طرز تهیه ترشی سیب
ترشی سیب یکی از ترشی های محبوب در فصل پاییز است و در بسیاری از خانواده های ایرانی به عنوان محصولی برای مصرف در فصل زمستان نگهداری می شود. ترشی سیب دارای مزه ای ترش و شور است که باعث استفاده آن به عنوان یک ضمیمه برای بسیاری از غذاهای ایرانی می شود.
طرز تهیه ترشی سیب بسیار ساده و به روش خانگی صورت می گیرد. برای تهیه ترشی سیب، ابتدا باید سیب ها را با آب بشویید و سپس به قطعات کوچک برش دهید. در مرحله بعدی، سیب ها را در یک قابلمه قرار داده و به آن ها ادویه هایی مانند فلفل سیاه، زردچوبه و گشنیز اضافه کرده و به مدت چند دقیقه پخته شوند.
سپس به این مخلوط یک حجم آب اضافه و بر روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید. وقتی مخلوط بیش از نیمی از حجم اولیه آن کاهش یافت، خاموش کنید. سپس ترشی را در بشکه قرار داده و با یک پارچه تمیز پوشانید. سپس به مدت چند هفته در محیط خنک نگهداری کنید تا ترشی سیب برای مصرف آماده شود.
پس از مدت زمان مذکور، ترشی سیب قابل مصرف است و می توانید آن را به عنوان یک ضمیمه شایسته برای بیشتر غذاها و روزمره اعمال خود استفاده کنید. همچنین می توانید ترشی سیب را به صورت خاص تزیین کرده و آن را در سفره های پذیرایی استفاده کنید.
طرز تهیه ترشی انگور
تهیه ترشی انگور یکی از ترشی های پرطرفدار در فصل پاییز میباشد. برای شروع، انگورها را از ساقه جدا کرده و سپس با آبی که مقداری سرد شده است، خوب شسته و سپس خشک کرده و درون بطری به اندازه دلخواه مورد نیاز بریزید. برای ایجاد طعم و عطر خوب در ترشی انگور میتوانید چند حبه هل و برگ گشنیز به مواد ترشی اضافه کنید.
سپس برای تهیه شور، مقداری نمک به آب اضافه کرده و آن را به مواد ترشی افزوده و همه را به هم بخورانید تا شور به خوبی در هم ترکیب شود. سپس بطریهای ترشی را در دمای اتاق گذاشته و باید حداقل چند روز تا یک هفته آنها را در این دما نگه دارید.
بعد از این مرحله، ترشی انگور آماده مصرف میباشد و میتوانید از آن به عنوان همراه نوشیدنیهای سرد خود استفاده کنید. این ترشی پایداری زیادی دارد و میتواند برای چندین ماه در یخچال نگهداری شود. همچنین، برای ایجاد تنوع در ترشی انگور، میتوانید از مواد دیگری مانند سیب زمینی، خیار، هویج و فلفل دلمه هم استفاده کنید و ترشی جدید و متفاوتی بسازید.
طرز تهیه ترشی نارنگی
ترشی نارنگی یکی از ترشی های خوشمزه و محبوب در جنوب ایران است که با استفاده از مواد اولیه ساده قابل تهیه و در فصل پاییز این منطقه به عنوان سالاد روزانه مورد استفاده قرار می گیرد.
برای تهیه ترشی نارنگی ابتدا نارنجی ها را به دو نیم کرده و هسته های آن را با چاقو خارج کرده و سپس آن ها را با آب سرد و یک قاشق نمک برای حدود یک الی دو ساعت خیس می کنیم تا تلخی آن ها کاهش پیدا کند.
پس از گذشت زمان مشخص شده، بعد از خارج کردن آب مربوطه، به هر کیلو نارنگی یک قاشق نمک و یک قاشق نبات مجروش را اضافه کرده و با ملر بافتنی یا کوبیدن با چاقو به آرامی آن ها را له می کنیم.
با اضافه کردن یک قاشق زرده تخم مرغ و یک پیمانه روغن سرخ کرده به ترشی از ترشی نارنجی شاهد یک طعم خوشمزه و ماندگار دیگر خواهید بود. سپس ترشی را دریک ظرف شیشه ای برای ۳ ماه در یخچال نگهداری می کنیم.
بهترین روش برای مصرف ترشی نارنجی با ترشی قارچ است و می تواند تنها به عنوان سالادی خاص سرو شود و برای شل و بلند شدن سرهای میوه های مختلف به عنوان مکمل مناسب استفاده شود.
طرز تهیه ترشی آلبالو
ترشی آلبالو به دلیل خواص بی نظیری که دارد، یکی از پرمصرفترین ترشیها در کشورمان است. ترشی آلبالو میتواند دارای طعم شیرین و ترش یا تند باشد، اما اگر به درستی تهیه شود، همیشه خوشمزه و دلچسب خواهد بود.
ابتدا آلبالوهایی با رنگ یکنواخت و بدون صدمه را انتخاب کنید. برای ترشی کردن آلبالو، آنها را خرد کرده و در قابلمهای با آب، سرکه سیب، شکر و نمک برای ۲۰ تا ۳۰ دقیقه بجوشانید. پس از جوشیدن، آنها را از روی حرارت بردارید. برای افزایش ماندگاری ترشی ها، میتوانید ادویههایی نظیر ریحان، زیره، دارچین، هل و یا دانههای گشنیز به آن اضافه کنید.
پس از سرد شدن، ترشی آلبالو را به بطریهایی با درب قرار دهید و در یخچال نگهداری کنید. قبل از مصرف، آب ترشی باید صاف شده و در صورت لزوم، ادویه های اضافی برداشته شود. ترشی آلبالو را با غذاهای دلچسبی نظیر جوجه کباب، پلو، گوشت چرخ کرده و یا با خورشتی از گوجه فرنگی همراه کنید.
استفاده از مواد افزودنی مثل جوش شیرین و خوراکی های آماده، از کیفیت ترشی ممکن است کاسته شود، بنابراین ترجیحاً از مواد طبیعی در تهیه ترشی آلبالو استفاده کنید. همچنین حتماً به این نکته توجه داشته باشید که مواد به کار رفته بهداشتی و نو باشد.
طرز تهیه ترشی هلو
ترشی هلو یکی از خوشمزهترین ترشیهای مورد علاقه ایرانیان است. برای تهیه این ترشی بهتر است هلو با رنگ زرد و استوایی استفاده شود. در ادامه نحوه تهیه ترشی هلو را به شما آموزش خواهیم داد.
ابتدا، هلوهای خود را بشویید و خشک کنید. سپس آنها را به دو قسمت نیمههای آن برید و هستههای آن را با چاقویی تیز و با ستاره خورده در وسط آنها بردارید.
سپس، هلوها را درون ظرف یا جایی که میخواهید ترشی را تهیه کنید ریخته، سپس نیمی از ترشیگیر و نصفی دیگر را به دو پر شده با آب معمولی، روغن خامه و نمک ریخته و سپس آن را روی هلوها ریخته و از روی ترشیگیر برداشته و آن را روی گذاشتههای هلو برای مدت ۴۸ ساعت آخر هفته قرار دهید.
پس از گذراندن ۴۸ ساعت، ترشی هلو آماده مصرف است. برای قرار دادن ترشی در کنا میتوانید از شیشه بخور یا هر جور دیگری که برای خودتان مناسب است، استفاده کنید. ترشی هلو میتواند به عنوان یک منبع از ویتامینها با المانهای غذایی مفید برای سلامتی شما بوده و در تولید غذاهای پر خاصیت در خوردنی به کاربرد خود مییابد.
طرز تهیه ترشی زردآلو
در اینجا طرز تهیه ترشی زردآلو به صورت کامل توضیح داده خواهد شد تا شما بتوانید به راحتی و با دقت این غذای خوشمزه را درست کنید:
مواد لازم:
- 2 کیلو گرم زردآلو
- 2 لیتر آب
- 1 لیتر سرکه سفید
- 1/2 کیلو گرم شکر
- 2 قاشق غذاخوری نمک
روش تهیه:
1- ابتدا زردآلو ها را بشویید و برش های کوچکی با نوک چنگال در آن ها بزنید تا سریع تر ترشی جذب کنند.
2- سپس آنها را در قابلمه ای بریزید و آب را به آن اضافه کنید و نصف ساعت به آرامی بپزید تا زردآلو ها به نرمی کامل برسند.
3- بعد از پخت شدن، زردآلو ها را با یک کف چاقو به دو قسمت تقسیم کنید و هسته ها را با کمک ابزاری که برای این کار طراحی شده است، از درون شان خارج کنید.
4- برای تهیه شیرینی ترشی، شکر را به آب اضافه کنید و آنرا بر روی حرارت کم به مدت 5 دقیقه آرام بپزید تا شکر به آب حل شود.
5- بعد از اینکه شکر حل شد، سرکه را به آن اضافه کنید و آنرا به مدت 10 دقیقه بر روی حرارت کم بپزید.
6- بعد از اینکه ترکیب سرکه، شکر و آب به هم رسید، نمک را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید تا همگی به هم ملایم شوند.
7- حالا زردآلو های نرم شده را در جوشنده آماده شده بریزید و به مدت نیم ساعت آنها را در آن قرار دهید تا به خوبی ترشی بگیرند.
8- پس از گذشت نیم ساعت، زردآلو ها را از ماکش خارج کنید و در محلول سرکه سفید و شکر قرار دهید تا برای یک شب خوبی در ترشی شدن دچار قرار گیرد.
9- بعد از گذشت یک شب، ترشی زردآلو آماده مصرف است. می توانید آن را به همراه غذای خود سرو کنید یا به عنوان یک خوراکی خودمختار در جشن ها و میهمانی ها استفاده کنید.