طرز تهیه جلبی با قند خانگی
جلبی یکی از محبوبترین شیرینیهای ایرانی است که در تمامی سفرههای ایرانیان قرار دارد. برای تهیه جلبی به صورت خانگی با قند، ابتدا باید مواد لازم را آماده کرد. بسته به تعداد جلبیهایی که میخواهید تهیه کنید، میتوانید میزان مواد را تغییر دهید.
برای هر چیزی که میخواهید درست کنید، تعیین دقیق میزان مواد از اهمیت ویژهای برخوردار است. برای تهیه جلبی با قند خانگی، ابتدا باید یک لیوان قند، نصف لیوان روغن مایع و یک قاشق غذاخوری آب را مخلوط کنید. سپس به آرامی، دو پیمانه آب داغ روی این مخلوط بریزید.
حالا لازم است که مواد را به هم بزنید تا پخته شوند. پس از آن، یک قاشق شیرینیخوری وانیل را به این مخلوط بیفزایید و مواد را به هم بزنید تا همگی یکی شوند. سپس یک پیمانه آرد را بهتدریج به مخلوط بیفزایید و بهطور همزمان مخلوط کنید تا شیرینی جلبی مثل یک ترکیب یکنواخت به نظر برسد.
حالا زمان آن رسیده است که جلبی های خود را تهیه کنید. برای این کار، میتوانید از یک قاشق شیرینیخوری بزرگ استفاده کنید. با این قاشق شیرینی خوری، به آرامی از خمیر جلبی خود را برداشته و در روغن داغ که روی حرارت ملایم قرار دارد، قرار دهید.
توصیه میشود که در ابتدا جلبی را با حرارت ملایم کمی داغ کنید و بعد از چند دقیقه، حرارت آن را بالا ببرید تا جلبی های شما از هر دو طرف طلایی شوند. برای آماده شدن جلبی های شما تقریبا ده دقیقه نیاز دارد.
در نهایت، جلبی های خود را با کاهو، خیارشور و یا مربای خودتان سرو کنید و یک دسر خوشمزه برای خود و خانواده تهیه کنید.
طرز تهیه جلبی با تمشک خانگی
جلبی یکی از خوراکیهایی است که در طول سالها در ایران محبوبیت داشته است. این خوراکی با تغییرات و تنوع بسیاری در محتوایش در انواع مختلف تهیه میشود. یکی از نوعهای جلبی، جلبی با تمشک خانگی است. در این نوع از جلبی، تمشک قند شده بهعنوان عامل شیرینکننده استفاده میشود و طعم خوشایندی به جلبی میبخشد.
برای تهیه جلبی با تمشک خانگی، ابتدا تمشکهای خشک را به مدت ۶-۷ ساعت در آب خیسانده و بهمدت دو ساعت دیگر در آب جوش قرار داده و آنها را ریخته و پرداخته میشود تا تمام مواد رنگی آن روی برداشته شود. سپس توییز آنها را تازه میکنیم. سپس تمام تمشکها را روی قارچ کوچکی قرار داده و با یک خمیر خوب از نوروز برای بسته شده در میآوریم. پس از آن، تمام موادی که برای جلبی لازم است شامل آرد، پودر شیر، شکر، روغن و آب را در قابلمه با هم مخلوط میکنیم و بهمدت حداقل نیم ساعت بهطور مداوم روی حرارت قرار میدهیم تا مواد بهخوبی بههم برسند.
سپس از این مخلوط، کوسه با دم و کشته، قارچ و ذرت را بهطور متناوب به آن اضافهمیکنیم تا آنها نیز بهدرستی بهخوراکی اضافه شوند. هنگامی که جلبی بهطور کامل درست شد، باید آنرا بهمدت چند ساعت در یخچال قرار دهید تا شیرینتر و لذیذتر شود. بعد از سرگرم کردن برای چند ساعت در یخچال، جلبی آماده سرو شدن است و میتوانید آن را با خانواده و دوستان خود به اشتراک بگذارید.
طرز تهیه جلبی با ترشی خانگی
برای تهیه جلبی با ترشی خانگی نیاز به چند مرحله است. ابتدا باید ترشی را تهیه کرده و مواد لازم مانند گوجه فرنگی، خیارشور، قارچ، فلفل دلمه ای و زردچوبه و ... را در آن قرار دهید. سپس همه مواد را به همراه آب، سرکه و نمک در قابلمهای قرار دهید و ۳۰ دقیقه مبخر کنید تا ترشی پخته شود و آبش کمی تبخیر شود.
سپس باید مواد لازم جلبی را آماده کنید. برای تهیه جلبی لازم است که آرد، تخم مرغ، شیر، نمک، پودر پیاز، زردچوبه و یک قاشق روغن را با هم مخلوط کرده و خمیری درست کنید. خمیر را به شکل یک دایره رول خورده و بعد به شرایط مورد نظر خود شکل دهید.
پس از آماده شدن جلبی ها به مرحله بعد می رویم. بهتر است جلبی ها را ۵ دقیقه به روغن داغ بیندازیم تا همیشه . سپس جلبی ها را درون قابلمه تهیه شده حین تهیه ترشی قرار می دهیم و آن را برای ۲۰ تا ۳۰ دقیقه داخل قابلمه بماند تا خوب بپزد.
سپس جلبی های تهیه شده را در قابلمه ترشی بریزید و همراه با ترشی داغ سرو کنید. این غذا با سلطه، برنج یا نان های سنتی همراه شود و بعد از تهیه توسط خانواده با لذت میل شود.
طرز تهیه جلبی با عسل خانگی
جلبی با عسل خانگی یکی از شیرینی های سنتی ایرانی است که با استفاده از عسل خانگی و روغن گیاهی تهیه می شود. برای تهیه جلبی با عسل خانگی، مواد لازم عبارتند از: یک لیوان آرد گندم، نیم لیوان شکر، دو قاشق غذاخوری روغن، یک قاشق چایخوری پودر دارچین، یک عدد تخم مرغ و سه قاشق غذاخوری عسل خانگی.
ابتدا آرد، شکر و پودر دارچین را با هم مخلوط کرده و سپس روغن گیاهی و تخم مرغ را به مواد اضافه کرده و خوب با هم مخلوط کنید تا یک ترکیب یکنواخت به دست آید. بعد از آن، به آرامی آب یا شیر به مواد اضافه کنید تا یک خمیر نرم و الیافی درست کنید.
سپس، خمیر را به صورت توپ های کوچک تقسیم کرده و آنها را به شکل دایره های باریک شده شکل دهید. حال تهیه شده ها را درون عسل خانگی فرود دهید و به خوبی در آن مخلوط کنید تا همه جلبی ها به صورت یکنواخت در عسل شیرین شوند.
بعد از حدود یک ساعت قرار دادن جلبی ها درون عسل، آنها را از روی ظرف خارج کنید و در ظرفی دیگر با دستمال کاغذی پیر کنید تا اضافه استفاده نکنند. حال جلبی های باعسل خانگی آماده خوردن هستند. این شیرینی کاملا سنتی به همراه چای یا قهوه سرو می شود و همگی لذت می برند.
طرز تهیه جلبی با شکر نباتی
جلبی یکی از خوراکیهای پرطرفدار در جشنها، مراسمات و جشنوارههای مختلف است. این شیرینی را میتوان با استفاده از مواد اولیه سادهای مثل شکر و شکر نباتی طبیعی تهیه کرد. در اینجا نحوه طبخ جلبی با شکر نباتی را توضیح خواهیم داد.
مواد لازم برای تهیه جلبی با شکر نباتی شامل ۲ پیمانه شکر نباتی، یک پیمانه آب، نصف لیوان شیر، فلفل سیاه، نمک، دو قاشق غذاخوری آب لیمو ترش و دو قاشق غذاخوری ژلاتین می باشد.
ابتدا شکر نباتی، آب و شیر را در قابلمهای بریزید و روی حرارت بگذارید. بهتر است از حرارت ملایم استفاده کنید. سپس، فلفل سیاه و نمک را اضافه کنید و همه را با هم مخلوط کنید تا شکر به آرامی حل شود. بعد از اینکه شکر کاملا حل شد، آب لیمو ترش و ژلاتین را به مخلوط بیافزایید و به هم بزنید. سپس، باید قابلمه را روی حرارت یک دقیقه بگذارید تا تمام مواد خوب ترکیب شوند.
حالا پیشتر یک قالب یا کاسه را با روغن یا اسپری روغن پوشانید. در این مرحله، شکر نباتی نیاز دارد تا به صورت خوبی مناسب قالب شود. بنابراین، باید قابلمه را برای ۵ دقیقه روی حرارت بگذارید و بعد کمی خنک کنید. سپس، مخلوط را در قالب یا کاسه به صورت یکنواخت بریزید. برای رسیدن به نتایج بهتر، باید لااقل ۱۲ ساعت قبل از سرو کردن جلبی را در یخچال قرار دهید.
درنهایت، بعد از گذشت ۱۲ ساعت، جلبی با شکر نباتی آماده است. میتوانید تزئینات روی آن را با استفاده از میوه های تازه، خشکبار و مغز ها یا بستنی جدا کنید. این شیرینی خوش مزه و خنکی خدمه ی شما در جشن، اعیاد و به منظور مهمانی های خود خواهد شد.
طرز تهیه جلبی با نبات سیاه
تهیه جلبی با نبات سیاه، یکی از خوشمزهترین حلواهای ایرانی است که در فصل زمستان مورد علاقه بسیاری از خانوادههاست. برای تهیه این حلوا باید از موادی مثل نبات سیاه، شیر، آرد، گلاب، نمک و روغن نباتی استفاده کرد. در ادامه مراحل تهیه جلبی با نبات سیاه را توضیح خواهیم داد.
ابتدا نبات سیاه را با آب تازه شسته و خشک کرده و به اندازه دلخواه خرد کرده و سپس در قابلمهای با روغن نباتی داغ کرده و به مدت چند دقیقه تفت میدهیم تا عطر و طعم نبات سیاه روی روغن جذب شود. در مرحله بعد، شیر، آرد و نمک را به قابلمه اضافه کرده و با هم مخلوط کرده و روی حرارت ملایم به مدت حداقل 15 دقیقه تفت میدهیم تا ترکیب داغ شود.
پس از گذشت زمان مقرر، حلوای تهیه شده از روی حرارت برمیداریم و به مدت چند دقیقه در دمای محیط روانه میکنیم تا کمی خنک شود. سپس گلاب را به مقدار دلخواه به مواد تهیه شده اضافه کرده و با هم مخلوط و آن را به قالبی وارد کرده و به مدت چند ساعت تا روز بسته به نیاز و طعم دلخواه در یخچال قرار میدهیم.
در نهایت، حلوا را از قالب خارج کرده و خردلی به سایز دلخواه خود برش میزنیم و آن را با خوشمزهترین نوع چای خود سرو میکنیم. عطر و بوی مطبوع و طعم شیرین حلوای تهیه شده با نبات سیاه، تمامی افراد را به خود جذب میکند و در هر جایی که سرو میکنید، مورد استقبال خانواده و مهمانان شما خواهد بود.