طرز تهیه حلوای شیر خوشمزه مجلسی
حلوای شیر یکی از شیرینیهای خوشمزه و محبوب در سطح ایران است که در جشنها و مجالس مختلف اغلب سرو میشود. برای تهیه این شیرینی بسیار لذیذ نیاز به چند مواد اساسی میباشد که در ادامه به بررسی آنها خواهیم پرداخت.
در ابتدا برای تهیه حلوای شیر فرآیند دو مرحلهای لبنیاتی انجام میشود. ابتدا باید شیر را به مقدار مورد نظر به جوش درآورده و سپس به مدت یکی تا دو ساعت روی حرارت خیلی کم قرار داده تا شیر به خوبی کم بشود و شیرخامه ترشی را بتوان اضافه نمود. پس از کم شدن شیر نیاز است که آن را از روی اجاق گرفته و خنک شود.
بعد از خنک شدن شیر میتوان آن را به صورت مخلوط کننده با پودر شکر، روغن، روغن آفتابگردان، بادام و مغز خردشده، پودر کنجد و پودر هل به هم بزنید و تا زمانی که تمام مواد هم استحکام گیرد، مخلوط کنید. پس از آماده شدن خمیر حلوا، باید شکل آن را تعیین و آن را در داخل کشوهای سفید رنگ قرار دهید و با توجه به نیاز یخچال بگذارید تا مدتی خنک شود.
بعد از خنک شدن حلوا، سرو کردن آن بسیار ساده است. همانطور که میدانید، حلوای شیر معمولا به شکل قوطی در مغازهها به فروش میرسد. برای سرو حلوا در مجالس میتوان قطعات قوطی حلوا را در بشقابهای مناسب قرار داد و با دکوراسیون گلها و اسپری شکلات سرو کرد. در نهایت، این شیرینی خوشمزه و لذیذ میتواند یکی از گزینههای بسیار مناسب برای سرو در جشنها و مهمانیها باشد.
چگونگی تهیه حلوای شیر با طعم دلچسب
حلوای شیر به عنوان یک شیرینی سنتی، در اکثر مناطق ایران وجود دارد. طعم دلچسب این حلوا همیشه مورد توجه واقع شده است. اگر شما هم به دنبال راهکاری هستید تا تهیه حلوای شیر با طعم دلچسب، در این مقاله به برخی نکات و روشهای تهیه حلوای شیر معطر میپردازیم.
ابتدا باید شیرکه را از پنجره ریخته و در قابلمه به شدت بجوشانید تا پنبهای شود. در این حالت شیر باید همیشه همراه با قاشق حرکت کند تا برای درست شدن حلوای شیر، مقدار اضافه ای آب تبخیر شود. سپس از سطح معرف آن با قاشق یا چوبی شبیه به لیسههای شکاری کنارهای آن را به یکدیگر اضافه کرده و به همراه قاشقهای خیس و خشک بزنید تا تغییر فوری در حالت شیر ایجاد شود.
پس از این که شیر داغ شده، نمک و نبات (فلفل سیاه و زنجبیل خشک و زردچوبه) را کم کم به آن اضافه کرده و با قاشق هم بزنید تا به صورت یکسان ترکیب شوند. سپس به این مخلوط یک سوم وزن آن قند را اضافه کرده و به همراه گلاب و عطریات مورد علاقه، مثل روغن زیره، گلبهار، خل خودکار، کره گیاهی، پودر روزی مزاج، پودر عود سفید و پودر زنجبیل خشک هم بزنید.
اگرچه حلوای شیر به روش آسان و سنتی تهیه میشود، ولی در برخی مراکز تهیه حلوای شیر با طعم دلچسب به روش مدرن آموزش داده میشود که در این مراکز اشپزی، مواد مورد نیاز برای تهیه حلوای شیر به شکل خلاصه در دسترس است.contres.
حلوای شیر مجلسی به سبک خانگی
حلوای شیر مجلسی یکی از خوراکی های محبوب در مناسبت ها و تحلیل های خانوادگی است. این شیرینی دارای طعمی بسیار خوشایند و ملایم است که معمولاً با تزییناتی از نارگیل و پسته سرو می شود. با این حال، این شیرینی گاهی اوقات به دلیل قیمت بالا آن، فقط در مناسبت ها مصرف می شود. برای همین، طرز تهیه حلوای شیر مجلسی به سبک خانگی و اقتصادی برای بسیاری از افراد جذاب است.
برای تهیه حلوای شیر مجلسی به سبک خانگی، ابتدا شیر تمیز خوراکی را با مقادیر قند، روغن، کره و برنج ریزبینی شده در تابه ای بر روی حرارت آماده کرده و به مدت چند دقیقه تفت می دهیم. سپس به آن شکر و نشاسته که پیش از این در آب حل شده اند، اضافه می کنیم و برخورداریم تا که ترکیب به صورت یکدست شود و تا زمانی که حلوا غلیظ شود می آوریم. سپس، به آن عسل زیبایی و مزه ای که به حلوا تعلق دارد را بخشیده و خنک شده تحویل می دهیم.
با توجه به نکات مهمی که در مرحله تهیه حلوای شیر مجلسی به سبک خانگی وجود دارد، باید از رعایت دقیق تر خوردن و سرو کردن آن نیز اطمینان حاصل کنیم. همچنین، بهتر است زمان پخت و آرامش حلوا پس از پخت نیز رعایت شود تا این شیرینی بهترین شکل خود را داشته باشد. در نهایت، می توانیم با تزیین حلوا با نارگیل و پسته، آن را به صورت یک شیرینی استاندارد و خوشمزه در میان خانواده های خود سرو کنیم.
طرز تهیه حلوای شیر با دانه های سیاه
حلوای شیر یکی از شیرینی های محلی ایران است که در سراسر کشور محبوب است. این شیرینی با استفاده از شیر، شکر، نشاسته و انواع مختلفی از دانه ها و پودرهای مختلف تهیه می شود. یکی از نوعی حلوای شیر با دانه های سیاه است که طعم و مزه خاصی دارد و در فصل زمستان از آن برای داغ کردن و استفاده به عنوان یک دمنوش دلچسب استفاده می شود.
برای تهیه حلوای شیر با دانه های سیاه، اولین قدم برای شروع تهیه آن، تصفیه شیر وجود دارد. برای این کار، شیر را به مدت زمانی در یک قابلمه که قبلا روی حرارت قرار داده شده، بجوشانید و سپس با استفاده از یک سیب زمینی، سطح پوست شیر را تمیز کنید. سپس شیر را به مدت چند دقیقه روی حرارت نگه دارید تا ملایم شود.
در مرحله بعد، دانه های سیاه را با استفاده از مخلوط کن یا آسیاب، به صورت خرد شده یا دانه باقی بگذارید. سپس دانه های سیاه را به شیر اضافه کرده و برای یکساعت به صورت مداوم تا مخلوط شدن کامل، روی حرارت نگه دارید. سپس شکر را به آرامی به آن اضافه کنید تا تمام شود و نشاسته را به شیر اضافه کنید تا مخلوط خوبی به دست آید.
وقتی مخلوط داغ است که یک مواد رساننده به عنوان پایه برای تهیه حلوای شیر با دانه های سیاه بکار می رود، می توانید خمیر خود را به صورت یک ترتیب خاص تهیه کنید. برای این کار، از آماده سازی یک ظرف سطح شیب دار استفاده کنید و خمیر حلوا را بر روی آن ریخته و با استفاده از دستهای خود، به شکل یک مربع صاف چیده و سپس به مدت چند ساعت در یخچال قرار دهید تا خمیر خود را خنک کند و به یک شیرینی شیرین و لذیذ تبدیل شود.
حلوای شیر مجلسی با قهوه و کاکائو
حلوای شیر مجلسی با قهوه و کاکائو یکی از تنقلات خاص و لذیذی است که میتوان در جشن ها و مراسم های مختلف ارائه داد. این حلوا از شیر، قهوه و کاکائو تهیه شده و دارای طعمی بسیار خوشایند و مطبوعی است.
برای تهیه این حلوا، ابتدا شیر را با کاکائو و قهوه به صورت جدا در دو قابلمه جداگانه گرم میکنیم. سپس آرد را با شکر در قابلمه ای دیگر با هم مخلوط میکنیم و به تدریج شیر گرم را به آن اضافه میکنیم. این مخلوط را به مدت حدود 20 دقیقه با حرارت ملایم میپزیم تا عجینی یکدست درست شود.
سپس حلوای تهیه شده را به داخل قالب مورد نظر ریخته و به مدت چند ساعت در یخچال قرار میدهیم تا خنک شود و کاملاً سفت شود. در این مرحله میتوانیم روی حلوا پودر کاکائو یا قهوه را تزئین کنیم.
این حلوا علاوه بر طعم لذیذ و خوشمزه، دارای ارزش غذایی بسیار بالایی نیز است. شیر مورد استفاده در آن، به عنوان یک کالری بالا و یکی از منابع عالی کلسیم برای استحکام استخوان و دندانها محسوب میشود. همچنین به دلیل داشتن قند طبیعی، مصرف همراه با موادی مانند قهوه و کاکائو میتواند در کنترل قند خون موثر باشد و برای افرادی که رژیم دارند نیز مناسب است.
طرز تهیه حلوای شیر خوشمزه با مغز
حلوای شیر یکی از شیرینی های پرطرفدار در فرهنگ غذایی ایران است. این شیرینی با استفاده از شیر، روغن خامه، آب پنیر، شکر و مغز درست می شود. معمولاً در اکثر مراسم و جشن ها طرفداران زیادی دارد و به عنوان یک دسر خوشمزه برای سرو در میزهای نوروزی و حتی عروسی استفاده می شود.
برای تهیه حلوای شیر با مغز، ابتدا باید شیر و شکر را در یک قابلمه تفت داده و به جوش آورد. پس از اینکه شیر به جوش آمد، حدود 20 دقیقه به آرامی باید آن را بجوشانید تا قوام خاصی بگیرد. پس از آن، روغن خامه را همراه با آب پنیر به شیر اضافه کنید و به مدت 10 دقیقه دیگر بجوشانید.
در مرحله بعدی، باید مغز را درون یک ماشین خردکن قرار داده و خرد کنید. سپس به صورت نازک برش داده و درون یک قابلمه روی حرارت قرار دهید تا روغنش جدا شده و طلایی رنگ شود. سپس مغز را از روی حرارت بردارید و به شیر تفت داده شده اضافه کنید. همه چیز را به آرامی هم بزنید تا تمامی مواد با هم قاطی شوند. بعد از آن، می توانید حلوای شیر خود را در قالب های کاملاً تمیز قرار دهید و در یخچال بگذارید. حداقل چند ساعتی که لازم است تا خنک شود، باید منتظر شوید و بعد از آن می توانید از شیرینی خوشمزه بهره بگیرید.