معرفی مواد لازم برای تهیه زرشک پلو با مرغ مجلسی
برای تهیه زرشک پلو با مرغ مجلسی، ابتدا باید مواد لازم را تهیه کرد. برای این دستور آشپزی، نیاز به برنج، مرغ، زرشک، پیاز، روغن، زعفران، آب، نمک و فلفل دارید.
برای شروع، باید برنج را با آب و نمک شسته و سپس به همراه آب و نمک در قابلمه به صورت متوسطی بپزید تا بازمانده آب را به خود جا بگیرد. سپس، باید پیاز را ریز خرد کرده و سپس با روغن در تابه تفت دهید تا طلايي شود. بعد از آن، باید مرغ را با نمک و فلفل در تابه تفت داده و پس از سرخ شدن، به همراه پیاز به برنج اضافه کنید.
در کنار این کار، زرشک را به صورت جداگانه در تابه با برخی از روغن جوشانده و به آن زعفران اضافه کنید تا زرشک قرمز رنگ شود. سپس، کمی آب روی زرشک بریزید تا دربسته شود.
در نهایت، برای سرو زرشک پلو با مرغ مجلسی، برنج را به ته قابلمه ریخته و روی آن زرشک را قرار دهید و با یک کمی نمک و فلفل در سرویس دهید. این غذای خوشمزه و اصیل ایرانی را می توان با سالادی از سبزیجات و یا ماست پوست کنده همراه کرد.
طرز تهیه مرغ مجلسی
طرز تهیه مرغ مجلسی یک غذای تقریباً ساده و محبوب است که بسیاری از خانوادهها در مراسمهای خاصی مانند عروسی، آیین نامزدی و سایر مجالس آن را به شکل فوق العاده طبخ میکنند. برای تهیه این غذا، ابتدا باید مرغ را با آب و نمک بپزید و بعدازآن، برای هم زدن آماده کنید.
در مرحله دوم، باید پیاز و سیر را خرد کرده و آن را با روغن تفت دهید. سپس زردچوبه، فلفل، گرام مصرفی فلفل دلمه، سرکه و شکر را اضافه کرده و به مدت ١٠ دقیقه بگذارید تا حرارت بگیرد. در حالی که این مواد در حال تفت میباشند، شما باید نیمی از مغزهای پسته را خرد کرده و آن را به خلیط اضافه کنید.
در مرحله بعد، میوه خشک را اضافه کنید و برای ٢ دقیقه دیگر بگذارید تا با هم مخلوط شوند. با اضافه کردن گوجهفرنگی، آب پیاز، کمی آبی طلایی، نمک آن را پخته و بگذارید به مدت ١٠ دقیقه در حرارت پایین سر بگیرد. در انتها، با استفاده از پسته و کشمش به عنوان تزئین، پخته شده را تقدیم نمایید.
سیروپ هندوانه یکی از بهترین تزئینهایی است که میتوانید برای تهیه این غذا استفاده کنید. همچنین، شما میتوانید از برنجهای کرهای و یا همچنین نان رومال برای تزئین و خوردن این غذا استفاده کنید. در نهایت، نکتهی مهم در تهیه این غذا، نحوه رویت تزئینهاست. بهتر است قبل از سرو غذا تزئین را انجام دهید.
طرز تهیه زرشک پلو
زرشک پلو یکی از انواع پلوهای سنتی ایرانی است که با استفاده از زرشک، یک نوع میوه ترش، تهیه می شود. این غذا در سراسر ایران معروف است و در مناطق مختلف با ترکیبات و روش های متفاوتی تهیه می شود.
برای تهیه زرشک پلو، ابتدا باید برنج را بشویید و به مدت حدود ۳۰ دقیقه قبل از آشپزی، در آب خیساند. سپس روغن را در قابلمه بگذارید و پیاز را تا زرد شدن سرخ کنید. سپس گوشت را به پیاز بیفزایید و بعد از سرخ شدن آن، زرشک را به آن اضافه کنید و با تخم مرغ بهم بزنید.
در مرحله بعد، برنج خیس را به قابلمه بریزید و روی آن لایه ای از مخلفات گوشت و زرشک بگذارید. این کار را برای چندین لایه تکرار کنید و در پایان، روی پلو دهانه هایی از نان تازه پخته بگذارید تا پشت آن دم بکشند. درنهایت، قابلمه را با سرپوش ببندید و برای کمی دم دادن، روی حرارت کم قرار دهید تا برنج به خوبی بپزد و مجاز به خروج شدن دم نباشید.
نهایتاً، زرشک پلو را با سبزی خورشتی و ترشی میوه سرو کنید و از آن همراه با روشنی و ماست لذت ببرید. بهتر است پلو و روشنی، برای غذاخوری مدیریت شده، همگی روی میز باشد تا همگی از این غذای اصیل ایرانی لذت ببرند.
راهنمای پخت مرغ مجلسی
راهنمای پخت مرغ مجلسی
مرغ مجلسی یکی از غذاهای خوشمزه است که بسیاری از خانوادهها در محافل و میهمانیها به عنوان غذای اصلی سرو میکنند. با آموزش مراحل پخت مرغ مجلسی، میتوانید این غذا را در خانه خود آماده کنید.
مواد لازم:
یک عدد مرغ مجلسی (حدود ۱۵۰۰ گرم)
یک پیاز متوسط
سه چمچ روغن زیتون
سه چمچ رب گوجه فرنگی
سه قاشق غذاخوری پودر تنور
نمک و فلفل به میزان لازم
دو قاشق غذاخوری ادویه شوری
مراحل پخت:
۱. مرغ مجلسی را بشویید و روی یک سینی برای خشک شدن بگذارید. بهتر است مرغ را از شب قبل با پکیج ادویه پخت مرغ مجلسی ترشی و لیمو تلخ ترش کنید.
۲. پیاز را ریز خرد کنید و در یک قابلمه بزرگ به روغن زیتون تفت دهید تا طلایی شود.
۳. رب گوجه فرنگی را به پیاز اضافه کنید و با هم مخلوط کنید.
۴. پودر تنور و ادویه شوری را در کنار تابه خرد کرده و به پیاز و رب گوجه فرنگی اضافه کنید. با هم تفت دهید تا آرام شود.
۵. مرغ مجلسی را از هر دو طرف با پودر تنور پوشانده و در تابه پیاز و رب گوجه فرنگی قرار دهید.
۶. به مدت ۱۵ دقیقه پخت کنید و بعد از این مدت مرغ را از هر دو طرف و بازو دست هاش تا طلایی شدن برگردانید.
۷. به مدت ۱ ساعت و ۳۰ دقیقه در چرخه کند کنید تا خوب پخت شود.
بعد از پختن، مرغ مجلسی آماده سرو شدن است. این غذا را با نمک و فلفل سرو کنید و با سبزیجات و سالاد تزیین کنید. چند روزی هم میتوانید در یخچال داشته باشید. موفق باشید!
نکاتی درباره پخت زرشک پلو و مرغ مجلسی
پخت غذاهای سنتی و ایرانی، همیشه مورد توجه خانواده های ایرانی است. یکی از این غذاها که در مجالس و جشن ها به میزان زیادی مصرف می شود، زرشک پلو با مرغ مجلسی است. زرشک پلو با مرغ مجلسی، نوعی غذای پرطرفدار و خوشمزه است که با استفاده از ادویه های خاص و ترکیب های مختلف از سبزیجات، برای بهترین طعم و مزه تهیه می شود.
اولین نکته درباره پخت زرشک پلو با مرغ مجلسی مربوط به پخت زرشک است. زرشک باید به صورت دقیق شسته شده و سپس به صورت پخت و پخل مرتب با روغن و عرق زرشک پخت شود تا طعم و مزه خوبی به غذا داده شود.
در بخش بعدی، باید به پخت مرغ مجلسی توجه کنیم. برای طعم دادن به مرغ، می توان از ادویه های مختلف مانند زرد چوبه، سماق و زنجبیل استفاده کرد. بهترین نوع مرغ برای این غذا، مرغ مرغ آزاد است که بهترین گوشت مرغ را دارد.
در کل، زرشک پلو با مرغ مجلسی یکی از پرمصرف ترین غذاهای سنتی جشن ها و مهمانی ها است. برای تهیه بهترین طعم، می توان از ادویه های مختلف، سبزیجات و زرشک های تازه استفاده کنید. علاوه بر آن، پخت مرغ و مخلوط کردن زرشک با برنج، نیاز به توجه دقیق دارد تا بهترین طعم و مزه به دست آید.
طرز تزئین زرشک پلو با مرغ مجلسی
زرشک پلو با مرغ مجلسی یکی از پرطرفدارترین و خوشمزهترین غذاهای ایرانی است که در میان جشنهای خانوادگی و مجالس مختلف سرو میشود. طرز تهیه آن نیز به دلیل استفاده از مواد اصیل و فرآوردههای خوشمزه و تنوع غذایی، در طول تاریخ بهصورت سنتی ابداع و به کار گرفته شده است.
برای تزئین زرشک پلو با مرغ مجلسی، ابتدا باید از زرشکهای کیفیتی استفاده شود. زرشکها به بهترین شکل در «خانه زرشک» یا فروشگاههایی که در خور وقار هستند به فروش میرسند. برای این کار از زرشکهای خشک و تازه، ظاهر صحیح، رنگ ترش و ورموی زرد رنگ استفاده کنید. بهتر است زرشک را ظرف با آب پس از شستشوی خوبی به مدت ۲۰ دقیقه بخیسانید تا رنگ آن کمی برجستهتر شود.
پس از آمادهسازی زرشکها، باید آن را به دو روش سرخ کردن و شیرین کردن درست کنید. در روش سرخ کردن، زرشک با روغن سرخ شده در قابلمهای سرخ میشود تا جا بیافتد. در روش شیرین کردن نیز با توجه به میزان شیرینی مورد نظر، زرشکها را با شکر و نمک به همراه آب به خورداگه اضافه میکنید و کنار گاز به مدت چند دقیقه میپزید تا آب آن بجوشد.
در ادامه، با استفاده از زیرۀ چرخ کرده، داخل قابلمهای متوسط باید مرغ را به شکل یک دیس خوشرنگ بریزید. سپس بر روی آن لایهای از زرشکهای شیرین شده را تراشیده و برای تزئین آن، لایه دیگری از زرشکهای سرخ شده را به همراه نخودیان پخته شده و مغز پسته ریز شده درست کنید. در نهایت با پیازهای سرخ شده و خورشت مرغ مجلسی معروف، غذای شما آماده سرو است.