آموزش تهیه تافتون لاری بدون استفاده از فر
تافتون لاری یکی از غذاهای پرطرفدار بین خانوادههای ایرانی است. این غذا با استفاده از گوشت چرخ کرده، لوبیا پلک و انواع ادویه و سبزیجات تهیه میشود. اما برای تهیه این غذای خوشمزه نیاز به داشتن فر نیست و میتوان با استفاده از تابه و ماهیتابه آن را در خانه تهیه کرد.
برای شروع تهیه تافتون لاری ابتدا باید لوبیا پلک مورد نیاز را سرخ کرده و آماده شود. بهتر است لوبیا پلک را یک روز قبل به صورت خشک تهیه کرده و قبل از استفاده آن را به مدت چند ساعت در آب خیس کنید تا نرم شود.
سپس به روشگردان کردن گوشت چرخ کرده بپردازید. برای این کار میتوانید از چنگال و قیچی گوشت استفاده کنید و آن را برشهای نازکی برید. سپس گوشت را با ادویههای دلخواهی که دوست دارید مخلوط کرده و خوب با هم ترکیب کنید.
حال با استفاده از ماهیتابه و تابه، گوشت چرخ کرده را سرخ کرده و به آن لوبیاهای پلک را اضافه کنید. بعد از اضافه کردن لوبیاها، آن را با ادویههای دلخواهتان مثل فلفل قرمز، زردچوبه، نمک و ... به شدت مخلوط کنید تا تمامی مواد بهخوبی ترکیب شوند.
در نهایت و برای تفنگ و آرایش زیبا، میتوانید تافتون لاری را با تخم مرغ و پودر گردو تزیین کنید تا به ظاهر رنگارنگ و زیبایی برسد. با دستورالعملهای ساده و راهنماییهای دقیق این متن، شما هم به راحتی میتوانید در خانه تافتون لاری بدون نیاز به فر تهیه کنید.
طرز تهیه تافتون لاری بدون استفاده از فر در منزل
تافتون لاری یکی از خوراکیهای اصیل و خوشمزه جنوب ایران است که گاهی در مناطق دیگر ایران نیز مصرف میشود. این غذا با استفاده از لوبیای سیاه بزرگ، رب گوجهفرنگی، پیاز و ادویههای متنوع ساخته میشود. برای تهیه این غذا میتوان از فر استفاده کرد اما در اینجا یاد میگیرید که چگونه تافتون لاری بدون استفاده از فر در منزل تهیه کنید.
مرحله اول در تهیه تافتون لاری بدون استفاده از فر، آماده سازی لوبیای سیاه است. برای این کار لوبیا را شبیه به تهیه روغن کرفس در بگرند از شب قبل خیس کرده و بعد از خیس شدن آن، آن را با آب جوش به همراه نمک به مدت 15 الی 20 دقیقه پخته و پس از آن آن را ابکش کرده و آب آن را خالص میکنید.
مرحله بعدی در تهیه تافتون لاری بدون استفاده از فر قرار دادن تابه روی حرارت متوسط است. به این تابه روغن را اضافه کرده و پس از اینکه روغن گرم شد، پیاز را ریز ریز خرد کنید و به آن اضافه کنید و آن را تفت دهید تا لوبیا سیاه تمیز شده را به همراه پیاز نیمه پخته اضافه کنید.
مرحله بعدی اضافه کردن رب گوجهفرنگی به تابه است. شما میتوانید رب گوجهفرنگی خود را به صورت خانگی تهیه کنید یا از رب گوجهفرنگی آماده استفاده کنید. بعد از اضافه کردن رب به تابه، آن را به همراه لوبیای سیاه و پیاز نیمه پخته مخلوط کنید و کمی نمک و فلفل به آن اضافه کنید.
مرحله آخر در تهیه تافتون لاری بدون استفاده از فر، روی تابه که حالا داغ شده أند زیر آن را گذاشته و مقداری روغن روی آن ریخته و در مدت 10 دقیقه با حرارت ملایم آن را بپزید تا شیرین شود و در آخر نوش جان کنید.
تهیه تافتون لاری بدون فر به روش ساده
تافتون لاری یکی از خورشتهای پرطرفدار و معروف در غرب کشورمان است. در این خورشت با استفاده از حبوبات و گوشت قرمز، غذایی پرپروتئین و خوشمزه تهیه میشود. اما گاهی اوقات ممکن است به دلیل عدم دسترسی به فر، نتوانیم از روش معمول برای پختن تافتون لاری استفاده کنیم. در این موارد، روش ساده و بدون فر پختن این خورشت میتواند یک راه حل عالی باشد.
برای تهیه تافتون لاری به روش ساده، ابتدا یک قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید و دو قاشق غذاخوری روغن را در آن گرم کنید. سپس یک پیاز خرد شده را به روغن اضافه کنید و آن را تا زمانی که طلایی رنگ شود، سرخ کنید. سپس به پیازها یک قاشق غذاخوری پودر زردچوبه و گشنیز خشک اضافه کنید و آنها را با هم مخلوط کنید.
حالا دو قاشق غذاخوری رب گوجهفرنگی به قابلمه اضافه کنید و آن را به مواد قبلی بیفزایید. سپس یک لیوان حبوبات انتخابی خودتان مانند لوبیا چیتی و یک پیمانه آب را به قابلمه اضافه کنید و آن را به جوش آورید. سپس یک پنجم کیلوگرم گوشت قرمز خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و به مواد دیگر آن بیفزایید. همچنین میتوانید دو قاشق غذاخوری گردو نیز به آن اضافه کنید.
حالا قابلمه را با پوششی محکم بپوشانید و آن را روی حرارت پایین بگذارید. بعد از نیم ساعت، یک لیوان آب دیگر به آن اضافه کنید و تافتون لاری را بازبینی کنید. اگر مواد آن خیلی غلیظ به نظر میرسند، قابلمه را برای مدت ۱۵ دقیقه روی حرارت خیلی کم قرار دهید تا مواد برای پخت کامل روی حرارت حسابی باشند. سپس خورشت خود را با غلههای انتخاب شده و نان تنوری سرو کنید و لذت ببرید.
آسان ترین روش تهیه تافتون لاری بدون استفاده از فر
تافتون لاری یکی از غذاهای محبوب و سنتی کردی است. این غذا به صورتی تهیه میشود که با استفاده از فر، اما میتوان آن را به روشی سادهتر نیز درست کرد. در اینجا روش آسان تری برای تهیه تافتون لاری بدون استفاده از فر توضیح داده میشود.
قبل از هر چیز، باید مواد لازم را آماده کنید. شما به چند پیاز، چند گوجه فرنگی، چند فلفل دلمهای، یک پیاز کوچک، نمک، فلفل سیاه، روغن گیاهی و گوشت چرخ کرده نیاز دارید.
ابتدا پیاز را رنده کنید و در یک قابلمه بزرگ به همراه گوشت قرار دهید. سپس سه یا چهار قاشق غذاخوری روغن گیاهی را به آنها اضافه میکنیم و همه را با هم مخلوط میکنیم. سپس آن را روی حرارت متوسط قرار داده و با هم مخلوط کرده و تفت دهید.
وقتی گوشت و پیاز نرم شدند، گوجه فرنگی را نیز پوست کرده و رنده کرده و به قابلمه بیفزایید. سپس چند دقیقه دیگر هر چیزی را که در قابلمه است برای تفت دادن با هم مخلوط کنید. برای جلوگیری از خشک شدن مواد، یک لیوان آب به آن اضافه کنید.
سپس فلفل دلمهای، پیاز کوچک و نمک و فلفل سیاه را به قابلمه اضافه کنید و به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه دیگر هر چیزی را که در قابلمه است با هم مخلوط کنید تا مواد کاملا پخته شوند. شما همچنین میتوانید آن را با سبزیجات تزیین کنید و سرو کنید.
به این صورت، شما به راحتی و بدون استفاده از فر میتوانید غذای سنتی کردی تافتون لاری را درست کنید و به همراه خانواده و دوستان لذت ببرید.
طرز تهیه تافتون لاری به صورت دستی
تافتون لاری یکی از خوراکی های محلی استان لرستان است که معمولاً به صورت دستی تهیه می شود. این غذا به دلیل طعم خوشایند، قیمت مناسب و به عنوان یک غذای قابل حمل در روزهای سفر و کوهنوردی مورد استفاده قرار می گیرد.
برای تهیه تافتون لاری ابتدا باید گندم را با آب خیساند و بعد از حدود یک شب خوب خیسانده شدن، آن را به دسته های کوچک تقسیم کرده و با چاقو یا ریشه گوشتی خرد کنید. سپس دسته های گندم را به دو یا سه بخش مساوی تقسیم کنید.
سپس در یک قابلمه که حجم آب در آن به اندازه یک انگشت رسیده آب جوش را مقدار کافی بریزید. بعداز آن قابلمه را روی حرارت کم قرار دهید و دسته های گندم را به نرمی در آب جوش بپزید. وقتی گندم ها نرم شده اند، با استفاده از سینی چوبی گندم را آبکش کنید.
در مرحله بعد، باید تافتون را تهیه کرد. برای این کار، در یک ماهیتابه که قبلاً روی حرارت گذاشته شده است، روغن را داغ کنید و دسته های کوچک گندم را به آن اضافه کنید. بعد از حدود چند دقیقه، هنگامی که گندم طلایی شده است، آماده زدن تافتون می باشد.
سرانجام، برای نوعی از طرز پخت سبک تافتون لری، شما می توانید تافتون را با خاک طبیعی و زعفران تزیین کنید و همچنین آن را با لبنیات و یا سبزیجات خام سرو کنید.keyCode
تهیه تافتون لاری بدون نیاز به فر
تافتون لاری یکی از غذاهای پر طرفدار و دلچسب مردم ایران به شمار میرود. این غذا با استفاده از سیبزمینی و گوشت چرخ کرده تهیه میشود و با اضافه کردن ادویههای متفاوتی، به یک غذای خوشمزه و مقوی تبدیل میشود.
تهیه تافتون لاری به روشی ساده و راحت امکانپذیر است، به گونهای که بعضی از مردم میتوانند آن را بدون نیاز به استفاده از فر طبیعی تهیه کنند. برای این منظور، ابتدا سیبزمینیهای خود را به شکل یکسان تا ۲-۳ سانتیمتر رنده میکنند. اگر میخواهید طعم دلخواه خود را به تافتون لاری اضافه کنید، میتوانید از سیر، فلفل قرمز، زنجبیل و کرهی دوسر دار استفاده کنید.
در مرحله بعد، پیاز را در یک ماهیتابه با یک قاشق روغن سرخ کنید و به داخل سیبزمینیها اضافه کنید. سپس گوشت چرخ کرده را به اضافه کنید و به مدت ۱۰ دقیقه مخلوط کنید. در نهایت، با استفاده از یک تابهی غیر چسبیده، تافتون لاری خود را به مدت ۴۵ دقیقه در روی حرارت ملایم پخت کنید.
استفاده از فر برای تهیه تافتون لاری البته همچنان متداول است و برخی از مردم شاید این روش را بیشتر ترجیح دهند؛ اما برای کسانی که فر طبیعی ندارند یا برای کسانی که برای تهیه تافتون لاری خود دنبال یک روش سادهتر هستند، این روش بسیار مفید و کارآمد است.