نحوه پخت زرشک پلو با مرغ مجلسی برای 100 نفر
زرشک پلو با مرغ یکی از پرطرفدارترین و خوشمزهترین غذاهای ایرانی است که با توجه به طعم دلپذیر و قابلیت پخت ساده و سریع به خصوص در مهمانیها بسیار محبوب است. در ادامه نحوه پخت زرشک پلو با مرغ برای ۱۰۰ نفر توضیح داده میشود.
ابتدا ۱۰ کیلو برنج را در ظرفهای جداگانه شسته و خیسانده و سپس برای ۲۰ دقیقه از قبل در آب نمک بگذارید تا نیمپز شود.
سپس ۵ کیلو مرغ را با گوشتکوب خمیری ریز و روغن داغ در تابه تفت داده و پس از حدود نیم ساعت افزودن نمک و فلفل سیاه و به همراه ۲۵۰ گرم رب گوجه فرنگی و ۲۵۰ گرم پیاز سرخ شده، به مدت ۱۵ دقیقه دیگر پخته و نرم شوند.
سپس ۱۰ کیلو زرشک را با آب خیسانده و سپس با نمک، زردچوبه، زعفران و شکر به همراه ۵۰۰ گرم نارگیل روغنی و ۵۰۰ گرم کشمش پاک شده به مدت ۲۰ دقیقه درون حرارت بگذارید.
پس از آماده شدن مواد، با توجه به نصف شدن نیمپزی برنج، برای هر ۱۰ کیلو برنج، ۵۰۰ گرم زعفران در آب داغ حل کرده و مقداری از آن را برای تزیین برداشته و برای الماس کردن برنج کوک شده استفاده میکنیم.
سپس در ظرفهایی مناسب که خمیری نباشد و با مقدار نیمنگین برنج پخته شده و همچنین مرغ و زرشک چین شده و برای داشتن طعم بینظیر، با مقداری روغن، زردچوبه و زعفران تکه تکهای از نان تستی تهیه شده روی ظرفها قرار داده شده و برای ۲۵ دقیقه درون فر قرار میگیرد تا رنگ زرشک در بالا بیاید.
در نهایت زغالیهای داغ روی ظرفها قرار داده و در حد فریز شدن پذیرای مهمانانتان خواهید بود و ما امیدواریم که این غذای خوشمزه و عالی را با نکات فوق تهیه کنید و مهمانانتان را راضی و خوشحال نگه دارید.
مواد لازم برای تهیه زرشک پلو با مرغ مجلسی برای 100 نفر
برای تهیه زرشک پلو با مرغ مجلسی برای 100 نفر نیاز به مواد اصلی زیر است:
- برنج برای پلو 8 کیلوگرم (در حدود 80 چنگال)
- مرغ 6 کیلوگرم (قطعاتی به اندازه مناسب برای پخت)
- زرشک خشک 3 کیلوگرم
- پیاز 5 عدد متوسط
- روغن یا چربی 500 گرم
- نمک و فلفل به میزان لازم
- قند به میزان لازم
با توجه به اینکه تعداد نفرات 100 نفر است، میتوانید مواد لازم را به اندازه مناسب برای تعداد بیشتر یا کمتر نفرات تنظیم کنید.
ابتدا برنج را برای پلو خود با شور و آب خیس کرده و خشک میکنیم. سپس پیاز را خلال میکنیم و در روغن یا چربی تفت میدهیم تا سبک شود. سپس قطعات مرغ را به آن اضافه کرده و تفت میدهیم تا رنگدهی صورت بگیرد.
در مرحله بعد، زرشک خشک را در آب خیس میکنیم تا به حالت نرم بیاید و سپس با روغن تفت میدهیم تا کمی سرخ شود. سپس نمک، فلفل و قند را همراه با زرشک تفت میدهیم تا به یکدیگر مخلوط شوند.
در این مرحله، برنج را بعد از کوچک کردن جوش آب، درون قابلمه با روغن و پیاز که مرغ نیز به آن اضافه شده است، میریزیم. سپس لایهای از زرشک روی برنج قرار داده و این مراحل را به صورت لایهلایه تکرار میکنیم تا زرشک به پایین قابلمه برسد.
بعد از پخت پلو به مدت 30 تا 40 دقیقه با حرارت پایین، پلو را با حفظ شکل و شمایل منطقی، روی تابه قرار داده و باعث شده تا دچار خطاهای بیشتری نشوید. و در نهایت این پلو از طرف سرآشپز مجلس با پیاز سرخ شده، برشته تره فرنی و نمک روی سفره تزئین میشود.
مراحل طرز تهیه زرشک پلو با مرغ مجلسی برای 100 نفر
زرشک پلو با مرغ مجلسی یکی از پرطرفدارترین و خوشمزهترین غذاهای ایرانی است که برای مجالس و جشنها معمولا سرو میشود. تهیه این غذا به دو بخش مرغ و زرشک پلو تقسیم میشود که در ادامه به توضیح مراحل طرز تهیه هر کدام از این دو بخش میپردازیم.
مرحله اول تهیه مرغ است. برای این کار میتوانید مرغهای کامل یا تکه شده را با ادویههای لازم مثل زردچوبه، فلفل سیاه، زعفران و نمک و به همراه پیاز و روغن در قابلمه به مدت حدود ۴۵ دقیقه بپزید. پس از پخته شدن مرغ، آن را از قابلمه خارج کرده و در ظرف جداگانه در حال حاضر نگهداری کنید.
مرحله دوم تهیه زرشک پلو است که بیشترین وقت و توجه را به خود اختصاص میدهد. برای مواد موردنیاز، باید زرشکها را با آبکشی دقیق و به صورت مرحلهای شستشو داده و بعد از خشک کردن به همراه یک قاشق روغن در تابه کوچکی به مدت ۵ الی ۱۰ دقیقه تفت دهید. سپس مقداری زعفران را در کمی آب روی زرشک بریزید تا رنگ و طعم خوبی به زرشک ببخشید. در این مرحله همچنین گلاب را هم با زرشک مخلوط کنید.
در مرحله سوم لازم است برنج را بشویید و به مدت نیم ساعت در آب خیسانید. سپس برنج را با آب، نمک، زعفران و روغن به مدت ۱۰ دقیقه در دیگ بزرگی بپزید.
در مرحله چهارم، برنج را با گوشت مرغ و زرشک مخلوط میکنید و مجددا به مدت ۱۰ دقیقه در دیگی کوچک تفت میدهید تا مزهی خوبی به محصول خود ببخشید.
سپس میتوانید زرشک پلو با مرغ مجلسی خود را با تزیینهایی مثل ریحان و خلال پسته در محل سرو آماده کنید و به میهمانانتان ارائه کنید. با طعم بیمثالی که این غذا دارد، حتما همه میهمانان شما را شاد و خوشحال خواهند کرد.
روش درست کردن زرشک پلو با مرغ مجلسی برای 100 نفر
زرشک پلو با مرغ مجلسی یکی از پرکاربردترین غذاهای ایرانی است که در جشنها، مراسمات و مهمانیها بسیار مورد استفاده قرار میگیرد. برای تهیه این غذا باید از مرغ تازه استفاده کرد و زرشک را نیز با دقت و با کیفیت انتخاب کرد. در ادامه نحوه تهیه زرشک پلو با مرغ مجلسی برای 100 نفر توضیح داده میشود.
جهت تهیه این غذا نخست باید 10 کیلو چلو پلویی را با روش معمول با آب و نمک به مدت 1 ساعت پخت کنیم. سپس مرغ را تمیز کرده و در قابلمهای با دورقی روغن گرم کرده و آرد سرخ کرده و 2 قاشق غذا خوری هل استفاده شده روی مرغ بریزیم تا آرد مرغ را خوشبو کند و تندی آن کم شود. سپس به مرغ 2 پیمانه آب بریزیم و آن را بپزیم تا مرغ کاملاً پخته شود.
به دیگی که چلو پلو را پختهایم، دو پوند زرشک تازه را با توجه به نوع و مقدار مطلوب به تعداد دلخواه انتخاب کرده و داخل آن بریزیم و به روش معمول با آب و نمک 10 دقیقه بپزیم تا زرشک کاملاً پخته شود و رنگ زرشک کمی تغییر کند. سپس آن را از روی حرارت برداریم و آن را با 10 قاشق غذا خوری شکر و سه قاشق غذا خوری عسل قند در هم بزنیم تا زرشک شیرین شود.
سپس به همراه مرغ وچلو پلو که پخته شده است، زرشک را به دیگ بریزیم و با هم مخلوط کنیم تا غذای آماده برای سرو شدن باشد. در آخر نیز، باید به دلخواه میوه و خامه روی طبق غذایی بگذاریم که در ازای هزینه زیاد، میتواند جلوه و شکوفایی خاصی به غذای مجلسی دهد.
ترفندهای تهیه زرشک پلو با مرغ مجلسی برای 100 نفر
ترفندهای تهیه زرشک پلو با مرغ مجلسی برای 100 نفر
دوست داشته باشید یکی از محبوبترین غذاهایی که در مراسمهای رسمی مانند مجالس، عروسی، نامگذاری و... پیشنهاد میشود، پلو با مرغ و زرشک است. اما چطور در این مهمانی به راحتی پلو با مرغ و زرشک برای 100 نفر تهیه کنیم؟ در این مقاله، ترفندهایی را برای تولید کیفیت خوب و پخت زرشک پلو با مرغ برای 100 نفر با هم به اشتراک خواهیم گذاشت.
پیش از هرچیز، باید ابتدا به انتخاب مواد دقت شود. قبل از شروع به سرخ کردن مرغ، باید به دو نکته مهم توجه کنیم: 1) انتخاب مرغ تازه و 2) برش دادن مرغ به اندازه و شکل مناسب. دو نکته دیگر که میتواند به پخت کمک کند، استفاده از روغن کمتر و بهینهسازی دمای حرارتی است.
زرشک یکی از مهمترین مواد غذایی است که در پلو با مرغ استفاده میشود، بنابراین تهیه آن با کیفیت مهم است. از نکاتی که بهترین مقدار زرشک در پلو را به دست میدهد، در این مورد این است که وزن زرشک به اندازه نصف وزن برنج باشد. برای اصلاح مزه زرشک میتوانید آن را با فلفل و زعفران تلخ کرد و سپس برای افزایش اثراتی مثل عطر و طعم، کره دیگر را افزود.
نهایتا، یکی از مهمترین نکاتی که باید به آن دقت کنیم، مواد غذایی را درست پختن است. بهترین راه برای پخت غذاهایی مثل پلو با مرغ و زرشک، استفاده از یک قابلمه با ته نچسب است. بعد از پخت برنج، زرشک پخته شده و مرغ سرخ شده، باید همه را در قابلمه قرار داد و داخل فر خنک کرده و پس از آماده کردن آن، میتوان به صورت مجزا سرو کرد. با این ترفندهای ساده شما میتوانید به راحتی پلو با مرغ و زرشک برای 100 نفر را تهیه کنید.
نکات مهم در تهیه زرشک پلو با مرغ مجلسی برای 100 نفر
زرشک پلو با مرغ یکی از پرطرفدارترین غذاهای ایرانی است که در مجالس و جشن ها معمولاً سرو می شود. این غذا با ترکیب برنج، مرغ، زرشک و ادویه جات، یک طعم فوق العاده و لذیذ دارد. به منظور تهیه این غذا برای 100 نفر، نیاز به موارد زیر است.
ابتدا برای تهیه زرشک پلو با مرغ به مقدار کافی برنج لازم است. برای 100 نفر، حدود 20 کیلو برنج که قبل از بلیط زدن در آب با نمک خیس شده است، مورد نیاز است. همچنین، نیاز به 6-8 کیلو گوشت مرغ می باشد که قبل از آماده سازی باید خوب شسته و پاک شوند.
بعد از آماده سازی برنج و مرغ، نوبت به تهیه زرشک است. این عملیات به دلیل خوردنی گران و تأثیرگذاری آن بر روی طعم این غذا، در تهیه آن بسیار مهم می باشد. برای تهیه زرشک پلو با مرغ به میزان 100 نفر، حدود 1 کیلو زرشک لازم است که قبل از استفاده باید به دقت شسته و پاک شود.
برای افزایش طعم و بوی زرشک، از روش زیر استفاده می شود. در ابتدا، زرشک ها را در روغن سرخ کرده و سپس آبلیموی تازه روی زرشک ها بریزید. این کار باعث می شود تا زرشک ها ترش تر و خوشمزه تر شوند.
بعد از تهیه برنج و مرغ و زرشک، مراحل آخر تهیه زرشک پلو با مرغ می باشد. در این مرحله، سبزیجات مورد نظر را همراه با ادویه جات لازم در دیگ مخصوص زرشک پلو با مرغ قرار دهید و به مدت حدود 3 ساعت در حرارت کم می پزید. پس از آماده شدن این غذا، با زرشک سرخ شده، تابلوهای مختلف و نان لواش سرو می شود.
در نهایت، زرشک پلو با مرغ یکی از پرطرفدارترین غذاهای ایرانی است که در مجالس و جشن ها سرو می شود. با توجه به نکات و روش هایی که در این مقاله بیان شد، تهیه این غذا برای 100 نفر، برای شما از آسانی های بیشتری برخوردار خواهد بود.