مواد لازم برای تهیه رشته پلو با مرغ
تهیه رشته پلو با مرغ یکی از غذاهای محبوب و معروف در فرهنگ غذایی ایران است. این غذا از دو عنصر اصلی، یعنی مرغ و رشتههای پلو تشکیل شده است. در ادامه به مواد لازم برای تهیه رشته پلو با مرغ پرداخته میشود.
مرغ: برای تهیه رشته پلو با مرغ باید مرغ تازه و سالمی داشته باشید. بهتر است از قسمت فیله استفاده کنید. مرغ را باید قبل از استفاده خوب بشویید و از پوست و لکههای خارج شده باشد.
رشته: برای این غذا از رشته سفید استفاده میشود. رشته را باید با آب جوش و سرد شسته و بعد از آن به داخل آب جوش بریزید تا غلظت آن کمی کاهش پیدا کند. سپس رشته را در آب سرد بریزید تا خنک شود.
پیاز: پیاز برای تهیه رشته پلو با مرغ بصورت خلالکردن شده به آن اضافه میشود. پیاز را به صورت خلال قرمز کنید و سپس نصف آن را با مرغ به همراه روغن در قابلمه بپزید.
ادویهها: برای پختن مرغ و دادن ترشی لازم است به غذایتان زیره، هل، ظرف شیرین، پودر نمک، فلفل سیاه و زعفران را اضافه کنید. با ترکیب این ادویهها طعم و عطر خوبی به غذای رشته پلو با مرغ میبخشید.
خلالکردن شده تخممرغ: برای تزیین غذای رشته پلو با مرغ و همچنین افزایش ارزش غذایی آن میتوان از تخممرغ خلال شده استفاده کرد. تخم مرغها را درون یک ظرف بدون هیچ گونه ادویه و یا نمک با هم مخلوط کنید و در قابلمه با روغن تفت دهید و از روی غذای رشتهپلو با مرغ بکار ببرید.
در نهایت با استفاده از مواد بالا، میتوان یک غذای خوشمزه، سالم و مغذی مانند رشته پلو با مرغ تهیه کرد.
روش ساده تهیه رشته پلو با مرغ
برای تهیه رشته پلو با مرغ نیازمند چند مواد پایه هستیم که به سادگی میتوان آنها را در دسترس داشته باشیم. برای آمادهسازی رشته پلو با مرغ، ابتدا باید رشتهها را در آب جوش حداقل ۵ دقیقه جوشانده و سپس در صفحهای به پهنای مناسب روی کاغذ آشپزخانه ریخته، با فاصلههای مناسب بریده و به خوبی خشک شوند.
سپس باید پوست مرغ را پوست کنیم و تکهتکه آن را به شکل رنده رنده کنیم. در مرحله بعدی، با کمی روغن در تابه تابه از هر دو طرف سرخ کنیم. سپس برای پختن رشته، به تابه روغن بیشتری بریزیم و هنگامی که روغن کمی داغ شد، رشتههایی که خشک شده بودند را به تابه اضافه کنیم. بهترین روش پخت آن است که زیر رشته را تخم مرغ زده و آنها را هر دو طرف سرخ کنیم.
بعد از پخت رشته، تکههای مرغ را داخل آن اضافه کنیم و ملایمتر بکشیم تا همه قسمتها به خوبی پخته شود. برای عطر دادن جا دادن به آن تنها کافیه که یک قاشق چایخوری زعفران را به ١۰ قطره آب داغ بریزید و ۱۰ دقیقه قبل از پخت به آن اضافه کنید. پایانی هم برای چیدن آن خامه و پیاز ریز شده رو آن رو خشک کنید.
نکاتی که قبل از شروع به طبخ رشته پلو با مرغ باید بدانید
رشته پلو با مرغ یکی از غذاهای پرطرفدار و خوشمزه در فرهنگ غذایی ایران است. اگر قصد دارید این غذا را طبخ کنید، قبل از هر چیز به نکاتی که باید رعایت کنید توجه کنید.
اولین نکته این است که برای پخت رشته پلو با مرغ بهتر است از برنج سفید استفاده کنید. برای این منظور برنج را خیسانده و سپس آن را آبکشی کنید. سپس داخل قابلمه شسته شده قرار دهید.
نکته دومی که باید به آن توجه کنید، انتخاب مرغ مناسب است. بهتر است از مرغ تازه استفاده کنید و اگر امکان دارد مرغ گوشتی و سبک را انتخاب کنید. قبل از شروع به پخت مرغ، آن را به صورت قطعات کوچک تقسیم کنید و با خلالهای مورد علاقه خود ادویه کنید. سپس آن را درون قابلمه با روغن داغ بکنید.
یکی از نکات مهم در طبخ رشته پلو با مرغ، استفاده از خورشت خوب است. شما میتوانید از ترشی های گوجه فرنگی، نخود فرنگی یا لوبیا سبز استفاده کنید. در این مرحله بهتر است از ادویههای خودداری کنید تا طعم مزه خورشت را به خوبی حس کنید.
وقتی خورشتتان آماده شد، مرغ را درون آن قرار دهید و برای مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه به شعله کم بپزید. بهتر است پس از ۱۰ دقیقه اول، غذا را هر ۵ دقیقه یکبار هم بزنید تا برایتان آسانتر شود.
بعد از اینکه این موارد را رعایت کنید، میتوانید رشته پلو خود را با استفاده از مرغ و خورشت خوبی تهیه کنید. این غذا به صورت تنها یا با سالاد سرو شده و با خانواده و دوستان لذت بخش است.
ترفندهایی برای طبخ رشته پلو با مرغ
رشته پلو با مرغ یکی از غذاهای پرطرفدار در جشنها، مراسم و جشنوارههای ایرانی است. این غذا علاوه بر خوشمزگی، با شکل منحصر به فردش نیز مورد توجه علاقهمندان به غذاهای ایرانی است. در ادامه به ترفندهایی برای طبخ رشته پلو با مرغ میپردازیم:
1- در انتخاب رشته برای پلو با مرغ باید دقت کنید که از رشتههای با کیفیت و معتبر استفاده کنید تا سبک طعم و بوی خوبی داشته باشد.
2- برای طبخ پلو با مرغ بهتر است برنج را با آب سرد و بدون نمک خیس کرده، درون تابهای خشک و صاف بگذارید.
3- برای تهیه نقانق مرغی میتوانید گوشت مرغ را کوبیده و با ادویههای مورد علاقهتان مخلوط کرده، در دوقلو بپزید تا طعم و بوی بهتری داشته باشد. سپس آن را خرد کنید و برای آرایش برنج از آن استفاده کنید.
4- در نهایت برای تزیین پلو، میتوانید از روشهای مختلفی استفاده کنید. به عنوان مثال، از روش عرضه ته چینی برای برنج استفاده کنید و روی آن از قارچ و پیاز سرخشده و نقانق مرغی استفاده کنید.
ترفندهای فوق باعث بهبود طعم و بوی رشته پلو با مرغ و همچنین آرایش بهتر آن میشود. با اجرای این ترفندها، علاقهمندان به غذای ایرانی میتوانند از متنوعیت و طعم بیشتری در غذای پلو مرغی خود نهایت استفاده را ببرند.
نحوه ترکیب کردن رشته و مرغ در رشته پلو
ترکیب کردن رشته و مرغ در رشته پلو یک غذای خوشمزه و سنتی ایرانی است که در اکثر مناطق کشور سرو میشود. برای تهیه این غذا نیاز به چند مرحله طبخ داریم که باید به دقت رعایت شود.
ابتدا برای تهیه رشته، باید شیرینی فارسی را به قطعات کوچک تر شکسته و در آب گرم فریز شده برای حدود ۵ تا ۱۰ دقیقه فوق العاده کرد. سپس به یک سطح صاف منتقل میکنیم تا خشک شوند. سپس رشته را به یک کاسه انتقال داده و در ظرفی در حال حاضر قرار داده شده، آنها را با یک وعده روغن نازک کرده و در دمای متوسط در داخل فر تقریباً ۱۸۰ درجه سانتیگراد به مدت بیشتر از ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در زمانی که رشته هنوز نیمه روغنآلود شده است پخته شود. در این مرحله رشته باید کاملاً نرم و رنگ طلایی باشد.
حال باید به تهیه مرغ پرداخت. برای تهیه مرغ پلو میتوانید هر قسمت از مرغ را که دوست دارید استفاده کنید، از جمله سینه، ران، نیمه تنه و غیره. مرغ باید به قطعات کوچک تر خرد شود و در تابهای در حالتی که روغن در آن گرم شده، سرخ کرده شود. برای افزودن طعم به مرغ، میتوانید از ادویههای قرمز، فلفلی، فلفل سیاه و غیره استفاده کنید.
سپس نوبت به تهیه رشته پلو میرسد. در این مرحله، باید پیاز را خرد کرده و در تابه با روغن یک رنگ طلایی کرده و مرغ را به آن اضافه کرده و برای حدود ۳ تا ۵ دقیقه در حرارت ملایم سرخ کنید تا طعم مرغ به کاملی استخراج شود. سپس میتوانید ادویههای خود را اضافه کنید. سپس رشته روی آن قرار داده و آرام آرام به آشیانه اضافه کنید. باید این کار را به طوری انجام دهید که رشته همه جا پوشیده شود. در نهایت به آن آبیاری کنید تا به مرحله پخته شدن برسد. پخته شدن رشته پلو از مهمترین قسمتهای تهیه آن است. برای پخته شدن رشته بهتر است مرقهر از پایین دیگ قرار دهید و آب را به آن اضافه کرده و دیگ را چند دقیقه با حرارت بالا بمانید. سپس حرارت را کم کرده و آن را برای حدود ۴۰ تا ۵۰ دقیقه بپزید تا رشته کاملاً پخته شود. خوردن رشته پلو با مرغ سبک و سنگین در کنار یکدیگر غذایی شگرف و بسیار خوشمزه به دست میدهد که غذایی اما روزانه است.
پیشنهاداتی برای سرو شدن رشته پلو با مرغ
رشته پلو با مرغ یکی از غذاهای محبوب ایرانی است که در مناطق مختلف کشور، به شکلهای متفاوتی تهیه میشود. این غذا دارای طعم و مزهی خاصی است که هرگز کسی از تماشای آن بیبهره نمیشود. اما تهیه آن گاهی با چالش همراه است و تعدادی پیشنهاد میتواند به سرو کردن این غذا کمک کند.
برای شروع، بهترین روش برای تهیه رشته پلو با مرغ استفاده از مرغ ماستی است. برگرفته از نام غذا، از یک مرغ تازه انتخاب شده و با استفاده از یکی از محبوبترین و متداول ترین روش های پخت مرغ، مرغ را با پیاز و ادویه در سرخ کنید، سپس آن را به دستههایی تقسیم کنید.
هنگامی که مرغ آماده است، روی حرارت کم فولاد در خلال پخت بگذارید. برای این کار، ابتدا رشتههای خود را در یک ظرف جداگانه قرار دهید و آنها را به اندازهی نصف سایزی که مطلوب است، برش دهید. سپس آنها را در آب مرطوب برای چند دقیقه قرار دهید.
سپس در یک قابلمه با کمی روغن و پیاز ریز شده، سبزی خورشت (انتخاب شده!) را در همراه با ادویههای خود پخته و به خوبی تفت دهید. بعد از تفت دادن سبزی، مرغ و بلغور را اضافه کنید و برای چند دقیقه بگذارید تا مواد اصلی غذا با یکدیگر ترکیب شوند. در این مرحله، ممکن است برای بلغور شما نیاز به اضافه کرد آب تا بپزد و مواد مخلوط شود باشد.
با اضافه کردن رشتهها کوچک، روی حرارت بالا قرار دهید و به آرامی آنها را بهطوری که با یکدیگر ترکیب شوند، تفت دهید. پس از اتمام پخت غذا برای مدتی بر روی حرارت خاموش قرار دهید تا بلغور به خواب رفته و غذا پخته و بسته شود. سپس غذا را با نون تازه و سبزی خورشت سرو کنید.