طرز تهیه مرغ مجلسی در فر
تهیه مرغ مجلسی در فر یکی از غذاهای پرطرفدار و لذیذ در جشنها و مهمانیها میباشد. در این روش تهیه، برخلاف پخت در حالت مخلوط، مرغ به تکههای کوچک تقسیم شده و در مرحله نخست با روش پخت در فر تهیه میشود.
با توجه به این که همهی تکههای مرغ به صورت یکنواخت پخت نمیشوند، پیشنهاد میشود در هر گلوبل مرغ حداکثر به میزان ۲ عدد بصورت تفنگی (مانند شکل تفنگ) به همراه فلفل، سیر و نمک اضافه شوند تا عطر و طعم بهتری داشته باشند.
در مرحله بعد، پس از این که مرغ بهطور کامل پخت و رنگ طلایی گرفت، از فر خارج شده و به محضر استقبال کنندگان سرو میشود. هنگام ارائه میتوان به صورت چینی نگه داشته و با دمنوش دلخواه همراه گردید. با توجه به این که این غذای مرغی همراه با سس قارچ و سبزیجات نیز سرو میشود، در صورت تمایل میتوان با سبزیجات متنوع همراهی کنید.
مرغ مجلسی با طعم ملایم
مرغ مجلسی با طعم ملایم، یکی از پرمصرفترین غذاها در میان خانوادههای ایرانی است. این غذا، با طعمی ملایم و شیرینتر از سایر غذاها از ظرافت و سلیقه خاصی برخوردار است و با ترکیبی از ادویههای مختلف، عطر و طعم منحصر به فردی دارد.
برای تهیه مرغ مجلسی با طعم ملایم، ابتدا باید یک مرغ تمیز را با آب شستشو داده و سپس آن را تکه تکه کرده و درون یک قابلمه انداخت. سپس به تکههای مرغ، ادویههایی مانند زردچوبه، فلفل سیاه و شیرین، دارچین، زنجبیل و کمی نمک اضافه کرده و آن را با حرارت بیشتری به مدت حدود 15 تا 20 دقیقه تفت میدهیم.
بعد از تفت دادن تکههای مرغ، 1 پیمانه آب روی آنریخته و آن را بر روی حرارت ملایم میگذاریم تا مرغ منجمد شود. در این مرحله، میتوانید برای افزودن طعم بهتر، 1 قاشق غذاخوری عصاره زعفران را به آب اضافه کنید.
سپس باید مرغ منجمد را با حرارتی ملایم بگذارید تا آبی که به آن اضافه کردید، بجوشد. حالا باید آن را بدون درپوش برای حدود 30 تا 40 دقیقه روی حرارت ملایم یا تا زمانی که تکههای مرغ کاملاً پخته شده باشند، چرخانده و مخلوط کنید.
در نهایت، میتوانید مرغ مجلسی را با سس روغنی و یک رب گوجه فرنگی سرو کنید و بهمراه نان یا برنج تازه پخته سرو کنید. مرغ مجلسی با طعم ملایم، یکی از بهترین گزینهها برای سفره خانواده در هر مناسبتی است و حتماً قابلیت جذب سلیقههای هر خانواده را دارد.
راهنمایی برای پخت بهینه مرغ مجلسی
در پخت مرغ مجلسی، اولین مرحله انتخاب مرغ مناسب است. از جمله نکاتی که در این زمینه باید مورد توجه قرار گیرد، انتخاب مرغ با وزن مناسب و کیفیت بالاست. نهایتاً مرغ را خوب شستشو دهید و آن را خشک کنید.
در مرحله بعدی، باید به مرغ مجلسی خود چند تنظیم کنید. در این راستا، بهتر است که مرغ را با روشی که در سراسر بدن، فک و صورت آن، ترکیبی کامل از پودر گردو، بهار و چیلی کره جمع شده، تر کنید. سپس مرغ را به صورت ساده در ظرف مناسب برای پخت قرار دهید.
مرغ مجلسی برای پخت بهتر است که در دمای 200 درجه سانتیگراد درون فر قرار بگیرد. این دما برای 30 دقیقه مناسب است. در این دوره باید مرغ را با چند نوبت برعکس کنید تا از هر دو طرف یکسان پخت شود. در پایان برای 15 دقیقه مرغ را در وسط فر گذاشته و به سبک گریل میپزید.
در پایان، مرغ مجلسی را از فر خارج کرده و با چیلی کره و گردو سرو کنید. این غذای رژیمی را میتوانید با سبزیجات تزیین کنید و به سبک دلخواه خود سرو کنید. در نتیجه این نکات میتوانید غذایی شاداب با مزهای خوشمزه و مجلسی تهیه کنید.
طرز تهیه مرغ مجلسی با سس مرغ
طرز تهیه مرغ مجلسی با سس مرغ یکی از غذاهای خوشمزه و محبوب است که می تواند در میان وعده های ناهار و شام سرو شود. این غذا از گوشت مرغ تهیه می شود که با افزودن سس خوشمزه مرغ به آن، طعمی بسیار خوب و جالب ایجاد می کند.
برای تهیه این غذا ابتدا می بایست گوشت مرغ را پاک کنید و به دلخواه خود در قطعات مورد نظر روی تخته چوبی برید. سپس با مرغ خرد شده، یک کمی روغن زیتون و فلفل سیاه و نمک را به آن اضافه کنید و کمی به مدت 30 دقیقه روی قارچ بزنید.
سپس جهت تهیه سس مرغ یک قاشق روغن زیتون را در تابه گرم کنید و پیاز خرد شده و سیر را در آن تفت دهید. سپس مرغ خرد شده که منجمد شده است را به آن اضافه کنید و به مدت 10 دقیقه تفت دهید.
سپس به سس مرغ جعفری خرد شده و نمک و فلفل سفید را اضافه کرده و بهم بزنید. سس را بر روی مرغ بریزید و اجازه دهید تا برای چند دقیقه داخل تابه خود پخته شود.
در نهایت برای سرو کردن مرغ مجلسی با سس مرغ روی دیش مرغ خرد شده را قرار دهید و سس را بر روی آن بریزید. با اضافه کردن ترشی ، پنیر پیتزا و روغن پنیردار شیرین شده به این غذا ، طعم آن را بیشتر افزایش دهید و از خوشمزه درست شده لذت ببرید.
نحوه سرخ کردن مرغ مجلسی در فر
برای سرخ کردن مرغ مجلسی در فر، ابتدا مرغ را باید تمیز کرد. سپس روغن مفیدی را بر روی مرغ بریزید و آن را با انگشت خود خوب مالیده و روغن را به خوبی بر روی تمام قسمتهای مرغ پخش کنید. در ادامه، مرغ را در فر قرار دهید. برای سرخ کردن، دمای فر را باید در حدود ۳۵۰ درجه فارنهایت بوده و مرغ باید به مدت ۱ ساعت در فر قرار بگیرد.
در حین پختن، مرغ را هر ۲۰ دقیقه یکبار برای برابر شدن پختشدن آن برگردانید. همچنین، باید حتما به دمای فر دقت کنید تا مرغ بهطور یکنواخت سرخ شود. اگر دمای فر خیلی بالا باشد، مرغ خارجی بهطور ناهمگون پخته خواهد شد، در حالی که اگر دمای فر کمتر باشد، زمان بیشتری برای پختن نیاز خواهد داشت.
همچنین، برای به دست آوردن ترکیبی بهتر از مرغ، میتوانید بعد از ۵۰ دقیقه، روی مرغ سسهای خود را بریزید و سپس مرغ را باز بگردانید تا پختشدگی یکنواختی داشته باشد. در نهایت، پس از پخت، مرغ را بردارید و بهاستراحت بگذارید تا بادهای داخلی آن به راحتی به بیرون آمده و بهطور کامل سرخ شود. بعد از آن، میتوانید آن را در کنار سبزیجات و سالادهای دلخواهتان سرو کنید.
مرغ مجلسی با طعم فرنگی
مرغ مجلسی با طعم فرنگی، یکی از غذاهای خوشمزه و مناسب برای سفرههای جشن و مهمانیها است. این غذا به روش کبابی درست میشود و با ترکیبی از ادویههای فرنگی و تند، طعم و ارمغان خاصی را به آشپزی ما میآورد.
برای تهیه این غذا، ابتدا باید برای مرغ پخته شده استفاده کرد. مرغ با ترکیبی از پودر سیر، زردچوبه و نمک و فلفل به مدت چند ساعت در یخچال میرود، سپس در روغن داغ کف ماهیتابه آن را پخته و از روی ماهیتابه برداشته میشود.
در مرحله بعد، با استفاده از پودر سیر، تخم مرغ و هل، سسی به نام «سس آژیلو» تهیه میشود که طعمی خاص و فداکارانه ایجاد میکند. این سس، به ماده مخلوط کنندهای به نام جوشکار افزوده شده و به صورت خمیری آماده میشود.
سپس با استفاده از سسی که ساخته شده و روی مرغ چرک میشود، در ظرفی گذاشته و برای چند دقیقه درون فر قرار میدهیم تا مواد مختلف در سس و مرغ هم تلفیق شود. در انتها این غذا را با سس تند و روغنی و غلات سرو میکنیم.
مرغ مجلسی با طعم فرنگی، یکی از غذاهای مناسب برای مهمانیها و جشنهای ماست که با ترکیبی از ادویههای فرنگی و سس آژیلو تهیه میشود و طعمی نزدیک به غذاهای مجلسی و فرنگی ایرانی خواهد داشت.