مواد لازم برای تهیه خورشت بامیه با مرغ
خورشت بامیه یکی از غذاهایی است که در اکثر مناطق ایران مورد پسند قرار میگیرد. این خورشت به شکلی تهیه میشود که مرغ با بامیه ترکیب شده و با استفاده از ادویههای متنوعی، نمک، فلفل، پیاز، روغن و آب به صورت خوشمزهای پخته میشود. برای تهیه این خورشت لازم است به مواد زیر دسترسی داشته باشید.
1. مرغ: جهت تهیه خورشت بامیه با مرغ لازم است از قطعات گوشتی مرغ استفاده کنید. بهتر است قطعاتی که میخواهید در خورشت استفاده کنید، از پیش شسته و از پوست و استخوانهای اضافه تمیز شوند.
2. بامیه: بامیه اصلیترین ماده اولیه در تهیه خورشت بامیه با مرغ است. بهتر است بامیه پخته را انتخاب کنید که نرم و غذایی باشد و احتمالاً بستهبندی شده است. پیش از بکارگیری بامیه، حتماً با آب بشویید و آن را خم کرده و دندانههای سیاهش را پاک کنید.
3. پیاز: در تهیه خورشت بامیه با مرغ، پیاز یکی از مهمترین اجزا محسوب میشود. پیاز را باید خرد کرده و تفت داده تا از رنگش روشن شود.
4. روغن: باید روغنی انتخاب شود که باعث گرفتگی خورشت نشود و مقدار اندکی از او را استفاده کنید.
5. ادویهها: در تهیه خورشت بامیه با مرغ، از ادویههای متنوعی مانند زردچوبه، زنجبیل، فلفل سیاه، دارچین و ... استفاده میشود که هر کدام به میزانی خاص در این خورشت قرار میگیرند.
6. نمک و فلفل: میزان نمک و فلفل را باید متناسب با تقاضای خود در این خورشت قرار دهید.
7. آب: در تهیه خورشت بامیه با مرغ لازم است با مقداری آب، تا حد اندک آن را بپزانید و خورشت را به آب ميل کنید. همچنین بهتر است آب خنک را برای پختن استفاده کنید.
با استفاده از مواد ذکر شده میتوانید یک خورشت بامیه با مرغ غذایی و سالم تهیه کنید و از آن در برگزاری وعدههای خانوادگی و یا سرایداری استفاده کنید.
طرز تهیه قسمت اول: پخت مرغ
قسمت اول از موضوع "طرز تهیه" به پخت مرغ اختصاص دارد. برای پخت مرغ در خانه، ابتدا باید مرغ را خریداری کرد. میتوانید انواع مرغ مختلفی را از فروشگاههای مختلف تهیه کنید که از نوع گوشتی، شاخص، سینه و پا و... هستند.
پس از خرید مرغ، باید آن را تمیز کرده و پاک کنید. سپس میتوانید به پخت آن بپردازید. برای پخت مرغ میتوانید از روشهای مختلفی استفاده کنید که متداولترین آنها پخت درون فر و پخت درون قابلمه هستند.
برای پخت درون فر، مرغ را با ادویههای مورد نظر مثل فلفل، نمک، زردچوبه و ... ترکیب کرده و در داخل فر قرار دهید. زمان پخت مرغ درون فر بستگی به وزن و اندازه آن دارد اما معمولا برای هر کیلوگرم مرغ، یک ساعت زمان لازم است.
برای پخت درون قابلمه، مرغ را پس از تمیز کردن و پاک کردن، با ادویههای مورد نظر و در قابلمه قرار دهید. سپس قابلمه را روی شعلهی متوسط قرار دهید و با نگه داشتن غذای درون آن، بگذارید تا غذا پخته شود. در صورتی که آب در غذا کم است، میتوانید تعدادی لیوان آب به آن اضافه کنید.
در نهایت، برای سرو مرغ پخته شده میتوانید از نوع مختلفی از سبزیجات و نوشیدنیهای مورد پسند خود استفاده کنید که همراه غذا بسیار خوشمزه و با ارزش غذایی است.
طرز تهیه قسمت دوم: تهیه سس خورشت بامیه
برای تهیه سس خورشت بامیه ابتدا باید بامیه را شسته و از پوست های آن خالی کرد. سپس با نوک چاقو ریزری نموده و به صورت خلدار ریز خرد کنید. سپس یک قاشق غذاخوری روغن را در تابه داغ کنید و بامیه را به همراه کمی نمک، پودر فلفل و کمی آب به تابه بیفزایید و بگذارید از روی حرارت به مدت حدود ۸ تا ۱۰ دقیقه در حرارت ملایم تفت بدهید تا ظرفیت گوشت ضایع نمایید. سپس افزودن یک قاشق سبزی خوری گردو و آرد برنج گالیده و مخلوط کنید. در صورت نیاز، کمی آب اضافه کنید تا غلظت خورشت به دلخواه شما برسد.
سپس برای تهیه سس خورشت بامیه، دو قاشق غذاخوری روغن را در تابه داغ کنید سپس یک پیاز را خلالی کرده و در روغن حرارت داده و به رنگ طلایی برسانید. سپس دو سیر را خرد کنید و به پیاز اضافه کنید و به همراه دو گل سرخ فلفل به مدت حدود ۲ الی ۳ دقیقه تفت دهید. سپس یک قاشق غذاخوری کمیون و یک قاشق چایخوری زردچوبه را اضافه کرده و بگذارید برای چند دقیقه تفت بگیرد تا عطر و طعم مربوط به این ادویه جات توسعه یابد.
حالا پنج قاشق غذاخوری ترکیبی از پودر گردو، آرد برنج گالیده و آرد گندم را با هم مخلوط کرده و به تابه اضافه کنید و با استفاده از یک قاشق چوبی، آن را به خود خورشت بامیه اضافه کنید و به مدت چند دقیقه با هم مخلوط کنید تا ترکیب به آب خورشت تبدیل شود. سپس تا جایی که لازم است، آب داغ را به آن اضافه کنید تا به غلظت مطلوب برسید. می توانید در این مرحله نمک را تنظیم کنید. حالا نوش جان! سس خورشت بامیه شما آماده است.
طرز تهیه قسمت سوم: سرخ کردن بامیه
سرخ کردن بامیه یکی از روشهای اصلی پخت این سبزیجات فصل تابستان است. بامیه یکی از سبزیجاتی است که برای پخت و پز از آن استفاده میشود و در ایران نیز مورد توجه قرار گرفته است. سرخ کردن بامیه یکی از روشهای پخت آن است که باعث شده است به شیوه سنتی در بسیاری از آشپزخانهها مورد استفاده قرار بگیرد.
برای شروع مراحل سرخ کردن بامیه، باید بامیه را به شکل نازکی و به صورت ریز در روغن گرم سرخ کنید تا لایههای بامیه به خوبی سرخ شود. بعد از اینکه بامیهها به طور کامل سرخ شدند، آنها را با دستمال کاغذی آبکشی کنید و بر روی کاغذ نشانده و زیر آفتاب بگذارید تا روغن اضافی جذب شود.
در مرحله بعدی، باید سرخ شده بامیهها را به یک قابلمه انتقال دهید و به همراه گوجهفرنگی، پیاز، فلفل قرمز و سیر ریز شده بپزید. بعد از اینکه تمام مواد به خوبی با یکدیگر مخلوط شدند، آنها را با یک قاشق خوراکی مخلوط کنید و به مدت چند دقیقه دیگر در حرارت زیاد بپزید تا بامیه تر و مزه دار شود. آماده طبقه بندی و سرو شدن است.
طرز تهیه قسمت چهارم: ترکیب مرغ و بامیه با سس
یکی از غذاهایی که اکثر خانواده ها در ایران میل می کنند، بامیه با مرغ است. طرز تهیه این غذا بسیار ساده است و در کنار ظاهر زیبایی که دارد، بسیار مقوی و خوشمزه است. در این غذا بامیه به صورت ریز شده در کنار گوشت مرغ سرخ شده و سسی شیرین آماده می شود.
برای شروع ، مرغ را خرد کرده و درون روغن سرخ کنید و آن را به طور کامل سرخ کنید. در این مرحله می توانید از پودر پنیر و ادویه جاتی مانند زیره و پودر فلفل سیاه استفاده کنید تا مزه خاموش مرغ برجسته شود.
سپس، بامیه را در کنار مرغ اضافه کنید و به خوبی تفت بدهید. سپس به طور کمی آب یا سرکه ی شیرین اضافه کنید تا بامیه نرم شود. بعد از آن، سس شیرین را به این غذا افزوده و آن را به خوبی مخلوط کنید.
بعد از ترکیب مرغ، بامیه و سس، آن را روی نان خامه ای یا برنج سفید سرو کنید. شما می توانید مزه غذای خود را با اضافه کردن شبدر و نمک به آن بهبود ببخشید. این غذا طعم واقعاً خوبی دارد و همه افراد خانواده از آن بسیار لذت می برند.
آماده سازی خورشت بامیه با مرغ برای سرو
آماده سازی خورشت بامیه با مرغ یکی از غذاهای خوشمزه و محبوب در فرهنگ ایرانی است. این غذا با استفاده از مرغ، بامیه، پیاز و ادویههای مختلف تهیه میشود. برای شروع آماده سازی این غذا، مرغ را به قطعات کوچک تکه تکه کنید و پیاز را هم خرد کنید.
در مرحله بعد، بامیه را به صورت جعفری خرد کرده و با کمی نمک در ظرفی به همراه مرغ و پیاز قرار دهید. سپس مقداری آب به آن اضافه کنید تا تمام مواد زیر آب باشند و برای پخت آماده باشند.
سپس مرغ و بامیه با ادویههای مختلفی مثل زردچوبه، فلفل سیاه و ادویه خورشت خوبی فراوان پخته میشوند تا طعم فوقالعاده آن به وجود آید. بعد از پختن غذا، آن را با برنج سفید سرو کنید و با تخم مرغ سرخ شده و سبزیجات تزئین کنید.
با عصارهی مرغ و عطر و طعم بامیه، این غذا یکی از پرطرفدارترین غذاهای ایرانی به شمار میرود. با اینکه درست کردن آن کمی زمانبر است، اما نتیجهی آن میتواند خیلی خوشمزه باشد و مهمتر از همه مفید برای سلامت شما.