1. طرز تهیه دلمه بادمجان فلفل
جایگاه غذایی دلمه بادمجان فلفل یکی از دلایل پرطرفداری آن در بین تمام پیش غذاهای ایرانی محسوب میشود. با ترکیب مرغ و بادمجان با فلفل قرمز و سبز به همراه فلفل دلمه، این غذا یک کامل خوشمزه و غذایی شبیه به نوعی کوفتهکباب از نمای مشهور خود در میآید.
برای آمادهسازی دلمه بادمجان فلفل، نخست باید بادمجانها را دراز کنید و به نازکی یک دایره کرهای برشدارید و آنها را خلق کنید. سپس در قابلمه، دو سر از مرغ و یکی از پیاز را خرد کنید و سپس آنها را برای ۵ تا ۷ دقیقه با هم تفت میدهید تا جامد شوند. بعد از این موضوع، مرغ را بریزید و به خوبی باهم مخلوط کنید.
حالا بادمجانها را که قبلاً به نشاست گلوتندار که در یک لیوان آب حل شده است غوطهور کردید، با داخل مخلوط مرغ و سایر ترکیبات ترکیب کنید، تا بادمجانها همگام با مرغ شوند. بعد از آن، اینی که با نازکی است، فلفل قرمز و فلفل سبز را ترکیب میکنیم و در یک زودپز روشنشده به مدت ۲ ساعت آنها را پخت میکنیم.
از طرف دیگر، میتوانیم یک پالت که در انتهای آن پلاستیک پوشیده است انتخاب کنیم. ابتدا، با کمی روغن در کشوی کولر سیب زمینی کوبایی ریزی ساخته و به صورت لایهای روی قاشق خوردهاتی در سمت پایین پالت پهن کنید. پس از آن، بادمجانهای چاپیشده روی سیبزمینی پهن چینی کنید و کوبیده قابل روی آن را تا کنارهها بچینید. سپس لایهای از سیبزمینی روی بادمجانها قرار دهید و برای یک یا دو دقیقه در زودپز روشن اجاره دهید تا یکدست شوند.
2. روش ساخت دلمه با گوجه
روش ساخت دلمه با گوجه جزو غذاهای خوشمزه و محبوب در سراسر جهان است. در این روش، گوشت قرمز خرد شده با سبزیجات و فصولی مانند پیاز، نمک، فلفل سیاه و گوجه فرنگی ترکیب میشود. برای ساخت دلمه با گوجه میتوانید از هر نوع گوشت قرمز پس از خرد کردن استفاده کنید، اما با گوشت چرخ کرده بهترین نتیجه را خواهید گرفت.
ابتدا گوشت قرمز خرد شده را با پیاز، نمک، فلفل سیاه و گوجه فرنگی ترکیب کرده و داخل مخلوطپز قرار دهید. سپس آن را با دمای پایین حرارت دهید تا گوشت به آرامی پخته شود و سبک و خوشمزه باشد. بهترین زمان درخور برای پخت دلمه، 30 تا 40 دقیقه میباشد.
بعد از پخت دلمه، شما میتوانید آن را با سبزیجات و گوجه فرنگی سرو کنید. برای پخت سبزیجات میتوانید از روش سوخاری استفاده کرده و سپس آنها را با سرخ کردن روی آتش معمولی ترکیب کنید. در نهایت، با گذاشتن دلمه روی بشقاب و سرو کنار سبزیجات و گوجه فرنگی، این غذای خوشمزه و سالم را برای خود و خانواده تان آماده کنید.
3. نحوه پخت دلمه در قابلمه
پخت دلمه در قابلمه یکی از غذاهای سنتی و پرطرفدار در ایران است که به راحتی توسط اغلب خانوادهها تهیه میشود. این غذا به صورتی تهیه میشود که در قابلمه و با استفاده از چند مواد اصلی مانند آرد، سیب زمینی، گوشت و سبزیجات تهیه میشود. در ادامه نحوه تهیه دلمه را در قابلمه به طور کامل بررسی و توضیح داده میشود.
قبل از شروع پخت دلمه در قابلمه، ابتدا باید چند قاشق سیب زمینی را پوستکنیم و بعد آنها را رنده کنیم. پس از آن، آرد را در ظرف با دو قاشق سرکه، نمک و فلفل به همراه دلخواه کمی زردچوبه آمیزش داده و با قوری آب داغ با تدریج آب را به آرد اضافه کرده و با هم مخلوط میکنیم.
بعد از اتمام آمیزش آرد و آب، کیک یا قطعاتی به اندازه دلخواه از سیبزمینی رندهشده را به این مخلوط اضافه کرده و دوباره آن را همراه مخلوط میکنیم. پس از این مرحله، بهتر است در کاسهی آماده، مواد داخل قابلمه همچون گوشت هر چند دلخواه، پیاز رنده شده و سبزیجات را مخلوط کرده و سپس بر روی آن سیبزمینیهای رندهشده و آردی که تهیه کردهایم را با دقت قرار میدهیم.
در ادامه، کف قابلمه را با روغن گیاهی یا روغن حیوانی پر میکنیم و قابلمه را روی شعله پایین گذاشته و بعد از چند دقیقه که قابلمه و آرد کمی آب گرفت، شعله را متوسط کرده تا از سوختن آن جلوگیری شود. بعد از 45 دقیقه منتظر میمانیم که دلمه بپزد و آماده برای سرو شدن باشد. در نهایت میتوان دلمه در قابلمه را با نان تازه یا سبزیجات تزئین کرده و سرو کنیم.
4. روش درست کردن ترشیجات برای همراهی با دلمه بادمجان
ترشیجات، یکی از انواع عمده ادویه جات هستند که در غذاهای ایرانی بهکار میروند. این ادویه جات در اکثر غذاهایی که در ایران سرو می شوند، به عنوان یک لباس سلیقهای بهکار میروند. این ادویه در عمده غذاهای ایرانی نظیر دلمه بادمجان، خورشت فسنجان، خورشت قیمه، مرغکباب و ... به عنوان پادزهر و بهبود دهنده ویژگی های غذا به کار می رود. در ادامه ی مطلب به روشی برای تهیه ترشیجات بهمنظور همراهی با دلمه بادمجان میپردازیم.
در تهیه ترشیجات برای دلمه بادمجان، نکته اولی که باید مد نظر قرار دهید، قرار دادن افراط در استفاده از ترشیجات نباشد. چون ممکن است طعم زیادی روی غذا بگذارید و بزرگترین علت استفاده از ترشیجات را تخریب کنید. بهتر است که وارد کردن ترشیجات را در قسمت مناسب و به میزان معقولی انجام دهید. عدم استفاده از ترشیجات نیز سبب خشک شدن غذا میشود و این نیز مزاحم اصلی استفاده کنندگان آنست.
همچنین، بهتر است در هنگام استفاده از ترشیجات برای همراهی با دلمه بادمجان، مواد خامی همچون پیاز و گوجه فرنگی را همراه با آن اضافه کنید. این مواد به علاوه ترشیجات، طعم خاصی به غذای شما میدهند و طعمی خوشمزهتر به دلمه بادمجان شما می بخشند. با اضافه کردن این مواد خام، به سادگی میتوانتید طعم بهتری را در دلمه بادمجان خود بیابید و با انجام این کار از لذت بهتری از غذایتان ببرید.
5. تزیین دلمه با نعناع
تزیین دلمه با نعناع یکی از شیوههای خوشمزه و بسیار جذاب در آشپزی و فراهم کردن تجربهای بینظیر برای عشقهای غذا است. نعناع یکی از علائم تجاری در آشپزی است که به بسیاری از انواع غذاها فضای خوشبو فراهم میکند و میتواند طعم آنها را بسیار زیبا و شیرین کند.
اگر شما علاقهمند به آماده کردن دلمه هستید، نعناع میتواند بهترین گزینه برای تزیین آن باشد. علاوه بر این که این گیاه بوی خوبی به خوراکی شما خواهد داد، به صورت بصری هم تاثیر بسیار زیبا و جذابی خواهد داشت.
برای تزیین دلمه با نعناع، شما میتوانید نعناع خرد شده را روی سطح دلمه یا همچنین بر روی لقمه دلمه قرار داده و آن را تزیین کنید. همچنین، میتوانید نعناع را به صورت تازه و با شاخههای طولانی بر روی ظرف دلمه قرار داده و آن را به عنوان دکوراسیون میز ناهار خود استفاده کنید.
در نهایت، تزیین دلمه با نعناع یکی از آسانترین و زیباییهایی است که همچنین میتواند برای همه نوع دلمهها و سایر خوراکیها استفاده شود. با نعناع، به راحتی میتوانید غذا خود را شیرین و خوشمزه کنید و تجربهی بینظیری از آشپزی و تزیین غذا را با خود به ارمغان آورید.
6. چگونه مانتو را به دلمه اضافه کنیم
برای اضافه کردن دلمه به مانتو، میتوانید از روشهای متفاوتی استفاده کنید که این روشها عبارتاند از:
1. دوخت دلمه به مانتو: در این روش، ابتدا باید یک دلمه رنگی با طرحی مطلوب برای مانتو انتخاب کنید. پس از آن، برای دوخت دلمه به مانتو، باید ابتدا بافت دلمه را با لبههای سفت کرد و سپس این دلمه را با دقت و با استفاده از الگوی انتخابی به مانتوتان دوخته و تا به حداکثر سفتی ممکن نگه دارید.
2. استفاده از چسب: اگر نمیخواهید بافت دلمه به مانتو آسیب برساند، میتوانید از چسب مخصوص پارچهها بهره ببرید. برای این منظور، محل مورد نظر را روی مانتو خشک و تمیز قرار داده و سپس چسب را به دلمه و محل مورد نظر اعمال کرده و برای چند دقیقه فشار دهید تا چسب به خوبی جذب شود.
3. استفاده از دکمه: اگر میخواهید دلمه را به صورت مستقیم به مانتو بچسبانید، میتوانید از دکمه استفاده کنید. در این روش، دو دکمه را به دلمه و محل مورد نظر مانتو دوخته و سپس دلمه را با دکمه به مانتو بچسبانید.
هر یک از روشهای فوق، برای اضافه کردن دلمه به مانتو مفید خواهند بود و با توجه به ترجیح شما و نیاز خود، میتوانید از روش مناسب استفاده کنید.