طرز تهیه خورشت آلو بخارا بدون گوشت
خورشت آلو بخارا یکی از پرطرفدارترین غذاهای ایرانی است و با استفاده از آلو بخارا و ادویه های گیاهی تهیه می شود. در این روش تهیه خورشت آلو بخارا، بدون استفاده از گوشت، می توانید یک غذای سالم و خوش طعم برای خودتان و خانواده تان بپختید.
برای شروع، باید آلو بخارا را با آب مطابق با تعداد نفرات مورد نظر شما، سه یا چهار ساعت قبل از شروع طبخ، خیس کنید. بهتر است آلو بخارا را بدون پوست آغشته به آب لیمو ترش نیز کنید تا رنگ آن قرمز تر شود.
سپس دو سیب زمینی را پوست کرده، ریز خلال کنید و سرخ کنید تا رنگ طلایی بگیرند. سپس یک پیاز را خرد کرده و در روغن سرخ کرده تا حد متوسطی سرخ شود. بعد از خمیر شدن پیاز، یک قاشق غذا خوری رب گوجه فرنگی به آن اضافه کنید و به مدت چند دقیقه مخلوط کنید تا رب فرنگی کاملا جذب شود.
سپس آلو بخارا را به مخلوط پیاز و رب اضافه کنید و آن را تفت دهید. بیشتر آب موجود در آلو بخارا باید تبخیر شود تا غذا خوشمزه تر و خوشرنگ تر شود. پس از تفت دادن آلو بخارا، دو سیب زمینی سرخ شده به آن اضافه کرده و به مدت چند دقیقه تفت می دهیم. نهایتاً با افزودن ادویه های گیاهی از قبیل زعفران، دارچین، زرشک و نمک به طعم دلخواه چاشنی می کنیم و خورشت آلو بخارا آماده سرو و پذیرایی می باشد.
خورشت آلو بخارا بدون گوشت، چگونه پخته شود؟
خورشت آلو بخارا یک غذای سنتی و خوشمزه در کشور افغانستان است که بعضی از مردم ایران نیز از آن استفاده میکنند. این خورشت با استفاده از آلو بخارا، سبزیجات، ادویهها و مواد چربی تهیه میشود و بیشتر با گوشت گوسفند یا مرغ تهیه میشود، اما در اینجا ما روش تهیه خورشت آلو بخارا بدون گوشت را به شما آموزش میدهیم.
مواد لازم:
- آلو بخارا: ۳۰۰ گرم
- پیاز: ۲ عدد متوسط
- سیر: ۴ حبه
- روغن زیتون: ۲ قاشق غذاخوری
- زردچوبه: نصف قاشق چایخوری
- زردآلو: ۱۵ عدد
- نمک: به میزان لازم
- فلفل: به میزان لازم
- آب: به میزان لازم
طرز تهیه:
1. آلو بخارا را با آب بشویید و برای ۴ ساعت در آب خیس کرده و سپس مواظبت کنید تا بکشد و ریز شود.
2. پیاز را ریز خرد کنید و سیر را به صورت رنده شده اضافه کنید.
3. روغن زیتون را در قابلمه داغ کنید و پیاز و سیر را به همراه زردچوبه و فلفل به آن اضافه کنید و تا زمانی که پیاز طلاییرنگ شود به آن ادامه دهید.
4. زردآلوها را نیز به صورت خرد شده به قابلمه اضافه کنید و همراه آن، آلو بخاراهای پخته را نیز به قابلمه اضافه کنید و مواد را تفت دهید.
5. سپس آب را به مواد اضافه کرده و قابلمه را با حرارت بالا به جوش بیاورید. سپس حرارت را کم کرده و آن را به مدت ۲۰ دقیقه تهیه کنید تا معطوف شود و انجام شود.
6. نمک را به میزان لازم به آن اضافه کنید و آماده سرو کردن خورشت خود بدون گوشت هستید.
با تهیه این خورشت، شما میتوانید به سبک سنتی و خوشمزه افغانی، بدون استفاده از گوشت، به خانواده و دوستان خود سرو کنید.
راهنمایی کامل درباره تهیه خورشت آلو بخارا بدون گوشت
خورشت آلو بخارا یکی از خورشت های سنتی ایرانی است که با استفاده از آلو بخارا ، لیمو ترش ، نمک و ادویه ایجاد می شود. این خورشت از نظر مرغوبیت و عطر و طعم متفاوت با سایر خورشت ها است. با این حال ، در این دوره از زمان ، بسیاری از مردم به دلیل عدم استفاده از گوشت به دنبال رسپی های با کالري کمتر هستند. در اینجا رسپی تهیه خورشت آلو بخارا بدون گوشت فراهم شده است.
مواد لازم برای تهیه خورشت آلو بخارا بدون گوشت عبارتند از:
۵ عدد آلوبخارا
۱ عدد لیمو ترش
یک و نیم پیمانه چای
یک قاشق غذاخوری زرد چوبه
یک قاشق غذاخوری زعفران مغزی
نمک و فلفل به میزان لازم
ابتدا آلو بخارا را با آب سرد شسته و سپس در ظرفی به همراه استخوان های آن ریخته و زیر آن چای ریخته می شود. سپس لیمو ترش را برش داده و همچنین درون ظرف قرار می دهیم. سپس زعفران مغزی و زرد چوبه را به مخلوطمان اضافه کنید، نمک و فلفل را به میزان لازم از قبل اضافه کرده و مخلوط کنید تا تمام مواد به هم مزاج شوند. بر روی ظرف یک پوشش قرار داده و آن را بر روی حرارت کم قرار می دهیم. خورشت آلو بخارا بدون گوشت حداقل ۴۰ دقیقه بر روی حرارت کم پخته می شود.
با این روش تصمیم گرفتیم تا نیازها و علاقه های رژیم داران رو به خوبی خدمت و پیشنهاد غذایی ایشان را با کمترین میزان کالری کامل کنیم.
آموزش تهیه خورشت آلو بخارا بدون استفاده از گوشت
خورشت آلو بخارا یکی از غذاهای سنتی و محبوب ایرانیان است که در فصل پاییز و زمستان بسیار مورد استفاده قرار میگیرد. این خورشت با طعم تلخ و شیرین و سازگاری با چند نوع غذا ازجمله برنج و کوکو و ماهی از مهمترین غذاهای مشترک در ایران است.
برای تهیه خورشت آلو بخارا بدون استفاده از گوشت، ابتدا باید آلو بخارا را با آب سرد یا آب نمکی خیساند تا از طعم تلخ آن کمتر شود. سپس آلو بخارا را با چند قاشق غذاخوری زرده تخم مرغ و نمک و فلفل به صورتی که کمی خمیری باشد، مخلوط کنید و به مدت نیم ساعت در یخچال قرار دهید.
برای تهیه سس خورشت آلو بخارا، دو قاشق غذاخوری روغن را در قابلمه تا حدی گرم کنید و پیاز را رنده کرده و به آن اضافه کنید و تا زمانی که پیاز سبزه رنگ شود، آن را بپزید. سپس چند عدد گوجه فرنگی را له کرده و به پیاز اضافه کرده و تا هم بشوند با آن بپزید.
حالا خمیر آلو بخارا را به شکل ریز مرواریدی روی سس گذاشته و با آن مخلوط کنید. بعد از اینکه خورشت به جوش آمده، آتش را کمی پایین بیاورید و حدود ۳۰ دقیقه بپزید تا آلو بخارا بپزد و ترشی آن از بین برود. در انتها، با نمک و فلفل به سلیقه خودتان مزه دهید و خورشت آمادهی شماست.
خورشت آلو بخارا بدون گوشت با چه موادی تهیه میشود؟
وصف:
خورش آلو بخارا بدون گوشت یکی از انواع خورش های سنتی ایرانی است. این خورش با استفاده از آلو بخارا، که میوه ای خشک است، و مواد دیگری مثل قارچ، لوبیا، نخود، سیب زمینی و سایر ادویه جات طبخ می شود. خورش آلو بخارا بدون گوشت باعث شده است که این غذا برای افراد گیاه خوار و همچنین افرادی که گوشت را نمی خورند، مناسب باشد.
مواد لازم:
برای تهیه خورش آلو بخارا بدون گوشت به مواد زیر نیاز دارید:
- آلو بخارا (حدود ۱۵۰ گرم)
- لوبیا (حدود ۱۵۰ گرم)
- نخود (حدود ۱۵۰ گرم)
- گوجه فرنگی (1 عدد متوسط)
- پیاز (1 عدد متوسط)
- سیب زمینی (2-3 عدد متوسط)
- قارچ (حدود ۱۵۰ گرم)
- روغن زیتون (برای سرخ کردن)
- زعفران (حدود سه میلی گرم)
- نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
- آب (حدود ۵ لیوان)
روش تهیه:
1- در ابتدا باید آلو بخارا را برای چند ساعت در آب خیسانده و سپس آن را به صورت ریز شده کرده و در ماهیتابه قرار داد.
2- لوبیا و نخود را خارج از آب، شسته و در داخل ماهیتابه به همراه آلو بخارا قرار دهیم. حتی اگر لوبیا و نخود مسلوق شده باشد، باید آن ها را مجدداً برای نرم شدن، بلانس کردن طعم و بوی خود و همچنین خوش آمدن به پایه های دیگر غذا، برای کمی وقتی بجوشانیم.
3- پیاز ها را ریز کرده و سپس در روغن زیتون سرخ کرده و به محتویات داخل ماهیتابه اضافه کنید. سپس سیب زمینی ها را به شکل خلال یا مکعب های کوچک درامورد آن ها در ماهیتابه بریزید.
4- گوجه فرنگی را هم نیز خرد کرده و به محتویات اضافه کنید.
5- سپس قارچ ها و نیز زعفران را نیز اضافه کرده و آب بریزید تا محتوا را کاملاً پوشانده باشد.
6- آب همراه با مواد را به مدت یکساعت بجوشانید تا از خورش شفاف و کاملاً پخته شود.
7- در این مرحله باید نمک و فلفل سیاه به مقدار دلخواه را به خورش اضافه کنید و بعد از چند دقیقه ترکیب را از حرارت بیرون بیاورید.
8- با این کار، خورش آلو بخارا بدون گوشت به طور کامل آماده سروی در پیشخوان است. این خورش را با نان سنگک و یا برنج پلویی سرو کنید. طعم و مزه ای که درخورش آلو بخارا بدون گوشت وجود دارد، شادابی خود را برای کل خانواده شما و مهمانان شما به ارمغان می آورد.
خورشت آلو بخارا بدون گوشت با چه سبزیجاتی تهیه میشود؟
خورشت آلو بخارا یکی از خوراکی های خوشمزه و محبوب در آشپزی ایرانی است که اکثرا با گوشت تهیه می شود، اما در این مقاله ما به سبزیجاتی که در تهیه خورشت آلو بخارا بدون گوشت به کار می روند پرداخته ایم. در تهیه این خورشت می توانید از گوجه سبز، پیاز، سیر، زنجبیل و دارچین به عنوان ادویه ها استفاده کنید.
سبزیجاتی که معمولا در تهیه خورشت آلو بخارا بدون گوشت به کار می روند شامل آلبالو، سیب زمینی، هویج، لوبیا قرمز، نخود، لوبیا سفید و انواع سبزیجات خوراکی مانند شوید، تربچه، جعفری و نعناع می باشد.
برای شروع تهیه شیرینی آلو بخارا، ابتدا آلو بخارا را بدون هسته در آبی که نمک به آن اضافه شده است فوریت می دهیم. سپس در یک قابلمه گرم، روغن را گرم کرده و پیاز خرد شده را تفت می دهیم. سیر، زنجبیل و دارچین نیز را به این مخلوط اضافه می کنیم تا بهترین عطر و طعم را در خورشتمان به وجود آوریم.
بعد از تفت دادم مواد، آلو بخارا را به آن اضافه و تفت می دهیم تا به صورت کامل با مواد قابل قبول بسیار کم روبرو شوند. هویج، سیب زمینی و همچنین سبزیجات خوراکی را همراه با لوبیا قرمز، نخود و لوبیا سفید اضافه می کنیم. به ترتیب دηمای مواد، به آنها آبی که می توانید با نصف کاهش دادن آن، به طور کامل چسبیده به مواد مورد نظر اضافه کنید.
با دم کردن خورشت برای بیش از 40 دقیقه و سپس اضافه کردن طعمی از نمک، فلفل و ترش کردن آن با استفاده از آب لیمو، خورشت آماده است. خورشت آلو بخارا بدون گوشت را می توان با نان تازه یا برنج سفید سرو کرد.