مراحل تهیه خمیر پیراشکی ساده
تهیه خمیر پیراشکی ساده یک فرایند آسان و لذیذ است که با توجه به مواد اولیه ساده و متنوعی که میتوانید استفاده کنید، میتوان به طعم های مختلفی از این شیرینی دست یافت.
ابتدا برای تهیه خمیر میتوانید یک کیلو آرد با استفاده از ظرف مخصوص مخلوط کن یا به صورت دستی در یک ظرف بزرگ مخلوط کنید. به این ترتیب که ابتدا آرد را همراه با نمک و قند به آن اضافه کنید و سپس تخم مرغ را به آن اضافه کنید. باید به غور آمیزی هنگام مخلوط کردن مواد توجه شود.
پس از اینکه مواد به صورت یکپارچه مخلوط شدند، میتوانید کره را به آن اضافه کنید و دوباره مواد را قبل از پخت برای حفظ خواص درجه حرارت و جذب رطوبت روی کاغذ مخصوص داخل یخچال بگذارید و به مدت حداقل یک ساعت سرد کنید.
سپسبا بهره گیری از برداشتن مقدار مورد نیاز خمیر، باید آن را در مخلوط کن یا دستی آن را با توجه به سلیقه شخص مناسب حالت دهید. بعد از آن، خمیر را به شکل خمیر نان تهیه شده به دو تکه مساوی تقسیم کرده و به طولی با سایز های مختلف برش دهید. پس از این مرحله، دوباره قطعات خمیر را روی کاغذ مخصوص و یا سینی های پخت پیراشکی قرار دهید.
سپس قطعات خمیر را برای 25-20 دقیقه به دمای 170 درجه سانتیگراد در فر معمولی قرار دهید. پس از اینکه خمیرهای شما خشک و طلایی شدهاند، آنها را از فر خارج کنید و روی شبکه تا 30 دقیقه به خنک شدن بگذارید. بعد از خنک شدن، میتوانید پیراشکی های خمیری ساده خود را به صورت ترکیبی با شکر یا نوشیدنی های سرد و گرم سرو کنید و لذت ببرید.
نکات مهم در تهیه خمیر پیراشکی ساده
تهیه خمیر پیراشکی ساده یکی از سادهترین روشها برای تهیه دسر و شیرینی در خانه است. اما برای داشتن نتایج مطلوب، باید به نکاتی توجه کرد که در زیر بیان میشوند:
اولین نکته مهم در تهیه خمیر پیراشکی ساده استفاده از مواد با کیفیت است. برای این منظور، بهتر است از آرد با کیفیت، شیر خام و کره گاو استفاده کنید.
در مرحله بعد از انتخاب مواد، باید به رعایت نسبت درست مواد در تهیه خمیر پیراشکی توجه کرد. برای هر یک پیراشکی، حداکثر 2 قاشق غذا خوری آرد و یک قاشق غذا خوری کره گاو و شیر کافی است.
مهمترین نکته در تهیه خمیر، زمان آن است. برای داشتن خمیری مخملی و پفکی، باید خمیر را حداقل 30 دقیقه در یخچال قرار داد تا کره گاو سفت شود.
سرانجام، برای نوازش چشمهای خود، میتوانید از مواد خامی مانند تخم مرغ، آماده کردن و شکر در روی پیراشکی استفاده کنید.
در کل برای تهیه خمیر پیراشکی ساده، تمامی موارد به دقت و با کیفیت بالا باید رعایت شوند تا شما بتوانید دسر یا شیرینی خوشمزهتری در خانه تهیه کنید.
آموزش تهیه خمیر پیراشکی ساده
خمیر پیراشکی یکی از پرطرفدارترین و خوشمزهترین حلواهای ایرانی است که در اکثر مناطق ایران تهیه و مصرف میشود. در این مطلب به شما خواهیم آموخت که چگونه خمیر پیراشکی ساده و چندین باطری تولید کنید.
مواد لازم برای تهیه خمیر پیراشکی شامل چند کیلو آرد تمیز و عادی، کره یا روغن و شیر همراه با شکر و آب میباشد. در زمان آماده سازی باید تمام مواد را در دمای اتاق قرار دهید. در ابتدا، آرد را به کمک ظرف مخصوصی که برای تر شدن آرد استفاده میشود، تر میکنیم. سپس، شیر و شکر را به آرد اضافه کرده و به خوبی مخلوط کنید. سپس، به تدریج روغن یا کره و آب را نیز به آن اضافه کرده تا مخلوط همگن شود. سپس، به داخل دستگاه تولید پیراشکی میریزیم و با کمک فشار موتور، خمیر را تولید میکنیم.
در نهایت، برای رسیدن به دود عالی، خمیر پیراشکی را در دمای ده تا پانزده درجه سانتیگراد حداقل یک شب نگه دارید و محصولی خوشمزه و باطریهایی دمدستی خواهید داشت. همچنین، میتوانید از خمیر پیراشکی تهیه شده برای تهیه انواع خورشتها و دسرها نیز استفاده کنید.
مواد لازم برای تهیه خمیر پیراشکی ساده
خمیر پیراشکی یکی از خوراکیهای شیرینیپزی است که طرفداران زیادی دارد. این محصول در سطح وسیعی در فروشگاهها و کافی شاپها عرضه میشود اما در خانه نیز میتوانید آن را تهیه کنید.
برای تهیه خمیر پیراشکی ساده، نیاز به مواد زیر است:
- ۲ لیوان آرد سفید
- ۱-۲ پیمانه شکر (بر حسب سلیقه)
- ۳/۴ لیوان روغن گیاهی
- ۱ عدد تخممرغ
- ۱ قاشق چایخوری پودر شیرینکننده
- ۱ قاشق چایخوری شور (جهت تنظیم میزان شیرینی)
ابتدا آرد، شکر و پودر شیرینکننده را با هم مخلوط کرده و سپس روغن گیاهی را به تدریج به آن اضافه کرده و با استفاده از دستگاه میکسر، به خوبی با هم مخلوط کنید. سپس تخممرغ را وارد مخلوط کنید و مجدداً تمام مواد را به داخل دستگاه میریزید تا خمیر تهیه شده را به خوبی با هم ترکیب کنید.
پس از اتمام مراحل ترکیب، خمیر را میتوانید به دو روش دستی یا با استفاده از دستگاههای ساده یا الکتریکی فرم دهید. سپس با استفاده از دستهبندی ساده یا مخصوص به خمیر پیراشکی، خمیر را بصورت یکنواخت قطعات کوچک تهیه کرده میتوانید آن را بر روی سینی فر بگذارید. در ادامه، سینی را به مدت شصت دقیقه در دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد فر قرار داده و پیراشکی را به رنگ طلایی درآورید.
همچنین برای افزایش طعم عطر خمیر پیراشکی، میتوانید از اسانس وانیل یا پودر میخک استفاده کنید. البته توجه داشته باشید که میزان این مواد به سلیقه ذائقه خودتان بر میگردد.
روش درست کردن خمیر پیراشکی ساده
برای درست کردن خمیر پیراشکی ساده مواد اولیهای نظیر آرد، روغن، شکر، یک تخممرغ و آب مورد نیاز است. ابتدا درون یک ظرف، مقداری آرد و شکر را باهم مخلوط کرده و سپس یک تخممرغ به مخلوط آرد و شکر اضافه کرده و به مدت چند دقیقه آنها را با هم مخلوط میکنیم. سپس مقداری روغن را به مخلوط درون ظرف اضافه کرده و دوباره همه مواد با هم مخلوط میشوند.
در مرحله بعدی، به آرد و شکر و تخم مرغ و روغن در داخل ظرف، به آرامی کمی آب اضافه کرده و به مدت چند دقیقه همه مواد با هم مخلوط میشوند تا خمیر پیراشکی را تهیه کنیم. پس از ترکیب خوب تمام اجزای مخلوط، باید پیراشکی را به مدت چند ساعت در داخل یخچال استراحت دهیم تا آرام شود و آماده آماده شدن باشد.
پس از استراحت خمیر پیراشکی، باید خمیر را بر روی سطح آرد خرد کرده گذاشته و آن را به صورت صاف و بدون بریدگی بشکلی مورد نظر باز شده کرد. در صورت نیاز، میتوان از دستگاه نانوایی به طور خاص استفاده کرد تا خمیر پیراشکی را به شکل آماده برش دهیم.
در این نقطه، خمیر پیراشکی آماده برای پختن است. باید مطمئن شویم که فر را به ۳۵۰ درجه فارنهایت گرم کرده و ورق پیراشکی را در آن قرار دهیم. معمولاً پخت پیراشکی حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه به طول میانجامد. پس از آماده شدن پیراشکی، آن را از فر خارج کرده و به مدت چند دقیقه برای خنک شدن روی تخته چوبی گذاشته و سپس میتوانیم از آن نوش جان کنیم.
طرز تهیه خمیر پیراشکی ساده با استفاده از ماشین نانوایی
تهیه خمیر پیراشکی به عنوان یکی از خوراکیهای محبوب و معروف سفرههای ایرانی به شمار میرود. خمیر پیراشکی با توجه به استفاده از عمدهترین مواد اصلی شامل آرد، آب و نمک، تقریبا پراکنده و همهگیر میباشد. در واقع، این خمیر برای آماده سازی محصولات مختلف در صنایع نان مصرف میشود، از جمله انواع کیک، کلوچه و بیسکوییت.
بعضی از افراد برای تهیه خمیر پیراشکی از دستگاههای نانوایی استفاده میکنند، که همانطور که از نامشان پیداست، این دستگاهها برای ساخت نان و خمیر مختلف بکار میروند. با استفاده از دستگاههای نانوایی، خمیر پیراشکی بسیار سریع و به راحتی آماده میشود و کیفیت آن هم به نحوی است که با تهیه آن به صورت دستی، برابری دارد.
برای تهیه خمیر پیراشکی با استفاده از دستگاه نانوایی، موادی مانند آرد، نمک و آب را طبق نسبتهای مشخص دستورالعمل مورد نظر، در دستگاه قرار داده و سپس دستگاه را روشن کنید. پس از چند دقیقه، خمیر آماده شده و با طریقه خاصی از دستگاه خارج میشود. نوتبوک چیزی نادیده نمیگذارد و با توضیحات کامل درباره ماده و مهمات و کمی بهترین روش برای تهیه خمیر پیراشکی در دستگاه نانوایی تا به اینجا خدمت رسانی کردیم.
استفاده از دستگاه نانوایی برای تهیه خمیر پیراشکی به دلیل کاربری و کیفیت مناسب خمیر، بسیار پرطرفدار است. علاوه بر همهاین شاید برای آخرین بار، چند تا نکته هم در رابطه با تهیه خمیر در دستگاه نانوایی را یادآوری کنیم: اول این که تا زمانی که به دستگاه عادت نکردهاید، دوام دادن پرههای خمیر میتواند برای مقدار کم خمیری که خاموشتان قرار میگیرد، سخت باشد، در این مواقع بهتر است کمی آب بیشتری به مواد اضافه کنید و یا مقدار کمی کمتری از آرد بخشش دهید. سرانجام با استفاده از دستگاه نانوایی، در کمترین زمان ممکن، خمیر به دست خواهید آورد و خودمانیت خاصی با تهیه خمیر پیراشکی خود داشته باشید.