مواد لازم برای تهیه حلوای شیر در به خانه برمیگردیم
حلوای شیر یکی از دسرهای محبوب و سنتی جنوب ایران است که با استفاده از شیر، برنج و نباتات خشک ساخته می شود. برای تهیه این دسر لازم است که به مواد اصلی آن دسترسی داشته باشیم. در ادامه به ذکر مواد مورد نیاز برای تهیه حلوای شیر می پردازیم.
مواد لازم برای تهیه حلوای شیر عبارتند از شیر، نباتات خشک مانند پسته، بادام، فندق، گردو، کره، برنج، شکر، زعفران، کنجد و روغن نباتی. کیفیت مواد مورد استفاده در تهیه حلوای شیر بسیار مهم است. با استفاده از مواد با کیفیت بالا، حلوای شیری بسیار خوشمزه و سفت تر و بلندتر تهیه خواهد شد.
برای تهیه حلوای شیر، ابتدا برنج را شسته و در آب جوش پخته می کنیم. سپس با ترکیب شیر، نباتات خشک، شکر و زعفران، بهترین طعم حلوا به دست می آید. در نهایت با اضافه کردن کره و کنجد، تهیه حلوای شیر به پایان می رسد.
در کل، تهیه حلوای شیر برای بسیاری از افراد یک نوع شیرینی خوشمزه و سنتی است. با داشتن تمامی مواد لازم برای تهیه آن، همه می توانند به راحتی این دسر شیرین را در خانه تهیه کرده و لذت بخشی این دسر سنتی را تجربه کنند.
طرز تهیه شیر سفید
شیر سفید یک نوع آشامیدنی سالم و مغذی است که از شیر گاو، گوسفند، بز و خواربار درست میشود. تولید شیر سفید به روشی بسیار ساده و آسان انجام میشود و تنها نیاز به چند مورد ابزار و وسیله دارد.
برای تهیه شیر سفید، نخستین کار شستن دستها و وسایلی است که برای تهیه شیر مورد نیاز است. سپس دو لیوان شیر تازه را به یک قابلمه اضافه کرده و قابلمه را بر روی حرارت متوسط گذاشته و شیر را به مدت چند دقیقه به جوشیدن برسانید.
بعد از آن، شیر را از روی حرارت بردارید و آن را به یک ظرف پلیاتیلنی ریخته و در یخچال برای سرد شدن قرار دهید. بعد از سرد شدن، شیر را با یک ماشین گوشت یا خوراکی خمیر کنید تا به صورت یکنواخت و بدون دانه درآید.
در نهایت، شیر سفید را تازه و یا با مقداری شکر و وانیل درمیکس کرده و سرو کنید. با مصرف شیر سفید میتوانید برای تأمین بخشی از نیازهای روزانه خود به کلسیم و ویتامینهای مختلف بدن خود اقدام کنید.
طرز تهیه شربت آب پنیر
شربت آب پنیر به عنوان یک نوشیدنی سنتی و محبوب در بسیاری از مناطق ایران شناخته شده است. این شربت کاملا طبیعی و با مواد اولیه ساده تهیه میشود و به دلیل خواص مخصوص خودی که شامل تسکین دردهای معده، کاهیش تب و خشکی دهان میباشد، مورد توجه بسیاری از افراد قرار گرفته است.
برای تهیه شربت آب پنیر ابتدا بهتر است یک کیلوگرم پنیر را در آب جوش حدود یک ساعت قرار دهید تا آب پنیر از پنیر جدا شود. سپس با استفاده از دستگاه خمیرکن، پنیر را به خمیر درآورده و به لطف مخلوط شدن آب با پنیر، مخلوط را به ظرفی بریزید. سپس به این مخلوط، یک کیلوگرم شکر و یک عدد لیموترش را اضافه کنید.
سپس ظرف حاوی این مخلوط را بر روی حرارت ملایم قرار دهید و همیشه به آن هم توجه داشته باشید تا شکر کاملا حل شده و مخلوط به شیرینی مورد نظر برسد. پس از گذشت حداقل 30 دقیقه، ظرف را از روی حرارت بردارید و مخلوط را کاملا سرد کنید.
پس از سرد شدن، مخلوط را از روی پوست که به همراه پنیر داخل آن قرار دارد جدا کنید و سپس آن را به یک ظرف دیگر که داخل آن یخ قرار داده اید، بریزید. سپس برای سرو کردن، میتوانید تعدادی خرما و بادام را داخل شربت آب پنیر بریزید تا عطر و طعمی خاص به آن بدهد. بهتر است این نوشیدنی سرد و در ماه های گرم تابستان مصرف شود.
طرز تهیه شربت خرما
شربت خرما یکی از معروف ترین نوشیدنی های ایرانی است که در فصل تابستان به عنوان نوشیدنی خنک کننده مورد استفاده قرار می گیرد. شربت خرما از ترکیب آب، شیرین کننده و خرمای سرخ شده تهیه می شود و این شیرینی طبیعی خودش دارای خواص بسیاری از جمله سرشار از ویتامینها و مواد معدنی مختلف است.
برای تهیه شربت خرما ابتدا باید خرماها را با دقت انتخاب کرده و از لحاظ تمیزی، تازگی و با کیفیت بودن آن ها اطمینان حاصل کنید. سپس خرماها را خرد کرده و در یک دیگی با آب جوش و شیرین کننده ای مانند شکر، کنجد یا عسل مخلوط کرده و به مدت حدود نیم ساعت بجوشانید تا خرماها کاملا پخته شوند.
پس از پخت خرماها، دیگر آن ها را جدا کرده و با یک ماشین ترشی گوشتی یا مخصوص تهیه شربت، آن ها را خرد کنید تا تمامی شیره خرمای آن ها به بیرون بیاید. سپس شیره حاصله را به یک ظرف جدا انتقال داده و به مدت زمانی که وسط شیره داغ است، به خوبی هم بزنید تا شیره یا به عبارتی شربت خرما شفاف شود.
بعد از هم زدن شیره، شما میتوانید به صورت جداگانه عصاره یا رنگدانه خرمای پوست قهوه ای رنگ را با آب جوش مخلوط کنید و به شیره اضافه کرده و در قلیان و بعد در یخچال قرار دهید تا کاملا خنک شود. شربت خرما آماده مصرف است و میتوان از آن به عنوان نوشیدنی سرشار از مواد مغذی یا برای سرو سهولت بیشتر با بعضی مواد دیگر مانند لیمو، ریحان، نعناع، شیر، آبنبات و مرکبات مخلوط شود.
طرز تهیه قهوه حلوایی
قهوه حلوایی یکی از نوشیدنیهای روزمره و محبوب در ایران است که در بسیاری از فضاهای داخلی و خارجی میتوانید از آن لذت ببرید. تهیه قهوه حلوایی به روش سنتی، به شیرینی و طعمی خاصی را در قهوه اضافه میکند و از عطر و بوی خوشایندی همراه با ظاهری زیبا برخوردار است. در این مقاله، به شما نحوه تهیه قهوه حلوایی را به طریقی کاملاً ساده و قابل فهم توضیح میدهیم.
تهیه قهوه حلوایی با استفاده از روش قهوه قوری بسیار ساده است. همانطور که میدانید، جنس قهوه مورد استفاده برای تهیه قهوه حلوایی نباید خیلی زیاد باشد، بنابراین بهتر است از قهوهای با کیفیت و خوب استفاده کنید. برای تهیه قهوه حلوایی، مقداری قهوه و شکر را (در صورت دلخواه شکر قهوه) به نسبتی که دوست دارید به قوری اضافه کنید.
بعد از این کار، اب را به قوری اضافه کرده و به دمای گرمی روی شعله معمولی گذاشته و قهوه را به مدت 5 تا 10 دقیقه بجوشانید. در صورتی که مایل به قهوه حلوایی بسیار شیرین هستید، میتوانید شکر را در ابتدا به مقدار بیشتری به قهوه اضافه کرده و سپس به روش قبلی بجوشانید. بعد از آماده شدن قهوه، قوری را از روی شعله برداشته و محتویات آن را در ظروف مناسب بریزید.
در نهایت، قهوه حلوایی را میتوانید با چایر، کاکوتی، شیر، شیرینی یا بیسکوییت سرو کنید تا از طعم و مزه آن لذت ببرید. به یاد داشته باشید که پخت و پز و تهیه غذاهای مختلف، نیاز به تجربه و تمرین دارد. با تجربه کردن این روشها و با دقت به توجیهات و نکات موجود در دستورات، به راحتی میتوانید غذاهای خوشمزه، مطبوع و شگفتانگیزی را تهیه کنید.
طرز تهیه نباتی
نباتی یکی از انواع غذاهای سالم و کاملا گیاهی است که بسیار محبوب در بین افراد متعددی است که از گیاهان صرف غذا میکنند. ترکیبی از سبزیجات، نخودچی، لوبیا و سایر دانههای صحیح، نباتی را یک غذای سرشار از مواد مغذی با ترکیبات لذیذ و منحصر به فردی برای همه سنین میکند.
طرز تهیه نباتی خیلی ساده است. ابتدا، بهتر است که نخودچی را پیش از هر چیز در آب بریزید تا با ریختن آن در آب، به سرعت بپزد. پس از آن، لوبیا، را با آب بپزید و سپس سبزیجات موردنظر خود را اضافه کنید. در این مرحله، میتوانید بیشترین سبزیجات مورد علاقهی خود را انتخاب کنید و به دلخواه بعضی از سبزیجات را حتی میتوانید بصورت خام درست کنید.
پس از این که همه مواد در قابلمه قرار گرفتند، باید آنها را با یک سوئیچ روشن و خاموش بجوشانید. پس از آن، با یک قاشق چرب شده، مواد را تفت دهید و در حین تفت دادن، از اسکرابر یا هر ابزاری که بهترین نتیجه را میدهد، برای شور و تندی کمی از مواد استفاده کنید. در این مرحله، یکمی فلفل دلخواه خود را به مواد اضافه کنید.
در نهایت، نباتی آماده برای سرو با سایر غذاهای جانبی است. این غذا معمولاً با برنج سفید، آجیل، ترشی و کمی نمک تزئین میشود. به طور کلی، نباتی یک غذای سالم، خوشمزه و با ارزش غذایی بالاست که همه میتوانند از آن استفاده کنند.