طرز تهیه خمیر نان لواش در نانوایی

تعبیر خواب

تعبیر خواب با هوش مصنوعی (آنلاین)

خوابتو دقیق بگو تعبیرشو دقیق دریافت کن.

برای استفاده  وارد سایت تعبیردون بشید. 

ورود به سایت تعبیر دون (کلیک کنید)

طرز تهیه خمیر نان لواش در نانوایی

خمیر نان لواش یک نوع نان سنتی و پرطرفدار در ایران است که در تهیه آن از مواد اولیه ساده و ارزان همچون آرد، آب، نمک و روغن استفاده می‌شود. تهیه خمیر نان لواش در نانوایی نیز به راحتی قابل انجام است و می‌توان این نان را در خانه نیز تهیه کرد. در ادامه به توضیح تهیه خمیر نان لواش در نانوایی پرداخته خواهیم شد.

ابتدا برای تهیه خمیر نان لواش، یک ظرف بزرگی را آماده کنید و یک کیلوگرم آرد را به آن اضافه کنید. سپس در یک لیوان آب گرم، دو قاشق چایخوری نمک را حل کنید و به آرد اضافه کنید. می‌توانید برای محکم کردن خمیر، یک قاشق سرکه نیز به آرد اضافه کنید.

سپس با استفاده از دست‌گاه مخصوص تهیه نان یا دست‌های خود، آرد را با آب ترکیب کنید و به صورت یکپارچه با هم مخلوط کنید. حال نوبت به مرحله آرام کردن و لخت کردن خمیر است. برای این کار، روی سطح کار خود که می‌تواند یک صفحه بزرگ به غیر از میز آشپزخانه باشد، خمیر را ریخته و با استفاده از دستان، آن را لخت وارد کنید.

سپس با استفاده از یک تکه کاغذ روغنی، روی خمیر را با روغن پخش کنید و مطمئن شوید که همه سطح پوشیده شود. حال کوچکترین خمیر را در موتور تخته نان برش دهید و بعد به مدت چند دقیقه در دستگاه پزشکی پخت خمیر نان لواش را انجام دهید.

در نهایت خمیر نان لواش را با جوجه‌فروشی، قارچ سرخ‌کرده و سبزی‌جات روی خود تزئین کرده و با کمی دوغ سرد سرو کنید و لذت ببرید.



مرحله اول: تهیه مواد لازم

مرحله اول در هر فرایند تولید به تهیه مواد لازم برای آن فرایند اشاره دارد. در این مرحله، باید مواد اولیه و ابزارهای لازم برای شروع فرآیند تولید در اختیار داشته باشیم. از این رو، در این مرحله باید به دقت مواد لازم را تحلیل کرده و ابزارهای مورد نیاز را برای شروع تولید آماده کنیم.

در موضوعات مختلف، نیاز به مواد مختلفی در مرحله اول وجود دارد. برای مثال، در صنعت غذایی، ممکن است نیاز به مواد اولیه مختلفی مانند گندم، شکر، نمک، چربی، پودر شیر و... باشد. برای تهیه این مواد، ممکن است نیاز به دستگاه‌های خاصی مانند آسیاب، دستگاه مخلوط کننده، دستگاه سبزی خردکن و... باشد.

در موضوعات دیگر نیز مانند صنعت الکترونیک، مواد متفاوتی مانند مقاومت‌ها، مدارهای الکترونیکی، ترانزیستورها و... قرار است در مرحله اول تهیه شود. برای تهیه این مواد، نیاز به دستگاه‌های خاصی مانند دستگاه پلاتر، دستگاه ای تی اف (ATF)، دستگاه‌های تست الکتریکی و... وجود دارد.

به طور خلاصه، در مرحله اول تهیه مواد لازم برای هر فرایند تولید، بسیار مهم است و باید پیش از هر اقدامی، مواد لازم را به دقت تحلیل کرده و ابزارهای مورد نیاز را آماده کرد.



مرحله دوم: ترکیب مواد و تهیه خمیر

مرحله دوم در تهیه نان، ترکیب مواد و تهیه خمیر است. در این مرحله، مواد لازم برای ساخت نان، شامل آرد، مایع (آب یا شیر)، نمک و خمیرهای نان، با هم ترکیب می‌شوند تا خمیری بافتی رقیق و چسبناک بوجود آید.

برای تهیه خمیر برای نان، مراحل زیر باید طی شوند:

1. مواد را با هم ترکیب کنید: در ابتدا، مواد خشک را به صورت دقیق مخلوط کرده و سپس مایع را به تدریج به پودرهای آردی اضافه می‌کنیم و به صورت یکجا با هم مخلوط می کنیم تا خمیری یکنواخت و چسبناک به دست آید.

2. ماسه‌خوری: پس از ترکیب مواد، خمیر را به مدت حداقل ۱۰ دقیقه به مدت ۱۰ دقیقه ماسه‌خوری کنید تا بافتی نرم و لطیف به دست آید.

3. نوع خمیر: نوع خمیر بستگی به نوع نان مورد نظر دارد. مثلا خمیر نان صنعتی با خمیر کلاسیک و خمیر نان سنتی با بافت سفت تر تهیه می‌شود.

در نهایت، بعد از آماده شدن خمیر، آن را به صورت مستقیم روی سطح کار ورزی پهن کرده و با استفاده از یک دستگاه نان، مانند ماشین نان، به شکل نان‌های کوچک و منظم تقسیم کرده و بعد از آن نان را درون فر می‌ریزیم تا پخته شود. با این روش، نان‌های لذیذ و سالم با بافتی خوشمزه و نرم به دست می‌آید.



مرحله سوم: آماده سازی و نرم کردن خمیر

مرحله سوم در تهیه خمیر، آماده سازی و نرم کردن خمیر به منظور آماده سازی آن برای شکل دادن و پختن است. در این مرحله، خمیر به گونه‌ای آماده می‌شود که بتوان آن را به شکل دلخواه قالب بندی کرد.

برای شروع، مقدار آرد توسط فرد تهیه‌کننده در یک ظرف بزرگ قرار گرفته و به آرامی درون آن، با دست و با اضافه کردن آب به تدریج، خمیر تهیه می‌شود. در این مرحله باید مقدار آب بر اساس نوع آرد و نرمی یا سفتی خمیر مورد نظر، تعدیل شود.

پس از آماده سازی خمیر، باید آن را به گونه‌ای نرم کرد که بتوان آن را به راحتی قالب‌های مورد نظر برش داد. برای این کار، باید خمیر را بصورت تکه‌تک به دست آورده و به آرامی و به مدت حداقل 10 دقیقه با دست لازمه روی آن راه بدهید. هدف از این موضوع قرار دادن آن است که گلوتن درون خمیر کشیده شود و خمیر نرم و کاملاً بافت یافته شود.

در پایان، باید خمیر را موکول کرده و به روی سطحی صاف تمام شده آن را قرار داد. در این مرحله نیز بهتر است از شیرینی‌پزان عالی‌ترین ابزارها و تجهیزات استفاده شود تا بتوان بهترین نتیجه را از آماده‌سازی و نرم کردن خمیر حاصل کرد.



مرحله چهارم: بخش بندی خمیر

در مرحله چهارم از پخت نان، که بخش بندی خمیر نامیده می شود، خمیر را به قطعات کوچک تر تقسیم می کنیم. این قسمت از فرآیند موجب جلب توجه بخشی از پخت نان می شود که مراحل گذشته را پوشش می دهد.

در این مرحله، هدف آن است که خمیر را به قطعات کوچکتری تقسیم کنیم تا به بخش های کوچکتر دسترسی داشته باشیم و بتوانیم سایز و شکل نان را تنظیم کنیم. قطعات خمیر را به اندازه مورد نیاز برش می کنیم و به افرادی که برای پخت نان مسئولیت دارند تحویل می دهیم.

به طور کلی، در سطوح بالایی از محل پخت نان، خمیر به صورت کلی برش گردیده و به بخش های مختلف تقسیم شده است. هر بخش به طور جداگانه پخت می شود و حتی می توان یک بخش از خمیر را برای پخت سایر محصولات مانند پیتزا و برنج و ... نیز استفاده کرد.

در نهایت، بخش بندی خمیر عملی مهمی است که موجب تنظیم و رفع ابهامات موجود در فرآیند پخت نان شده است. از آنجایی که خمیر می تواند با توجه به کاربردهای مختلف، به اندازه مناسب تقسیم شود، نان های با شکل و سایز متنوعی را به دست می آوریم. به همین دلیل، بخش بندی خمیر برای به دست آوردن نان هایی با کیفیت و متنوع، بسیار حائز اهمیت می باشد.



مرحله پنجم: آماده سازی تابه برای پخت

در مرحله پنجم از آماده سازی غذا، تابه را باید برای پخت مواد آماده کرد. در این مرحله، باید به موارد زیر توجه کنید تا غذای شما بهترین نتیجه را در طول پخت بدهد:

۱- ابتدا باید تابه را بر روی حرارت بگذارید تا گرم شود. برای این کار، می‌توانید از روش داخلی یا خارجی استفاده کنید. در روش داخلی، تابه را بر روی شعله‌ی گاز قرار می‌دهید و قدری صبر می‌کنید تا گرم شود. در روش خارجی، تابه را بر روی یک محفظه یا صفحه‌ی گرم کننده قرار می‌دهید.

۲- بعد از گرم شدن تابه، بهتر است روغن یا گریس روی آن ریخته و داخل تابه را به خوبی روغنی کرد. این امر باعث می‌شود که غذا بهتر پخته شود و درشت نشود.

۳- برای آماده سازی تابه برای پخت، باید مواد درون تابه نیز آماده شوند. اگر برای پخت مواد از روغن استفاده می‌کنید، باید آن را به مواد اضافه کنید و روی آنها پخت کنید. در صورت استفاده از مواد تر، مانند گوشت، کباب، مرغ و ماهی، باید آنها را به خوبی خشک کرد تا بهترین نتیجه را در پختن داشته باشید.

۴- در نهایت، پس از آماده سازی تابه، مواد درون آن را به خوبی مخلوط کنید و طبق دستور العمل غذای خود را پخت کنید. همچنین، در دوره‌های پخت، باید به تابه نظارت کنید و سریعاً از آن برداشته شود تا غذای شما نسوزد یا درشت نشود.

با رعایت این موارد و استفاده از تابه‌ی با کیفیت، می‌توانید غذایی خوشمزه و با کیفیت درست کنید.



مرحله ششم: پخت نان لواش

مرحله ششم در پخت نان لواش، پخت نان در داخل سینی نان است. برای این کار، می‌توانید یک روش ذوب شدن برف را انجام دهید تا سینی نان را در آن قرار دهید. می‌توانید از دستگاه فر برای پخت نان استفاده کنید و یا آن را در یک قابلمه بزرگ به روش سنتی در داخل اجاق گاز پخت کنید.

این مرحله ممکن است برای برخی از افراد کمی چالش برانگیز باشد، زیرا نان لواش بسیار باریک و به همین دلیل قابلیت خراب شدن آن بسیار بالا است. بنابراین، باید به دقت از مواد اولیه استفاده کنید و به مدت زمان دقیق تیکه نان را در دمای مناسب پخت کنید.

همچنین، موقع قرار دادن نان در سینی نان برای پخت، باید مراقب باشید که تمامی تیکه‌های آن به صورت یکنواخت در سینی قرار بگیرند تا پخت نان به صورت یکنواخت انجام شود. همچنین، حتماً قبل از پخت، سینی نان را در یخچال به مدت ۱۵ دقیقه قرار دهید تا باعث شود که نان لواش خیس نشود و به درستی سد شود.

با راه‌اندازی فر به دمای ۴۵۰ درجه فارنهایت، نان‌ها را در آن قرار دهید و در طول حدود ۳ دقیقه به آن ها نگاه کنید. بعد، سینی را از فر بیرون بیاورید و تیکه‌های نان را برعکس کرده و برای حدود سه دقیقه دیگر داخل فر بگذارید.

در نهایت، بعد از پخت نان لواش تازه پخته را از فر بیرون بیاورید و آن را روی یک سینی قرار دهید تا خنک شود. حالا، با باز کردن نان لواش، می‌توانید به راحتی از آن برای سرویس کردن استفاده کنید.