1. آماده سازی مرغ برای تهیه
آماده سازی مرغ برای تهیه یکی از مهمترین مراحل موفقیت در تهیه غذاست. برای شروع، میتوانید پوست مرغ را از بین ببرید، پرها را کامل برش دهید و داخل آن را با آب ولرم شسته و خشک کنید. پس از شستشو، میتوانید مرغ را در یک ظرف غذایی قرار داده و با نمک، فلفل، مخلوط ادویه و سایر موادی که با توجه به دستور تهیه استفاده میکنید، پوشانده و به مدت چند ساعت در یخچال نگه دارید.
در مرحله بعد، میتوانید مرغ را به دو یا چند قسمت تقسیم کنید. برای این منظور، میتوانید از یک چاقوی تیز استفاده کنید و قطعات را با ابعاد دلخواه برید. بسیاری از آشپزان یک پستانه، دو ران و ماهیچه ها را از یکدیگر تفکیک میکنند. همچنین، در این مرحله، میتوانید مرغ را با سیر، زنجبیل، روغن و سایر افزودنیها که برای تهیه غذای خود مورد نیاز دارید، تزئین کنید.
پس از آماده کردن مرغ، میتوانید آن را برای پخت انتخاب کنید. میتوانید مرغ را درون فر، پانچه، گریل یا تابه پخته و از آن به عنوان یک غذای گرم و خوشمزه لذت ببرید. همچنین، استفاده از مرغ در غذایی مثل استروگانف، کباب مرغ و تندوری مرغ نیز به عنوان گزینههای خوشمزه و سرشار از پروتئین و املاح معدنی مفید است. با این مرغ آماده شده و نکاتی که در مورد هر مرحله با آن مطرح کردیم، میتوانید غذایی خوشمزه و پر از مواد مغذی تهیه کنید.
2. تهیه سس برای ته چین مرغ
ته چین مرغ به عنوان یکی از بهترین و پرطرفدارترین غذاهای چینی در سراسر جهان شناخته شده است. این غذا شامل ترکیبی از مرغ، سبزیجات، نودل و سس است که به خوبی با هم ترکیب شده و نتیجه یک غذا بسیار شاداب و خوش طعم میشود. سس این غذا یکی از عوامل مهم در بهبود طعم ته چین مرغ است که میتوان آن را به راحتی در خانه تهیه کرد.
برای تهیه سس ته چین مرغ بهتر است از مواد اولیهی بهترین کیفیت استفاده شود. برای سس ته چین مرغ، شیرهی خردل، سس سویا، شکر، سس فلفل قرمز و ادویههای چینی مانند پنجتای مرغ و بادکنک استفاده میشود. نکته مهمی که در تهیه سس حتما باید مدنظر قرار داد این است که شرایط ترکیب مواد، رنگ و طعم سس به شکلی باشد که با ترکیب بقیهی مواد غذایی، مطلوبیت بیشتری داشته باشد.
برای شروع، شیرهی خردل، سس سویا و شکر را درون یک کاسه مخلوط میکنیم و سپس سس فلفل قرمز، پنجتای مرغ و بادکنک را اضافه میکنیم. پس از نیم ساعت، سس آمادهی تهیه شده و میتوان آن را برای تزئین ته چین مرغ استفاده کرد. با این حال، بهتر است قبل از استفاده، سس را به مدت یکساعت در یخچال نگهداری کرده تا بهترین مزه را بدهد.
در نهایت، سس در تزئین ته چین مرغ بسیار مهم است و میتواند به صورت جداگانه نیز برای سرو کنارهی غذا به کار رود. سس در تهیه تمام غذاهای چینی بسیار مهم است و در صورتی که به درستی تهیه شود، میتواند به طعم و مزه بیشتری چشم پوشانده و تاثیر بسیار مثبتی بر روی خوراکی داشته باشد.
3. تهیه سبزیجات و مواد لازم
تهیه سبزیجات و مواد لازم برای آماده کردن غذاهای خانگی یکی از مهمترین قسمتهای پخت و پز است. برای این کار میتوان به دو روش دسترسی داشت، یکی خرید سبزیجات از فروشگاه و رستوران ها و دیگری کشت خود سبزیجات در خانه.
در زمره سبزیجاتی که بدون نیاز به کشت به وفور در بازار وجود دارند سبزیجاتی مانند خیار، گوجه، ریحان، کاهو و هویج اشاره کرد. این سبزیجات بسیار مفید و خواص زیادی در کاهش ریسک بیماریهای سرطانی، سلامت قلب و کاهش وزن دارند. لازمه این سبزیجات را به دقت بر اساس جایگاه و نوع غذایی که قرار است بپزید خریداری کرده و سپس با شستشوی دقیق از دستمایهها و برگهای بیاستفاده آنها خارج شده و سپس برای استفاده در پخت غذاها آماده میشوند.
اگر به دنبال سبزیجات تازهای برای استفاده در آشپزی هستید، بهتر است به بازار و فروشگاههای معتبری مراجعه کنید و سبزیجات تازه از قبیل اسفناج، نعنا، بابونه، شوید و سیر را خریداری کنید. قبل از استفاده این سبزیجات را با دقت شستشو داده و برگهایی ناخوشایند را حذف کنید. این سبزیجات معمولاً به عنوان سبزیهای خوراکی یا به عنوان درمان گیاهی در اغلب کشورهای جهان استفاده میشوند و خواص بسیار زیادی دارند.
بعضی از سبزیجات مانند فلفل دلمهای، بادمجان و زرشک نیاز به دستهبندی، ترقیه و شستشوی دقیق دارند. برای مثال برای راحتی در تقطیع و دستهبندی خرد شده و یا رنگدانه قزلآلای زرشک، از آنها برای چند دقیقه استفاده میکنیم. برای این کار سبزیجات را به آب سرد فرو میبریم و برای چند دقیقه در این آب قرار میدهیم تا هر آنچه که برروی آنها موجود است (گرد و خاک و پوششهای غیرقابل مصرف) حذف شود.
همچنین لازمه اولیه برای تهیه سبزیجات و مواد لازم برای آشپزی، انتخاب محصولات با کیفیت است. برای این کار بهتر است محصولات یک فروشنده ایمن انتخاب شود. نوعی سبزیجاتی که ناشی از استفاده از کودهای پراوری، کودهای شیمیایی و سموم برای کشت شده باشند، میتوانند به سلامتی فرد و خانوادهاش آسیب برسانند. بنابراین، به محصولات ترجیحاً محصولاتی ارگانیکی انتخاب کنید.
4. آماده سازی اجزای ته چین
برای آماده سازی ته چین برای پخت غذا، باید از مواد اولیه شامل ارزن، دانه های جوانه زده، دانه های فلفل سیاه، نمک و روغن استفاده کرد. برای شروع، میتوان ارزن را با یک حجم آب به صورت کرهای در ظرفی تهیه کرد و سپس این آب را از حجم ارزن تفکیک کرد. سپس با استفاده از پنیر رنده شده، غله هایی مانند برنج خشک و جوانه زده را به ارزن اضافه کرده و با چوب سخت به طور یکنواخت مخلوط کرده و روی نوار سینی چینی تخت چیده شود.
در مرحله بعد، باید دانه های فلفل سیاه را داغ کرد و به اضافه کردن آن ها به ارزن بپردازید. سپس نمک به میزان قابل قبول اضافه شود و بهتر است که با استفاده از دستهی وسطی روغن به این ترکیب اضافه کرد. بعد از این که تمامی مواد به آرامی با هم ترکیب شده اند، بهترین روش استفاده از دست مرطوب است. دست خود را با آب مرطوب کنید و یک مقدار از ارزن را از سینی بگیرید و به شکل تراکم خوبی آن را به دسته بالا فشار دهید. سپس محتوای دسته را به وسیله دست به آرامی به شکل دایرهای بچرخانید و به صورت همگنی روی سینی چینی تحت نام ته چین بر روی شعله پایین قرار دهید.
بعد از گذشت 20 تا 25 دقیقه، ته چین آماده است که به دو روش مختلف میتوان از آن استفاده کرد. میتوان با برش در اندازه دلخواه، تکهها را برای سرو کردن مجزا کرد یا اینکه تازه به صورت کل یا بهمراه سایر مواد پخته شده برای فرایند پخت غذا بکار گرفت.
5. درست کردن ته چین
ته چین یکی از پرطرفدارترین غذاهای چینی است که در سراسر جهان شناخته شده است. این غذا معمولاً از انواعی از مواد خام مانند مرغ، گوشت قرمز، ماهی و بوقلمون با استفاده از نودل سرخ شده، سبزیجات و انواع ادویه و طعمدهندهها تهیه میشود.
درست کردن ته چین نیاز به تخصص و دانش خاصی ندارد، اما برای به دست آوردن یک ته چین خوشمزه و متفاوت، باید از روشها و ترفندهای خاصی استفاده کرد. ابتدا باید نودلها را در آب جوش و تحت نظارت دقیق پخت داد. سپس باید آنها را با یک فریتور یا روغن سرخ کرد تا خمیری شوند و به رنگ طلایی تبدیل شوند.
در مرحله بعد، باید مواد اصلی ته چین را آماده کرد. لازم به ذکر است که این مواد میتوانند کاملاً به سلیقه شما تنظیم شوند. بهترین کار این است که از مرغ، گوشت قرمز، ماهی یا بوقلمون برای مرغوب تر شدن طعم ته چین استفاده کنید. سپس باید صورت های تخت شده از سبزیجات را برای تزیین استفاده کنید و آن ها را بر روی مواد اصلی ریخته و با چندین نوع ادویه و طعم دهنده پخت کنید.
در نهایت باید تمام مواد را با هم ترکیب کرده و همگی را به خوبی مخلوط کنید. پیشنهاد میکنیم که برای سرو بهتر آن را به همراه تخم مرغ سرخ شده، پیاز، نوشابه و سس سویا سرو کنید. ته چین میتواند یک غذای خوشمزه، ساده و اقتصادی باشد که با صرف کمی زمان میتوانید آن را در خانه تهیه کنید.
6. پخت و سرو ته چین
پخت و سرو ته چین یکی از غذاهای محبوب و پرطرفدار در کشورهایی چون چین، تایوان، هنگ کنگ و سنگاپور است. این غذای سنتی ترکیبی از نودل، گوشت، مرغ و سبزیجات است که با روشی خاص و به صورت فریبا خوراکی جذاب و خوش طعمی تولید میشود.
برای پخت ته چین ابتدا نودلهای قابل پخت که هر روز در فروشگاهها به صورت آماده فروش میرسد، در آب جوش حدود ۷-۸ دقیقه جوش داده میشوند. سپس به داخل ظرف غذایی ریخته و کمی روغن و نمک اضافه میشوند تا به لذت بیشتری برسند. سبزیجاتی مانند فلفل دلمهای، کدو حلوایی، هویج و کلم روی نودلها قرار داده میشوند.
در مرحلهی بعد، گوشت خوک، گوشت گاو و مرغ با هم تفت داده و به نودلها اضافه میشوند. سسهای چینی از قبیل سس سویا و سس چیلی به این ترکیب افزوده و همه با هم به مدت ۵ دقیقه تفت داده میشوند. در نهایت، ته چین با تخم مرغ سرخ شده و دانههای گردو تزیین شده و برای سرو در ظروف مناسب قرار میگیرد.
پخت و سرو ته چین یک غذای کامل و سیر کننده است که قادر است مزه عالی و لذت بیشتری را در دهان شما به ارمغان بیاورد. این غذا بهخصوص در فصول سرد سال محبوبیت بیشتری دارد و میتوانید این غذا را در خانه پخته و با خانواده، دوستان و یا مهمانان خود به اشتراک بگذارید.