طرز تهیه زرشک پلو با مرغ سس دار

تعبیر خواب

تعبیر خواب با هوش مصنوعی (آنلاین)

خوابتو دقیق بگو تعبیرشو دقیق دریافت کن.

برای استفاده  وارد سایت تعبیردون بشید. 

ورود به سایت تعبیر دون (کلیک کنید)

طرز تهیه زرشک پلو با مرغ سس دار

زرشک پلو با مرغ سس دار، یکی از غذاهای محبوب و معروف بین خانواده‌های ایرانی است. این غذا با ترکیبی شیرین، تلخ و خوشمزه از دوغاب زرشک و مرغ سرخ شده به همراه برنج درست می‌شود.

برای تهیه ابتدا برنج را شسته و در آب ممد با نمک به مدت ۳۰ دقیقه آب‌کشی می‌کنیم. سپس برنج را در ده برابر حجم آب جوش و با یک قاشق غذاخوری روغن و مقداری اب‌لیمو خرد شده به جوش می‌آوریم وفقط تا ابتدای جمع شدن آب برای برنج قلیان می‌کنیم. سپس آن را بر روی حرارت کم به مدت ۲۵ دقیقه نیم پخته می گردانیم.

در این فرایند، مرغ را نیز تهیه می‌کنیم. بعد از پخت مرغ، که با طعمی از فلفل، زعفران و نمک طعم دار شده است، به همراه روغن زیتون و پیاز سرخ کرده روی حرارت کم قرار می‌دهیم تا گدازه پیدا کرده و خود روغن را دور کرده و در حال ترمیم شود. با افزودن یک قاشق غذاخوری پودر پیاز داغ و تخم مرغ و ماست، ما روابط خود را در سس سرخ شده تقویت می‌کنیم.

همچنین، یک برش از ده برابر مقادیر زرشکی با شکر با یک قاشق غذاخوری روغن زیتون روی حرارت کم پخته و خوب بررسی می‌شود تا زرشک‌ها حلاجی شوند.

در انتها، هر دو مرغ و زرشک به برنج اضافه می‌شوند و با اضافه کردن مقدار معدودی گیاه چای به برنج، غذای نیم‌پخته به حرارت کامل خود برای ۱۰ تا ۱۵ دقیقه می‌پزیم. نهایتا پس از تخلیه برنج در بشقاب سرو آن را با زرشک سرخ شده و خشک و دوغاب برنج کنار یکدیگر قرار می‌دهیم. این غذا با همراهی ماست و ترشرش زیباتر می‌شود.



طرز تهیه زرشک پلو با مرغ سس دار

زرشک پلو با مرغ سس دار یکی از پرطرفدارترین و خوشمزه ترین غذاهای ایرانی است که در ایام جشن ها و مراسم خاص مانند عروسی، نامزدی و... سرو می‌شود. این غذا از برنج، زرشک، مرغ و ادویه‌های خوشمزه‌ای تهیه می‌شود.

طرز تهیه زرشک پلو با مرغ سس دار به این صورت است که در ابتدا برنج را با آب شور به مدت چند ساعت خیس می‌کنیم و پس از آبگیری برنج را در قابلمه به همراه روغن تفت می‌دهیم.

سپس به برنج خام آب جوش، گلاب و زعفران اضافه کرده و آن را روی حرارت ملایمی پخته می‌کنیم. در این بین زرشک را با نمک و زعفران فرش پهن کرده و روی برنج بریزیم. بهتر است که زرشک نسبت به برنج کمتر باشد وگرنه طعم غذا تلخ و اسیدی می‌شود.

در مرحله بعد مرغ را با پیاز و ادویه‌های خوشمزه‌ای به همراه گوجه فرنگی و آب پخته و سس دلخواه جداگانه تهیه می‌کنیم. سپس سس، مرغ و زرشک را به موادی که در قابلمه هستند اضافه کرده و در حرارت کمی به مدت چند دقیقه دیگر می‌پزیم.

در نهایت می‌توانیم زرشک پلو با مرغ سس دار را بر روی سفره بگذاریم و اگر خواستیم با ماست و ترشی جات سرو کنیم. این غذا بسیار مغذی و سیر کننده است و طعم فوق العاده‌ای دارد.



راه اندازی آشپزخانه برای تهیه زرشک پلو با مرغ سس دار

آشپزخانه هر خانه، جایگاه پر اهمیتی در زندگی افراد دارد و تهیه غذا از مهمترین فعالیت هایی است که در آشپزخانه انجام می شود. یکی از غذاهای پرمصرف و محبوب در ایران، زرشک پلو با مرغ سس دار است که با عطر و طعم خوشایند خود، شناخت زیادی بین مردم دارد.

برای تهیه زرشک پلو با مرغ سس دار، باید در ابتدا مواد لازم را آماده کنید. برنج، زرشک، مرغ، پیاز، روغن، ادویه جات، نمک و فلفل سیاه از جمله موادی هستند که برای پختن این غذا نیاز است. برای تهیه سس نیز باید موادی مانند گوجه فرنگی، رنگ، سرکه، نمک، شکر و آب را آماده کنید.

سپس به اجرای مراحل پخت زرشک پلو با مرغ سس دار پرداخته می شود. ابتدا پیاز را خرد کرده و در روغن تفت دهید. سپس مرغ را به همراه ادویه ها به پیاز اضافه کرده و تفت دهید. بعد از تفت دادن مرغ، برنج را به همراه نمک و آب اضافه کرده و آن را برای مدتی روی حرارت قرار دهید تا برنج پخته شود.

سپس زرشک را در روغن تفت داده و به برنج اضافه کنید و همه را مخلوط کنید. در آخر نیز سس را با توجه به دلخواه خود تهیه و به غذا اضافه کنید تا این غذا آماده شود. با توجه به طعم و مزه خوشایند این غذا، آشپزخانه راه اندازی شده برای تهیه زرشک پلو با مرغ سس دار، یکی از مهمترین قسمت‌های هر خانه به شمار می‌رود.



مواد لازم برای تهیه زرشک پلو با مرغ سس دار

برای تهیه زرشک پلو با مرغ سس دار، مواد لازم شامل برنج، زرشک، مرغ، پیاز، روغن، زعفران، نمک، فلفل سیاه، تخم مرغ و آرد ماست است.

ابتدا برای تهیه برنج، برنج را در آبی که نمک به آن اضافه شده است، به مدت حدود ۴۵ دقیقه می‌پزیم تا برنج رویی تشکیل شود. در همین حین زرشک را که پیشتر خشک شده است در آب سرد خیساند تا خیس شود. سپس آب را از زرشک خورده و روی کاغذ آشپزخانه بریزید تا خشک شود.

پس از پخت مرغ در روغن، پیاز را تفت داده، مرغ پخته شده، فلفل سیاه و نمک به آن اضافه و ۲۰ دقیقه می‌پزیم تا دیگر رطوبت مرغ هم خشک شود.

حال برای تهیه سس، نصف بسته زعفران را در ۳ قاشق آب گرم حل کنید. سپس تخم مرغ را در یک ظرف تخم مرغ روی هم بزنید و آرد ماست را به آن اضافه کنید و همه را با هم مخلوط کنید. در کنار این، در یک قابلمه پیاز را تفت داده و سپس آرد ماستی را که در قسمت گذشته توصیف شده بود به پیاز اضافه کنید و تفت دهید. سپس زعفران حل شده را به تفت داده ماست بریزید و همه را با هم مخلوط کنید تا سسی که به سرعت تر شده است بدست آید.

حال برای تهیه زرشک، در یک قابلمه کوچک یک قاشق روغن را گرم کرده و زرشک خشک شده را در آن سرخ کنید تا سبک و خوشمزه شود.

و در نهایت برنج پخته شده را در ظرف سرویسی بریزید، مرغ را روی آن بگذارید و نوار‌های زرشک سرخ را بر روی طرفین برنج دکوره کنید و در نهایت سس همراه با برنج را سرو کنید. زرشک پلویی خوشمزه و ترش با مرغ سس دار آماده شده است.



روش پخت مرغ برای زرشک پلو با مرغ سس دار

زرشک پلو با مرغ سس دار یکی از غذاهای پرطرفدار و خوشمزه ایرانی است که ترکیبی از برنج، مرغ، زرشک و ادویه های خاص است. در این رسپی، مرغ با روشی خاص پخته می شود که طعم و مزه ی خوبی به غذا اضافه می کند. در ادامه در مورد روش پخت مرغ برای زرشک پلو با مرغ سس دار بیشتر توضیح داده خواهد شد.

ابتدا باید مرغ را بشویید و خشک کنید، پس از تمیز کردن مرغ را روی بشقابی بگذارید و با نمک و فلفل سیاه پودر و به همراه عصاره لیمو ترش پخته مگردید. سپس مرغ را درون قوری ایستاده در حدود 30 دقیقه بگذارید تا از سیروپ ایجاد شده در طعم نمک ببوسد.

پس از گذشت این مدت، مرغ را از حالت قوری خارج کرده و آن را در قوری دیگری با مقدار مناسبی آب بپزید تا فرجام خود را باز کند. پس از پختن مرغ، آن را روی یک بشقاب بزرگ همراه با استفاده از الک یا چاقو قطع کرده و آن را کنار بگذارید.

برای پخت زرشک پلو بهتر است از برنج بلند که شب قبل در آب خیس کرده اید استفاده کنید. برای این کار باید به ازای هر دو لیوان برنج حدود 3 لیوان آب بریزید و آن را روی حرارت خیلی کم تا حداقل 30 دقیقه آروم بپزید. سپس با کمک الک به آرامی زرشک ها را بر روی برنج بپاشید و مقداری نمک به آن اضافه کنید.

جهت تهیه سس، یک عدد پیاز را ریزخوار کرده و با روغن تفت دهید. سپس گوجه فرنگی و نمک را به آن اضافه کنید و به همراه آب از پیاز بپزید. پس از آماده شدن سس، آن را به همراه مرغ روی بشقاب برنج بریزید و با کنجد و زعفران تزئین کنید.

در نتیجه شما یک غذای خوشمزه و سرشار از مزه خواهید داشت. پیشنهاد می کنیم که این غذا را همراه با سالاد خیار و پنیر خامه ای سرو کنید.



طرز تهیه سس برای زرشک پلو با مرغ سس دار

سس زرشک پلو در حقیقت یکی از بخش های اصلی این غذا است و میتواند به راحتی به عنوان سر همراه زرشک پلو درست شود. با ترکیب مواد اولیه ساده و پرکاربرد، یک سس خوشمزه و شیرین ترش تهیه می شود که برای تزیین زرشک پلو بسیار مناسب است. در زیر روش تهیه سس برای زرشک پلو با مرغ سس دار به شرح زیر است:

1.برای تهیه سس، ابتدا یک قاشق غذا خوری از گل دارچین و فلفل سیاه را به یک قابلمه اضافه کنید و آن ها را بر روی حرارت ملایم گرم کنید تا عطر خوشبویی تولید کند.

2.سپس، دو قاشق غذا خوری از ادویه جات مخلوط را با یک لیوان آب اضافه کنید و مواد را با مرغ ترکیب کنید. بعد از این، اجازه دهید حدود 30 تا 45 دقیقه آن را در حرارت ملایم شکل گیری کند و رنگی تیره تر و مرغوب تر شود.

3.پس از اینکه مرغ خوب درست شد، قسمت مابقی ادویه جات و زرشک را با مرغ مخلوط کنید. برای رسیدن به بوی و مزه بهتر، این مواد را برای حداقل 10 تا 15 دقیقه آبکش کنید تا محتوای آن ریزش کند.

4.جداگانه، با استفاده از یک قابلمه دیگر تابه ای از یک لیوان آب مجزا را روی حرارت ملایم قرار دهید و با توجه به عرضه مورد نیاز، حدود 4 تا 6 قطره از آب لیمون را به محلول آب اضافه کنید و به روی حرارت بیشتر ببرید.

5.آن را با مرغ و ادویه‌های دیگر ترکیب کنید، تا یک سس جامد و متمایز درست شود. بهتر است سس، بعد از خاموش کردن آتش، حداقل 5 تا 7 دقیقه در ماهیچه خود بماند تا اجزای بازتر و متشکل از ادویه ها، رنگین کمانی را شکل دهد. سس زرشک پلو با مرغ سس دار آماده سرو شدن است. در زمان سرو، سس را به صورت جداگانه روی زرشک پلو با مرغ سرو کنید.

با تهیه این سس خوشمزه قطعا زرشک پلو را به شکلی نوینتر و باعث فریبندگی بیشتر میکند.



تزئین زرشک پلو با مرغ سس دار

زرشک پلو با مرغ سس دار یکی از غذاهای محبوب و خوشمزه است که در ایران به عنوان غذای اصیل و سنتی شناخته می‌شود. این غذا با استفاده از مواد اولیه ساده و ارزان قیمت، طعمی بسیار لذیذ و خاص دارد که دستور تهیه آن، در طیف گسترده‌ای از سلیقه‌ها رضایت‌بخش است.

تهیه این غذا به روش سنتی با طعم خاصی همراه است. در ابتدا باید برنج را به صورت مناسب شسته و سپس با آب و نمک اسید طعم دهید. پس از آماده کردن برنج، زرشک را با آب و نمک آبپز کنید تا خوشمزه خود را به غذا بدهد. در ضمن برای تزئین ظاهری شیک و دلپذیر زرشک را کمی شکر بزرگ همراه با روغن پخته کنید.

حالا به مرحله پخت مرغ می‌رسیم. مرغ را با سس فرنگی و ادویه‌های خوشمزه درون قابلمه‌ای قرار می‌دهیم و به مدت 20 دقیقه می‌پزیم تا خوشمزه و کاملا پخته شود. سپس تمام مواد آماده را به داخل قابلمه می‌ریزیم و به روش سنتی آن را روی حرارت باریکتر قرار می‌دهیم تا برنج نیم‌پخته شود.

در این نوع از پلو، به روش سنتی باید برنج را به صورت غیر مستقیم، مخلوط کرد تا زرشک‌ها به همراه برگ لیمو درون آن قرار گیرند. در ادامه قابلمه را با کاغذ روغنی در پایین، کف قابلمه را محافظت کرده و برنج نیم پخته را به نازکی بریزیم. باید توجه داشت که سایز فضای برنج با قابلمه برابر باشد تا برنج درست و بهینه پخته شود.

سپس باید برنج را در بخش‌های یکنواخت تقسیم کنید و روی آن هر برگ لیمو و زرشک را قرار دهید. به‌علاوه در آخر سس مرغ را که با سس فرنگی تهیه کرده‌اید شامل گوجه فرنگی، پیاز، سیر، ادویه و انواع ادویه مختلف را روی رکاب پلو قرار دهید تا بوی خوشبختی جوش افزایی کند.

این غذا با ترکیب مناسب سبزیجات و گوشت، از پرطرفدارترین غذاها در میان مردم ایران برای جشن‌ها، مهمانی‌ها، رستوران‌ها و خانواده‌ها شمرده می‌شود. گوشت مرغ و سس و شیرینی زرشک برای فرآیند پخت دو وعده دارند تا به این غذا شخصیت خاصی بدهند و همچنین بچینگی‌های زیبا و رنگارنگ زرشک، مزه و طعم خوشایندی را به این غذا اضافه کنند.