طرز تهیه جلاب زعفرانی در خانه
جلاب یکی از خوشمزهترین دسرهای ایرانی است که با بانوان خانهایکه دوست دارند آشپزی کنند، بسیار محبوب است. جلاب بر حسب نوع خود ممکن است با شیرینیهای دیگر ترکیب گردد یا به صورت تنها تقدیم شود. دراینجا یکی از نوعهای پرطرفدار جلاب با طعم زعفران را معرفی می کنیم.
برای تهیه جلاب زعفرانی باید ابتدا مواد لازم را برای آن آماده کنید. برای این وسیله لازم است دو لیوان برنج، یک و نیم لیوان شکر، یک لیوان آب، یک و نیم قاشق چای خوری پودر زعفران، یک قاشق غذاخوری روغن، سه قاشق چای خوری روز ریخته شده و دو پیمانه آب استفاده کنید.
ابتدا برنج را در آب مدت یک ساعت قرار دهید تا نرم شود سپس آن را ابکش کرده و سپس با آب جاری بشویید تا برنج پاک شود. در این مرحله باید یک قابلمه را گاز بگذارید و برای دم کردن برنج استفاده کنید. برای دم کردن برنج مقداری آب را در قبالمه بریزید، برنج را به آن اضافه کنید و آن را برای مدت 10 دقیقه پخش کنید تا برنج نرم شود.
سپس به مرحله بعد می رویم. آب مورد نیاز را به قابلمه اضافه کنید و دو پیمانه آب ریخته شده را شامل شوده خوری و روغن را به آن اضافه کنید. سپس شکر در قابلمه ریخته شود و داروغه در آن مخلوط می شود. در این مرحله باید شعله گاز را متوسط کنید و مواد را به هم بزنید تا شکر به طور کامل حل شود. حدود 10 دقیقه بعد با یک قاشق چایخوری پودر زعفران را به مواد اضافه کنید و دوباره آن را بخوبی با هم مخلوط کنید.
در نهایت، برنج را به قابلمه اضافه کنید و مواد را با هم مخلوط کنید. سپس شعله گاز را کمی بیشتر کنید و با هم صاف کنید تا برنج برای مدت 10 دقیقه پخته شود و مزه زعفران به برنج برسد. با کمی تجربه و دقت در انجام مراحل، جلب خوشمزه و شیرین زعفرانی شما آماده است که می توانید آن را با خانواده خود به اشتراک بگذارید.
راهنماییهای مهم در تهیه جلاب زعفرانی
تهیه جلاب زعفرانی یکی از خوراکیهایی است که در فصل پاییز و زمستان بسیار مورد علاقه خانوادهها قرار میگیرد. در این راهنما به نکات مهم تهیه جلاب زعفرانی میپردازیم.
اولین نکته در تهیه جلاب زعفرانی، استفاده از آب معدنی یا آب سفید برای آماده کردن سرکه به جای استفاده از آب شیرین است. چرا که آب شیرین در طول زمان باعث تغییر رنگ جلاب میشود و ممکن است به آن شیرینی بدهد.
در قسمت دوم، در صورت استفاده از نوعی از شیرینی دهنده همچون نبات یا شکر، بهتر است از شکر قهوهای یا قهوهی خوراکی استفاده شود تا رنگ جلاب بهتر حفظ شود.
نکته بعدی در تهیه جلاب زعفرانی این است که بهتر است نسبت آب به سرکه در حدود ۳ بر ۱ باشد. در این صورت طعم و رنگ جلابی خوشرنگ و خوشمزه تر خواهد بود.
باید دقت داشت که در هنگام جوشاندن قند، حتماً باید به همه طرفهای قابل دسترس رب یا شیره دست نزد. این کار باعث میشود که شیره یا رب سرشارتر بشوند و کاملاً یکدست شوند.
در نهایت، برای افزایش طراوت و ماندگاری جلاب، بهتر است در ظرف یا محفظهای محکم بسته و در یخچال نگهداری شود. همچنین قبل از استفاده بهتر است جلاب را در دمای معمول اتاق به مدت چند دقیقه گرم کنید تا مزه بهتری داشته باشد.
به این ترتیب با رعایت این نکات مهم، تهیه جلاب زعفرانی شیرین و خوشمزهای را به راحتی میتوانید با خانوادهتان به اشتراک بگذارید.
جلاب زعفرانی با طعم عالی درست کنید
جلاب زعفرانی یکی از شیرینیهای سنتی ایرانی است که در بسیاری از مناطق کشور دیده میشود. این شیرینی با استفاده از موادی همچون زعفران، شیر، بادام و گلاب تهیه میشود. در اینجا با استفاده از روشی ساده، نحوه تهیه جلاب زعفرانی با طعم عالی را شرح خواهیم داد.
ابتدا باید اجزای اصلی جلاب زعفرانی را آماده کنیم. برای این منظور، بهتر است یک لیوان شیر را در قابلمه بریزیم و روی حرارت قرار دهیم تا به جوش بیاید. سپس دو قاشق غذاخوری شکر و نصف قاشق چایخوری زعفران را به شیر اضافه کرده و همه را باهم به خوبی مخلوط کنیم تا مواد داخل ظرف همگن شوند.
بعد از اینکه مواد برای چند دقیقه روی حرارت باقی ماند، قابلمه را از روی حرارت برداریم و تا جایی که اجازه دارد، به خنک شدن بگذاریم. سپس یک قاشق چایخوری گلاب و یک قاشق غذاخوری بادام خرد شده را به مواد اضافه کنیم و دوباره با هم مخلوط کنیم.
حالا ظرف حاوی مخلوط جلاب را در یخچال قرار دهید تا بهتر بتواند ذائقه خود را تنظیم کند. بعد از چند ساعت، جلاب زعفرانی آمادهی سرو شدن است و میتوانیم آن را در لیوان یا پیاله همراه با بادام و خرما سرو کنیم.
جلاب زعفرانی با طعم عالی یکی از بهترین گزینههایی است که میتوان از آن به عنوان دسر یا نوشیدنی بعد از غذا استفاده کرد. همچنین پرورشدهندگان زعفران میتوانند با استفاده از این دستور، محصولات خود را به شکل یک شیرینی سنتی و خوش طعم تردیده و به بازار عرضه کنند.
طرز تهیه جلاب زعفرانی با مواد کمتر
جلاب یکی از شیرینیهای سنتی ایرانی است که در زمانهای گذشته برای ایام خاص و مهمانیهای خانوادگی تهیه میشد. امروزه این شیرینی در بیشتر فصول سال سرو میشود و برای روزهای گرم تابستان نیز مناسب است. طرز تهیه جلاب زعفرانی با مواد کمتر به روش زیر است:
مواد لازم:
- 3 گرم زعفران
- 2 فنجان شیر
- 3 قاشق غذاخوری آرد
- 3 قاشق غذاخوری قند
- 1/2 قاشق چایخوری پودر دارچین
- آب مقدار لازم
طرز تهیه:
1- زعفران را با یک قاشق آب سرد مخلوط کرده و به مدت 15 دقیقه صبر کنید تا رنگ و بوی زعفران آزاد شود.
2- در ابتدا شیر را روی حرارت ملایم گرم کرده و آرد را با یک لیوان آب مخلوط کرده و به شیر اضافه کنید و به مدت 10 دقیقه به اجازه بدهید که آرد پخته شود.
3- در یک قابلمه کوچک قند و دارچین را با 1/2 فنجان آب مخلوط کرده و به مدت 5 دقیقه روی حرارت ملایم بجوشانید.
4- سپس محلول زعفران را به قند اضافه کنید و به مدت چند دقیقه دیگر با هم مخلوط کنید.
5- خوراکی تهیه شده در مرحله قبل را همراه با شیر آردی به مدت 5 دقیقه روی حرارت ملایم مخلوط کنید و به صورت داغ یا سرد سرو کنید.
با عصارۀ دارچین و طعم شیرین قند و زعفران، شیرینی جلاب قابل تحمل و با طعم خوبی بدون استفاده از مواد گران بها و با کمترین تلاش تهیه میشود.
جلاب زعفرانی با رنگ و طعم جذاب درست کنید
جلاب زعفرانی یکی از شیرینی های سنتی و خوشمزه ایرانی است که عطر و طعم خاصی دارد و حتما برای همه علاقه مندان به شیرینی های ترش یادآور خاطرات خوبی است. این خوراکی با استفاده از زعفران طبیعی، شکر، نبات، سدره و آب میوه های ترش درست می شود که از ترکیب مواد بهدست آمده، به شکل یک خمیر سفید صاف و نرم در می آید.
جلاب زعفرانی برای طعم و رنگ خاص خودش معمولاً با یک آبلیمو و یا نارنج طبیعی تهیه می شود. این ماده معطر و خنک کننده برای شیرینی، به عنوان یک ضرورت در تهیه این شیرینی استفاده می شود که به جلاب زعفرانی یک طعم و رنگ خاص می دهد. اما در صورتی که نبات و سدره را برای تهیه این شیرینی بکار برید، به هیچ وجه نباید از نارنج یا آبلیمو استفاده کنید زیرا این دو ماده معطر ممکن است باعث تغییر طعم یا رنگ جلاب شود.
روش تهیه جلاب زعفرانی فوق العاده آسان و سریع است. برای این کار، اولین کاری که باید انجام دهید این است که زعفران را در آب سرد، حداقل برای یک ساعت به خیسی بگذارید تا طعم و رنگ زعفران بهتر جذب شود. سپس مقداری آب را به نوک ظرف بالای کوره و یا ماکروویو بریزید و زعفران خیس شده را به آن اضافه کنید و همراه با شکر، نبات و آب میوه های ترش به هم بزنید تا مواد به طرز همگنی با هم ترکیب شوند. پس از ترکیب مواد، آن ها را به یک قابلمه بریزید و به دور میزنید تا جلاب شما خمیری صاف و نرم شود. می توانید برای تزیین شیرینی از آجیل های خوراکی و یا خشکبار استفاده کنید. پس از خنک شدن آن، می توانید این شیرینی را لذت بخش و جذاب بدانید.
طرز تهیه جلاب زعفرانی با حفظ ترکیب درست
جلاب یکی از خوراکیهای سنتی ایرانی است که از قدیمیترین دوران، مورد توجه مردم بوده و همچنان نیز علاقهمندان زیادی دارد. جلاب به صورت یک نوشیدنی خنککننده و خوراکی شیرین تهیه میشود و از این نظر البته دارای خواصی برای سلامتی و خنککنندگی در فصول گرم است.
برای تهیه جلاب زعفرانی با حفظ ترکیب درست، نیازمند چند ماده غذایی هستیم. این مواد عبارتند از: آب، زعفران، شکر، روغن سمرقندی، پودر استخوان، دارچین، تخمهای پسته و وانیل. برای شروع تهیه جلاب، باید ابتدا زعفران را به مقداری آب داغ اضافه کرده و تا حداقل ۱۰ دقیقه روی آن بگذاریم تا ماده فعال زعفران داخل آب متمرکز شود.
سپس، نیمی از شکر را به همراه آب و زعفران، در یک قابلمه بریزید و بر روی حرارت قرار دهید. سپس، تا زمانی که شکر کاملا حل شود، آن را به آرامی تخم مرغی بزنید. بعد از آن، باید مقداری دارچین و وانیل را به قابلمه اضافه کنید و به آرامی هم بزنید.
در مرحله بعدی، باید در قابلمه، آب و روغن سمرقندی را به همراه پودر استخوان اضافه کنید و به هم بزنید. سپس، مقداری شکر را که باقی مانده بود، به همراه تخم پسته در قابلمه اضافه کنید و جاهای خلاء رو باستانی که در اختیار دارید پر کنید. سپس، آن را به مدت ۲۰ دقیقه به آهنگ ملایم و با حرارت کم مخلوط کنید.
بعد از گذشت ۲۰ دقیقه، باید درون جلاب شیر را ریخته و به هم بزنید. سپس، جلاب را به مدت ۱۰ دقیقه در یخچال قرار دهید تا خنک شود. در نهایت، پیشنهاد میشود این نوشیدنی خوشمزه را با تخم مغزی و یا پسته خرد شده سرو کنید.