طرز تهیه لوبیا چیتی با گوشت خورشتی
لوبیا چیتی با گوشت خورشتی یکی از محبوبترین و خوشمزهترین غذاهای مازندران است. برای تهیه این خوراک ابتدا باید لوبیا را خیس کرده و پس از آن در قابلمه به همراه گوشت چرخ کرده و پیاز تفت داده شده داخل آن ریخته شود.
سپس با اضافه کردن نمک، فلفل و زردچوبه، مواد را به مدت حدود ۱ ساعت روی حرارت قرار داده و پس از آن به دمای ملایمی روی حرارت همراه با آب ادامه می دهیم تا گوشت و لوبیا به خوبی پخته شوند.
در ادامه، برای تهیه سس خورشت از گوجه فرنگی و نمک درست شده که پس از پخت لوبیا و گوشت، داخل قابلمه اضافه خواهد شد. با اضافه کردن اندکی آب سرخ شده به خلیط و همزنی آن، خورشت به غلظت مورد نظر دست می یابد.
در نهایت، برای تزئین و افزایش طعم و ظاهر غذا، میتوان یک اندازه کمی جعفری و نعنا تازه را در بالای خورشت بریزیم. سپس لوبیا چیتی با گوشت خورشتی آماده سرو برای خانواده و میهمانان شماست.
لوبیا چیتی با گوشت خورشتی به روش خانگی
خورشت لوبیا چیتی با گوشت، یک غذای سنتی و خوشمزه در مناطق مختلف ایران است. این غذا با ترکیب دو مواد اصلی یعنی لوبیا چیتی و گوشت قرمز، طعم و مزه ویژهای را به همراه دارد. به عنوان یک غذای پر ارزش غذایی، خورشت لوبیا چیتی با گوشت باعث افزایش سطح قند خون نمیشود و به عنوان یک منبع انواع مواد مغذی ازجمله پروتئین، آهن و فیبر طبیعی برای بدن مفید است.
برای طبخ این خورشت در مرحله اول باید لوبیا چیتی را به مدت چند ساعت به صورت خیس کرده و سپس آن را به همراه گوشت قرمز خوراکی در قابلمه برای نیم ساعت به شدت بپزید. سپس سبزیجات رنده شده شامل پیاز، سیر و زنجبیل و رب گوجه فرنگی به آن اضافه کرده و مدتی دیگر در حرارت یکدست به مدت نیم ساعت طبخ کنید تا مزه و طعم خوبی به خورشت ببخشید. در انتها، میتوانید با اضافه کردن نمک و فلفل سرخ شده به خورشت، طعم و مزه آن را بیشتر تاکید کنید.
از آنجایی که خورشت لوبیا چیتی با گوشت خوراکی، به روش خانگی آماده میشود، از ترکیبات بدون نگرانی میتوان استفاده کرد واین روش طبخ بدون هیچ گونه مواد افزودنی نظیر نمک پودری و روغن پخت به روش صحیح و سالم تهیه و پخته میشود. به همین دلیل، خورشت لوبیا چیتی با گوشت، یکی از غذاهای سالم و مغذی برای افرادی است که به سلامت بدن خود اهمیت میدهند.
در نهایت، خورشت لوبیا چیتی با گوشت خورشتی، سرو شده با نان پرنده، برنج سفید و سالاد شیرازی، به عنوان یک غذای کامل و مغذی میتواند مورد استفاده قرار بگیرد. خوردن این غذا به همراه سبزیجات تازه، میوه، و گردش در فضای باز، باعث احساس خوشایندی و بیشتر شدن انرژی در بدن میشود.
راهنمای تهیه لوبیا چیتی با گوشت خورشتی
لوبیا چیتی، از غذاهایی است که در فصل پاییز و زمستان بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد و سوپرایز خوبی برای پاییزیهای سرد است. لوبیا چیتی بیشتر در مناطق شمالی کشور کشت میشود و معمولاً به همراه گوشت خورشتی سرو میشود.
برای تهیه لوبیا چیتی با گوشت خورشتی، لوبیا چیتی را شب قبل از پخت در آب خیسانده و روز بعد آن را با یک قاشق غذا خوری نمک و آب داغ برای پخت داخل قابلمه ریخته میشود. برای پخت گوشت خورشتی نیز بهتر است از گوشت گوسفند استفاده کنید. بعد از ریختن گوشت در پانچ، به آن آب داغ، زردچوبه، نمک، فلفل سیاه و 1 پیمانه آب اضافه کنید و آن را برای پخت روی شعله متوسط قرار دهید تا گوشت آن رسیده باشد.
با گذشت یک ساعت، لوبیای چیتی نیز در یک قابلمه پر آب آبگوشت شده و برای پخت روی شعله متوسط قرار داده میشود. پس از پخت گوشت و لوبیای چیتی، آنها را با هم ترکیب کنید و با نمک، فلفل، پودر چیلی، یک قاشق سرکه سفید و یک قاشق روغن زیتون به طعم دلخواه خود برسانید. در انتها، چند برگ نعناع خشک را نیز به عنوان تزئین اضافه کنید و آماده سرو کردن خود میباشید.
خوراک شیرین لوبیا چیتی با گوشت خورشتی
خوراک شیرین لوبیا چیتی با گوشت خورشتی یکی از غذاهایی است که در جشن ها و مهمانی های خانوادگی به شکل رایج سرو می شود. این غذا از مواد اصلی لوبیا چیتی، گوشت خورشتی، پیاز و ادویه های خوراکی ساخته می شود. این غذا با طعم شیرین لوبیا چیتی و مزه خوشمزه گوشت، غذایی بسیار خوشمزه و کامل است و مورد استقبال خانواده ها و مهمانان ویژه قرار می گیرد.
برای آماده کردن این غذا، لوبیا چیتی باید در آب جوش به مدت یک ساعت که حداقل نیم ساعت نیز کافی است، خیس شود. پس از جدا کردن آب، لوبیا ها در قابلمه به همراه گوشت خورشتی با پیاز و ادویه های خوراکی مخلوط و با آب و مقداری نمک پخته می شود. بهتر است از گوشت خورشتی با کمترین چربی استفاده شود تا غذا سبک تر و صحی تر باشد.
بعد از حدود 45 دقیقه پخت، لوبیا چیتی و گوشت خورشتی به همراه آب پخته شده، شیرین شده و ادویه دار شده و به صورت غلیظ سرو می شود. این غذا می تواند به صورت پایه یک وعده غذایی کامل و شامل برنج، سالاد و خورشت دیگر باشد و به خانواده و مهمانان لذت و خوشایندی فراوان بدهد.
لوبیا چیتی با گوشت خورشتی در قابلمه
لوبیا چیتی با گوشت خورشتی یکی از غذاهای جذاب و خوش طعم است که از ترکیب لوبیای چیتی و گوشت گوساله یا گوشت چرخ کرده تهیه میشود. این غذا با عطر و طعمی بسیار خوشمزه و بافتی گوشتی و لذیذی لوبیا جذابیت زیادی برای خانواده ها و میهمانان دارد.
برای تهیه این غذا ابتدا باید لوبیای چیتی را بعد از شستشو و خیساندن، در داخل قابلمه با آبی که به لحاظی کافی باشد قرار داد. سپس قابلمه را روی حرارت مستقیم قرار داده و بعد از اولین جوش آتش را کمی کاهش داده تا لوبیا با حفظ قوام خود، پخته شود.
بعد از این که لوبیا پخته شد، باید گوشت را به قطعات کوچک خرد کنید. در قابلمه دیگر، روغن را گرم کرده و پیاز را خرد کرده داخل آن بریزید. هنگامی که پیاز رنگ خود را تغییر داد، گوشت را داخل آن اضافه کرده و اجازه دهید تا از همه جانب نیم پخته شود. سپس نمک و فلفل را اضافه کرده و با مواد روی لوبیا مرکب کنید.
حالا قابلمه را به آرامی به لوبیا اصلی اضافه کرده و ظرف را محکم کرده تا حرارت درونش جمع شود. بعد از اولین جوش، حرارت را کمی کاهش داده و گوشت را به اندازه کافی پخته کنید. پس از پخته شدن، طعم تند گوجه فرنگی و نمک را اضافه کرده و لذت بخشتر کردن طعم آن را میتوانید با اضافه کردن آبلیمو نیز افزایش دهید.
در نهایت میتوانید لوبیا چیتی با گوشت خورشتی را با برنج یا نان تپه کهنه سرو کنید و با یک سالاد خوشمزه بهترین سفره ای را برای خانواده خود درست کنید.
طرز تهیه لوبیا چیتی با گوشت در فر
لوبیا چیتی با گوشت یک غذای خوش مزه و پرطرفدار است که در بسیاری از مراسم و جشنهای خانوادگی و مذهبی سرو میشود. آموزش تهیه این غذا کاملاً ساده است و در فر تهیه میشود. برای تهیه لوبیا چیتی با گوشت در فر، ابتدا باید لوبیا چیتی را برای چند ساعت در آب خیس کنید تا نرم شود.
پس از آن باید گوشت را به اندازهٔ مناسبی کوبیده و با روغن در تابه یا قابلمه ای تفت دهید تا قهوهای شود. سپس به گوشت کوبیده یک قاشق غذاخوری رب گوجهفرنگی، نمک، فلفل، زردچوبه و ادویههای مورد نظر اضافه کرده و به مدت چند دقیقه دیگر تفت میدهیم.
سپس لوبیا چیتی را با آب جوش به مدت ۳۰ دقیقه درد می دهیم و با آبکش کنار میگذاریم تا آب لوبیا زده شود. بعد، لوبیا چیتی را با گوشت روی یک ظرف با قطر ۲۵ سانتیمتر قرار داده و به مدت ۱۵ دقیقه در فر داغ داغ میگذاریم. در ادامه، لوبیا چیتی با گوشت را از فر بیرون میآوریم و طبق مرحلهٔ قبل یک قاشق غذاخوری روغن زردچوبه به آن اضافه کرده و مجدداً به مدت ۳۰ دقیقه دیگر در فر قرار میدهیم تا کامل پخته شود.
بهتر است در این زمان، فر را با پوششی بپوشانید تا عطر و طعم لذیذ لوبیا چیتی با گوشت همهٔ خانه را فراگیرد. پس از مدت زمان مشخص، لوبیا چیتی با گوشت در فر آماده سرو شدن است. این غذا را به همراه نان تازه و سلاد سرو کنید و از طعم فوقالعادهٔ آن لذت ببرید.