طرز تهیه جوجه کباب مرغ در منزل
جوجه کباب مرغ یکی از محبوب ترین غذاهای ایرانی است که در بسیاری از رستورانها ارائه میشود. با این حال، طریقه تهیه جوجه کباب مرغ در منزل نیز بسیار ساده و قابل انجام است.
اولین مرحله در تهیه جوجه کباب مرغ، آماده کردن مرغ است. بهتر است از مرغ های تازه استفاده شود. مرغ ها را با کمی آب سرد بشویید و پوست آن ها را تماماً از بین ببرید. سپس مرغ ها را به قطعات مناسبی تقسیم کرده و با تمامی اجزای آن روی چاشنی قرار دهید.
حالا با ترکیب چندین مواد، می توانیم یک ادویه مخصوص جوجه کباب مرغ تهیه کنیم. برای این منظور، به پودر فلفل قرمز، پودر فلفل سیاه، پودر زیره، پودر چای سیاه (ترش)، پودر سیر، پودر پیاز، نمک، آب لیمو ترش و روغن زیتون نیاز داریم. مواد را در یک ظرف با هم مخلوط کرده و به صورت یکپارچه در مرغ ها پخش کنید تا همه اجزای مرغ با ادویه پوشیده شوند.
حالا می توانیم مرغ ها را روی گریل یا تابه ای با یک روغن زیتون سرخ کنیم. حرارت را برای سرخ کردن مرغ ها باید به صورت متوسط و مداوم کنترل شود تا مرغ ها به صورت یکنواخت و کاملاً پخته شوند.
بعد از پخته شدن جوجه کباب مرغ، می توانیم آن ها را با پیاز خلال دار و لیمو ترش سرو کنیم. همچنین می توانیم این غذا را با نان لاواش و یا نان تافتون همراه کنیم. این غذا در هر کجای جهان پذیرایی می شود و می تواند به عنوان یکی از غذاهای اصلی سفره های شام خانوادهها و میهمانی های آنان در هر مناسبتی مورد استفاده قرار گیرد.
نکات مهم در تهیه جوجه کباب مرغ در منزل
جوجه کباب مرغ یکی از محبوبترین غذاهای ایرانی است که در تمامی نقاط کشور و حتی خارج از کشور، مورد استقبال قرار گرفته است. اما تهیه آن در منزل نیاز به دانش کافی و رعایت نکات مهمی دارد.
یکی از نکات مهم در تهیه جوجه کباب، استفاده از مرغ تازه و گوشت پرورش داده شده در منزل است. همچنین پاک کردن و شستشوی خوب گوشت قبل از مسخره کردن، ضروری است. لغزش دادن گوشت با موادی مانند نمک، فلفل، آویشن، زردچوبه و... یکی از نکات مهمی است که بهتر است رعایت شود.
همچنین استفاده از آبلیمو و روغن در تهیه جوجه کباب، برای نرمی و طعمی عالی در غذا از اهمیت بالایی برخوردار است. تمامی مواد مورد نیاز باید به خوبی با هم مخلوط شوند و بر روی چوبهای نسخ کرده شده قرار داده شوند.
پخت جوجه کباب مرغ نیز باید به دو روش فر و گریل انجام شود. در هنگام پخت غذا، نیاز به چرخاندن آن بر روی روغنی نیست و بهتر است در دمای پایین غذا پخته شود تا خالی از خشکی و جوش نشود. پس از پخت جوجه کباب، بهتر است آن را با سسهای خاصی مثل ماست و خیارشور سرو کنید.
با رعایت این نکات، میتوانید جوجه کباب مرغ خوشمزه و پرانرژی را در منزل خود تهیه کنید تا هم خانوادهتان از آن لذت ببرند و هم از هزینه خرج خارج از خانه ذخیره کنید.
مواد لازم برای تهیه جوجه کباب مرغ در منزل
برای تهیه جوجه کباب مرغ در منزل، ابتدا باید مواد اولیه و لوازم ضروری را آماده کنیم. جوجهی مرغی که برای کباب به کار میروند باید به پهنای کف دست باشد. برای هر شخص دو برابر این مقدار را در نظر بگیرید. از دستگاه گوشت کوبی هم استفاده میشود تا گوشت مرغ را به تر، نرم و روان کند. البته نکتهی مهم در اینجا برای این است که دستگاه گوشت کوبی در حد اوّل ضربه و چرخش به گوشت همراه با یکی دو بار خرد شدن پیاز میتواند کمک خوبی به رسیدن به چسبندگی بیشتر مواد در کنار هم باشد.
در ادامه، برای مزه دادن به جوجه کباب، قارچ، فلفل دلمهای، پیاز، سیر و آویشن را هم آماده میکنیم و پس از رنده کردن قارچ و فلفل شرایط را برای آماده کردن مواد کباب فراهم میسازیم. سس سویا و کمی زردچوبه وجود دارد که باید با دقت برای رسیدن به ترکیبی مطلوب تنظیم شوند.
بعد از مراحل ذکر شده، آماده سازی مواد شروع میشود. ابتدا برای نرمی گوشت، سیر را رنده کرده و به گوشت اضافه کنید. بهتر است کمی زمان از قبل به این قسمت اختصاص بدهید تا طعم و مزهی مطلوبی به گوشت داده شود. در ادامه گوشت را به همراه پیاز، قارچ و فلفل و سایر مواد نمک خوردهی چنگال شده، آماده کباب کردن میکنیم.
در نهایت با روغن زیتون گوشتهای کبابی را در روی یک چرخه نمک داغ میکنیم تا روی آن طلایی شود. برای خوردن باید این نوع کباب را با لیمو و نان بربری سرو کنیم.
روش تهیه ماریناد برای جوجه کباب مرغ در منزل
برای تهیه ماریناد برای کباب مرغ در منزل، نیاز به دسترسی به انواع مختلف ادویه ها و مواد خام همچون روغن، اسید، شکر و سایر مواد است. ماریناد در واقع مخلوط کردن تمام این مواد با هم است که به صورت یک قرار داد غذایی برای جوجه مرغ عمل می کند و در قبل از پخت و پز آن به صورت مناسب بر روی آن استفاده می شود.
مواد اولیه برای تهیه ماریناد شامل هویج، پیاز، سیر، زردچوبه، فلفل سیاه، زنجبیل، نمک، چیلی، روغن زیتون و پنیر تصفیه شده هستند. برای تهیه این ماریناد، بهتر است همه این مواد را در یک ظرف مخلوط کنید و آن را به صورت یکپارچه هم بزنید تا تمامی ادویه ها و مواد در هم مخلوط شوند. در کنار همه این موارد، می توانید با استفاده از آب لیمو، جوجه مرغ را بیشتر تند کنید.
برای تهیه این ماریناد، بهتر است از نوع دوست داشتنی مرغ و نوع جوشتی که برای کباب می خواهید استفاده کنید، انتخاب کنید. برای استفاده از ماریناد، نیاز به چیدن مرغ در آن است و سپس مرغ را در قالبهای کوچک یا بزرگ قرار داده و در مرحله بعد، با استفاده از بیشینه روشن، آن را پخته اید.
در نهایت، پس از تهیه ماریناد برای کباب مرغ در منزل، می توانید از آن به میزان دلخواه برای تهیه کباب ماهی، کباب جوجه مرغ یا سایر انواع کباب ها در منزل استفاده کنید. این ماریناد، برای کباب ماهی، عضو دیگری از خانواده، بیشتر از هر چیز دیگری خواهد بود.
طرز تهیه جوجه کباب مرغ با گوشت چرخکرده در منزل
تهیه جوجه کباب مرغ با گوشت چرخکرده یکی از پرطرفدارترین و محبوبترین غذاهای ایرانی است که به راحتی میتوان آن را در منزل تهیه کرد. برای تهیه این غذا ابتدا باید مواد لازم را آماده کنید. برای این منظور نیاز به مرغ، گوشت چرخ کرده، سیر، زردچوبه، ادویه جات، نمک، ماست و یا دوغ دارید.
قبل از هر چیز، قطعات مرغ را با نمک و زردچوبه بمدت ۲ تا ۳ ساعت در یخچال بگذارید تا طعم مناسبی به گوشت بدهد. سپس گوشت چرخکرده، سیر، ادویهها و نمک را در مخلوطکن یا چرخگوشت له کنید تا تهیه کنید.
حالا میتوانید یکی از روشهای زیر را برای پخت و تهیه جوجه کباب مرغ با گوشت چرخکرده به کار ببرید.
راه اول: بعد از آماده کردن مخلوط، قطعات مرغ در مخلوط ترد و پهن کلید شود و به مدت حدود ۲ تا ۳ ساعت در یخچال نگهداری شود. حال با آماده کردن اجزا و برای پخت و تهیه، آنها را به استکان های فلزی مناسب انتقال دهید و در قرار دادن روی آتش، تهیه شود.
راه دوم: یک روش دیگر این است که ترکیب قطعات مرغ و گوشت را با چوب ماهون و به صورت میانه به زیر آتش بگذارید تا در دمای ملایم و به مدت کوتاهی بدون چرخش پخته شود. پس از آماده شدن، قطعات مرغ و گوشت بیرونگردیده، روی یک ظرف مناسب و جات داده شود و با سس شیرین و یا تند سرو شود.
با این روشها میتوانید به راحتی جوجه کباب مرغ با گوشت چرخکرده را در منزل تهیه کنید و از خوردن این غذای خوشمزه و پرطرفدار با دوستان و خانواده لذت ببرید.
نحوه استفاده از انواع مختلف ابلیمو برای تهیه جوجه کباب مرغ در منزل
تهیه جوجه کباب مرغ یکی از محبوب ترین غذاهای خانوادگی در ایران است که در هر سرای خانه با توجه به سلیقههای مختلف بافت و طعم خاصی دارد. استفاده از انواع مختلف ابلیمو در تهیه این غذا، میتواند طعم و ادویه خاصی به جوجه کباب مرغ بدهد و آن را برای خانواده خود لذت بخش کند.
ابتدا باید انواع مختلف ابلیموهای موجود در بازار را بشناسیم. از جمله این ابلیموها میتوان به ابلیمو انگوری، لیمو عمانی، سرکه سیب، ترشی و دارچینی اشاره کرد. هر یک از آنها با توجه به مزهها و عطرهای خود، میتوانند به طعم جوجه کباب مرغ افزوده شوند.
برای استفاده از ابلیمو انگوری، میتوان این ابلیمو را با کمی نمک و اب آشامیدنی ترکیب کرده و پس از شستن قطعات مرغ، آنها را در این مخلوط مربوطه بگذاریم. این روش به خصوص برای آماده کردن مرغ برای کباب کردن در فر، بسیار مناسب است.
ابلیمو لیمو عمانی که در برخی مناطق با نام "لیمو زرشکی" نیز شناخته میشود، در تهیه جوجه کباب مرغ، همچون ابلیمو انگوری کاربرد دارد. این ابلیمو میتواند به غذا طعم و عطر خوبی بدهد و به خصوص در کنار ادویههایی مانند پودر هل و زرشک، غذایی دلچسب و لذتبخش را به دست آوریم.
سرکه سیب و ترشی نیز برای تهیه جوجه کباب مرغ به کار میروند که به خصوص در روشهای کبابپزی، بسیار کارامد هستند. هر محصول از ابلیمو، به دلیل عطر و طعم مخصوص به خود، میتواند در تهیه غذاهای کبابی و ادویهای مانند جوجه کباب مرغ، نقش مهمی را ایفا کند. در نهایت، استفاده از هر یک از ابلیموهای مختلف بستگی به سلیقههای فردی ما دارد و با آزمایش و خطا، میتوانیم طعم و ادویه خاص خود را در جوجه کباب مرغ به دست آوریم.