طرز تهیه خورش فسنجان مجلسی با گوشت قلقلی
خورش فسنجان یکی از خوراکیهای محبوب و اصیل ایرانی است که بهعنوان پیش غذا یا غذای اصلی در مجالس و جشنهای مختلف مصرف میشود. این خورش با استفاده از گردو بهعنوان مواد اصلی تهیهمیشود و گوشت قلقلی معطوف به دلیل مزه و طعم خاصی که دارد به خورش فسنجان اضافه میشود. برای تهیه خورش فسنجان مجلسی با گوشت قلقلی بهتر است از مواد تازه و کیفی استفاده شود تا در نهایت این غذا به بهترین شکل ممکن تهیه شود.
ابتدا برای اینکه گوشت قلقلی از پاره نشدن و نریزیدن آن یکنواخت در خورش درآمده، لازم است تا پیش از هر کدام از مراحل تهیه خورش، گوشت را کمی برش داده و به آن نمک اضافه کنیم. سپس آن را به مدت چند ساعت در یخچال قرار دهید تا گوشت کمی سفت شود و بتوانید آن را آسانتر سرخ کنید.
برای تهیه این خورش، در ابتدا باید پیاز را خرد کرده و در روغن گرم تفت دهیم تا کمی سرخ شود. سپس به آن آبلیمو، زرشک و شیرینی را اضافه و با یکدیگر تفت میدهیم تا خوب مخلوط شوند. سپس گردو را خرد یا فراورده گردو را به طور مناسب پودر کنید و آن را به مواد پخته اضافه میکنیم.
در این مرحله، گوشت قلقلی را کمی سرخ کرده و به خورش اضافه میکنیم. در نهایت، برای ضخیم کردن خورش، یک کمی ماست به آن اضافه میکنیم و بعد از به جوش آوردن آن را روی حرارتی ملایم برای حدود یک ساعت و نیم تهیه میکنیم.
خورش فسنجان مجلسی با گوشت قلقلی آماده خوردن و سرو در میان شماست. میتوان آن را با برنج سفید سرو کرد و با پیاز سرخ شده ، خیارشور و ترشیجات مختلف به این غذا اضافه کرد.
خورش فسنجان گوشت قلقلی درست کردن
خورش فسنجان گوشت قلقلی یکی از پرطرفدارترین و خوشمزهترین انواع خورشهای ایرانی است که در سراسر کشور معروف و محبوب است. این خورش از گوشت قلقلی، رب انگور، پسته و پودر گردو تهیه میشود که با شیرینی و ترشی خاص خود ترکیب شده است. در ادامه به نحوه تهیه این خورش خوشمزه خواهیم پرداخت.
ابتدا برای تهیه این خورش، گوشت قلقلی را انتخاب کرده و پس از سرخ کردن در روغن گرم، به مواد پودری خورش فسنجان اضافه میکنیم. بعد از آن رب انگور، آب و نمک را به خورش اضافه میکنیم تا همه مواد با هم ترکیب شوند. سپس آتش را کمی کمتر کرده و اجازه میدهیم تا خورش بجوشد و محتاج شیرینی ترشی فسنجان شود.
در مرحله بعد، پسته خرد شده به خورش اضافه میکنیم و فرایند پخت را ادامه میدهیم تا گوشت قلقلی کاملا پخته شود و خورش به غلظت مناسب رسیده باشد. در نهایت، با اضافه کردن پودر گردو و ترشی خود، خورش فسنجان گوشت قلقلی آماده سرو شدن است.
به طور کلی خورش فسنجان گوشت قلقلی یک غذای سنتی و خوشمزه است که با داشتن رایحه و طعمی خاص، برای وعدههای شام و ناهار مناسب است. با دستور آسان و مواد کمی موجود در اغلب خانهها، میتوانید در سریعترین زمان این خورش خوشمزه را پخته و لذت بردید.
طرز تهیه فسنجان گوشت قلقلی
فسنجان یکی از غذاهای محبوب ایرانیان است که با استفاده از گردو و رب انار تهیه میشود. اما فسنجان گوشت نیز دارای شهرت و طعمی بینظیر است که خانوادههای ایرانی را به خود جذب کرده است. در ادامه به روش تهیه فسنجان گوشت قلقلی پرداخته شده است.
مواد لازم برای تهیه فسنجان گوشت قلقلی عبارتند از: گوشت قلقلی (600 گرم)، پیاز (2 عدد)، روغن (2 قاشق غذاخوری)، رب انار (1 پیمانه)، آبلیمو (2 قاشق غذاخوری)، جوز هندی آسیاب شده (1/4 پیمانه)، نمک و فلفل به میزان لازم.
ابتدا گوشت قلقلی را با آب سرد بشویید و بعد از آبگیری و خشک کردن، روی حرارت متوسط با روغن سرخ کنید تا رنگ پذیرفته و مواد بجوشد. بعد از سرخ کردن گوشت، آن را در ظرف مناسبی نگه دارید.
پیاز را خرد کرده و در تابه با روغن تفت دهید. بعد از رنگ گرفتن پیاز، رب انار را به آن اضافه کنید و با حرارت ملایم مخلوط کنید تا رب انار درون پیاز جذب شود. آبلیمو و نمک و فلفل را به مخلوط پیاز و رب انار بیفزایید و مواد را به مدت 10 دقیقه با حرارت ملایم و مداوم مخلوط کنید.
سپس جوز هندی را به مخلوط رب انار و پیاز اضافه کنید و شعله را به حداکثر ببرید تا مواد به جوش بیاید. بعد از جوشاندن، حرارت را به حداقل برده و گوشت را با مخلوط رب انار و پیاز در تابه مخلوط کنید. همه مواد را با هم خوب مخلوط کنید و شعله را به حرارت متوسط ببرید تا مواد به همراه گوشت پخته شوند.
در انتها فسنجان گوشت قلقلی را با چند قاشق از آب لیمو و نمک و فلفل به میزان لازم تنظیم کنید. این غذا را میتوان با برنج و ریحان تزیین و سرو کرد. این غذا برای دسته جمعی و یا مهمانی ها نیز مناسب است.
فسنجان گوشت قلقلی روش پخت
فسنجان یکی از پرطرفدارترین غذاهای ایرانی است که در انواع مختلف به عنوان غذای اصلی سرو میشود. فسنجان مخلوطی است از گردو، انواع مختلف حبوبات، بهطور خاص لوبیا قرمز و در بعضی موارد گوشت و یا مرغ که با هم به صورت یکی از بهترین غذاهای سنتی ایران تبدیل میشود.
برای پخت فسنجان گوشت قلقلی ابتدا گوشت را در قابلمه باکیفیتی مانند چدنی یا استیلی با کمی روغن و پیاز تفت داده و سپس تا زمانی که آب گوشت تبخیر شده کمی سرخ میشود. بعد از آن در سمت دیگری گردو و حبوبات را به همراه ادویههای مورد نیاز و با استفاده از شیره خامه به مواد روغن کرده و با آب مخلوط کرده میشود.
سپس آن را به همراه قلقلی خرد شده به داخل قابلمه گوشت اضافه میشود و از روی حرارت ملایم دائمی پذیرفته شده تا سبکی آن پیدا شود و به طور کلی غذای ویژه و خوش طعمی برای سرو در میز باشد.
در نهایت، فصل فسنجان است و در نوبت نجوم از آن بعد از غذای ساخته شده میشود. بهترین نوع نجوم جنوبی از نوع گرست میتواند باشد، که بهعنوان مناسبتی برای یادواره از آن استفاده میشود. فسنجان گوشت قلقلی پس از سرو روی میز حتماً در نظر داشته باشید که میتوانید لیمو ترش تا آن را با تمامی طعم و مزه آرامشبخش آن به سمت خود بکشانید.
طرز تهیه خورش قلقلی فسنجان
خورش قلقلی فسنجان یکی از غذاهایی است که در فصل پاییز و زمستان بسیار محبوب است. این خورش از مرغ و حبوبات سبز و روی خورشت فسنجان با ترکیبی از گردو، نارنج، عسل و ادویه ساخته میشود. مواد اولیه مورد نیاز برای تهیه این خورش عبارتند از: گوشت مرغ، لوبیا سبز، پیاز، زرشک، گردو، نارنج، عسل، روغن، شیره انگور، آب، زعفران، نمک و فلفل.
ابتدا برای تهیه خورش قلقلی فسنجان پیاز را خرد و در روغن داغ تفت میدهیم. سپس گوشت مرغ را به پیاز اضافه کرده و تا زمانی که رنگ گوشت تغییر کند، بپزیم. سپس لوبیا سبز را به گوشت و پیاز اضافه کرده و آن را نیم ساعت دیگر نیز ادامه میدهیم. برای تهیه ادویههای خورش، در تابهای کوچک گردو، نارنج، عسل، زرشک، شیره انگور، زعفران و نمک را تفت داده و سپس آنها را به خورش اضافه میکنیم.
سپس حدود یک ساعت دیگر خورش را روی حرارت خیلی کم به مدت یکی دو ساعت دیگر پخته میکنیم. قبل از سرو میتوانیم روی خورش قلقلی فسنجان زرشک سرخ شده را هم پخش کنیم. این خورش میتواند با نان توپک، نانهای خودمانی و یا برنج سفید مزهدهی بیشتری داشته باشد.
خورش فسنجان مجلسی با گوشت قلقلی گرم و خوشمزه
خورش فسنجان مشتمل بر گوشت قلقلی تند رژیمی و تره فرنگی، از جمله انواع پرطرفدار خورش های ایرانی می باشد. این غذای با شکوه و اصیل به دلیل ظاهر فوق العاده آن و همچنین طعم بسیار خوشمزه و لذیذش از سفره های قطعا فراموش نشدنی تر و خاطره انگیزتر به دلیل استفاده از مواد اولیه کیفی، مایه افتخار و شهرت مردم ایران بوده است.
تهیه فسنجان از مواد اولیه متنوعی مانند گوشت قلقلی که پس از قطع موش، با تنباکو و ادویه جات دلخواه، داخل تابه فعال شده وریزه و به داخل طبق غذایی اضافه میشود.
سپس به داخل سبزی های مختلف مانند تره فرنگی، سیر، پیاز، هویج و سایر ادویه جات به شکل سرخ کرده و نیز آجیلی مانند گردو، بادام و پسته اضافه میشود. به طوری که حین پخت پاره های گوشت و سبزی ها به هم مرتبط می شود و بعضی اوقات به مدت بیست و پنج دقیقه پاره های گوشت قلقلی لازم است به طبقه ای که مخصوص فسنجان است اضافه شود تا غذایی دلچسب و عالی امتیاز بگیرد. این غذا را به همراه برنج سفید و همچنین ترشی عرق کندرو، و نیز نان چنجره سرو می دهند.
با توجه به پخت و تهیه فسنجان از مواد اولیه با کیفیت، قدر غذایی و ویتامین های مفید در غذایی خوشمزه، آن را به مصرف کنندگان پیشنهاد میکنیم. استفاده از مواد اولیه بهتر و طعم و مزه بیشتر فسنجان خلق شده توسط با مزه و عصاره ای کاملا فوق العاده است.