طرز تهیه جوجه کباب تندوری
جوجه کباب تندوری یک غذای فوقالعاده و خوشمزه است که در بسیاری از رستورانها و فستفودها سرو میشود. این غذای خوشمزه با استفاده از تندور و غذایی کاملاً اصیل درست میشود. در صورتی که میخواهید در خانهتان نیز این غذای خوشمزه را به راحتی درست کنید، میتوانید از طریق چند مرحله ساده آن را درست کنید.
ابتدا باید یک طبقه از چرخ کباب را در داخل کبابگاه باز کنید و سپس یک دسته از گوشت جوجه را روی طبقه بگذارید. در صورتی که میخواهید گوشت نرم و آماده باشد، باید آن را قبل از آرایش با مخلوطی از سیر، زنجبیل، نمک، فلفل سیاه و لیمو عمانی حالت دهید.
بعد از اینکه گوشت را برروی طبقه قرار دادید، باید آن را به مدت 10 تا 12 ساعت در داخل یخچال گذاشته و به خوبی مشکلات بویایی و طعم دهان را حل کنید. پس از گذشت این مدت زمان، باید چرخ کباب را به کبابگاه متصل کنید و برق را روشن کنید.
در نهایت، باید طبقات دیگری از گوشت جوجه را به طور مرتب روی طبقههای دیگر کبابگاه قرار دهید تا در حین پخت با حرکت دادن طبقات، حرارت به تمامی قسمتهای گوشت برسد. در انتها با مخلوطی از روغن، نمک و فلفل سیاه گوشت را کمی تفت دهید تا روی آن طلایی و شفاف شود. سپس به همراه نان لبنانی یا برنج سرو کنید و لذت ببرید.
مواد لازم برای تهیه جوجه کباب تندوری
جوجه کباب تندوری یکی از خوراکی های پرطرفدار ایرانی است که در بسیاری از رستوران ها و فست فود های ایرانی در دسترس می باشد. این غذا با کمک تندور تهیه می شود که باعث می شود طعم آن بهتر از جوجه کباب معمولی باشد. در ادامه به معرفی مواد لازم جهت تهیه جوجه کباب تندوری پرداخته خواهد شد.
جوجه: می توان از جوجه یا مرغ استفاده کرد. بهتر است از بخش هایی از جوجه که کمتر از 1.5 کیلوگرم وزن دارند استفاده کنید، چرا که در این صورت غذا بهتر می پزد.
نخود فرنگی: نخود فرنگی، بخشی مهم از رژیم غذایی ایرانی است و بهترین انتخاب برای جانشینی سیب زمینی انگوری و بافت یافت شده در جوجه کباب تندوری است.
پیاز: پیاز برای تهیه جوجه کباب تندوری بسیار ضروری است. برای منظم شدن چربی در جوجه و همچنین برای افزایش طعم و مزه غذا از پیاز استفاده می شود.
سیر: سیر نیز برای افزایش طعم و مزه غذا به کار می رود. برای تهیه جوجه کباب تندوری حدود دو تا سه حبه سیر، به مواد لازم اضافه می شود.
فلفل تند: اگر شما دوستداران غذاهای تند هستید، فلفل تند به عنوان یکی از مواد لازم جهت تهیه جوجه کباب تندوری می تواند برایتان مناسب باشد. اما برای افرادی که ترجیح می دهند کمتر تند باشد، می توانند از فلفل قرمز استفاده کنند.
ادویه جات: برای تهیه جوجه کباب تندوری از ادویه های کهن مانند زیره، زنجبیل، فلفل سیاه، کره کری ریحان، زعفران، دارچین، کمون و ... به همراه فلفل تند و سیر استفاده می شود.
روغن: جهت پخت جوجه کباب تندوری با استفاده از تندور، در قسمت پایین تندور، روغن ریخته می شود.
در نهایت، برای تزیین جوجه کباب تندوری می توانید از پیاز، نعناع و لیموترش استفاده کنید. سپس جوجه کباب تندوری شما آماده سرو شدن است. سلامت باشید و این غذا را با لذت بخورید!
نحوه پخت جوجه کباب تندوری در تندور
پخت جوجه کباب تندوری در تندور، یکی از پر طرفدارترین غذاهای ایرانی است که در بسیاری از مناطق کشور مورد استفاده قرار میگیرد. جوجه کباب مناسب برای خوردن با نان تازه و پخته، خورشهای مختلف، سالاد و یا راستههای انواع اسنکها است.
برای پخت جوجه کباب تندوری در تندور، ابتدا باید تندور را داغ کنید. این کار بهتر است با استفاده از زغالهای نیمه سوخته، صورت بگیرد زیرا زغالها ورود هوا را به تندور مسدود نمیکنند و تندور را به صورت یک گرمکن میسازند. میتوانید بعد از داغ کردن تندور، مقداری روغن به داخل آن بریزید و دهنه تندور را با روغن پوشانید.
حالا باید جوجه کباب را در داخل تندور گذاشته و قلبش کنید تا از هر دو طرف آتش بگیرد. برای قلب کردن جوجه کباب، میتوانید از چنگال کباب استفاده کنید یا دستکش استفاده کنید. پس از چند بار قلب کردن جوجه، باید آن را بردارید و بر روی یک بشقاب برای سرویس آماده کنید.
در نهایت، جوجه کباب تندوری با سس چیلی، سس سیر، خیار شور و نان تازه سرو میشود و میتوانید از طعم دلچسب آن لذت ببرید. این غذای محبوب، فصلی نخستین کهن بهار و عید نوروز است و توسط خانوادههای ایرانی از آن به عنوان غذای اصلی و محبوب استفاده میشود.
نکات مهم برای تهیه جوجه کباب تندوری
برای تهیه جوجه کباب تندوری ، ابتدا باید قسمت های مختلف جوجه را به اندازه مناسب برش داده و سپس آنها را در یک ظرف عالی القوام ریخته و با یک مخلوط از زردچوبه، فلفل، پودر چیلی، پودر سیر و آبلیمو تفت می دهیم تا طعم و مزه مناسبی برای جوجه ایجاد شود.
سپس جوجه را باید به مدت چند ساعت در یخچال یا در عرض چند ساعت باز در هوای خنک قرار داد تا مخلوط بهتر جذب شود. بعد از گذشت این مدت زمان، جوجه ها را باید به نصف کوچکتر از سایز نرمالشان تنگ کرده و آنها را روی میخ های قابل حرکتی که در تنور قرار می گیرد، آویزان می کنیم.
سپس تنور را بر روی حرارت قرار داده و حرارت را تنظیم کرده تا همانند مرحله تفت دادن جوجه ، جوجه ها را بپزانیم. بعد از پخت شدن جوجه ها، آنها را با یک مخلوط از شیر، پودر نمک، پودر فلفل سیاه و روغن مایع پاشیده و در صورت تمایل می توانید با یک لیمو ترش تزیین کنید و در بشقاب مناسب سرو نمایید.
پس از سرو کردن، می توانید جوجه کباب تندوری را با نان تازه خود و یک لیوان آب میوه تازه سرو کنید. همچنین به کمک انواع سس های خوشمزه و رژیمی به عنوان نمک پاش طرفداران بیشتری را به سمت خود جذب نمایید. به یاد داشته باشید که جوجه کباب تندوری تنها با استفاده از مواد طبیعی و بهداشتی می تواند بهترین طعم را برای شما و خانواده شما رقم بزند.
چگونگی سرو جوجه کباب تندوری
سرو جوجه کباب تندوری یک غذای خوشمزه و محبوب در فرهنگ غذایی ایرانی است که با استفاده از تندور یا فر تندوری درست می شود. در ادامه نحوه تهیه این غذا را به شما توضیح خواهیم داد.
ابتدا جوجه ها را تمیز کرده و از پوست و استخوان های آنها جدا کنید. پس از آن گوشت جوجه ها را برش بزنید و درون مخلوطی از آبلیمو، نمک، فلفل سیاه، زعفران و روغن گیاهی قرار دهید تا به مدت چند ساعت درون آن مرقد شوند و از این طریق از ترشی زدگی آن ها جلوگیری شود.
پس از مدت زمان مذکور، جوجه ها را از مخلوط ترکیبی که درون آن بود، خارج کرده و روی چوبه های چوبی پشت برقی قرار داده و آنها را درون تندور خوب ورق بزنید. بهتر است برای هر چوب جوجه هیچ عددی تعیین شود تا مطمئن شویم که گوشت ها به صورت یکنواخت پخت می شوند.
سپس تندور را مسدود کرده و بر روی آن آهنگ قرار دهید و بگذارید که گرم شود. پس از آن چوبهای چوبی همراه با جوجه های روی آن را داخل تندور قرار دهید و آن ها را به مدت 30 تا 40 دقیقه پخته شود.
به محض اینکه گوشت جوجه به صورت کامل پخته شد، آنرا خارج کرده و درون ظروف مربوطه قرار داده و سرو می کنیم. این غذا را همراه با روغن زیتون، لیمو ترش و سس چیلی میتوانید سرو کنید.
جوجه کباب تندوری با نان تنوری
جوجه کباب تندوری با نان تنوری یکی از غذاهایی است که در بسیاری از خانوادهها و رستورانها بسیار محبوب است. این غذا از دو قسمت تشکیل شده است، قسمت اول جوجه کباب و قسمت دوم نان تنوری است.
برای تهیه جوجه کباب تندوری، از جوجه تازه و بدون پوست استفاده میشود که به تکه های منظمی قطع میشود. سپس این تکه های جوجه در یک مخلوطی از تند و شیرین کنندهها و ادویه جات مانند زعفران، زیره سیاه، پودر چیلی و ... مربوطه، به مدت تقریباً شش تا هشت ساعت، برای محکم شدن طعم، خلال میشوند.
در مرحله بعد، نان تنوری را باید آماده کنیم. نان تنوری خانگی را میتوانیم با استفاده از آرد سفید، نمک، شیر، خمیر مخصوص نان تنوری و... طبخ کنیم. برای نوارهای نان تنوری با فکری ساده، آرد را با آب و نمک مخلوط میکنیم، سپس راست میکنیم و روی یک سطح صاف رول میکنیم، سپس با چاقو نازک میکنیم. برای تهیه چنین نان تنوریای میتوانیم از ظروف مستطیلی یا کاسههای آلومینیومی فلزی نیز استفاده کنیم.
در مرحله نهایی، جوجه کباب را در تنور نان میپزیم. طرز تهیه این غذا در تنور باعث میشود که طعم جوجه کاملاً با نان هماهنگ شود و نان با کباب یکدیگر را تکمیل کنند. پس از مدتی، غذای آماده برای سرو کردن است.
این غذا را میتوان با یک سالاد مخصوص، سیر تندوری، مخلوط سبزیجات و یا هر دیگر نوشیدنی مورد علاقهتان سرو کنید. جوجه کباب تندوری با نان تنوری باعث شادی و رضایت همهی افراد در جمع شما خواهد شد.