طرز تهیه ترشی آلو تابستانی
ترشی های مختلفی در فصل تابستان تهیه میشود که از جمله آنها میتوان به ترشی آلو اشاره کرد. ترشی آلو با مزهای اسیدی و شیرین و با رنگی زرد مایل به سبز و سفید طبیعی، خوبیهای زیادی برای بدن دارد و طعم منحصر به فردی دارد.
برای تهیه ترشی آلو تابستانی، بهترین روش انتخاب و استفاده از آلوهایی با کیفیت بالاست. آلوها باید تازه و صاف باشند و نباید خردهسینه، زخمی یا درجه یک بودند. بعد از شستشو و خشک شدن آلوها، آنها را به شیوهای مناسب برای برش درآورده و قسمت میوه آنها را گرفته و سپس آلوها را در صورت امکان در سایزهای یکسان قرار دهید.
سپس باید آلوهای خرد شده را در آب جوش قرار داده و به مدت ۳۰ دقیقه با حرارت ملایم آنها را پخته و بعد از آبکشی کردن میتوانید آنها را در دیگی با کمی سرکه، نمک، شکر و تنظیماتی مانند فلفل سیاه، زنجبیل و دانههای کرچک چین شده مخلوط کنید.
در نهایت، میتوانید ترشی آلو تابستانی را بسته بندی کرده و در قسمت سرد یخچال نگه داری کنید تا چند هفته بعد بتوانید از طعم و مزه فوقالعاده اش استفاده کنید. ترشی آلو تابستانی را میتوان با سالاد یا برای خوردن با غذاهای گوشتی مورد استفاده قرار داد.
طرز تهیه ترشی زرشک تابستانی
ترشی زرشک یکی از خورشتهای اصیل ایرانی است که در تمام ایام سال مصرف میشود. در تابستان با فصل زرشک، ترشی زرشک تازه و خوشمزه ترین حالت خود را به خود میگیرد. در این طرز تهیه، به شما روش ساده ساختن ترشی زرشک تابستانی با چند مفصل که تنها چند ساعت زمان میبرد را آموزش میدهیم.
مواد لازم برای تهیه ترشی زرشک تابستانی شامل زرشک تازه، شکر، آب، خلال سبزی ترش و نمک میباشد. برای شروع، زرشک ها را به دقت شسته و خشک کنید. سپس زرشک ها را در بشقابی قرار دهید و با شکر و نمک بپوشانید ویا آن سویق را بعد از 24 ساعت نصفه کنید. در روز بعد به وسیله آب، شکر، نمک و خلال سبزی ترش یک مخلوط پیاده کنید. با استفاده از یک بطری، زرشک ها را به اندازه کافی در بطری بریزید و سپس با محلول تهیه شده طبق سلیقه خود از چند طریق ترشی را بهتر کنید.
در نهایت، ترشی ها را در ظرفهای گلاسی تمیز قرار داده و در یخچال نگهداری کنید. ترشی زرشک تابستانی را میتوان به تنهایی یا با غذاهای روزانه مانند قرمه سبزی، غذای سیب با پیاز، خوراک بید و سیر ترخینی سرو کرد. این طرز تهیه ترشی زرشک تابستانی دارای طعمی تند و خوشمزه است که مطمئناً خانواده شما را شاد خواهد کرد.
طرز تهیه ترشی آلبالو تابستانی
ترشی آلبالو یکی از ترشی های خوشمزه و محبوب در فصل تابستان است که آن را می توان با مقداری آلبالو، سرکه، شکر و ادویه های خوراکی تهیه کرد. در زیر روش تهیه ترشی آلبالو تابستانی به صورت کامل توضیح داده شده است.
مواد لازم:
- 1 کیلوگرم آلبالو
- 3 پیمانه سرکه سفید
- 2 پیمانه شکر
- 1 قاشق چایخوری پودر هل
- 1 قاشق چایخوری زعفران
- 1 عدد پیاز
- نمک به میزان لازم
- آب به میزان لازم
روش تهیه:
1. آلبالو ها را شسته و به صورت کامل خشک کرده و سپس برش دهید و در بشقاب یا ظروفی قرار دهید.
2. پیاز را خرد کرده و در دیگی با سرکه، شکر، هل، زعفران، نمک و آب به میزان لازم برای پختن ترشی آلبالو قرار دهید و روی حرارت بگذارید تا به جوش آید.
3. پس از اینکه حرارت داده شد، مخلوط پیاز و سرکه را روی آلبالو ها ریخته و ظروف را با درپوش محکم سفید بپوشانید.
4. بعد از سه روز، ترشی آلبالو آماده مصرف است.
نکات کلی:
- باید در نگهداری ترشی آلبالو دقت شود، برای جلوگیری از فساد آن باید در یخچال نگهداری شود.
- می توان برای تزیین، برگ گشنیز را هم اضافه کرد.
- شکر و سرکه برای تهیه ترشی، به میزان مناسب اضافه شود.عدم استفاده از آن در نجات طعم درست آن تاثیر دارد.
- به منظور جلوگیری از افزایش رطوبت، آلبالو ها باید خشک شوند قبل از برش دادن و ریختن مخلوط سرکه و پیاز بر روی آن ها.
طرز تهیه ترشی گوجه سبز تابستانی
ترشی گوجه سبز یکی از ترشی های خانگی پرطرفدار است که در فصل تابستان باعث افزایش سطح انرژی بدن و کاهش حس گرمای بدن می شود. این ترشی با داشتن طعم ترش و شور بسیار خوشمزه است و با رنگ قرمز-سبز آن بسیار جذاب و محبوب است.
مواد لازم برای ترشی گوجه سبز شامل گوجه سبز، سیر، ادویه جات (پیازچه، زردچوبه، دارچین، زعفران، کُمَّار)، سکنجبین و سرکه است. برای شروع، گوجه ها را با دقت بشویید و سپس آن ها را به صورت نیمه نرم رنده کنید. پیازچه و سیر را هم رنده کرده و داخل گوجه ها افزوده و با ادویه های توصیه شده، سکنجبین و سرکه مخلوط کرده تا ترشی تهیه شود.
بعد از آماده سازی تمامی مواد، ترشی را به صورت مراحل بندی کنید. در هر مرحله، ترشی را به مدت یک الی دو روز در یخچال قرار دهید تا مزه و طعم بهتری بگیرد. برای نگهداری در بسته بندی زجاجی، ترشی را باید به تمامی شدت آن را به بسته بندی برسانید تا هوای داخل شیشه خشک نشود.
با تهیه ترشی گوجه سبز استفاده از مواد غذایی طبیعی و با ارزش غذایی برای بدن را تضمین می کنید. همچنین، این ترشی انبار طولانی مدت دارد و به راحتی می توانید با آن در ماه های زمستان و به فصل خود تنوع بدهید. در کل، ترشی گوجه سبز تابستانی یکی از محصولاتی است که همیشه در بین مردم علاقه بسیاری به خود جلب کرده است و همچنان به عنوان یک ترشی سنتی و خانگی پرکاربرد برای خانواده های ایرانی حفظ شده است.
طرز تهیه ترشی خیار شور تابستانی
ترشی، یکی از مواد خوراکی مهم در فصل تابستان محسوب می شود که باعث تقویت سیستم گوارشی و حفظ سلامت بدن می شود. در بین انواع ترشی ها، ترشی خیار شور به دلیل طعم خوشایند و ویتامین و مواد مغذی موجود در آن، یکی از محبوب ترین هاست. در ادامه روش تهیه ترشی خیار شور تابستانی را شرح خواهیم داد.
با شستن خیارها، سطح گلوله ها را برش دهید و از سمت ها ریدهایی برش دهید. در ادامه، خیار ها را در بطری های پشت سر هم چیده و به مقدار کافی نمک روی آن ها بپاشید. پس از اینکه به مدت 2 روز در محیط خشک و خنک نگهداری شدند، خیارها برای ساخت ترشی خیار شور آماده می شود.
برای تهیه مرباخوری گلابی مخلوط، آب گلابی، قند و میوه هایی مانند سیب یا آلبالو برای ترشی خیار استفاده کنید. مرباخوری را با دقت در شعله های ملایم بر روی اجاق گاز قرار دهید و مواد را همراه با ترشی خیار شور درون ظرف ریخته و به مدت ده دقیقه در حرارت ملایم بپزانید. سپس آن را در بسته بندی های سیلیکونی تحویل داده شده به عنوان یک هدیه شیرین برای عزیزان خود بسته بندی کنید.
استفاده از پروتئین هایی مانند گوشت و ماهی ها برای ترشی خیار شور نیز از روش های دیگری است که می توانید از آن ها استفاده کنید. به مرور زمان و با انجام تجربیات مختلف، می توانید ترشی خیار شور خود را به شکل مورد علاقه خود کشت و بردارید.
طرز تهیه ترشی لیمو تابستانی
ترشی لیمو تابستانی یکی از ترشی هایی است که بسیار ساده و به راحتی می توان آن را در خانه تهیه کرد. برای تهیه این ترشی ابتدا باید لیمو های تازه و سبز را برداشت کرده، به صورت پوست چین شده و خرد کنیم. می توان برای یک کیلو لیمو، حدود یک پیمانه نمک و دو پیمانه آب جوش استفاده کرد.
پس از اینکه لیمو ها را خرد کردیم، درون یک بشقاب شیشهای غلتان مرباکش ریخته، سپس آب جوش فراوان را به آن اضافه می کنیم. در ادامه، نمک را هم باید به مواد اضافه کرده و به مواد با نرمی طوری مخلوط کنید که نمک کاملا محلول شود. سپس، در بشقاب شیشهای ترشی لیمو تابستانی را به مدت ۳۰ دقیقه هم زدیم تا خوب هم بغل شود.
پس از گذشت ۳۰ دقیقه، باید بشقاب شیشهای را در قسمت عمیق یخچال قرار دهیم. در این بخش، ترشی لیمو تابستانی حداقل ۱ روز و حداکثر ۱۰ روز باید در یخچال نگهداری شود تا طعم مرغوب آن تهیه شود. برای استفاده از ترشی لیمو تابستانی، می توان برای سرشار کردن از مزه، استفاده کرد همچنین میتوان آن را با غذاهای مختلف سرو کرد.