1- طرز تهیه خورش آلو خانگی
خورش آلو یکی از غذاهای ایرانی محبوب است که بر اساس منطقه متفاوتی از این غذا ساخته میشود. اما همهی این نوعهای خورش آلو دارای طعم و رنگی شیرین و ترش هستند و معمولاً با برنج سرو میشوند. در این مطلب به طرز تهیه خورش آلو خانگی میپردازیم.
مواد لازم برای تهیه خورش آلو عبارتاند از: گوشت چرخکرده، آلو، پیاز، روغن، زردچوبه، زعفران، نمک و فلفل سیاه. برای شروع، ابتدا پیاز را خرد کده و در روغن تفت داده، به آن زردچوبه و گوشت اضافه کرده و همراه با یک لیوان آب ترش آلو را نیز به خورش اضافه میکنیم. سپس قبل از اینکه خورش جوش بخورد، آلوها را همراه با نمک به آن اضافه کرده و به مدت 40 تا 45 دقیقه بر روی حرارت کم بگذارید تا آلوها بذر خود را رها کنند.
در مرحله بعد، برای به دست آوردن یک رنگ خوشرنگ و خاص، چند قطره زعفران را در ظرف کوچکی با آب جوش نیم ساعت قبل از پخت آلو خورش ریخته و به خوبی مخلوط کرده و سپس به خورش اضافه کنید. بعد از اینکه آلوها رنگ پذیرفتند، میتوانید در صورت نیاز، آب ترش خورش را با یک استکان آب جایگزین کنید و خورش را بر روی حرارت ملایم تر بگذارید تا به خوبی آماده و نرم شود. خورش آلو خانگی آماده سرو است که میتوانید با برنج یا نان خامهای سرو کنید.
2- روش ساخت خورش آلو خانگی
خورش آلو یکی از پرطرفدارترین غذاهای ایرانی است که با استفاده از آلو خشک یا تازه ساخته میشود. در اینجا روش ساخت خورش آلو خانگی با استفاده از آلو تازه آموزش داده میشود.
ابتدا یک پیاز را خرد کرده و در یک قابلمه با روغن سرخ کنید و سپس گوشت چرخ کرده را به آن اضافه کرده و آن را سرخ کنید تا عطر و طعم داشته باشد. سپس آلوی تازه را با چاقو برش داده و به گوشت اضافه کنید. بعد از چند دقیقه، آب گرم را به قابلمه اضافه کنید و به جوش آورید.
بعد از جوش آمدن، حرارت را پایین کرده و ادویههای مورد علاقه خود را به خورش اضافه کنید. معمولا از زردچوبه و فلفل سیاه استفاده میشود، ولی شما هر ادویهای که دوست دارید میتوانید استفاده کنید. بعد از آن آن را با پوششی بپوشانید و به مدت 45 دقیقه به نارمک بپزید.
در آخر میتوانید با یک دسته تره و خلال پسته به خورش آلو تزئین کنید. این خورش همراه با برنج سفید یا خشکی، سبزیجات تازه و نان تازه میتواند سرو شود. این خورش آلو خانگی بسیار خوشمزه، سالم و مغذی است.
3- نحوه تهیه این خورش در خانه
برای تهیه خورش قیمه با لوبیا یا همان خورش قیمه ماشی، ابتدا باید لوبیا یا ماش را به مدت چند ساعت در آب خیس کنید تا برای پختن نرم شوند. پس از آب گرفتن لوبیا یا ماش ولرم کردن یک قاشق غذاخوری روغن در قابلمه، سپس کره، پیاز ریز خرد شده و سیر را اضافه کرده و تفت دهید.
سپس گوشت قرمز خرد شده را به همراه نمک، فلفل و زردچوبه به آن اضافه کنید و تفت دهید. به مرور و با زمان به خورش در مرحله پخت آب اضافه کنید تا مواد کاملاً پخته شوند. در میانه پخت، باید لوبیا یا ماش را به آن اضافه کنید و به مدت یک ساعت به آرامی به دمای پایین پختشان کنید.
در نهایت، قرار است تره فرنگی ریز خرد شده و نعناع خشک ریز را به خورش اضافه کرده و به موادی از جمله فلفل قرمز، نمک و گلاب پرداخته شود تا در نهایت طعم خورش، تسکین دهنده و لذیذ باشد. این خورش با نان تازه یا برنج سرو می شود و به عنوان یکی از غذاهای پرطرفدار ایرانیان شناخته می شود که در همه مناطق کشور با تغییرات متفاوتی در جزئیات و ترکیبات آماده می شود.
4- گام به گام تهیه خورش آلو در منزل
گام به گام تهیه خورش آلو در منزل
خورش آلو یکی از غذاهای سنتی ایران است که در فصل تابستان بسیار محبوب است. این غذای خوشمزه و خوشرنگ به روش های مختلفی تهیه می شود. در اینجا به گام های تهیه خورش آلو به روش ساده و خانگی می پردازیم.
گام اول: تهیه مواد لازم
برای تهیه خورش آلو نیاز به مواد زیر است: آلو، گوشت چرخ کرده، پیاز، روغن، زردچوبه، فلفل سیاه، نمک و آب.
گام دوم: آماده سازی آلو
آلو ها را به تعداد دلخواه خودتان برداشته و باز کرده، هسته های آن ها را یکی یکی با چاقو یا قاشق خارج کنید. سپس آلو ها را با آب و نمک درون قابلمه معمولی بگذارید و برای چند دقیقه بجوشانید تا آلو ها کمی نرسند.
گام سوم: پخت گوشت
پیاز را خرد کرده و در روغن تفت دهید تا طلایی شود. سپس گوشت چرخ کرده را به آن اضافه کنید و آن را تفت دهید تا گوشت رنگ خود را تغییر دهد و از پذیرفتن رنگ زرد خوشمزه آماده باشد.
گام چهارم: تهیه سس
زردچوبه، فلفل سیاه و نمک را به گوشت اضافه کنید و آن را هم برای مدت کوتاهی تفت دهید. سپس آلو ها را اضافه کنید و با هم مخلوط کنید. بعد از آن آب را به قابلمه اضافه کرده و آن را برای چند دقیقه بجوشانید.
گام پنجم: پخت مجدد
خورش آلو باید جورابی شود، بنابراین با یک حرکت دست قابلمه را به سمت راست و چپ برای چندین بار حرکت دهید تا محتوا خوب ترکیب شود. سپس آن را برای چند دقیقه در حرارت کم به آرامی پختید تا خوب بپزد.
گام ششم: پذیرایی
خورش آلو را به همراه برنج یا نان تازه و سبزیجات تزیین کرده و به دلخواه خودتان سرو کنید.
در نهایت یک غذای خوشمزه و سلامتی برای خانواده خودتان تهیه کرده اید.
5- طرز تهیه خورش آلو ساده و راحت
خورش آلو یکی از محبوبترین غذاهای خانوادگی ایرانی است که بهراحتی میتوان آن را در مناطق مختلف ایران پیدا کرد. این غذا از ترکیب ماهیتابه، گوشت، آلو و ادویههای مختلف ساخته میشود و طعم و نمک مناسبی به آن اضافه میشود.
برای طرز تهیه خورش آلو ساده و راحت، ابتدا باید گوشت را بهصورت پارچهای در بیاورید و برای پختکردن آن در تابه با یک قاشق روغن حرارت دهید. سپس آبپز کردن آلو را آغاز کنید تا نرم شود.
پس از آمادهسازی گوشت و آلو، بهترتیب سبزیجات را با قاشق روغن داغ تفت دهید تا برای سرخ شدن آماده شوند. بعد از این، آبلیمو و گوشت را به سبزیجات اضافه کرده و با هم مخلوط کنید و بگذارید در حداقل یک ساعت در اجاق گاز پخت شود.
بعد از اینکه انواع ادویهها را به آن اضافه کردید، میتوانید خورش آلو را با آلو های آماده شده کنار سرو کنید. این غذا را میتوان با نان تازه یخزده سرو کرد تا طعمش کامل شود. با توجه به طعم خنک و انواع ادویههای آن، این غذا میتواند برای تمام فصلها مناسب باشد. بهخصوص در فصل پاییز و زمستان، این خورش یکی از بهترین و گرمکنندهترین غذاهایی است که بهضمن مزهداری، برای دسترسی به تمام عناصر غذایی لازم برای بدن مناسب است.
6- خورش آلو عراقی خانگی چگونه تهیه شود؟
خورش آلو یکی از شیرینیهای محبوبی است که در کشور عراق تهیه میشود. این خورش با استفاده از آلو و مواد دیگری مانند گوشت، سبزیجات و ادویهجات، تهیه میشود و طعمی فوقالعاده دارد. در ادامه میتوانید نحوه تهیه این خورش را به شیوه خانگی آموزش ببینید.
برای تهیه خورش آلو ابتدا باید یک پیاز را خرد کرده و در تابه به همراه کمی روغن تفت داد. بعد از اینکه پیاز سبک شد، میتوانید گوشت قرمز را به تابه اضافه کنید. گوشت را تفت دهید تا رنگش تغییر کند و سپس آب و مقداری نمک و فلفل به آن اضافه کنید تا گوشت به مدت ۳۰ دقیقه نرم شود.
سپس میتوانید آلوها را خرد کرده و به تابه اضافه کنید. سپس سبزیجاتی مانند شوید و هویج که قبل از این باید خرد شده باشند را نیز به تابه اضافه کنید. سپس ادویههایی مانند زنجبیل، دارچین، زردچوبه و کره خام را به تابه اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. حالا خورش را در حرارت خیلی کم میتوانید به مدت ۳۰ دقیقه حرارت ببخشید.
در نهایت میتوانید خورش را روی برنج سفید سرو کنید و با سبزیجات تزئین کنید. بسیاری از غذاهای عربی به همان روش از آلو استفاده میکنند. امیدواریم که از تهیه این خورش لذت ببرید.