشود و با نگهداری در یخچال میتوان آن را برای مدتی طولانی نگه داشت.
همچنین، بهتر است برای پختن زرشک پلو، از دلمهی کتریهای عالی و تفت بلند استفاده کنید. این روش پخت غذا باعث میشود که دانههای بلغور به درستی پخته شوند و طعم پلو مشخص و خوشمزهتر شود.
برای بهبود طعم زرشک پلو، میتوانید از ادویهها مانند زعفران، پودر دارچین، پیاز تفتداده یا سیر استفاده کنید. همچنین، شیره ترشی زرشک را با گوچی یا غوره مخلوط کرده و آن را به عنوان سس غذا سرو کنید. این کار باعث بالا رفتن طعم زرشک پلو و خوشمزگی آن میشود.
نکته آخر این است که با توجه به سلیقهی شما، ممکن است بخواهید به طعم رنگ زرشک پلو خود اضافه کنید. برای آنکار، میتوانید از آبغوره، نمک و فلفل سیاه استفاده کنید.