۱. طرز تهیه ترشی بادمجان و هویج رنده شده با سبزیجات
ترشی بادمجان و هویج رنده شده با سبزیجات یکی از خوراکیهای لذیذ و سرشار از ویتامین و مواد معدنی است که متاسفانه اغلب برای آمادهسازی آن، با استفاده از مقدار زیادی نمک و اسید ها به صورت صنعتی تهیه میشود که میتواند برای سلامتی مضر باشد. اما در اینجا ما طرز تهیه ترشی بادمجان و هویج رنده شده با سبزیجات با استفاده از مواد طبیعی و سالم را به شما آموزش خواهیم داد.
برای تهیه این ترشی میتوانید از بادمجان، هویج، فلفل دلمهای قرمز و سبز، پیاز، سیر، سبزیجات تازه و مواد طبیعی مانند سرکه سیب، شکر، نمک طبیعی و آب استفاده کنید. ابتدا بادمجان و هویج را رنده کرده و درون مخلوطکن با سایر مواد مذکور ریخته و مخلوط کنید. سپس آن را در بطری و یا جعبه مناسبی بریزید، در صورت تمایل به افزودن انواع سبزیجات مانند شوید، تربچه و جعفری نیز میتوانید استفاده کنید.
سپس باید بطری یا جعبه شیشهای را در یک کاسه پر از آب انداخته و ۲ تا ۳ روز در محیط خنک و خشک بگذارید تا ترشی به خوبی تخمیر شود. بعد از گذشت این ۲ الی ۳ روز جهت استفاده به دلخواه خود میتوانید ترشی را در بشقابی سرو کنید. علاوه بر خواص مغذی بسیار زیادی که در این ترشی وجود دارد، طعم و مزهی آن را نیز دوست خواهید داشت.
۲. ترش کردن بادمجان و هویج رنده شده با مرباخوری
ترش کردن بادمجان و هویج رنده شده با مرباخوری یکی از دسرهای خوشمزه و محبوب در سبد خوراکی ایرانیان است. در این دسر، از بادمجان و هویج استفاده می شود که پس از رنده کردن، در مرباخوری ترش شده و طعم فوق العاده ای به خود می گیرند.
برای تهیه این دسر، ابتدا بادمجان و هویج را رنده کرده و در یک قابلمه قرار می دهیم. سپس به قابلمه افزوده و مخلوطی از شیر، سرکه، آبلیمو و قند را همراه با کمی نمک و فلفل به آنها اضافه می کنیم. سپس که مواد در قابلمه را مخلوط کردیم، قابلمه را روی حرارت ملایم قرار می دهیم و بادمجان و هویج در آن را به مدت کافی تفت می دهیم تا مواد درون آن آرام آرام جذب شوند و طعمی ترش و شیرین به خود بگیرند.
بسیاری از خانواده های ایرانی این دسر را به عنوان یک نوشیدنی داغ در میان صبحانه و شام فراهم می کنند. همچنین، این دسر به عنوان یک خوراکی کنار ماست یا حتی سالاد سرو می شود و ترکیبات خوشمزه و مطبوع آن، سلیقه همه را به خود جلب می کند. به جرئت می توان این دسر را یکی از انتخاب های بی رقیب برای همه دور همی ها دانست که کاملا سالم و خوشمزه است.
۳. روش تهیه ترشی بادمجان و هویج رنده شده با توت فرنگی
ترشی بادمجان و هویج رنده شده با توت فرنگی، یکی از غذاهای خوشمزه و سالم است که با استفاده از مواد اولیه ساده و ارزان قیمت قابل تهیه است. برای تهیه این ترشی، ابتدا بادمجان و هویج رنده شده را با مقداری نمک ترش کرده و به مدت یک ساعت درآب نگه داشته و سپس خشک کرده و در یک مخلوط کن با توت فرنگی، سیر تازه، دارچین، زردچوبه، فلفل سیاه و سرکه سفید مخلوط میکنیم.
سپس برای مرحله بعد، ترشی را به دو قسمت تقسیم میکنیم؛ قسمت اول را با روغن تفت میدهیم و به آن فلفل دلمه، تخم مرغ، نمک، شکر، پودر سیر و فلفل سیاه اضافه کرده و برای مدت نیم ساعت در حرارت کم میپزانیم.
در قسمت دوم نیز، ترشی را به همراه توت فرنگی و ماست خامهای به مخلوط کن اضافه کرده و تاکید میکنیم که توت فرنگی باید با نیمی از شکر ریخته به خلط اضافه شود تا شیرین و ترشی نهایی به شکل درستی تنظیم شود. در نهایت، ترشی را در بطریهای تمیز ریخته و در یخچال نگهداری میکنیم تا بهترین طعم و ماندگاری را به دست آوریم.
۴. تهیه ترشی بادمجان و هویج رنده شده با نعناع خشک
تهیه ترشی بادمجان و هویج با نعناع خشک یکی از خوراکیهای خوشمزه و محبوب در بین خانوادههای ایرانی است که در فصل پاییز و زمستان بسیار مورد استفاده قرار میگیرد. این ترشی با وجود طعم ترش و شور، بسیار خوشمزه و عالی است و به مواد تازه و فصلی نظیر بادمجان، هویج و نعناع خشک نیاز دارد. برای تهیه این ترشی ابتدا باید بادمجان و هویج رنده شده را به صورت جداگانه در سس سرکه، نمک، شکر و گیاهان خشک نظیر نعناع خشک به مدت بیشتر از شش ساعت قرار داده و سپس با هم ترکیب کرد.
سپس با توجه به سلیقه خود میتوانید ترشی را با تنوع موادی دیگر نظیر پیاز رنده شده، سیر خرد شده، سبزیجات خشک شده و غیره تنوع بخشید. از همینرو به شما پیشنهاد میدهیم اگر میخواهید ترشی بادمجان و هویج با نعناع خشکتان بهتر شود، سعی کنید از مواد تازه و فصلی استفاده کنید و به هیچ عنوان از مواد نگهداری شده و کنسرو شده استفاده نکنید.
همچنین برای نگهداری این ترشی باید آن را در بسته بندی محکم و در یخچال قرار داد. همچنین برای خواص بهداشتی و درمانی بیشتر، میتوانید از سس سرکهای با ترکیبات چوبه سخت مثل سیب، زردیچه، نبات و... استفاده کنید. به همینروش با تهیه ترشی بادمجان و هویج با نعناع خشک به غذاهای خود تنوع ببخشید و لذت بیشتری از مهمانیهای خود را تجربه کنید.
۵. پخت ترشی بادمجان و هویج رنده شده در قابلمه
معمولاً پخت ترشی بادمجان و هویج با نسبتهای متفاوت در انواع متنوعی از غذاهای ایرانی به کار گرفته میشود. ترشی بادمجان یکی از خورشتهای محبوب در ایران است که با ترکیبی از بادمجان، سیر، گوجه فرنگی، لیمو عمانی، خلال، نعناع و امثال آن، پخته میشود. اما این روش پخت ترشی، با نسبتها متفاوت، چند باره در استفاده از یکسان ترکیبات، ممکن است به شیوه های دیگری نیز پخت شود.
برای پخت ترشی بادمجان و هویج رنده شده، مواد اولیه بادمجان ها را باید رنده کنید. در این مرحله، میتوانید پوست بادمجان را هم برداشته و فقط گوشت بادمجان را پاک کنید. سپس هویج هارا نیز رنده کرده و به همراه بادمجان ها در قابلمه به مدت حدود 10-15 دقیقه تفت دهید تا کمی پخته شوند. سپس به آنها نمک، فلفل سیاه، خلال، برگ گلرنگ، روغن زیتون و آب مخلوط شده را اضافه کرده و با نارنج خشک و برگ کرفس ادامه دهید.
در مرحله بعد، قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و بگذارید تا ترشی سرشار شود. برای این کار میتوانید یک دستگاه برقی ساده برای تولید بخار استفاده کنید. بعد از ۲۴ ساعت ، ترشی را از حرارت بردارید و خنک کنید. ترشی را در ظروف شیشهای ریخته و در یخچال نگهداری کنید. با پخت ترشی بادمجان و هویج، میتوانید طعم گرم و سرد را در یک غذای باور نکردنی تجربه کنید. برای سرو با پلو، خوراکهای رزتو، ماهی ترشی، انواع ساندویچهای سجق، انواع انواع غذاهای سنتی و امثال آن به راحتی می توانید از ترشی بادمجان و هویج استفاده کنید.
۶. استفاده از ادویه های خاص در تهیه ترشی بادمجان و هویج رنده شده
ترشی بادمجان و هویج رنده شده یک غذای پرطرفدار در ایران است که در فصل تابستان بیشتر مصرف میشود. استفاده از ادویه های خاص در این ترشی، به رنگ، طعم و بوی خوبی به آن میبخشد و به عنوان یک مزه تازه و خوشمزه سرو میشود.
ترشی بادمجان و هویج رنده شده میتواند به صورت ساده با استفاده از ادویه های سنتی، مانند زردچوبه، فلفل سیاه و دارچین تهیه شود. همچنین میتوان از ادویه های خاص ایرانی مانند زعفران و گلگاوزبان استفاده کرد تا ترشی شما ویژگی های بیشتری پیدا کند.
همچنین برای تهیه ترشی بادمجان و هویج رنده شده با طعم خوشمزه، میتوانید از ادویه های خارجی هم استفاده کنید، مانند پودر فلفل قرمز، دانه فلفل سیاه، پودر سیر و پودر زنجبیل. این ادویه ها به ترشی شما عطر و طعم خاصی میدهند که آن را از سایر ترشی ها متمایز میکنند.
در کل میتوان گفت، استفاده از ادویه های خاص در ترشی بادمجان و هویج رنده شده، طعم و بوی منحصر به فردی به آن میبخشد که میتواند دلچسبی خاصی به شما و خانوادهیتان بدهد. برای احساس رنگ زیتونی مناسب، میتوانید از ترشیها قبل از خوردن حدود یک ساعت فقط کمی زیتون اضافه کنید.